•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Een week in het prachtige Bretagne

donderdag 6 december 2018

Parelwitte stranden, indrukwekkende middeleeuwse gebouwen, imposante kliffen en pittoreske badplaatsen... Omdat er zo ontzettend veel te doen is in Bretagne (Frankrijk) heeft Liberté vakantiehuizen voor u een week in Bretagne uitgestippeld. Dit is natuurlijk helemaal niet bedoeld als vastliggend programma, maar vooral om u inspiratie en tips te geven voor uw vakantie in Bretagne! Mocht u veel van onderstaande steden en bezienswaardigheden willen bezoeken, is het handig om in een centrale plaats in Bretagne te overnachten, zoals in Saint Maudez of Cohiniac. Vanuit bijvoorbeeld een van de volgende drie vakantiehuizen zou u met de auto in principe naar alle genoemde plekken kunnen rijden, al kunt u het natuurlijk zo druk maken als u zelf wilt!

Vakantiehuis CO1b in Saint-Maudez, Bretagne

Dit 4-persoons vakantiehuis in Saint Maudez heeft een verwarmd zwembad en ligt slechts 15 km. van zee en strand. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €432,- per week!

Boek nu dit huisje in Bretagne
Vakantiehuis in Saint-Maudez, Bretagne

Vakantiehuis CO1c in Saint-Maudez, Bretagne

Comfortabel vakantiehuis in Saint Maudez voor 6 personen met zwembad, 15 km. van zee. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €439,- per week!

Meer informatie over dit vakantiehuis in Bretagne
Vakantiehuis in Saint-Maudez, Bretagne

Vakantiehuis CO30 in Cohiniac, Bretagne

Sfeervol en kindvriendelijk 5-persoons vakantiehuis in Cohiniac. 25 km. van zee en strand. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €405,- per week!

Lees hier meer over dit vakantiehuis in Bretagne
Vakantiehuis in Cohiniac, Bretagne

Dag 1: piratenstad Saint Malo

Een echte aanrader om een dagje in door te brengen is de havenstad Saint Malo, gelegen aan de kust in het Noorden van Bretagne. In deze piratenstad is van alles te beleven. Piratenstad? Zeker, Saint Malo heeft haar welvaart en aanzien historisch gezien te danken aan piraten en zeerovers. Piraten beschermden vroeger de Franse koning en deze invloed van piraten is vandaag de dag nog altijd zichtbaar, aan de kust vindt u een replica van het piratenschip van de beruchte zeerover Surcouf. U kunt zelfs een bijzondere vaartocht in dit schip maken! Voor geschiedenisliefhebbers heeft Saint Malo nog veel meer te bieden. De stad valt op door de lange stadsmuur. Het gedeelte binnen de stadsmuur wordt de Intra-Muros genoemd en kenmerkt zich door gezellige straatjes met terrasjes en winkeltjes. 

Tijdens uw wandeling langs de stadswallen van Saint Malo komt u langs verschillende bezienswaardigheden. Zoals een schilderachtig middeleeuws huis aan de Rue de Pelicot en de indrukwekkende Cathédrale Saint-Vincent met prachtige glas in lood ramen. De echte kenner herkent in dit rooms-katholieke bouwwerk zowel romaanse als gotische stijlinvloeden. Bovendien kunt u ook voor een klein prijsje circa driehonderd sculpturen, uitgehouwen door priester Fouré in granieten in een klif, bezichtigen. Ook in dit monumentale werk (Les Rochers Sculptés) kunt u, als u goed zoekt, de invloeden van piraten terugvinden!

Bezoek ook zeker de Quic-en-Groigne toren bij het kasteel van Saint Malo. De toren en ook de loopbruggen bieden een prachtig uitzicht op de stad. Saint Malo heeft ook meerdere forten, waaronder Le Fort du petit Bé en het Fort National (bij eb beiden te voet te bereiken). Vroeger waren de forten ter verdediging van de stad ingericht met kanonnen en soldaten, nu zijn het bijzondere historische herkenningspunten. Onze laatste aanrader wat betreft de bezienswaardigheden in Saint Malo, maar absoluut niet de minste, is de Mont Saint-Michel. Dit is een grote middeleeuwse abdij gelegen in een baai. De abdij staat op een eiland, maar is tegenwoordig goed toegankelijk vanaf het vaste land. Mocht u tijdens uw dag in Saint Malo tijd hebben om de Mont Saint-Michel te bezoeken, raden wij u dit ontzettend aan! De abdij en baai zijn namelijk zelfs door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed!

Als u met kinderen naar Saint Malo reist, kunnen de kinderen zich ook zeker goed vermaken. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Le Labyrinthe, een doolhof van graanvelden of koop een kaartje voor het Grand Aquarium en maak hier een ritje in een onderwater bus. Daarnaast biedt Saint Malo vele prachtige zandstranden en rijdt er een klein treintje rond door de Intra-Muros!

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om langer dan één dag in Saint Malo te blijven, er is genoeg te doen! Daarom hier ook enkele tips voor vakantiehuizen in de omgeving van Saint Malo!

Lees ook onze blog over de allermooiste stranden van Bretagne
Piratenstad Saint Malo

Vakantiehuis CO52 in Plouasne, Bretagne

Authentiek, charmant huis in Plouasne met verwarmd zwembad, voor 4 personen, 52 km. van Saint Malo. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €527,- per week! 

Boek nu dit huis met zwembad in Bretagne
Vakantiehuis in Plouasne, Bretagne

Vakantiehuis IV36 in Hirel, Bretagne

Mooi gelegen huis in Hirel, 20 km. van Saint Malo. Geschikt voor 6 personen, slechts 4 km. van zee. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €351,- per week!

Meer informatie over dit vakantiehuisje in Bretagne
Vakantiehuis in Hirel, Bretagne

Dag 2: de beroemde megalieten in Carnac

De Franse stad Carnac is vooral bekend door haar rijen van steenpatronen en hoge megalieten. De grootste megaliet is ongeveer twintig meter hoog. De steenpatronen bestaan uit menhirs, dit zijn alleenstaande stenen, steencirkels en ook uit grafheuvels. Onderzoekers weten inmiddels dat de stenen uit de prehistorie stammen, maar naar de functie van de stenen kunnen we alleen maar raden. De meest genoemde verklaring is dat de monumenten dienden als een soort kalender, gebruik makend van de zon en de maan. Het zou ook goed kunnen dat er religieuze rituelen werden uitgevoerd bij of met de stenen. In Kermario zijn er ook meerdere grafheuvels gevonden en onder de grafheuvel Tumulus Saint-Michael ligt een ondergrondse grafkelder.

Net als Saint Malo, ligt ook Carnac aan de kust van Bretagne. Maar dan juist aan de zuidkust in plaats van aan de noordkust. U kunt de stenen volgen om bij het witte zandstrand Grande Plage van circa twee kilometer lang te komen! Op de stranden worden verschillende watersportactiviteiten aangeboden, zoals zeilen, duiken of windsurfen. U kunt er ook vissen of fietsen huren. Op woensdag en zondag kunt u een traditionele markt bezoeken en u zo in het dagelijks leven van de Bretonse bevolking mengen.

Mocht u nog genoeg tijd over hebben na uw bezoek aan Carnac, kunt u in de omgeving van Carnac ook goed een boottocht langs de vele kleine eilandjes bij baai Golf van Morbihan boeken of het schiereiland Quiberon bezoeken. Quiberon staat vooral bekend om zijn mooie stranden en om de rust, die mensen op het schiereiland ervaren. Nog één tip: Quiberon is beter te bereiken met een treintje vanuit Auray dan met eigen vervoer.

Onze tips voor vakantiehuizen in de omgeving van Carnac:

Bekijk hier ruim 100 vakantiehuizen in Bretagne
Megalieten van Carnac

Vakantiehuis MO52 in Languidic, Bretagne

Landelijk gelegen vakantiehuis in Languidic, slechts 20 km. van de zee en 29 km. van Carnac! Voor 2 personen. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €371,- per week! 

Meer informatie over dit huisje in Bretagne
Vakantiehuis in Languidic, Bretagne

Vakantiehuis MO43 in Locoal-Mendon, Bretagne

Dit 5-persoons vakantiehuis in Locoal-Mendon ligt direct aan zee en aan een zandstrand. Slechts 17 km. van Carnac. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €594,- per week.

Lees hier meer over dit vakantiehuis aan zee in Bretagne
Vakantiehuis in Locoal-Mendon, Bretagne

Dag 3: de hoofdstad van Bretagne

Wij raden u ook zeker aan om de stad Rennes te bezoeken, de hoofdstad van de regio Bretagne! Rennes is een echte levendige studentenstad, vol gezelligheid. Door de stad loopt de mooie en lange rivier Canal d’Ille-et-Rance. Begin uw dag bij de markthallen van de Marché des Lices om lokale en typisch Franse producten te kopen! Hier vindt u voornamelijk veel zeevruchten! Shop in trendy boetiekjes en rust vervolgens uit met een hapje en drankje in een hip restaurant. In Rennes kunt u goed terecht als u graag naar een festival of concert wilt. Het bekendste concertgebouw is het Huis van de Opera! Dit culturele gebouw is zowel van binnen als van buiten voyant! Met een beetje geluk stuit u ook op muziek en/of kunst op straat, zoals het straatfestival Tombées de la Nuit! De vele terrasjes zijn altijd goed gevuld, vooral in de Rue de la Soif. Dit betekent namelijk Straat van de Dorst!

In deze Straat van de Dorst staan trouwens ook talrijke typerende en historische vakwerkhuizen. De huizen stammen uit de middeleeuwen en zijn erg fotogeniek door hun opvallende kleuren en beschilderingen. Zulke huisjes staan ook op La Place du Champ-Jacquet. De Straat van de Dorst kenmerkt met de historische huisjes het dubbele karakter van Rennes. Enerzijds is de stad een Franse meterpool: druk, levendig, gezellig en vol met studenten. Anderzijds brengt de stad ook veel historie en cultuur met zich mee. Zoals het religieuze bouwwerk Cathédrale Saint-Pierre met een prachtig marmer interieur en een grote schildering van de Zonnekoning Lodewijk XIV. Bezoek ook zeker het middeleeuwse Portes Mordelaises. In dit kasteel met ophaalbrug en poorten beloofden hertogen vroeger om Bretagne altijd te zullen verdedigen en dit bouwwerk is dus nog altijd belangrijk voor Rennes en voor Bretagne. In het historisch centrum zijn ook het Stadhuis en het Parlement (Palais du Parlement) gelegen. Als u genoeg tijd heeft, kunt u een tour met een gids door het parlementsgebouw volgen! 

Voor natuurliefhebbers is het groene Parc du Thabor een absolute aanrader. Dit is een van de mooiste parken uit Frankrijk met prachtige bloemen- en plantentuinen, standbeelden en een botanische tuin met ook dieren, zoals bijzondere vogelsoorten! 

Wij verhuren ook vakantiehuizen in de buurt van de hoofdstad Rennes, zoals bijvoorbeeld de volgende twee huizen. Bekijk ook zeker even de website voor ons totale aanbod aan karakteristieke en betaalbare vakantiehuizen in Frankrijk!

Rennes

Vakantiehuis IV21b in Plerguer, Bretagne

Comfortabel en betaalbaar 6-persoons vakantiehuis in Plerguer met een speelterrein voor de kinderen. 56 km. van Rennes. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €324,- per week.

Meer informatie over dit vakantiehuis in Bretagne
Vakantiehuis in Plerguer, Bretagne

Vakantiehuis IV14b in Baguer-Pican, Bretagne

Een 4-persoons vakantiehuis gelegen in Baguer-Pican, zowel in de buurt van de Mont Saint-Michel als 60 km. van Rennes verwijderd. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €459,- per week.

Boek nu dit huisje in Bretagne
Vakantiehuis in Baguer-Pican, Bretagne

Dag 4: rust en ontspanning in Bretagne

Na drie volgeplande dagen in prachtige steden, is het misschien ook wel fijn om het een dag even wat rustiger aan te doen. Het is tenslotte toch vakantie en de regio Bretagne is uitermate geschikt om tot rust te komen! Begin de dag eens door bij een Franse bakker lekker verse broodjes te halen voor het ontbijt. Je kunt Frankrijk eigenlijk niet zomaar weer verlaten, zonder een croissant genuttigd te hebben! Daarna kunt u genieten van uw fijne vakantiehuis en de omgeving. Lekker lezen in de zon, zwemmen in uw eventuele privé-zwembad, lekker bruin bakken op het strand of wandelen of fietsen door de dorpjes en bossen dichtbij uw verblijfplaats. Wist u dat wij ook vakantiehuizen inclusief fietsen verhuren?

U kunt deze dag ook gebruiken om de fijne zandstranden, oude badplaatsjes en pittoreske vissersdorpjes langs de Smaragdkust te verkennen. Dit ligt aan de Noordelijke kustlijn en u kunt hier ook een kort bezoek brengen aan bijvoorbeeld de toeristische badplaatsen Dinard, Saint-Briac en Saint-Lunaire.

Of maak gebruik van de tennisbaan in het plaatselijke dorp, neem uw visgerei mee naar het dichtsbijzijndste viswater, rijd paard over het strand of sla een hole-in-one op de golfbaan. Om u te helpen om het vakantiehuis te vinden dat aan uw wensen voldoet, hebben we hieronder een aantal Bretonse vakantiehuizen geselecteerd op basis van verschillende activiteiten:

Vakantiehuis CO23 in Pledran, Bretagne

Vakantiehuis voor 6 personen in Pledran met overdekt zwembad, dichtbij een golfbaan, manege, tennisbaan, strand en viswater. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €635,- per week.

Bekijk de prijzen en actuele beschikbaarheid van dit vakantiehuis in Bretagne
Vakantiehuis in Pledran, Bretagne

Vakantiehuis CO53 in Pleubian, Bretagne

Vakantiehuis voor 6 personen in Pleubian dichtbij zee, viswater en tennisbaan. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €608,- per week.

Meer informatie over dit vakantiehuis in Bretagne
Vakantiehuis in Pleubian, Bretagne

Vakantiehuis CO50 in Plouha, Bretagne

Een 2-4 persoons charmante vakantiewoning in Plouha. Naast de zee, wandel- en zeilmogelijkheden, manege, tennisbaan, golfbaan en winkels in de buurt. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €574,- per week.

Lees hier meer over dit huisje in Bretagne
Vakantiehuis in Plouha, Bretagne

Dag 5: roze granietkust, vuurtoren en kliffen

Een mogelijk hoogtepunt van uw vakantie in Bretagne kan de regio Côtes d’Armor worden! Vooral de steden Ploumanac’h en Perros Guirec zijn een bezoekje waard. Vanaf deze plekken heeft u een schitterend uitzicht op de zee en ook de kliffen rondom de zee zijn prachtig. Honderden miljoenen jaren geleden zijn er door de natuur verschillende blokken en stenen ontstaan, waarin mensen vormen proberen te ontdekken. Loop in ongeveer vier uur langs het douanierspad (Sentier des Douaniers) en ontdek zo alle vormen en soorten stenen, rotsen en kliffen. 

Dan komt u ook langs de roze granietkust (Côte de Granit Rose). Dit is een kust vol grote, ruige stukken rots ontstaan in de prehistorie. De stenen zijn overdag voornamelijk oranje en hebben hun ‘roze’ naam te danken aan de schijnbare kleurverandering door de verandering van het zonlicht. U kunt hier met een boottocht mee, naar L’archipel des Sept-Îles, waarbij u zeven eilanden in de buurt van de roze granietkust kunt bewonderen. Op deze eilanden leven bijna dertig verschillende vogelsoorten! Soms is het zelfs mogelijk om dolfijnen te zien in Côtes d’Armor!

Nog een grappige bezienswaardigheid om even aan te halen is de Saint-Guirec kapel op het strand van Ploumanac’h. In Frankrijk heerst de legende dat ongetrouwde vrouwen binnen een jaar zullen trouwen als ze er in slagen om in de neus van het standbeeld een speld te drukken. Als de speld echter valt, zal de bruiloft niet doorgaat. Wat denkt u, legende of niet? Proberen kan altijd, toch? 

Mocht u de dag voor uw gevoel nog niet helemaal volgemaakt hebben in Côtes d’Armor kunt u altijd nog naar een andere indrukwekkende bezienswaardigheid rijden! Echte must-sees zijn de kliffen, vuurtorens en stranden in Cap Fréhel of Pointe du Raz. Kiest u voor het prachtige Cap Fréhel, sla dan ook zeker het kasteel Fort La Latte niet over! Dit fort is door de jaren heen ontzettend vaak verwoest en weer gerestaureerd en op dit moment in een prachtige staat!

Wij bieden ook vakantiehuizen aan in het romantische Côtes d’Armor, waaronder het volgende charmante vakantiehuis!

Cap Fréhel, Fort La Latte

Vakantiehuis CO32 in Kerbors, Bretagne

Vrijstaand, karakteristiek huis in Kerbors, op 4 km. van zee. Geschikt voor 6 personen. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €324,- per week.

Boek nu dit vakantiehuis
Vakantiehuis in Kerbors, Bretagne

Dag 6: een bezoek aan een natuurpark

Als u een natuurliefhebber bent, heeft u in Bretagne keuzes genoeg. Het grootste natuurpark in Bretagne is het Parc Naturel Régional d’Armorique. Dit natuurpark is het beste wandelend te doen. Zo loopt u door allerlei verschillende landschappen, zoals bijvoorbeeld bloemen- en weidevelden, de kuststreek bij de rivier de Aulne en ook berggebieden, zoals het Monts d’Arrée, een miljoenen jaren oud gebergte. Neem de tijd om minstens een van de uitzichtpunten te beklimmen. Wandel bijvoorbeeld 385 meter omhoog naar het hoogste punt van het gebergte, de Roc’h Ruz of loop de traptreden naar de kapel Saint Michel de Brasparts. Vanaf deze punten heeft u mooi uitzicht op de indrukwekkende natuur van Bretagne.

Een ander uniek natuurpark is het Parc Naturel Régional de Brière. Hier moet u alleen niet heen gaan als u bang bent om nat te worden! Dit park ligt namelijk tussen land en water in. Wandel tussen rietvelden, kanalen en natte vlaktes en ontdek vele vogels en vissen vanuit een speciaal bootje met platte bodem. 

Met uw kinderen zou u een van de vele dierentuinen van Bretagne kunnen bezoeken. Bijvoorbeeld het Parc Animalier et Botanique de Branféré in Guerno, waar uw kinderen walabbies en geiten mogen voeren of het Parc Tropical in Saint Jacut les Pins, dat bekend staat om bewegende dinosaurusbeelden.

Parc Naturel Régional d'Armorique

Dag 7: kleurrijk en traditioneel Vannes

Helaas zijn we al bij de laatste dag van onze vakantie in Bretagne aangekomen en hoewel Bretagne nog veel bezienswaardigheden kent, die hier niet genoemd zijn, is de laatste dag gereserveerd voor de veelzijdige stad Vannes. Deze middeleeuwse vestingstad is de hoofdstad van Morbihan en heeft een hele gezellige sfeer! Enerzijds kunt u in Vannes over het parelwitte strand Conleau Beach wandelen. Hier heeft u een perfect uitzicht op de Golf van Morbihan en op dit strand is er een opstappunt voor een boottocht langs de kust van Vannes. Het plein La Place Gambetta ziet eruit als een haven en heeft veel pittoreske terrasjes. 

Anderzijds kunt u in Vannes ook genieten van culturele en historische bezienswaardigheden. Loop door de Porte Saint-Vincent en u bevindt zich in het historische centrum van Vannes. Bezoek de gotische Cathédrale Saint Pierre en bewonder de mooie glas in lood ramen. Bovendien kunt u de Château de l’Hermine bezichtigen, een kasteel waarin vroeger de belangrijke hertogen van Bretagne woonden. Een van de mooiste plekjes in Vannes is het grote plein Place des Lices. Hier staat vaak een gezellige markt en kunt u goed winkelen. Het plein kenmerkt zich door oude, mooie herenhuizen; echt vakwerk en zeer kleurrijk! Place des Lices moet overigens wel concurreren tegen de prachtige wijk Place Henri IV. Hier waant u zich echt even in de middeleeuwen!

Vergeet ook zeker niet de mascotte van de stad Vannes te bezoeken. Dit is een beeldhouwwerk van een echtpaar: heer en mevrouw Vannes, in steen! In Vannes kunt u ook een aquarium bezoeken (Aquarium de Vannes) met een Nemo-sectie over het onderwaterleven en een vlindertuin! 

Mocht de stad Vannes u nou bijzonder aanspreken, kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om een verblijfplaats in de buurt van Vannes te boeken! Bij dezen geven wij u graag wat tips voor vakantiehuizen in de omgeving van het gezellige Vannes!

Vannes

Vakantiehuis MO45a in Saint-Guyomard, Bretagne

Genieten van natuur en rust in Saint-Guyomard met 4 personen! 30 km. van Vannes en van zee. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €308,- per week.

Lees hier meer over dit vakantiehuis in Bretagne
Vakantiehuis in Saint-Guyomard, Bretagne

Vakantiehuis MO50 in Erdeven, Bretagne

Kindvriendelijk 8-persoons vakantiehuis in Erdeven. Slechts 4 km. van zee en 33 km van Vannes. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €405,- per week.

Boek nu dit huisje in Bretagne
Vakantiehuis in Erdeven, Bretagne

Wellicht bent u enthousiast geworden door alle ideeën en ziet u een vakantie naar Bretagne helemaal zitten. Wij helpen u graag met uw zoektocht naar de perfecte verblijfplaats! Neem contact met ons op voor het boeken van een vakantiehuis, voor twee of voor tot wel twintig personen!

Naast Bretagne heeft Frankrijk nog veel meer regio’s, die het echt de moeite waard zijn om te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan Normandië, de Franse Ardennen, de Atlantische kust of aan de Loire-streek! Liberté biedt ook in deze regio’s vakantiehuizen aan. Bekijk het gehele aanbod en de beschikbaarheid op onze website!

Neem een kijkje tussen al onze vakantiehuizen in Frankrijk
Saint Malo

Meer lezen? Bekijk dan onze blogpagina en ontdek wat wij als top 25 bezienswaardigheden zien in Noord-Frankrijk, Normandiëde Loire-Streek en aan de Atlantische Kust. Ook omschrijven we voor u een volle vakantieweek in Noord-Frankrijk, aan de Atlantische Kust en in Bretagne! Bent u een echte natuurliefhebber? Lees dan onze blog over de Champagne-Ardennen en haar prachtige, groene natuur!

Neem een kijkje tussen onze blogs over Frankrijk

Schrijf u in voor de nieuwsbrief