•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 22 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Categorieën

december 2018

Een week in het prachtige Bretagne

Parelwitte stranden, indrukwekkende middeleeuwse gebouwen, imposante kliffen en pittoreske badplaatsen... Omdat er zo ontzettend veel te doen is in Bretagne (Frankrijk) heeft Liberté vakantiehuizen voor u een week in Bretagne uitgestippeld. Dit is natuurlijk helemaal niet bedoeld als vastliggend programma, maar vooral om u inspiratie en tips te geven voor uw vakantie in Bretagne! Mocht u veel van onderstaande steden en bezienswaardigheden willen bezoeken, is het handig om in een centrale plaats in Bretagne te overnachten, zoals in Saint Maudez of Cohiniac. Vanuit bijvoorbeeld een van de volgende drie vakantiehuizen zou u met de auto in principe naar alle genoemde plekken kunnen rijden, al kunt u het natuurlijk zo druk maken als u zelf wilt!

...
februari 2018

Fietsen in de Loire

Wilt u een vakantiehuis in Frankrijk huren, maar weet u nog niet waar? Wilt u een paar dagen onbezorgd genieten en naast de frisse buitenlucht, ook nog wat cultuur en natuur opsnuiven? Dan is een fietsvakantie in de Loire echt wat voor u! Stap op de fiets en laat u betoveren door sprookjesachtige kastelen, glooiende velden, diepe bossen en gouden wijnranken. Meander mee langs de oevers van de prachtige rivier de Loire, of fiets door de sprankelende stad Nantes en ontdek haar overdaad aan creativiteit.  De Loire is met haar zonnige natuur en uitgebreide netwerk aan adembenemende fietsroutes een heerlijke streek om met de fiets te verkennen. Dus twijfel niet langer, huur één van onze mooie vakantiehuizen en ga mee op fietsvakantie in de Loire!

...
februari 2018

De 7 leukste restaurants in Lille

Huurt u een vakantiehuis in Noord-Frankrijk, dan hoort een bezoek aan de verrassende stad Lille absoluut op uw to-do list thuis. Lille heeft namelijk een verzameling culturele en historische bezienswaardigheden waar je u tegen zegt en is een walhalla voor de doorgewinterde shopaholic. Daarnaast is het sfeervolle, oude centrum dé uitgelezen plek om heerlijk rond te zwerven en te genieten van de gezelligheid en romantiek die deze stad te bieden heeft. De kers op de taart is hierbij toch wel het fijne aanbod aan restaurants van de stad. Voor iedere smaak (en portemonnee) is er wel een gezellige plek te vinden om een mooie dag in Lille af te sluiten.  Maar ook voor een uitgebreide lunch, of die heerlijke kop koffie  zit u hier gebakken. Vanuit uw vakantiehuis in Noord-Frankrijk een dagje Lille gepland? Wij zetten de zeven leukste restaurants in deze stad voor u op een rij. ...
februari 2018

De 6 leukste restaurants in Honfleur

Huur je één van onze comfortabele vakantiehuizen in Normandië, dan staat een bezoek aan de  leukste havenstad van deze regio ongetwijfeld op uw lijstje. Historisch Honfleur oefent zomer zowel als winter een enorme aantrekkingskracht uit op reizigers en toeristen. Het stadje is met haar oude, gezellige haven, pittoreske straatjes, kleurrijke ateliers  en  knusse winkeltjes dan ook hét pareltje van de Normandische kust. Trek er gerust een hele dag voor uit om Honfleur en al haar schatten te ontdekken. Natuurlijk sluit u daarna in stijl af in één van de vele fijne restaurants van de stad. Om u een beetje wegwijs te maken in het overdadige aanbod, hebben wij de 6 leukste restaurants van Honfleur voor u op een rijtje gezet. Bon appetit!

...
december 2017

Met de hond naar een vakantiehuis in Frankrijk

Een hond is vaak een zeer geliefd onderdeel van het gezin en niet weg te denken uit het dagelijks reilen en zeilen van vele families. Wordt er een vakantie gepland, dan is het vanzelfsprekend dat ook de hond mee op reis gaat; want wat is nou een vakantie zonder uw trouwe viervoeter? Liberté biedt u een groot aanbod aan diervriendelijke vakantiehuizen, waar uw hond van harte welkom is. In deze fijne vakantiehuizen kunnen hond èn baasje genieten van een onbezorgde en welverdiende vakantie!

Perfect voor u en uw hond

Onze diervriendelijke vakantiehuizen liggen vaak in een prachtige omgeving; landelijk omringd door groene velden en bossen, of heerlijk dichtbij de kust. Perfecte locaties van waaruit u de magie van Frankrijk samen met uw trouwe viervoeter kunt ontdekken. Wat denkt u van lange wandelingen langs de indrukwekkende kliffen van Étretat, of zwerven over de magische kustpaden van Bretagne?

Ook dichter bij huis vindt u onze mooie, diervriendelijke vakantiewoningen. Is uw hond niet zo’n fan van lange autoritten, overweeg dan één van
onze mooie vakantiehuizen in de Nord of de Franse Ardennen. Heerlijke regio’s om met het gezin èn uw hond te verkennen op slechts een steenworp afstand van Nederland. De uitgestrekte Noord-Franse stranden of het prachtige groene Maasdal lenen zich uitstekend voor eindeloze wandelingen en staan garant voor een onvergetelijke vakantie.Veel van onze diervriendelijke vakantiehuizen beschikken  over een afgesloten tuin. Hierdoor kan uw hond zich in alle vrijheid rondom de woning bewegen,  zonder dat u bang hoeft te zijn dat hij er plotseling vandoor gaat. Een rustgevende gedachte die een ontspannen vakantie geen haarbreed in de weg zal staan!

Ook voor families met meerdere honden hebben wij unieke vakantiewoningen beschikbaar. Wilt u meer dan één huisdier meenemen, laat het ons weten. Wij nemen dan graag contact op met de eigenaar om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Voordat u op vakantie gaat

Er zijn een aantal zaken waar u aan moet denken voordat u met uw huisdier op vakantie gaat naar Frankrijk. Allereerst dient u voor uw huisdier in het bezit te zijn van een Europees dierenpaspoort. Ook moet het dier gechipt zijn en ingeënt tegen rabiës. Een vaccinatie tegen rabiës is drie jaar lang geldig. Na de inenting moet u drie weken wachten voordat u uw hond mee mag nemen naar het buitenland. Denk hieraan bij het inplannen van uw vakantie! Laat de datum van de inenting daarnaast altijd door uw dierenarts in het dierenpaspoort vermelden. Zo nodig kunt u dan direct aantonen dat uw huisdier daadwerkelijk is ingeënt.

Is uw hond jonger dan drie maanden, dan is het helaas niet toegestaan uw huisdier mee te nemen naar het buitenland.

Speciale regels voor waak- of aanvalshonden

Het is verboden hondenrassen (of kruisingen daarvan) zoals   Staffordshire terriers, de American en Engelse Staffordshire terriers, Tosa’s,  Mastiffs, Pitbulls en Boerboels mee te nemen op uw vakantie naar Frankrijk. Deze over het algemeen als gevaarlijk en agressief bekend staande rassen komen de grens niet over. Bij vragen of twijfel over het ras van uw hond raden wij u aan contact op te nemen met uw dierenarts.

Naar het strand

Onze diervriendelijke vakantiehuizen dicht bij zee zijn het ideale uitgangspunt om de prachtige kust van Normandië of Bretagne te verkennen. Maar ook de Nord, Charente Maritime en de Vendée herbergen heerlijke stranden waar het ongetwijfeld goed toeven is voor u en uw viervoeter. Plannen voor een mooie strandwandeling? Check dan vooraf of het is toegestaan om uw hond mee te nemen. Dit doet u heel gemakkelijk op de site van www.animaux-sur-la-plage.com/plages,carte.html, waar u per regio kunt zoeken naar stranden waarop honden zijn toegestaan.

De site deelt de stranden in de volgende categorieën in:

Plages autorisés: Stranden waarop uw hond is toegestaan;
Plages avec zones reservées:    Stranden met aparte zones waarop uw hond is toegestaan;
Plages avec horaires reservés:  Stranden waarop uw hond op bepaalde tijden is toegestaan;
Plages interdites aux animaux: Stranden verboden voor honden.

Ook zoveel zin om er met uw gezin èn uw geliefde huisdier op uit te trekken? Bekijk dan snel ons aanbod aan mooie, diervriendelijke vakantiehuizen in de streek naar uw keuze. Alle vakantiewoningen waar uw huisdier welkom is, zijn eenvoudig te selecteren door in uw zoekopdracht de optie ‘huisdieren toegestaan’ aan te vinken.  Daarnaast kunt u, desgewenst,  ook de optie ‘afgesloten tuin’ selecteren. Stelt u persoonlijk advies op prijs, neem dan telefonisch contact met ons op. Wij adviseren u graag in uw keuze voor de beste vakantiewoning voor uw gezin èn uw trouwe viervoeter!

...
november 2017

De mooiste stranden van Noord-Frankrijk

Lange zandstranden, imposante kliffen, gouden duinen, ontelbare watersportmogelijkheden en tonnen gezonde zeelucht; de verrassende kust van Noord-Frankrijk heeft het allemaal voor u in petto. Wilt u niet te ver rijden, maar er toch even helemaal uit, dan is de aantrekkelijke kustlijn van deze noordelijke regio een perfecte bestemming. Laat u door de zilte zeewind meevoeren langs de beste plekjes aan de Côte d’Opale en verwonder u over de overvloed aan Franse charme van deze ongerepte - en vaak nog onbekende streek. De 10 mooiste stranden van Noord-Frankrijk zetten wij graag voor u op een rijte.

...
oktober 2017

Fietsen in Normandië, tips voor mooie fietsroutes

Fietsen in Normandië is geweldig! Deze regio, met haar betoverende kuststrook, mooie groene achterland, historische steden en vele beroemde bezienswaardigheden biedt u een keur aan boeiende en afwisselende fietsroutes voor een sportieve verkenning van dit bijzondere stukje Frankrijk. ...
juli 2017

Milieusticker verplicht voor alle voertuigen op binnenwegen Parijs

Milieusticker verplicht voor alle voertuigen op binnenwegen Parijs

Op vakantie naar Frankrijk? Vergeet uw milieusticker niet!

‘Polluez moins, circuler mieux’ of wel ‘minder vervuilen, beter rijden’.  Dat is de gedachte achter de milieustickers die vanaf 1 mei 2017 verplicht zijn voor alle automobilisten – ook de buitenlandse automobilisten -  die door Parijs rijden. Gaat u op vakantie naar Frankrijk en reist u daarbij door de hoofdstad, zorg er dan voor dat u op tijd in het bezit bent van dit Crit’Air Ecovignet. Rijden door de hoofdstad zonder deze sticker kan u namelijk een flinke boete opleveren.

Wat is het Crit’Air Ecovignet?

Het Ecovignet is onderdeel van de maatregelen van het Franse Ministerie van Milieu en het Ministerie van Binnenlandse Zaken om de luchtvervuiling in de grote steden terug te dringen. Het is verplicht in het bezit te zijn van dit Ecovignet wanneer u met uw auto of een ander voertuig een zogeheten milieuzone (een Zone à Circulation Restreinte, ZCR)  betreedt.

Er zijn zes verschillende soorten milieustickers, die uw auto indelen in een bepaalde milieuklasse. Hoe hoger de uitstoot van vervuilende stoffen, hoe hoger het nummer op uw sticker. Auto’s met een bouwjaar vóór 1997 en motoren met een bouwjaar vóór 2000 komen helemaal niet in aanmerking voor een Ecovignet, omdat deze voertuigen niet aan de huidige milieuregels voldoen.

Voor welke steden is het Ecovignet verplicht?

Op dit moment is het Ecovignet verplicht voor de wegen  in de binnenstad van Parijs, die binnen de Phériphérique vallen. Van 08.00 tot 20.00 uur mag u hier niet zonder sticker rijden. Daarnaast kunnen er, bij hogere concentraties smog of luchtvervuiling, tijdelijke milieuzones worden ingesteld in Lille, Grenoble en Lyon. Ook worden voor andere grote steden plannen gemaakt voor de invoering van milieuzones, maar op dit moment is het Ecovignet dus alleen verplicht voor Parijs en incidenteel voor Lille, Grenoble en Lyon.

Hoe kom ik aan een Ecovignet?

https://certificat-air.gouv.fr/. Let op: dit is de enige officiële website waarop u de sticker kunt bestellen. Het is niet mogelijk het Ecovignet bij de ANWB of onderweg te kopen. Zorg er dan ook voor dat u ruim voor vertrek uw Ecovignet online aanvraagt.

De website is helaas niet in het Nederlands, maar u kunt wel kiezen voor een Engelstalige versie (Duits en Spaans is ook mogelijk) . Om het Ecovignet aan te vragen klikt u op ‘Applying for your certificate’. Vervolgens kunt u het aanvraagformulier invullen aan de hand van de gegevens op uw kentekenbewijs. Bij het veld ‘registration number’ vult u uw kentekenbewijs in. Het ‘VIN number’ is het Identificatienummer van uw auto.

De Euro Standard of Euro Klasse vindt u gemakkelijk terug op de site van de RDW
www.rdw.nl/particulier . Zodra u uw kenteken heeft ingevuld, klikt u door naar ‘Motor en milieu’ en daarna naar ‘milieuprestaties’. Daar vindt u bij punt V6 de Euro Klasse van uw auto terug. Als laatste voegt u een foto van uw kentekenbewijs toe bij uw aanvraag.

Vervolgens rekent u het Ecovignet direct af met uw creditcard. U betaalt hiervoor € 4,80 inclusief verzendkosten. Na 4 tot 6 weken ontvangt u het vignet per post thuis.

Hoe lang is het Ecovignet geldig?

U hoeft maar één keer een Ecovignet voor uw auto aan te vragen. Deze blijft de gehele levensduur van uw auto geldig. Ik heb de sticker ontvangen, en nu?

Voordat u richting Frankrijk rijdt, plakt u de sticker goed zichtbaar op de rechter onderkant van de voorruit van uw auto. Nu kunt u zonder problemen door de ingestelde milieuzones reizen. Gaat u op reis, maar heeft u het Ecovignet nog niet ontvangen? Print dan een kopie van uw aanvraag uit en neem deze mee als bewijs van uw aankoop.

Wij wensen u een fijne vakantie toe! ...
april 2017

De 10 mooiste stranden van Normandië

Bent u toe aan frisse lucht, lange strandwandelingen, of gewoonweg heerlijk ontspannen met de zeewind in uw haren? Dan bent u in Normandië aan het juiste adres. Haar veelzijdige en sprankelende kustlijn kent vele smaken; u vindt er dus voor ieder wat wils! Het district leent zich uitstekend voor een gezinsvakantie en biedt vele bezienswaardigheden, zoals de krijtrotsen van Étretat en de historische invasiestranden! Om u een beetje op weg te helpen in uw keuze, hebben wij de tien mooiste stranden van Normandië voor u op een rijtje gezet.

...
maart 2017

De 10 mooiste stranden van Bretagne

Bretagne en haar spectaculaire kustlijn worden vaak in één adem genoemd. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat deze regio een overdaad aan prachtige stranden bezit.  We zetten de 10 mooiste stranden voor u op een rijtje.

...

Schrijf u in voor de nieuwsbrief