•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×
Verfijn uw zoekopdracht

Regio

Bezienswaardigheden < 50

Verblijfsperiode

Aankomst (Kies eerst uw verblijfsperiode)

Aantal huurders

Prijs per week

tot

Aantal slaapkamers

Afstand tot de zee

Soort huis


Faciliteiten

Meer faciliteiten Minder faciliteiten

Extra opties


Kinderen

Alles wissen

De Côte d’Armor is één van de vier departementen van Bretagne en is vooral aantrekkelijk vanwege de kust en meer in het bijzonder de Roze Granietkust. Het is een fijne vakantiebestemming omdat u er zoveel verschillende dingen kunt zien en ondernemen, maar natuurlijk is genieten van de rust en de natuur ook goed mogelijk. De lokale bevolking is altijd sterk met de zee verbonden geweest en dat ziet u terug in de meeste bezienswaardigheden van Côte d’Armor. Er is voor jong en oud veel te beleven zodat u met allerlei nieuwe indrukken weer huiswaarts keert. De Côte d’Armor zal u steeds verrassen.

Bezienswaardigheden in Côte d’Armor aan zee

Het departement is met zijn lange kust rijk aan havens en badplaatsen. Vooral Trébeurden, Pleumeur-Bodou, Trégastel en Perros-Guirec zijn erg in trek bij toeristen vanwege hun ligging aan de Roze Granietkust. Het gesteente heeft zoals de naam het zegt een opvallende roze kleur die absoluut uniek is en die voor de prachtigste vergezichten en zonsondergangen zorgt. Bovendien zijn alle voorzieningen voor een geslaagde strandvakantie aanwezig, van de meest uiteenlopende sportieve activiteiten tot lekker luieren op het strand en van de levendige terrasjes genieten. Perros-Guirec, waar vandaan beroemde zeilraces vertrekken, heeft nog een leuke verrassing. Het archipel van Sept-Îles (7 eilanden) is een bijzonder natuurgebied waar veel verschillende – ook zeldzame – vogelsoorten worden aangetroffen en is tevens een broedplaats voor de grijze zeehond. U kunt het archipel met een rondvaartboot bezichtigen, er is namelijk gekozen voor een combinatie van ecologie en toerisme waar mens en natuur beiden van profiteren. Één van de meest populaire bezienswaardigheden in Côtes d’Armor zijn de vele kleurrijke vissershavens die uw zintuigen zeker zullen prikkelen. De aanvoer van verse vis is voor de regio belangrijk en maakt bovendien dat u overal het beste uit de zee kunt proeven. Vergeet u tijdens uw vakantie een bezoek aan de hoofdstad Saint-Brieuc zeker niet. Gelegen in een baai bij de uitmonding van de rivier Le Gouët is de stad de perfecte locatie voor een dagje winkelen in de gezellige straatjes of op de markt.

Leuke bezienswaardigheden in Côte d’Armor met kinderen

Ook voor nieuwsgierige kinderen is er genoeg te ondernemen en te ontdekken in Côtes d’Armor. Het zeeaquarium in Trégastel (in roze granietrotsen gehouwen!) is bij voorbeeld voor alle leeftijden zeer geschikt. Er is veel te zien maar ook te leren over allerlei zeebewoners of eb en vloed. Een bezoek, dat gemakkelijk een hele dag kan duren, kunt u op het uitkijkpunt afsluiten aan de voeten van het beeld van ‘Vader Eeuwigheid’ om van een geweldig panoramisch uitzicht te genieten. Wie meer over het planetenstelsel wil weten treft in Pleumeur-Bodou het ‘Planetarium de Bretagne’, waar kinderen op een speelse manier al hun vragen beantwoord krijgen. Vaak wordt de 360 graden koepel met sterren en hemellichamen rondom het leukste gevonden. De actievere kinderen kunnen in het avonturenpark Indian Forest in morieux hun energie kwijt. Het park biedt een boomklimparcours en nog veel meer activiteiten, zelfs een lasergame.

Lees meer Lees minder
Verfijn uw zoekopdracht

Regio

Bezienswaardigheden < 50

Verblijfsperiode

Aankomst (Kies eerst uw verblijfsperiode)

Aantal huurders

Prijs per week

tot

Aantal slaapkamers

Afstand tot de zee

Soort huis


Faciliteiten

Meer faciliteiten Minder faciliteiten

Extra opties


Kinderen

Meer filters Filters toepassen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief