•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 18 jaar persoonlijke, snelle service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Top 25: de mooiste bezienswaardigheden van Bretagne

dinsdag 25 maart 2014

Een wandeling over de roze rotsen van de Granietkust, een dagje cultuur snuiven in één van de historische steden of gewoonweg even tot rust komen op het strand; het verrassende Bretagne is rijk aan bezienswaardigheden. Aan de kust in Bretagne vindt u smaragdgroene zeeën, pittoreske badplaatsjes en een rotsachtige kustlijn. In het binnenland heeft Bretagne een groot natuurlijk en historisch erfgoed. Of u nu liefhebber bent van een heerlijke strandvakantie of juist meer van actieve, culturele uitstapjes houdt: Bretagne heeft voor ieder wat wils!

Bretagne bestaat uit vier departementen: de Côtes d’Armor in het noorden, Ille et Vilaine in het oosten, de Morbihan in het zuiden en de Finistère in het westen.

Omdat er zoveel te ontdekken is in Bretagne heeft Liberté vakantiehuizen een top 25 gemaakt van de mooiste bezienswaardigheden.

1. De Roze Granietkust en het unieke kustlandschap van Bretagne

De Roze Granietkust aan de noordkust is één van de mooiste te bewonderen bezienswaardigheden van Bretagne. Mooie rotspartijen wisselen zich in dit deel van Bretagne af met gesloten baaien en turquoise wateren. De kustlijn heeft perfect schone stranden, met hier en daar een strook wit zand

Geclassificeerd als nationaal erfgoed van Frankrijk, mag u de rotsachtige chaos van Ploumanac’h absoluut niet missen. De rotsen in dit deel van de Côtes d’Armor hebben ongewone vormen aangenomen. Ze liggen opgestapeld in een soms labiel evenwicht, wat zorgt voor spectaculaire aanzichten. Het is beslist één van de meest verbazingwekkende bezienswaardigheden van Bretagne.

De Roze Granietkust van Bretagne

2. Loquirec, één van de pittoreske badplaatsjes van Bretagne

In het pittoreske badplaatsje Locquirec vindt u de typische, gezellige sfeer van Bretagne. Grenzend aan de Roze Granietkust wordt het dorp aan weerszijden ingesloten door twee stranden met een helder blauwe zee. Bij laag tijd maakt de zee plaats voor een enorme uitgestrektheid van zand. Het wandelpad langs de kust van dit stukje Bretagne slingert langs beschutte baaien en mooie bezienswaardigheden als prachtige villa’s met uitzicht op zee.

In het dorpje vindt u mooie huisjes met hellende tuinen, wit houtwerk en uitspringende torenraampjes. Van oorsprong een klein vissersdorpje, is Locquirec uitgegroeid tot een populaire badplaats van Bretagne. Het ‘Hôtel des Bains’ is één van zijn mooiste bezienswaardigheden. Door zijn inspirerende ligging aan zee is het hotel een oase van schrijvers en kunstenaars. Leuk om te weten: het hotel was het decor van de beroemde Franse film ‘l’Hôtel de la Plage’.

Een helderblauwe zee bij Locquirec, één van de pittoreske badplaatsjes van Bretagne

3. De fijne zandstranden van de Smaragdkust

Bezaaid met leuke badplaatsjes en oude vissersdorpjes vindt u in het noorden van Bretagne de Smaragdkust. De kust strekt zich uit tussen Kaap Fréhel en het havenstadje Cancale. De Smaragdkust dekt voor een groot deel de noordelijke kustlijn van Bretagne en kent veel fijne zandstranden en rotsachtige landtongen. Met een uitzonderlijk uitzicht over zee, lenen de stranden van dit deel van Bretagne zich perfect voor het maken van een lange wandeling langs de kust; één van de meest verbluffende bezienswaardigheden van Bretagne.

Badend in het smaragdgroene water kent Bretagne een mooie mix van brede zandstranden, verborgen baaien en adembenemende panorama’s. Bovendien zijn de schilderachtige haventjes langs de kust ook leuke bezienswaardigheden. De haventjes kennen een goede selectie van restaurants waar u kennis kunt maken met de gastronomie van Bretagne; een waar genot voor echte fijnproevers.

Tip: de zeven zandstranden van het badplaatsje Saint-Cast-le-Guildo zijn echte aanraders!

4. Fort La Latte, een juweeltje van het erfgoed van Bretagne

Elk kasteel heeft een legende. Het kasteel Fort La Latte is geen uitzondering op deze regel. Beschermd tegen de zee door twee steile kliffen, diende het kasteel een aantal eeuwen gelegen als sterke verdediging langs de kust. Geclassificeerd als historisch monument is het zonder meer één van de juweeltjes van het erfgoed van Bretagne. Een bezienswaardigheid die u niet mag missen.

Uitkijkend over de kustlijn van Bretagne en gelegen op de top van een klif, heeft het kasteel het grootste deel van zijn originele architectuur weten te behouden. Zijn ophaalbruggen, torens en kerkers zijn leuke bezienswaardigheden die u mee zullen nemen naar een andere tijd. Dankzij zijn schilderachtige aanzicht en uitstekende staat, is het kasteel het toneel geweest van vele Franse films.

De hoogtepunten van uw bezoek zijn misschien wel de prachtige uitzichten die u heeft vanaf de ophaalbruggen en de te beklimmen torens van het kasteel.

Neem voor openingstijden en entreeprijzen een kijkje op de website van het monument.

5. De prachtige uitzichten vanaf Kaap Fréhel en Kaap d'Erguy

Langs de noordelijke kustlijn van Bretagne vindt u Kaap Fréhel en Kaap d’Erquy. Deze kapen bieden u adembenemende wandelingen langs de kust en zijn beslist één van de mooiste bezienswaardigheden van Bretagne. Van het imposante kasteel Fort La Latte tot aan de vissershaven van Erquy, wordt de kust in dit deel van Bretagne versierd met gaspeldoorn en heide.

Vooral in de lente, wanneer alles in volle bloei staat, hebben de kapen een weelderig aanzicht. Wandelpaden leiden u over het roze zandsteen naar de pittoreske haventjes van Bretagne. De hoogten van de kapen lopen soms op tot wel tachtig meter boven de golven, wat zorgt voor prachtige uitzichten op de smaragdgroene zee. Een overweldigend mooie bezienswaardigheid en een waar genoegen voor iedere wandelliefhebber!

Prachtig uitzicht op Kaap Fréhel

6. Dinan, stad van kunst en geschiedenis van Bretagne

Pittoreske straatjes met oude vakwerkhuizen, schattige kerkjes en voormalige kloosters; de middeleeuwse stad Dinan beschikt over een tijdloze charme en is rijk aan bezienswaardigheden. Liggend op een groene heuvel en aan de monding van de rivier de Rance, behoort Dinan tot de steden van Bretagne die u absoluut gezien moet hebben. Omringd door haar stadsmuren heeft Dinan een verrassend, goed bewaard erfgoed. Een belangrijke bezienswaardigheid voor elke cultuurliefhebber.

Laat u verleiden door de schoonheid van de stad en verdwaal in zijn rijke geschiedenis. Dankzij zijn hoge ligging, kunt u op deze manier genieten van de mooiste uitzichten op het groene landschap van Bretagne. Dinan is geclassificeerd als stad van kunst en geschiedenis van Bretagne.

Tip: kunt u geen genoeg krijgen van Dinan en bent u op zoek naar andere mooie bezienswaardigheden in de zijn groene omgeving? Bezoek dan het pittoreske Léhon, op slechts 20 minuten lopen van de stad. Dit dorpje heeft alles wat u van een typische dorpje van Bretagne verwacht; een bakkerij, gezellige cafés en knusse restaurantjes waar u kunt proeven van de gastronomie van Bretagne.

Dinan, stad van kunst en geschiedenis van Bretagne

7. Ile de Bréhat, het 'bloemeneiland' van Bretagne

Een doolhof van smalle straatjes en talloze bloementuinen; Ile de Bréhat wordt niet voor niets het ‘bloemeneiland’ van Bretagne genoemd. Het eiland wordt omringd door de bekende roze granieten rotsen en heeft een verbazingwekkende natuur. De meest verbazingwekkende bezienswaardigheid van het eiland is haar zeldzaam en exotische vegetatie, ontwikkeld door het milde klimaat.

Tip: het ‘bloemeneiland’ van Bretagne is het best te bezoeken in het voorjaar en de zomer, wanneer de bloemen in volle bloei staan

Boek een vakantiehuis bij Côtes d'Armor
Ile de Bréhat, het ‘bloemeneiland’ van Bretagne

De mooiste bezienswaardigheden van Ille et Vilaine

In het oosten van Bretagne vindt u Ille et Vilaine. Het departement wordt gekenmerkt door een aaneenschakeling van prachtige landschappen en charmante dorpjes met straten vol geschiedenis. Rijk aan mooie bezienswaardigheden en een rustgevende natuur, leent het binnenland van dit stukje Bretagne zich perfect voor het maken van een lange wandeltocht

Speciaal voor u heeft Liberté vakantiehuizen de mooiste bezienswaardigheden van dit prachtige stukje Bretagne op een rijtje gezet.

8. Dinard, terug naar 'la Belle Epoque'

Aan de noordkust van dit stukje Bretagne vindt u Dinard; een elegante badplaats. Als één van de eerste badplaatsen van Frankrijk is dit één van de bezienswaardigheden van de Ille et Vilaine die u absoluut niet mag missen. In Dinard vindt u fijne zandstranden, mooie wandelpaden en smaakvolle villa’s met weelderige tuinen langs de kust. Het enorme aantal villa’s aan zee geven de stad een luxe karakter.

Van oorsprong een klein vissersdorpje, is Dinard tijdens ‘la Belle Epoque’ uitgegroeid tot de ontmoetingsplek van de nationale en internationale elite in Bretagne. Adellijke families uit Frankrijk en leden van de Europese Koninklijke families zochten de stranden van dit oostelijke deel van Bretagne op. Ook rijke Britse families vielen voor de charme van de stad en haar bijzonder milde klimaat. Langs de kust werden talloze luxe villa’s gebouwd, die vandaag de dag de welvarende periode van de stad weerspiegelen en belangrijke bezienswaardigheden zijn geworden.

Tip: Dinard kent drie mooie zandstranden die tevens het startpunt zijn voor prachtige wandelingen langs de kust van Bretagne. De Promenade du Clair is zonder twijfel het mooiste wandelpad van Dinard. Bezaaid met palmbomen leidt het u langs zee door weelderige tuinen naar mooie bezienswaardigheden en prachtige bloemenperken.

Dinard, terug naar ‘la Belle Epoque’

9. Rennes, de charmante hoofdstad van Bretagne

Talloze restaurants, leuke boetiekjes en historische straten met oude vakwerkhuizen en statige gevels; Rennes is de charmante hoofdstad van Bretagne. De smalle kronkelende straatjes van de stad nodigen u uit om zijn interessante mix van traditie en moderne cultuur te ontdekken. Rennes kent veel leuke bezienswaardigheden en heeft een rijk cultureel erfgoed waar cultuurliefhebbers zich in kunnen verliezen. Het museum van de Schone Kunsten en de Notre Dame kathedraal behoren tot de mooiste bezienswaardigheden van de stad.

Zoals het een echte studentenstad betaamt kent Rennes talloze gezellige cafés en restaurants, waar u de typische sfeer van Bretagne kunt proeven. Geniet van een wijntje op één van de vele terrasjes en maak hierna een heerlijke wandeling langs de oevers van de rivier de Vilaine die de stad doorkruist.

Andere mooie bezienswaardigheden die u niet mag missen zijn de prachtige bloementuinen van Rennes, waar u even kunt ontsnappen uit de drukte van de stad. Het in de 19de eeuw ontworpen Parc du Thabor is hierbij echte aanrader. Het is beslist één van de mooiste parken van Bretagne en de perfecte plek voor een uitgebreide picknick.

Tip: wanneer u de stad op zaterdag bezoekt, neem dan even de tijd om te slenteren over de markt. De zaterdagmarkt van Rennes is één van de leukste markten van Bretagne. U vindt er veel lokale producten en leuke souvenirtjes.

Parc du Thabor in Rennes, één van de mooiste parken van Bretagne

10. Het middeleeuwse stadje Fougères

Het middeleeuwse stadje Fougères is één van de mooiste historische bezienswaardigheden van Ille et Vilaine. Ruim bedeeld met bossen en tuinen is het geliefd om zijn religieuze erfgoed. Gelegen in het golvende landschap van Bretagne kent de stad een bewogen geschiedenis. In de binnenstad vindt u mooie bezienswaardigheden als een middeleeuwse wijk en bloemrijke tuinen. De pittoreske straatjes van de stad staan vol met oude vakwerkhuizen, wat typerend is voor Bretagne. Door de stad vindt u bordjes met uitleg over de geschiedenis van wat u ziet, een leuke manier om de stad te ontdekken en meer te weten te komen over zijn bezienswaardigheden.

Eén van de mooiste bezienswaardigheden van Fougères is zijn kasteel. Geniet na een bezoek van een wandeling door één van de bloemrijke tuinen van het stadje. Vooral de tuin ‘le Val Nançon’ is een mooie bezienswaardigheid voor liefhebbers van groen. De tuin leidt u van het kasteel naar de rivier, waar u verder kunt wandelen langs de schilderachtige oevers. Hoger gelegen is de tuin ‘le Jardin Public’ een leuke bezienswaardigheid. Het verbindt de middeleeuwse wijk met de bovenstad, waar u een prachtig uitzicht heeft op de omgeving van dit stukje Bretagne.

Het middeleeuwse stadje Fougères

11. Cancale, de 'oester hoofdstad' van Bretagne

In het noordelijkste puntje van de Ille et Vilaine vindt u de ‘oester hoofdstad’ Bretagne: Cancale. Rustig gelegen aan de Smaragdkust en omgeven door natuurgebieden kent Cancale mooie bezienswaardigheden en gezellige restaurantjes. Eén van de leukste bezienswaardigheden is zijn pittoreske haven met mooie wandelpaden langs de kust. Rijk aan restaurantjes kunt u hier genieten van zijn heerlijke delicatesse: de oester. Omgeven door pittoreske vissershuisjes, heeft u op de terrasjes bovendien een prachtig uitzicht op de Mont Saint Michel en de kust van Bretagne.

Cancale is dus niet alleen een leuke bezienswaardigheid, echte fijnproevers kunnen hier ook genieten van de heerlijke gastronomie van Bretagne. De passie van tal van gerenommeerde chefs die zich in de stad hebben gevestigd, hebben de stad tot ‘une Site Remarquable du Goût’ van Bretagne gemaakt; ofwel stad van uitzonderlijke smaak.

Tip: in het hogere gedeelte van de stad, ‘la Haute Ville’ genaamd, vindt u de kerk Saint-Méen. Als u niet bang bent voor een beetje beweging, aarzel dan niet om de tweehonderd treden naar de top van de torens te beklimmen. U kunt hier genieten van een panoramisch uitzicht over de stad en het landschap van Bretagne.

Cancale, de ‘oester hoofdstad van Bretagne’

12. Bécherel, de 'boekenstad' van Bretagne

Middeleeuwse straatjes en een schilderachtige omgeving; niet ver van Rennes vindt u het pittoreske stadje Bécherel. Het oude stadscentrum van Bécherel leuke bezienswaardigheden die in het teken staan van het boek; van boekenwinkels tot uitgevers. Hoewel de boekhandels ieder hun eigen karakter hebben, reiken de boeken in iedere boetiek tot aan het plafond, opgestapeld langs schoorstenen, muren en op de vloer. Het is geen wonder dat het stadje ook wel de ’stad van het boek’ wordt genoemd en geclassificeerd is tot Petit Cité de Caractère van Bretagne.

Tip: Bécherel kent leuke festivals als het Fête du Livre en het Nuit du Livre. Bovendien vindt er elke eerste zondag van de maand een boekenmarkt plaats. Een leuke bezienswaardigheid en een perfecte gelegenheid om te duiken in de gezellige sfeer van Bretagne.

De schilderachtige omgeving van Rennes

13. Saint Malo, de ommuurde stad

Een prachtige architectuur, historische bezienswaardigheden en heerlijke zandstranden; Saint Malo heeft voor ieder wat wils. Gelegen op een schiereiland is het schitterende uitzicht dat u heeft over de kustlijn van Bretagne een mooie bezienswaardigheid. Slenter de pittoreske straatjes en steegjes van het oude, ommuurde stadscentrum en geniet van de zandstranden langs de kust. Saint Malo is een stad die het hele jaar door zijn charme weet te behouden.

Het oude stadscentrum van Saint Malo werd tijdens de Tweede Wereldoorlog bijna compleet verwoest. Het werd herbouwd, met de intentie om de stad haar oorspronkelijke uiterlijk terug te geven. Een wandeling over de stadswallen neemt u mee naar de geschiedenis van Bretagne. U heeft hier bovendien een schitterend uitzicht over zee en de eilanden van de baai. De stadswallen lopen helemaal rond de stad en langs het oude kasteel van Saint Malo, waarin tegenwoordig het stadshuis is gevestigd.

Tip: een andere leuke bezienswaardigheid van de stad is het Fort National. Gebouwd op een rotsachtig eilandje kunt u Saint Malo hier van de andere kant bekijken. Bij laag tij is het bereikbaar via het strand. Vanaf het fort heeft u een schitterend uitzicht op de stad en de kustlijn van Bretagne.

Boek een vakantiehuis in Ille et Vilaine
Saint Malo

De mooiste bezienswaardigheden van de Finistère

Omgeven door zeeën en oceanen is dit oostelijke deel van Bretagne rijk aan mooie bezienswaardigheden. De kust van de Finistère heeft een ruige schoonheid. Hoge kliffen wisselen zich af met lange zandstranden, rustgevende duinen en kiezelstranden. Badend in de zon, hebben de steden van dit stukje Bretagne een bruisende sfeer. Ontdek de maritieme metropool Brest en vindt in het binnenland een mozaïek van charmante dorpjes en de schitterende landschappen van Bretagne.

Speciaal voor u heeft Liberté vakantiehuizen de mooiste bezienswaardigheden van dit prachtige stukje Bretagne op een rijtje gezet.

14. De witte zandstranden van Bretagne

Moeder Natuur is de schitterende kustlijn van dit oostelijke stukje Bretagne beslist niet vergeten. Door haar witte zandstranden, pittoreske havens en door de golven gepolijste baaien, is de kust al een bezienswaardigheid op zich. Door de seizoenen heen is het een genot om een lange wandeling te maken langs de kust van de Finistère. Het witte zand contrasteert prachtig met de helderblauwe zee. De vele baaien langs de kust zijn bezaaid met grote rotsen, wat erg typerend is voor deze regio van Bretagne.

Luister naar het rustgevende geluid van de golven, maak een lange wandeling langs de kust of neem een frisse duik; aan de kust van de Finistère komt u helemaal tot rust.

Tip: wanneer u wilt genieten van een dagje strand zijn la plage de Trescadec, la plage de Brignogan en la plage de Morgat echte aanraders!

De kustlijn van Bretagne; witte zandstranden en een helderblauwe zee

15. Roscoff, een schilderachtig badplaatsje aan de noordkust van Bretagne

Langs de kust van Bretagne zijn de schilderachtige badplaatsjes leuke bezienswaardigheden. Gelegen in de baai van Morlaix vindt u het charmante badplaatsje Roscoff. Met heerlijke zandstranden en een merkwaardig zuivere zee, kunt u hier even helemaal ontspannen aan de kust van Bretagne.

Het schilderachtige, ommuurde stadscentrum heeft vele dichters, schilders en schrijvers gekend en heeft een aantal mooie bezienswaardigheden. Slenter door de smalle straatjes van het historische stadscentrum, rijk aan gebeeldhouwde gevels. Ga door de stad als door een geschiedenisboek en ontdek op uw eigen gemak en tempo de geschiedenis van Bretagne. Bij de haven, waar u kunt proeven van de typisch Bretonse sfeer, vindt u bloemrijke wandelpaden langs de kust.

Tip: een andere leuke bezienswaardigheid is de exotische tuin van de stad. U vindt hier een verzameling van exotische bloemen, watervallen en vijvers. De tuin heeft een rots van 18 meter hoog, die u een panoramisch uitzicht geeft over de kustlijn van Bretagne. Voor meer informatie en de openingstijden neemt u een kijkje op de website van het nationale comité van parken en tuinen van Frankrijk.

Roscoff, een schilderachtig badplaatsje aan de noordkust van Bretagne

16. Pont Croix, 'Petit Cité de Caractère de Bretagne'

Gelegen op een heuvel en niet ver van de kustlijn van Bretagne vindt u het kleine stadje Pont Croix. Omringd door rustige wateren van de rivier de Goyen, is het stadje bekleed met geplaveide straatjes met straatstenen trappen. Deze leiden u vanaf de haven naar het historische hart van de stad, waar u een aantal mooie bezienswaardigheden vindt. Aangetrokken door de romantische sfeer is ook dit dorpje van Bretagne altijd geliefd geweest onder kunstenaars.

Een indrukwekkende bezienswaardigheid is de Notre Dame kathedraal van Roscudon. Deel uitmakend van het rijke erfgoed van Bretagne, is de kathedraal beslist het juweeltje van de stad. Haar prachtige kerktoren domineert het aanzicht van de stad. De zestig meter hoge toren is zo mooi dat het werd gebruikt als model voor de kathedraal van Quimper, de culturele hoofdstad van Bretagne.

Rond de kerk vindt u weelderige tuinen en een doolhof van bloemrijke steegjes, bekleed met mooie straatstenen trappen. Als u een bezoek brengt aan Pont Croix is een het maken van een wandeling door de stad een absolute aanrader! Voor de leukste wandeling volgt u, vanaf het plein voor de kerk, de geplaveide steegjes die u naar de oevers van de rivier leiden.

Pont Croix, ‘Petit Cité de Caractère de Bretagne’

17. De mooiste uitzichten op de kustlijn van Bretagne vanaf Kaap Sizun en Pointe du Raz

De wilde kust rond Kaap Sizun heeft door de jaren heen haar authenticiteit bewaard. Kleine baaien met turquoise wateren nestelen zich tussen de indrukwekkende rotsen. Gelegen op het puntje van Kaap Sizun, is Pointe du Raz één van de mooiste bezienswaardigheden van de Finistère. De steile kliffen van de kaap lopen op tot wel zeventig meter boven de golven en zijn goed voor adembenemende uitzichten over de kust van dit stukje Bretagne.

De ruige schoonheid van de kaap heeft Victor Hugo en tal van andere beroemde schrijvers geïnspireerd. Geclassificeerd als ‘Grand Site de France’ is Pointe du Raz een belangrijke bezienswaardigheid geworden. Door de toestroom van vele toeristen, was het bijna slachtoffer geworden van haar eigen schoonheid. Vandaag de dag wordt het behoud van de Kaap daarom goed beheerd.

Mooi uitzicht op de kustlijn van Bretagne vanaf Pointe du Raz

18. Quimper, de culturele hoofdstad van Bretagne

Vol met gezellige boetiekjes en leuke bezienswaardigheden staat Quimper bekend als de culturele hoofdstad van Bretagne. Geclassificeerd als stad van kunst en geschiedenis van Bretagne, kent het historische Quimper drie voormalige stadsharten. Rijk aan geplaveide, verkeersvrije straatjes bekleed met oude vakwerkhuizen, ontbreekt het in de stad niet aan charme. De stad wordt doorkruist door drie rivieren, waarvan de Odet als één van de mooiste van Frankrijk wordt beschouwd. Een wandeling over de bloemrijke oevers van de rivier mag u dan ook absoluut niet missen.

De wijk ‘la Villes des Évêques’ kent een aantal leuke bezienswaardigheden, waarvan de kathedraal Saint Corentin misschien wel de mooiste is. Vergezeld door het voormalig bisschoppelijk paleis van de stad, wordt de kathedraal omringd door stadsmuren en een prachtige tuin.

Een andere leuke bezienswaardigheid van de stad is de wijk ‘Locmaria’. Gelegen aan de linkeroever van de rivier de Odet is dit van oudsher een populaire wijk met veel kleine huisjes, boetiekjes, maar ook prachtige villa’s met weelderige tuinen.

Genesteld tussen de rivieren de Odet en de Steïr, vindt u in de wijk ‘la Ville des Ducs’ steegjes met namen als Pain Cuit (gebakken brood) en Moulin au Duc (molen van de hertog). De steegjes zullen u herinneren aan de geschiedenis van het hertogdom van Bretagne. De vier straten die loodrecht op de kathedraal staan, geven u toegang tot de oude, ommuurde stad. De straten met oude vakwerkhuizen rijk aan kleuren, muurschilderingen en beeldhouwwerken zijn belangrijke toeristische bezienswaardigheden.

Quimper, de culturele hoofdstad van Bretagne

19. Het pittoreske Morlaix en haar prachtige baai

kathedraal omringd door stadsmuren en een prachtige tuin. Een andere leuke bezienswaardigheid van de stad is de wijk ‘Locmaria’. Gelegen aan de linkeroever van de rivier de Odet is dit van oudsher een populaire wijk met veel kleine huisjes, boetiekjes, maar ook prachtige villa’s met weelderige tuinen. Genesteld tussen de rivieren de Odet en de Steïr, vindt u in de wijk ‘la Ville des Ducs’ steegjes met namen als Pain Cuit (gebakken brood) en Moulin au Duc (molen van de hertog). De steegjes zullen u herinneren aan de geschiedenis van het hertogdom van Bretagne. De vier straten die loodrecht op de kathedraal staan, geven u toegang tot de oude, ommuurde stad. De straten met oude vakwerkhuizen rijk aan kleuren, muurschilderingen en beeldhouwwerken zijn belangrijke toeristische bezienswaardigheden. 19. Het pittoreske Morlaix en haar prachtige baai Ingesloten door de glooiende heuvels van Bretagne kent het pittoreske Morlaix veel smalle steegjes en straatjes. Het indrukwekkende viaduct is een belangrijke bezienswaardigheid van de stad. Morlaix heeft door de jaren heeft haar charme weten te behouden en heeft een wonderbaarlijk goed bewaard erfgoed. Ook hier vindt u de typisch oude vakwerkhuizen van Bretagne. Prachtig versierd verrijken ze de verkeersvrije straten in het hart van het stadscentrum en weerspiegelen ze het rijke en welvarende verleden van de stad.

De stad kent een grote verscheidenheid aan restaurants, waar u kunt genieten van de typisch Bretonse gastronomie. Een andere mooie bezienswaardigheid is de baai van Morlaix, misschien wel het hoogtepunt van uw bezoek. In de baai heeft u een prachtig uitzicht op een schilderachtig landschap, bestaande uit een verzameling van eilandjes en rotsen.

Tip: kunt u geen genoeg krijgen van Morlaix? Ga dan op ontdekkingstocht in haar prachtige omgeving, rijk aan kastelen en landhuizen die getuigen van het glorieuze verleden van Bretagne.

Boek een vakantiehuis in Finistère
Een helderblauwe zee in de baai van Morlaix

De mooiste bezienswaardigheden van de Morbihan

Dankzij haar milde klimaat, ruige kustlijn en bloemrijke kanalen is het echt genieten in dit zuidelijke stukje Bretagne. Tussen land en zee en langs allerlei mooie bezienswaardigheden leiden de prachtige landschappen van het binnenland u naar de azuurblauwe zee. De Morbihan, in het Bretons ‘kleine zee’ is een paradijs voor liefhebbers van de zee. Dit deel van Bretagne kent een ruige kustlijn, maar ook heerlijke zandstranden.

Speciaal voor u heeft Liberté vakantiehuizen de mooiste bezienswaardigheden van dit prachtige stukje Bretagne op een rijtje gezet.

20. Vannes, één van de romantische steden van Bretagne

Vol met leuke bezienswaardigheden is Vannes één van de romantische steden van Bretagne die u beslist gezien moet hebben. Geclassificeerd als stad van kunst en geschiedenis van Bretagne, heeft de stad een rijk artistiek, historisch en natuurlijk erfgoed. Hoewel de bruisende stad zijn oorsprong vindt in de middeleeuwen, heeft het een moderne blik op de toekomst.

De leukste bezienswaardigheden van Vannes vindt u in en nabij het oude, ommuurde stadscentrum. U vindt hier kleurrijke huizen, een pittoreske haven, een oude wasplaats en een heerlijke sfeer zoals u die in Bretagne vindt.

Eén van de mooiste bezienswaardigheden van de stad is de Saint Pierre kathedraal. Geclassificeerd als historisch monument is de kathedraal tegenwoordig een belangrijk toevluchtsoord voor pelgrims in Bretagne.

Loop vanaf de kathedraal naar het Place des Lices, het belangrijkste plein van de binnenstad, waar u herenhuizen schouders ziet wrijven met oude vakwerkhuizen. Volg de stad heuvelopwaarts om te genieten van een prachtig uitzicht op de groene omgeving van dit stukje Bretagne.

Tip: geniet vanaf de stadsmuren van Vannes, overigens één van de best bewaarde van Bretagne, van een panoramisch uitzicht om de omgeving.

Vannes, één van de romantische steden van Bretagne

21. Belle Île en Mer, één van de mooiste eilandjes van Bretagne

vindt. Eén van de mooiste bezienswaardigheden van de stad is de Saint Pierre kathedraal. Geclassificeerd als historisch monument is de kathedraal tegenwoordig een belangrijk toevluchtsoord voor pelgrims in Bretagne. Loop vanaf de kathedraal naar het Place des Lices, het belangrijkste plein van de binnenstad, waar u herenhuizen schouders ziet wrijven met oude vakwerkhuizen. Volg de stad heuvelopwaarts om te genieten van een prachtig uitzicht op de groene omgeving van dit stukje Bretagne. Tip: geniet vanaf de stadsmuren van Vannes, overigens één van de best bewaarde van Bretagne, van een panoramisch uitzicht om de omgeving. 21. Belle Île en Mer, één van de mooiste eilandjes van Bretagne Met een verbazingwekkende verscheidenheid aan landschappen en bezienswaardigheden, is Belle Île en Mer één van de mooiste eilandjes van Bretagne. Vanaf de fijne zandstranden van het strand Donnant tot aan de gebeeldhouwde kliffen van ‘la Pointe de Taillefer’, heeft het eiland een opmerkelijke schoonheid, onsterfelijk gemaakt door vele schrijvers en dichters. De schilderachtige dorpjes van het eiland zijn leuke bezienswaardigheden.

De zonnige duinen, wilde zee met zijn schuimende golven, bloemrijke heide en kleine beschutte baaien behoren tot de mooiste bezienswaardigheden van het eiland. Het strand van Donnant is ideaal geschikt voor een heerlijk dagje strand. De zee is hier zelden rustig en soms zelfs wild. Golven breken op het gouden zand. Ook de fotogenieke vissershaven Sauzon is een leuke bezienswaardigheid. De natuurlijke haven beschermd het eiland tegen de heersende zeewinden.

Tip: verlaat het eiland niet zonder naar de top van de vuurtoren Grand Phare de Kervilahouen te klimmen! Vanaf de vuurtoren heeft u een panoramisch uitzicht over de kust van Bretagne.

22. Quiberon, één van de mooiste schiereilanden van Bretagne

In het zuiden van Bretagne is het schiereiland Quiberon een bezienswaardigheid die u niet mag missen. De sprankelende oppervlakte van de oceaan en het gouden zand van haar stranden, maken Quiberon een geliefd stukje Bretagne. Quiberon is een belangrijke strandbestemming van Bretagne, maar ook het startpunt van dagtripjes naar bijvoorbeeld het schilderachtige eilandje Belle Île en Mer.

In de jaren tachtig ontwikkelde Quiberon zich als een belangrijke bestemming van Bretagne. Er verschenen pittoreske villa’s aan zee en vakantiegangers werden aangetrokken door de lange zandstranden en het zonnige klimaat.

Naast fijne zandstranden zijn de gezellige dorpjes van het eiland ook leuke bezienswaardigheden. In de dorpjes vindt u kleurrijke huizen, typerend voor Bretagne en een goede selectie van restaurants waar u kunt genieten vaan een heerlijk bord fruits-du-mer. Wanneer u wilt genieten van een dagje zee zijn de fijne zandstranden van ‘la Grand Plage’ echte aanraders.

Tip: maak een wandeling over de boulevard Chanard. De boulevard is omzoomd met pittoreske villa’s met schitterende uitzichten op het strand. Aan de andere kant markeert het kasteel Turpault het begin van de Coté Sauvage. Deze rotsachtige omgeving is ideaal geschikt voor het maken van prachtige wandelingen in een uitzonderlijke omgeving.

Quiberon, één van de mooiste schiereilanden van Bretagne

23. De Golf van Morbihan, de prachtige binnenzee van Bretagne

In het zuiden van Bretagne vindt u de Golf van Morbihan, een prachtige binnenzee die wordt beschermd door de Atlantische Oceaan. Met een bijzondere mix van zee, lang, lucht en wisselende landschappen is het een verbazingwekkende mooie bezienswaardigheid. Volgens een oude legende zijn er hier zoveel eilanden als dat er dagen in het jaar zijn. Dertig van deze eilanden zijn vandaag de dag bewoond.

Met zijn prachtige paden langs de kust is de golf een paradijs voor zowel wandelaars als fietsers. De archipel bestaat uit talloze eilandjes, soms rotsachtig, soms bebost, sommige met vissersdorpen, andere gewoon een paradijs voor zeevogels. De golf maakt bovendien deel uit van ‘le Club Plus Belles Baies du Monde’.

Pittoresk eiland in de Golf van Morbihan, de prachtige binnenzee van Bretagne

25. Duik in de geschiedenis van het Hertogdom van Bretagne

Bezoek de vele kastelen en landhuizen van Bretagne en stap terug in de tijd van ridders en jonkvrouwen. De grandioze herenhuizen vol geschiedenis zullen u doen denken aan het epische tijdperk van feodale veroveringen en de gedenkwaardige tijd van het voormalige hertogdom van Bretagne.

Eén van de mooiste overgebleven bezienswaardigheden uit het Hertogdom van Bretagne is het kasteel Suscinio op het schiereiland Rhuys. Omgeven door een uitzonderlijke omgeving was het kasteel één van de favoriete residenties van de hertogen van Bretagne. Het kasteel diende geruime tijd als jachtslot van de hertogen van Bretagne. Het historische monument is een juweeltje van de middeleeuwse architectuur van Bretagne.

Bent u enthousiast geworden over Bretagne en wilt u haar schoonheid met eigen ogen aanschouwen? Liberté vakantiehuizen heeft een ruim aanbod vakantiewoningen in dit prachtige stukje Frankrijk.

Boek een vakantiehuis in Morbihan
Kasteel Suscinio in Bretagne, deel van het hertogdom van Bretagne

Wij helpen u graag met het vinden van een geschikt vakantiehuis, met de mooiste bezienswaardigheden van Bretagne binnen handbereik. Bekijk hier alvast een selectie van ons uitgebreide aanbod:

Vakantiehuis CO31 in Hénon

Dit vrijstaande 4-persoons landhuis is zeer smaakvol en comfortabel ingericht. Het is met zorg gerenoveerd met behoud van sfeervolle, authentieke details en heeft bijzonder veel charme. Het huis is rustig gelegen en u beschikt over een eigen afgesloten tuin met tuinmeubels, ligstoelen, parasol en een barbecue.
Dit vakantiehuis huurt u al vanaf € 390 per week.

Boek nu
Vakantiehuis CO31 in Hénon, Bretagne

Vakantiehuis IV1 in Dinard

Zoekt u een appartement direct aan zee in Bretagne? Dit goed verzorgde 4- persoons appartement ligt in een rustig gedeelte van de bekende badplaats Dinard. U loopt 60 treden af en u bent op het strand! Ideaal voor leuke uitstapjes naar de havenstad Saint Malo of de beroemde Mont Saint Michel.
Dit vakantiehuis huurt u al vanaf € 375 per week.

Boek nu
Vakantiehuis IV1 in Dinard, Bretagne

Vakantiehuis FI25a in Ploneour-Lanvern

Deze half vrijstaande 4-persoons vakantiewoning ligt op slechts 10 minuten van heerlijke stranden en is ideaal gelegen voor liefhebbers van mooie wandelingen en fietstochten. De vakantiewoning is perfect geschikt voor een mooie strandvakantie en om samen met familie of vrienden de prachtige en afwisselende kust van Bretagne te ontdekken.
Deze vakantiewoning huurt u al vanaf € 349 per week.

Boek nu
Vakantiehuis FI25a in Ploneour-Lanvern

Vakantiehuis MO27a in Pluvigner

Deze romantische, half vrijstaande 2- persoons boerderijwoning heft een comfortabele en moderne inrichting met een frisse uitstraling. Het huis is rustig gelegen en in gezamenlijke park tuin kunt u mooie wandelingen maken. Geniet van dit geweldige stukje Bretagne en leuke uitstapjes naar bijvoorbeeld het prachtige schiereiland Quiberon.
Deze vakantiewoning huurt u al vanaf € 549 per week.

Boek nu
Vakantiehuis MO27a in Pluvigner

Schrijf u in voor de nieuwsbrief