•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×
Verfijn uw zoekopdracht

Regio

Bezienswaardigheden < 50

Verblijfsperiode

Aankomst (Kies eerst uw verblijfsperiode)

Aantal huurders

Prijs per week

tot

Aantal slaapkamers

Afstand tot de zee

Soort huis


Faciliteiten

Meer faciliteiten Minder faciliteiten

Extra opties


Kinderen

Alles wissen

Kiest u de Calvados als vakantiebestemming, dan kiest u voor een gevarieerde vakantie waar voor jong en oud veel te beleven is. Wat dit departement kenmerkt is de combinatie van weidse agrarische gebieden en lieflijke landelijke landschappen met een omvangrijke kust waarlangs de meest charmante badplaatsen zoals Deauville of Trouville gelegen zijn. Veel toeristen waarderen de aantrekkelijke stranden en watersportmogelijkheden, maar natuurliefhebbers weten de mooiste plekken steeds vaker te vinden en bezoeken bij voorbeeld het natuurgebied van de Falaises des Vaches Noires bij Houlgate of gaan eens klippen beklimmen in de Suisse Normande (‘Normandisch Zwitserland’). Een dagtrip naar Honfleur, erkende kunst- en cultuurstad, behoort eveneens tot de geijkte trekpleisters. Toch verdienen andere bezienswaardigheden in de Calvados zeker ook uw aandacht.

Bezienswaardigheden in de Calvados voor fijnproevers

Onlosmakelijk verbonden met dit departement zijn de nog levendige gastronomische tradities. Van oudsher is de lokale landbouw gestoeld op de melkveehouderij, de appelboomgaarden en de visserij. Het is dan ook geen verrassing dat de Normandische keuken veel gebruik maakt van de producten uit zee en land. Appelcider is zo een traditioneel licht alcoholistische drank dat erg populair is. Het is bovendien de basis voor de sterke drank Calvados, een destillaat van cider. Wanneer er bij een recept ‘à la Normande’ vermeld staat, worden er appels, cider of Calvados gebruikt. De Normandische keuken maakt bovendien veelvuldig gebruik van crème fraîche en van de koemelk worden tevens kazen gemaakt die de naam van de plaats van herkomst dragen. De bekendste kaas in binnen en buitenland is de Camembert, maar ook de Livarot, de Pont-l’Évêque of de Pavé d’Auge zijn bekende kazen met ieder een eigen temperament. Leuk voor de vakantieganger is dat veel kaasmakerijen te bezichtigen zijn en uiteraard koopt u de lekkerste kazen bij de kleine ambachtelijke kaasboer. Vanzelfsprekend is de zee ook in de gastronomie terug te vinden. Verse vis en schelpdieren proeft u het allerbeste in een plaatselijk visrestaurant. Probeer zeker ook de sint-jakobsschelpen in Port-en-Bessin of de verse oesters in de baai van Veys.

Historische bezienswaardigheden in de Calvados

Of u uw vakantie heeft gepland rond de historische plaatsen of u komt toevallig ermee in aanraking, de vele bezienswaardigheden in de Calvados uit de WO II zullen vast een onuitwisbare indruk op u achterlaten. Op vijf stranden gelegen tussen Lion-sur-Mer en Saint-Martin-de-Varreville vond in juni 1944 een reusachtige militaire operatie plaats, waarbij de geallieerden tegelijkertijd via de zee en de lucht aan land kwamen om de bezette delen van Europa te bevrijden. Het is voor die tijd een bijzonder staaltje van logistiek geweest om dit tot een succesvolle actie te brengen. Hoe het in zijn werk moet zijn gegaan kunt u zich beter voorstellen als u de landingsstranden waar bunkers nog zichtbaar zijn bezoekt. In de diverse musea in de streek zoals het Mémorial in Caen of het landingsmuseum in Arromanches-les-Bains, ziet u hoe één en ander werd voorbereid en uitgevoerd. Een bezoek aan een Amerikaanse begraafplaats is zeker ook indrukwekkend.

Is uw interesse voor de Calvados gewekt? Boek dan nu een van de onderstaande huizen bij de bekendste bezienswaardigheden van Calvados en de voorpret kan beginnen!

Lees meer Lees minder
Verfijn uw zoekopdracht

Regio

Bezienswaardigheden < 50

Verblijfsperiode

Aankomst (Kies eerst uw verblijfsperiode)

Aantal huurders

Prijs per week

tot

Aantal slaapkamers

Afstand tot de zee

Soort huis


Faciliteiten

Meer faciliteiten Minder faciliteiten

Extra opties


Kinderen

Meer filters Filters toepassen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief