•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Categorieën

mei 2019

Top 25 mooiste bezienswaardigheden Normandië

Normandië: prachtige, groene valleien, gedenkwaardige bezienswaardigheden en een ruige kustlijn. Laat u betoveren door de tijdloze charme van het aangrijpende Normandië. Getekend door de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog, vindt u langs de kust van Normandië de indrukwekkende invasiestranden, die u herinneren aan een zwarte pagina in onze geschiedenis. Landinwaarts karakteriseert het binnenland van Normandië zich door groene bossen en ademt het rijkdom met zijn prachtige vakwerkhuizen. Naast een overweldigende natuur is Normandië rijk aan historische steden en pittoreske badplaatsjes. Normandië leent zich dan ook perfect voor het combineren van een strandvakantie met het maken van culturele uitstapjes en het vinden van de rust van de natuur.

Normandië is verdeeld in Haute en Basse Normandië. Gelegen in het noorden kenmerkt Haute Normandië zich door woeste landschappen en prachtige abdijen. In dit noordelijke gedeelte vindt u bovendien de krijtrotsen van Étretat, één van de mooiste bezienswaardigheden van Normandië. Lager gelegen is Basse Normandië vooral geliefd om de Mont Saint Michel en zijn prachtige verscheidenheid aan landschappen.

Omdat er zoveel te zien en te doen is in Normandië, heeft Liberté vakantiehuizen een top 25 gemaakt van de mooiste bezienswaardigheden, die u beslist niet mag missen.

...
april 2019

Badplaatsen en stranden aan de Franse westkust

De westkust van Frankrijk loopt helemaal van Duinkerke bij de grens van België tot Biarritz bij de grens van Spanje. De kustlijn is ongeveer 1600 km. lang! Als u de hele kust af zou rijden, zou u de disctricten Nord-Pas-de-Calais, Normandië, Bretagne, Pays de la Loire, en Aquitaine passeren. Het is haast onmogelijk om tijdens uw vakantie alle plekjes aan de kust te bezoeken! Daarom willen we u graag helpen met het maken van uw keuzes. We hebben voor u 10 levendige badplaatsen en 10 mooie stranden geselecteerd. Deze selectie is zeker niet uitputtend, de Franse kust heeft nog veel meer te bieden! Lees daarom ook zeker onze andere blogs, bijvoorbeeld over de mooiste bezienswaardigheden in Bretagne en Normandië. ...
april 2019

Top 10 bezienswaardigheden in Noord-Frankrijk

Een groot voordeel aan een vakantie in Noord-Frankrijk is de korte afstand! Het is slechts een paar uur rijden naar uw vakantiebestemming. Maar een nog groter voordeel zijn de prachtige bezienswaardigheden in Noord-Frankrijk. Eerder beschreven we voor u al een week in de districten Nord, Pas de Calais en Somme en nu vertellen we u graag over de leukste bezienswaardigheden in de omgeving. Of u nu van wandelen en rust houdt, of juist meer van levendige en bruisende badplaatsen, in Noord-Frankrijk zit u goed!  Een vakantiehuis in Noord-Frankrijk is een ideaal vertrekpunt voor een vakantie vol zon en zee, sportieve activiteiten zoals zeilen, paardrijden, kajakken en golfen en het snuiven van cultuur, architectuur en geschiedenis.
...
april 2019

Een week aan de Atlantische kust

Een vakantie aan de Atlantische kust in Frankrijk betekent zon, zee, strand en heerlijk relaxen. Met uitzicht op de ruige golven van de Atlantische Oceaan! Langs de ongeveer 1000 kilometer lange kust kunt u heerlijk fietsen, wandelen en verschillende watersporten beoefenen. Zo kunt u bijvoorbeeld surfen of zeilen! Daarnaast staan de Franse districten aan de Atlantische kust ook bekend om de vele wijngaarden en de heerlijke vis, die u er kunt eten. We vertellen u graag hoe een week aan de Atlantische kust in Frankrijk eruit kan zien: welke bezienswaardigheden u er echt niet mag missen, welke steden een bezoekje waard zijn en welke vakantiehuizen we er aanraden. ...
maart 2019

De krijtrotsen van Étretat in Normandië

De krijtrotsen in Étretat moet u in uw leven gewoon een keertje gezien hebben. Het bijzondere natuurfenomeen in Normandië is ook al opgemerkt door UNESCO en in de Werelderfgoedlijst opgenomen. Het meest bijzondere aan de gigantische krijtrotsen en kliffen is dat de rotsen volledig door de natuur gevormd zijn. De wind en de golven hebben de hele speciale vormen gecreëerd. Een aantal van de rotsen heeft zelfs een naam gekregen in verband met deze bijzondere vormen. De bekendste en grootste rots is de l’Aiguille. Dit is een boog van rotsen op circa 70 meter hoogte. Veel bezoekers herkennen in deze rots een olifant. Ziet u ook een olifant in de rotsen? Hint: de boog is de olifantenslurf. Andere namen van rotsen zijn Vaudieu voor een platte rots in het water en Manneporte voor een rondere boog.

...
maart 2019

Een week in Noord-Frankrijk

Frankrijk is nog altijd een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Vrij dichtbij ligt het departement Noord-Frankrijk. Het is slechts een paar uurtjes rijden vanaf Nederland! Voorheen was Noord-Frankrijk opgesplitst in de departementen Nord, Pas de Calais en Somme en vandaag de dag wordt Noord-Frankrijk ook wel Noorderdepartement of Hauts-de-France genoemd. Het district staat bekend om haar hoeveelheid natuur, zoals duinen, bossen en zandstranden om heerlijk uit te waaien. U kunt er dus ook goed terecht om lekker te wandelen en te fietsen. Ook kunt u er goed kajakken, zeilen, paardrijden en golfen. Naast deze sportieve activiteiten en naast alle natuur, ontbreekt het in Noord-Frankrijk ook niet aan cultuur en geschiedenis.

Wilt u graag op vakantie naar een andere regio van Frankrijk, zoals Bretagne of Normandië? Bekijk dan hier op onze blogpagina onze tips! Zo omschrijven wij voor u ook een week in Bretagne en aan de Atlantische kust. Bovendien geven wij onze top 25 bezienswaardigheden van NormandiëBretagne en de Atlantische kust weg! Heeft u ook al eens aan een sportieve en avontuurlijke vakantie in de Champagne-Ardennen gedacht?

...
februari 2019

Bezienswaardigheden op de kaart Normandië

Normandië is een district in het noordwesten van Frankrijk, ontstaan vanuit de samenvoeging van Haute-Normandië en Basse-Normandië. Normandië komt meermaals voor in de geschiedenisboeken, onder andere als speeltoneel van de invasies op D-Day. Vandaag de dag kennen we Normandië als een prachtige vakantielocatie, met bezienswaardigheden die tot het Werelderfgoed van UNESCO behoren. Wij zijn zelf een beetje verliefd geworden op Normandië en alles wat het district te bieden heeft. Ons enthousiasme delen we graag met u, door u over de bezienswaardigheden in Normandië te vertellen. Met deze handige kaart vindt u makkelijk de locaties van de allermooiste en meest bijzondere bezienswaardigheden in Normandië

...
december 2018

Top 30 steden en dorpen in Normandië

Normandië; een regio in het noordwesten van Frankrijk, bestaande uit de twee voormalige regio’s Basse-Normandië en Haute-Normandië. Normandië komt vaak voor in de geschiedenisboeken, van plunderende vikingen tot de belangrijke rol van de invasiestranden in de Tweede Wereldoorlog, maar is bovenal een prachtige vakantiebestemming.

...
december 2018

Een week in het prachtige Bretagne

Parelwitte stranden, indrukwekkende middeleeuwse gebouwen, imposante kliffen en pittoreske badplaatsen... Omdat er zo ontzettend veel te doen is in Bretagne (Frankrijk) heeft Liberté vakantiehuizen voor u een week in Bretagne uitgestippeld. Dit is natuurlijk helemaal niet bedoeld als vastliggend programma, maar vooral om u inspiratie en tips te geven voor uw vakantie in Bretagne! Mocht u veel van onderstaande steden en bezienswaardigheden willen bezoeken, is het handig om in een centrale plaats in Bretagne te overnachten, zoals in Saint Maudez of Cohiniac. Vanuit bijvoorbeeld een van de volgende drie vakantiehuizen zou u met de auto in principe naar alle genoemde plekken kunnen rijden, al kunt u het natuurlijk zo druk maken als u zelf wilt!

...
februari 2018

Fietsen in de Loire

Wilt u een vakantiehuis in Frankrijk huren, maar weet u nog niet waar? Wilt u een paar dagen onbezorgd genieten en naast de frisse buitenlucht, ook nog wat cultuur en natuur opsnuiven? Dan is een fietsvakantie in de Loire echt wat voor u! Stap op de fiets en laat u betoveren door sprookjesachtige kastelen, glooiende velden, diepe bossen en gouden wijnranken. Meander mee langs de oevers van de prachtige rivier de Loire, of fiets door de sprankelende stad Nantes en ontdek haar overdaad aan creativiteit.  De Loire is met haar zonnige natuur en uitgebreide netwerk aan adembenemende fietsroutes een heerlijke streek om met de fiets te verkennen. Dus twijfel niet langer, huur één van onze mooie vakantiehuizen en ga mee op fietsvakantie in de Loire!

...
februari 2018

De 7 leukste restaurants in Lille

Huurt u een vakantiehuis in Noord-Frankrijk, dan hoort een bezoek aan de verrassende stad Lille absoluut op uw to-do list thuis. Lille heeft namelijk een verzameling culturele en historische bezienswaardigheden waar je u tegen zegt en is een walhalla voor de doorgewinterde shopaholic. Daarnaast is het sfeervolle, oude centrum dé uitgelezen plek om heerlijk rond te zwerven en te genieten van de gezelligheid en romantiek die deze stad te bieden heeft. De kers op de taart is hierbij toch wel het fijne aanbod aan restaurants van de stad. Voor iedere smaak (en portemonnee) is er wel een gezellige plek te vinden om een mooie dag in Lille af te sluiten.  Maar ook voor een uitgebreide lunch, of die heerlijke kop koffie  zit u hier gebakken. Vanuit uw vakantiehuis in Noord-Frankrijk een dagje Lille gepland? Wij zetten de zeven leukste restaurants in deze stad voor u op een rij. ...
februari 2018

De 6 leukste restaurants in Honfleur

Huur je één van onze comfortabele vakantiehuizen in Normandië, dan staat een bezoek aan de  leukste havenstad van deze regio ongetwijfeld op uw lijstje. Historisch Honfleur oefent zomer zowel als winter een enorme aantrekkingskracht uit op reizigers en toeristen. Het stadje is met haar oude, gezellige haven, pittoreske straatjes, kleurrijke ateliers  en  knusse winkeltjes dan ook hét pareltje van de Normandische kust. Trek er gerust een hele dag voor uit om Honfleur en al haar schatten te ontdekken. Natuurlijk sluit u daarna in stijl af in één van de vele fijne restaurants van de stad. Om u een beetje wegwijs te maken in het overdadige aanbod, hebben wij de 6 leukste restaurants van Honfleur voor u op een rijtje gezet. Bon appetit!

...
december 2017

Met de hond naar een vakantiehuis in Frankrijk

Een hond is vaak een zeer geliefd onderdeel van het gezin en niet weg te denken uit het dagelijks reilen en zeilen van vele families. Wordt er een vakantie gepland, dan is het vanzelfsprekend dat ook de hond mee op reis gaat; want wat is nou een vakantie zonder uw trouwe viervoeter? Liberté biedt u een groot aanbod aan diervriendelijke vakantiehuizen, waar uw hond van harte welkom is. In deze fijne vakantiehuizen kunnen hond èn baasje genieten van een onbezorgde en welverdiende vakantie!

Perfect voor u en uw hond

Onze diervriendelijke vakantiehuizen liggen vaak in een prachtige omgeving; landelijk omringd door groene velden en bossen, of heerlijk dichtbij de kust. Perfecte locaties van waaruit u de magie van Frankrijk samen met uw trouwe viervoeter kunt ontdekken. Wat denkt u van lange wandelingen langs de indrukwekkende kliffen van Étretat, of zwerven over de magische kustpaden van Bretagne?

Ook dichter bij huis vindt u onze mooie, diervriendelijke vakantiewoningen. Is uw hond niet zo’n fan van lange autoritten, overweeg dan één van
onze mooie vakantiehuizen in de Nord of de Franse Ardennen. Heerlijke regio’s om met het gezin èn uw hond te verkennen op slechts een steenworp afstand van Nederland. De uitgestrekte Noord-Franse stranden of het prachtige groene Maasdal lenen zich uitstekend voor eindeloze wandelingen en staan garant voor een onvergetelijke vakantie.Veel van onze diervriendelijke vakantiehuizen beschikken  over een afgesloten tuin. Hierdoor kan uw hond zich in alle vrijheid rondom de woning bewegen,  zonder dat u bang hoeft te zijn dat hij er plotseling vandoor gaat. Een rustgevende gedachte die een ontspannen vakantie geen haarbreed in de weg zal staan!

Ook voor families met meerdere honden hebben wij unieke vakantiewoningen beschikbaar. Wilt u meer dan één huisdier meenemen, laat het ons weten. Wij nemen dan graag contact op met de eigenaar om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Voordat u op vakantie gaat

Er zijn een aantal zaken waar u aan moet denken voordat u met uw huisdier op vakantie gaat naar Frankrijk. Allereerst dient u voor uw huisdier in het bezit te zijn van een Europees dierenpaspoort. Ook moet het dier gechipt zijn en ingeënt tegen rabiës. Een vaccinatie tegen rabiës is drie jaar lang geldig. Na de inenting moet u drie weken wachten voordat u uw hond mee mag nemen naar het buitenland. Denk hieraan bij het inplannen van uw vakantie! Laat de datum van de inenting daarnaast altijd door uw dierenarts in het dierenpaspoort vermelden. Zo nodig kunt u dan direct aantonen dat uw huisdier daadwerkelijk is ingeënt.

Is uw hond jonger dan drie maanden, dan is het helaas niet toegestaan uw huisdier mee te nemen naar het buitenland.

Speciale regels voor waak- of aanvalshonden

Het is verboden hondenrassen (of kruisingen daarvan) zoals   Staffordshire terriers, de American en Engelse Staffordshire terriers, Tosa’s,  Mastiffs, Pitbulls en Boerboels mee te nemen op uw vakantie naar Frankrijk. Deze over het algemeen als gevaarlijk en agressief bekend staande rassen komen de grens niet over. Bij vragen of twijfel over het ras van uw hond raden wij u aan contact op te nemen met uw dierenarts.

Naar het strand

Onze diervriendelijke vakantiehuizen dicht bij zee zijn het ideale uitgangspunt om de prachtige kust van Normandië of Bretagne te verkennen. Maar ook de Nord, Charente Maritime en de Vendée herbergen heerlijke stranden waar het ongetwijfeld goed toeven is voor u en uw viervoeter. Plannen voor een mooie strandwandeling? Check dan vooraf of het is toegestaan om uw hond mee te nemen. Dit doet u heel gemakkelijk op de site van www.animaux-sur-la-plage.com/plages,carte.html, waar u per regio kunt zoeken naar stranden waarop honden zijn toegestaan.

De site deelt de stranden in de volgende categorieën in:

Plages autorisés: Stranden waarop uw hond is toegestaan;
Plages avec zones reservées:    Stranden met aparte zones waarop uw hond is toegestaan;
Plages avec horaires reservés:  Stranden waarop uw hond op bepaalde tijden is toegestaan;
Plages interdites aux animaux: Stranden verboden voor honden.

Ook zoveel zin om er met uw gezin èn uw geliefde huisdier op uit te trekken? Bekijk dan snel ons aanbod aan mooie, diervriendelijke vakantiehuizen in de streek naar uw keuze. Alle vakantiewoningen waar uw huisdier welkom is, zijn eenvoudig te selecteren door in uw zoekopdracht de optie ‘huisdieren toegestaan’ aan te vinken.  Daarnaast kunt u, desgewenst,  ook de optie ‘afgesloten tuin’ selecteren. Stelt u persoonlijk advies op prijs, neem dan telefonisch contact met ons op. Wij adviseren u graag in uw keuze voor de beste vakantiewoning voor uw gezin èn uw trouwe viervoeter!

...
november 2017

De mooiste stranden van Noord-Frankrijk

Lange zandstranden, imposante kliffen, gouden duinen, ontelbare watersportmogelijkheden en tonnen gezonde zeelucht; de verrassende kust van Noord-Frankrijk heeft het allemaal voor u in petto. Wilt u niet te ver rijden, maar er toch even helemaal uit, dan is de aantrekkelijke kustlijn van deze noordelijke regio een perfecte bestemming. Laat u door de zilte zeewind meevoeren langs de beste plekjes aan de Côte d’Opale en verwonder u over de overvloed aan Franse charme van deze ongerepte - en vaak nog onbekende streek. De 10 mooiste stranden van Noord-Frankrijk zetten wij graag voor u op een rijte.

...
oktober 2017

Fietsen in Normandië, tips voor mooie fietsroutes

Fietsen in Normandië is geweldig! Deze regio, met haar betoverende kuststrook, mooie groene achterland, historische steden en vele beroemde bezienswaardigheden biedt u een keur aan boeiende en afwisselende fietsroutes voor een sportieve verkenning van dit bijzondere stukje Frankrijk. ...

Schrijf u in voor de nieuwsbrief