•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 20 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Categorieën

juli 2017

Milieusticker verplicht voor alle voertuigen op binnenwegen Parijs

Milieusticker verplicht voor alle voertuigen op binnenwegen Parijs

Op vakantie naar Frankrijk? Vergeet uw milieusticker niet!

‘Polluez moins, circuler mieux’ of wel ‘minder vervuilen, beter rijden’.  Dat is de gedachte achter de milieustickers die vanaf 1 mei 2017 verplicht zijn voor alle automobilisten – ook de buitenlandse automobilisten -  die door Parijs rijden. Gaat u op vakantie naar Frankrijk en reist u daarbij door de hoofdstad, zorg er dan voor dat u op tijd in het bezit bent van dit Crit’Air Ecovignet. Rijden door de hoofdstad zonder deze sticker kan u namelijk een flinke boete opleveren.

Wat is het Crit’Air Ecovignet?

Het Ecovignet is onderdeel van de maatregelen van het Franse Ministerie van Milieu en het Ministerie van Binnenlandse Zaken om de luchtvervuiling in de grote steden terug te dringen. Het is verplicht in het bezit te zijn van dit Ecovignet wanneer u met uw auto of een ander voertuig een zogeheten milieuzone (een Zone à Circulation Restreinte, ZCR)  betreedt.

Er zijn zes verschillende soorten milieustickers, die uw auto indelen in een bepaalde milieuklasse. Hoe hoger de uitstoot van vervuilende stoffen, hoe hoger het nummer op uw sticker. Auto’s met een bouwjaar vóór 1997 en motoren met een bouwjaar vóór 2000 komen helemaal niet in aanmerking voor een Ecovignet, omdat deze voertuigen niet aan de huidige milieuregels voldoen.

Voor welke steden is het Ecovignet verplicht?

Op dit moment is het Ecovignet verplicht voor de wegen  in de binnenstad van Parijs, die binnen de Phériphérique vallen. Van 08.00 tot 20.00 uur mag u hier niet zonder sticker rijden. Daarnaast kunnen er, bij hogere concentraties smog of luchtvervuiling, tijdelijke milieuzones worden ingesteld in Lille, Grenoble en Lyon. Ook worden voor andere grote steden plannen gemaakt voor de invoering van milieuzones, maar op dit moment is het Ecovignet dus alleen verplicht voor Parijs en incidenteel voor Lille, Grenoble en Lyon.

Hoe kom ik aan een Ecovignet?

https://certificat-air.gouv.fr/. Let op: dit is de enige officiële website waarop u de sticker kunt bestellen. Het is niet mogelijk het Ecovignet bij de ANWB of onderweg te kopen. Zorg er dan ook voor dat u ruim voor vertrek uw Ecovignet online aanvraagt.

De website is helaas niet in het Nederlands, maar u kunt wel kiezen voor een Engelstalige versie (Duits en Spaans is ook mogelijk) . Om het Ecovignet aan te vragen klikt u op ‘Applying for your certificate’. Vervolgens kunt u het aanvraagformulier invullen aan de hand van de gegevens op uw kentekenbewijs. Bij het veld ‘registration number’ vult u uw kentekenbewijs in. Het ‘VIN number’ is het Identificatienummer van uw auto.

De Euro Standard of Euro Klasse vindt u gemakkelijk terug op de site van de RDW
www.rdw.nl/particulier . Zodra u uw kenteken heeft ingevuld, klikt u door naar ‘Motor en milieu’ en daarna naar ‘milieuprestaties’. Daar vindt u bij punt V6 de Euro Klasse van uw auto terug. Als laatste voegt u een foto van uw kentekenbewijs toe bij uw aanvraag.

Vervolgens rekent u het Ecovignet direct af met uw creditcard. U betaalt hiervoor € 4,80 inclusief verzendkosten. Na 4 tot 6 weken ontvangt u het vignet per post thuis.

Hoe lang is het Ecovignet geldig?

U hoeft maar één keer een Ecovignet voor uw auto aan te vragen. Deze blijft de gehele levensduur van uw auto geldig. Ik heb de sticker ontvangen, en nu?

Voordat u richting Frankrijk rijdt, plakt u de sticker goed zichtbaar op de rechter onderkant van de voorruit van uw auto. Nu kunt u zonder problemen door de ingestelde milieuzones reizen. Gaat u op reis, maar heeft u het Ecovignet nog niet ontvangen? Print dan een kopie van uw aanvraag uit en neem deze mee als bewijs van uw aankoop.

Wij wensen u een fijne vakantie toe! ...
april 2017

De 10 mooiste stranden van Normandië

Bent u toe aan frisse lucht, lange strandwandelingen, of gewoonweg heerlijk ontspannen met de zeewind in uw haren? Dan bent u in Normandië aan het juiste adres. Haar veelzijdige en sprankelende kustlijn kent vele smaken; u vindt er dus voor ieder wat wils! Het district leent zich uitstekend voor een gezinsvakantie en biedt vele bezienswaardigheden, zoals de krijtrotsen van Étretat en de historische invasiestranden! Om u een beetje op weg te helpen in uw keuze, hebben wij de tien mooiste stranden van Normandië voor u op een rijtje gezet.

...
maart 2017

De 10 mooiste stranden van Bretagne

Bretagne en haar spectaculaire kustlijn worden vaak in één adem genoemd. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat deze regio een overdaad aan prachtige stranden bezit.  We zetten de 10 mooiste stranden voor u op een rijtje.

...
september 2016

Vakantiehuizen Mont Saint Michel

Bent u op zoek naar een bijzondere vakantiebestemming in Frankrijk? En wilt u genieten van alle comfort èn gezelligheid die thuis zo vanzelfsprekend zijn? Dan zijn één van onze mooie en complete vakantiehuizen in de buurt van Mont Saint Michel het ideale reisdoel voor u!
De Mont Saint Michel, ook wel ‘het Wonder van het Westen’ genoemd, ligt op de grens van het veelzijdige Normandië en het betoverende Bretagne, en is één van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Frankrijk. Het rotsachtige eiland met haar prachtige abdij ligt in de schitterende baai van de Mont Saint Michel en is via een futuristische brug verbonden met het vaste land. Bij springvloed sluit het zeewater zich rondom dit unieke middeleeuwse bouwwerk,terwijl bij eb, als de zee zich met rasse schreden terugtrekt, een bijzonder waddenlandschap het eiland omgeeft. De Mont Saint Michel is één van die dingen, die u gewoonweg met eigen ogen gezien moet hebben en die ongetwijfeld een onuitwisbare indruk zal achterlaten.
Huurt u één van onze charmante vakantiehuizen in de buurt van deze beroemde Mont Saint Michel dan heeft u teven de gelegenheid om de prachtige streek rondom deze toeristische trekpleister te ontdekken. Het uiterste puntje van Normandië en de mooie Bretonse regio Ille et Vilaine bieden u een indrukwekkende kustlijn met overweldigend natuurschoon, gezellige en historische havenplaatsen, mooie badplaatsen en natuurlijk een schat aan gastronomische specialiteiten uit de zee. Deze Franse bestemming staat garant voor een heerlijke en bijzondere vakantie. Gaat u mee op verkenning?

...

Schrijf u in voor de nieuwsbrief