•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Top 25 mooiste bezienswaardigheden Normandië

zondag 26 mei 2019

Normandië: prachtige, groene valleien, gedenkwaardige bezienswaardigheden en een ruige kustlijn. Laat u betoveren door de tijdloze charme van het aangrijpende Normandië. Getekend door de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog, vindt u langs de kust van Normandië de indrukwekkende invasiestranden, die u herinneren aan een zwarte pagina in onze geschiedenis. Landinwaarts karakteriseert het binnenland van Normandië zich door groene bossen en ademt het rijkdom met zijn prachtige vakwerkhuizen. Naast een overweldigende natuur is Normandië rijk aan historische steden en pittoreske badplaatsjes. Normandië leent zich dan ook perfect voor het combineren van een strandvakantie met het maken van culturele uitstapjes en het vinden van de rust van de natuur.

Normandië is verdeeld in Haute en Basse Normandië. Gelegen in het noorden kenmerkt Haute Normandië zich door woeste landschappen en prachtige abdijen. In dit noordelijke gedeelte vindt u bovendien de krijtrotsen van Étretat, één van de mooiste bezienswaardigheden van Normandië. Lager gelegen is Basse Normandië vooral geliefd om de Mont Saint Michel en zijn prachtige verscheidenheid aan landschappen.

Omdat er zoveel te zien en te doen is in Normandië, heeft Liberté vakantiehuizen een top 25 gemaakt van de mooiste bezienswaardigheden, die u beslist niet mag missen.

1. De kust van de Calvados, stranden met een verhaal

De kustlijn van Normandië is niet voor niets een belangrijke inspiratiebron geweest voor het impressionisme. Franse kunstenaars als Monet en Boudin gebruikten de schoonheid van de omgeving om deze te vangen op doek. Met zijn Keltische en mysterieuze charme kent de kustlijn tal van bezienswaardigheden.

De kustlijn van dit stukje Normandië strekt zich uit tussen de pittoreske havensteden Honfleur en Grandcamp-Maisy en kenmerkt zich door een verrassende verscheidenheid aan landschappen.

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden langs de kust zijn de hoge, witte krijtrotsen die u vindt tussen Luc-sur-Mer en Trouville. Andere mooie bezienswaardigheden zijn de rustgevende duinen in de laaggelegen kustgebieden, die uitnodigen voor een lange wandeling langs de kust van Normandië.

Naast de schoonheid ervan, vertellen de stranden van de Calvados een indrukwekkende geschiedenis. Tijdens de Slag om Normandië waren de invasiestranden het toneel van een gigantische strijd. De strijd, die op 6 juni 1944 losbarstte, heeft veel zichtbare sporen achtergelaten. Ondanks tal van vernietigingen is het culturele erfgoed van de Calvados, met meer dan 900 historische monumenten, uitzonderlijk rijk. Langs de kust vindt u tal van musea, militaire begraafplaatsen en andere indrukwekkende bezienswaardigheden. Laat u meeslepen door de herinneringen aan een zwarte pagina in onze geschiedenis.

Tip: een bezienswaardigheid die u beslist niet mag missen is het Overlord Museum. Dit museum heeft een uitgebreide collectie over de Slag om Normandië. Het schetst de periode vanaf de landing op de stranden van Normandië, tot aan de bevrijding van Parijs.

Krijtrotsen langs de kust, één van de mooiste bezienswaardigheden van Normandië

2. Honfleur, het meest geschilderde havenstadje van Normandië

Ook de pittoreske havenstadjes langs de kust van de Calvados zijn leuke bezienswaardigheden. Het beeldige Honfleur is niet voor niets het meest geschilderde havenstadje van Normandië. Genesteld tussen de weelderige, groene heuvels van Normandië ligt deze bruisende havenstad die u zal betoveren door zijn charme en authenticiteit.

De brug van Normandië leidt u over de monding van de Seine naar de mystieke dokken van de oude haven. De kleine schilderachtige straatjes van het stadje zijn al een leuke bezienswaardigheden op zich. Slenter door de oude straatjes en reis terug in de tijd waar ontdekkingsreizigers en lokale kunstenaars de havenstad domineerden.

Honfleur, het meest geschilderde havenstadje van Normandië

3. Grandcamp-Maisy, genieten van de lekkerste zeevruchten van Normandië

Gelegen tussen Omaha Beach en Utah Beach, twee van de vijf indrukwekkende invasiestranden van Normandië, vindt u het vissersdorpje Grandcamp-Maisy. Dit kleine, rustige dorpje waar visserij de belangrijkste bron van inkomsten is, profiteert al eeuwenlang van zijn ligging aan zee.

In Grandcamp-Maisy vindt u een typische Franse sfeer en lijkt het soms alsof de tijd even stil heeft gestaan. De pittoreske haven is zonder twijfel één van leukste bezienswaardigheden van het dorpje. Geliefd om zijn Sint-Jakobsschelp is het de ideale plek in Normandië om te genieten van een heerlijk bord fruits-de-mer.

Grandcamp-Maisy, genieten van de lekkerste zeevruchten van Normandië

4. Ouistreham, het 'oesterdorp' van Normandië

Van oorsprong een klein vissersdorpje, is Ouistreham nu uitgegroeid tot een populaire badplaats met prachtige villa’s langs de kust van Normandië. Kleine vissersboten dobberen hier vreedzaam op de golven van het Kanaal. Het middeleeuwse stadje wordt gewaardeerd door zijn oesters en diversiteit aan verschillende wijkjes. Het historische stadscentrum kent een aantal leuke bezienswaardigheden, zoals de bijna veertig meter hoge vuurtoren die het aanzicht van de stad domineert. Ook vindt u hier heerlijke zandstranden waar u kunt genieten van een dagje aan de kust van Normandië.

Naast zijn mooie bezienswaardigheden is Ouistreham bekend om zijn strategische rol in de Tweede Wereldoorlog. Gelegen aan Sword Beach, een van de vijf landingsstranden van Normandië, vindt hier in juni 2019 de 75ste herdenking van D-Day plaats.

Fijne zandstranden bij Ouistreham, het ‘oesterdorp’ van Normandië

5. Een mix van oude en nieuwe bezienswaardigheden in Caen

Gelegen tussen land en zee, niet ver van de stranden van de Calvados, vindt u de stad Caen. Een bloeiende en dynamische stad rijk aan culturele bezienswaardigheden. Door zijn wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog, zal Caen u fascineren door zijn mix van oude en nieuwe bezienswaardigheden.

Typerend voor Normandië staan de straatjes van de stad vol met oude vakwerkhuizen. Struin door het karakteristieke straatje Rue Vagueux en geniet van de gezelligheid van de vele cafés en restaurants in het moderne deel van de stad. Ook de haven van Caen is een leuke bezienswaardigheid en, vooral in de zomer, erg geliefd.

Abbaye aux Hommes, een van de mooiste bezienswaardigheden van Caen

6. Het Tapijt van Bayeux; een historisch erfstuk van Normandië

De belangrijkste bezienswaardigheid van het middeleeuwse stadje Bayeux is ongetwijfeld zijn eeuwenoude borduurwerk: ‘Het Tapijt van Bayeux’. Het 70 meter lange tapijt stamt uit de 11de eeuw en geeft de slag bij Hastings in 1066 weer.

Vanaf het vertrek uit Frankrijk laat het tapijt de verovering van Engeland vanuit Normandië zien. Maak na het zien van dit eeuwenoude stukje erfgoed een wandeling door de geplaveide straten van de stad. Een andere mooie bezienswaardigheid van Bayeux is de Notre Dame Kathedraal. Beklim de top en laat u verrassen door het adembenemende uitzicht op de omgeving van Normandië.

Het prachtige centrum van Bayeux

7. De culturele bezienswaardigheden van Rouen

Genesteld in de vallei van de Seine vindt u het culturele Rouen. Verwoest door de Tweede Wereldoorlog, heeft de stad een lange periode van wederopbouw gekend.

Met zijn schilderachtige straatjes is ook deze stad van Normandië een belangrijke inspiratiebron geweest voor de meest toonaangevende kunstenaars van Frankrijk. In de antieke wijk van het historische stadscentrum vindt u mooie kunstgalerieën en tal van andere culturele bezienswaardigheden. Als één van de mooiste bezienswaardigheden van Rouen, mag u bovendien de gotische klokkentoren ‘Le Gros Horloge’ beslist niet missen.

Tip: volg de kronkels van de Seine die uit de stad leiden en laat u verassen door de schoonheid van de vallei van de Seine.

Boek een vakantiehuis in Calvados, Normandië

De mooiste bezienswaardigheden van de Eure

Rijdend door het fraaie landschap van de Eure vindt u authentieke dorpjes, historische steden en een prachtige natuur. Dit westelijke stukje Normandië heeft een groot aantal culturele bezienswaardigheden en is de geboorteplaats van het impressionisme. Speciaal voor u heeft Liberté vakantiehuizen ook de mooiste bezienswaardigheden van dit prachtige stukje Normandië op een rijtje gezet.

8. Het rustgevende platteland van de Eure

Diepe bossen, uitgestrekte graanvelden en groene heuvels; een van de mooiste bezienswaardigheden van Normandië is het rustgevende platteland van de Eure. Genesteld tussen Île-de-France en de kust van het Kanaal wordt de Eure doorkruist door de Seine. Dit groene stukje Normandië is erg geliefd om zijn bijzondere lichtinval. Bij de monding van de Seine, tussen de dorpjes Fatouville-Grestain en Berville-sur-Mer, vindt u de enige zandduinen die Normandië rijk is.

Te voet is de Eure het best te ontdekken. De belangrijkste bezienswaardigheid is de verscheidenheid aan flora en fauna dit u in dit deel van Normandië vindt. Geniet van de wind in de bomen, het vrolijke vogelgezang en het karakteristieke licht stralend door de bladeren. U bent elders, maar toch ook thuis.

Het rustgevende uitzicht van de Eure

9. Giverny, het hart van het impressionisme

De Eure is het stukje Normandië waar het impressionisme geboren is. Gelegen in de vallei van de Seine, in het oosten Normandië, vindt u het charmante dorpje Giverny. Rijk aan schattige huisjes, talloze rozentuinen en groene parken heeft het dorpje door de jaren heen zijn middeleeuwse sfeer behouden. Het schilderachtige dorpje heeft een aantal leuke bezienswaardigheden. Struin door de geplaveide straatjes en laat u betoveren door zijn tijdloze charme.

De mooiste bezienswaardigheid van Giverny is ongetwijfeld het huis van Monet. De unieke lichtval in Giverny betoverde de Franse impressionist, die zich in 1883 in dit deel van Normandië vestigde. Monet heeft hier een aantal van zijn grootste meesterwerken geschilderd. Naast zijn liefde voor schilderen had Monet een grote passie voor tuinieren. Jarenlang heeft hij zijn tuinen liefdevol verzorgd. De bloemrijke tuinen van Monet zijn een onvergetelijke bezienswaardigheid. Wandelend door de tuinen zult u zich wanen in één van zijn schilderijen.

Tip: een andere mooie bezienswaardigheid is het Museum van het Impressionisme, vlakbij de tuinen van Monet. De collectie van het museum vertelt u over de totstandkoming en ontwikkeling van het impressionisme, dat zich voornamelijk in Normandië heeft plaatsgevonden.

Bekijk hier meer dan 300 huisjes in Normandië
Het huis van Monet in Giverny

10. Les Andelys, een van de charmante dorpjes van de Eure

Halverwege Parijs en Rouen vindt u een van de mooiste plekjes in de vallei van de Seine: het charmante dorpje Les Andelys. Het stadje is verdeeld in twee delen: Le Petit-Andely aan de Seine en Le Grand-Andely in het binnenland. Les Andelys heeft een aantal leuke bezienswaardigheden. Zo heeft u vanaf de ruïnes van het Kasteel Gaillard schitterende uitzichten op de omgeving van Normandië. De ruïnes kijken prachtig uit op één van de mooiste kronkelingen van de Seine. De oevers van de rivier zijn hier bekleed met groene stroken en de welbekende krijtrotsen van Normandië.

De stad kent twee wandelroutes die u leiden naar de ruïnes van het kasteel, waar u kunt genieten van een schilderachtig uitzicht. Om het u makkelijk te maken zijn de routes aangegeven met markeringen op de grond.

Les Andelys, een van de charmante dorpjes van de Eure

11. Pont-Audemer, 'het Venetië van Frankrijk'

Het middeleeuwse stadje Pont-Audemer wordt niet voor niets het ‘Venetië van Frankrijk’ genoemd. Het knusse stadscentrum van dit charmante dorpje van Normandië is al een bezienswaardigheid op zich. Het kent veel grachten met leuke bruggetjes vanwaar u de weerspiegeling van de stad in het water kan bewonderen. Wandel door de middeleeuwse steegjes en ontdek de vele vakwerkhuizen die de stad rijk is.

Een van de mooiste bezienswaardigheden van Pont-Audemer is de imposante kerk Saint-Ouen, te midden van het stadje. De indrukwekkende afmetingen van de kerk kunnen worden verklaard doordat de kerk eigenlijk voor een veel grotere stad van de Normandië was bestemd: Évreux. De kerk is opgenomen in de lijst van historische monumenten van Frankrijk.

Pont-Audemer, 'het Venetië van Frankrijk'

12. Évreux, één van de oudste steden van Normandië

Gelegen tussen Honfleur en Giverny en aan de oevers van de Iton rivier, vindt u een van de oudste steden van Normandië: Évreux. Het eeuwenoude stadje heeft een rijke geschiedenis en kent tal van bezienswaardigheden.

Hoewel Évreux na de Tweede Wereldoorlog flink was beschadigd, heeft het prachtige monumenten kunnen behouden. Een belangrijke bezienswaardigheden is de Notre Dame kathedraal. Gelegen aan de rivier de Iton is de kathedraal beslist het juweeltje van de stad. De kathedraal is aan de buitenkant rijk gedecoreerd en kent van binnen prachtige glas-in-lood ramen. De leukste manier om de stad te verkennen is tijdens een marktdag, om te genieten van de typische sfeer zoals u die in Normandië vindt.

Tip: vergeet bovendien niet een wandeling te maken langs de Iton rivier om te genieten van het prachtige uitzicht op de kathedraal.

Évreux, een van de oudste steden van Normandië

13. Lyons la Fôret, gelegen in het mooiste beukenbos van Normandië

Lyons la Forêt is misschien wel een van de mooiste dorpen van Frankrijk, zo niet van Normandië. Het knusse dorpje telt niet meer dan 800 inwoners en heeft een historisch centrum vol met oude vakwerkhuizen.

In het hart van het mooiste beukenbos van Normandië werd het centrum van de stad gebouwd. Rondom het dorp vindt u het gelijknamige beukenbos met bomen van wel 20 meter hoog. Verscholen in het bos vindt u een aantal mooie bezienswaardigheden zoals een abdij en twee kastelen. Luister tijdens uw wandeling door het bos aandachtig en u zult de vele vogels die de boomtoppen bewonen horen zingen.

Boek een vakantiehuis in Eure, Normandië
Lyons la Fôret in de morgenmist, een van de mooiste dorpen van Frankrijk

De mooiste bezienswaardigheden van de Seine Maritime

Door zijn prachtige krijtrotsen, pittoreske badplaatsen en rustgevende platteland is de Seine Maritime een geliefd stukje Normandië. Dit noordelijkste stukje Normandië is rijk aan talloze bezienswaardigheden. De Seine Maritime kenmerkt zich door een fascinerende mix van wonderbaarlijke landschappen. Speciaal voor u heeft Liberté vakantiehuizen de mooiste bezienswaardigheden van dit prachtige stukje Normandië op een rijtje gezet.

14. Het wonder van Normandië, de krijtrotsen van Étretat

De krijtrotsen van Étretat stellen nooit teleur. Als een van de mooiste bezienswaardigheden van de Seine Maritime is het badplaatsje wereldberoemd geworden door deze schitterende rotspartijen. Veel Franse kunstschilders lieten zich inspireren door de indrukwekkende natuur van dit deel van Normandië. Gefascineerd door de hoge kliffen, probeerden ze de veranderende reflecties in de zee vast te leggen op doek.

Een van de hoogtepunten van uw bezoek aan Haute Normandië zijn de absoluut betoverende wandelingen over de kliffen van Étretat. Langs de bewegwijzerde paden kunt u genieten van de fascinerende flora en fauna in de omgeving. Klim naar de toppen van de kliffen en geniet van een adembenemend uitzicht over de glinsterende zee en de natuurlijke poorten in de rotsen. Laat u verassen door de uitzonderlijk mooie natuur van Étretat; een van de wonderen van Normandië en een bezienswaardigheid die u beslist niet mag missen!

Het wonder van Normandië, de krijtrotsen van Étretat

15. Dieppe, de eerste badplaats van Frankrijk

Een van de andere leuke bezienswaardigheden langs de kust van Haute Normandië is het schilderachtige badplaatsje Dieppe. Gelegen tussen twee hoge kliffen en halverwege de Albasten kust was Dieppe de eerste badplaats van Frankrijk.

Om even te ontvluchten uit de drukte van de stad zochten veel Parijzenaren het strand van dit stukje Normandië op. Het twee kilometer lange strand sterkt zich uit tussen de haven aan de ene kant en witte kliffen aan de andere kant. Dieppe heeft een prachtige boulevard aan zee, waar u op één van de vele terrasjes kunt genieten van een heerlijk glas wijn.

Het ‘Place du Puits Salé’ is een leuke bezienswaardigheid. Dit plein maakt deel uit van het historische stadscentrum van Dieppe. Op het plein vindt u ‘Café des Tribunaux’, voorheen geliefd onder veel beroemde schrijvers en kunstenaars als Renoir en Monet. Het terrasje van het café heeft een leuk uitzicht op het plein. Drink ‘un petit café´ en struin verder door de oude straten van de stad die uitkijken op de haven.

Een laatste bezienswaardigheid die u niet mag missen tijdens uw bezoek aan Dieppe is een bezoek aan het kasteelmuseum; ‘Château Musée’. Gelegen op een klif biedt het kasteelmuseum een schitterend uitzicht over de kust van Normandië. Als één van de mooiste kustwerkvestigingen langs de kust van het Kanaal, herbergt het museum een prachtige collectie gewijd aan het maritieme leven van de Seine Maritime. Van ivoorkunst, scheepsmodellen tot aan schilderijen van Renoir en Pissarro; een diverse collectie voor iedere kunstliefhebber.

De pittoreske en levendige haven van Dieppe

16. Varengeville-sur-Mer, één van de charmante dorpjes van de Seine Maritime

Niet ver van Dieppe, aan de rand van een klif, vindt u het charmante dorpje Varengeville-sur-Mer. Omgeven door het bosrijke landschap van Haute Normandië vindt u in dit schilderachtige dorpje en kleine oase van rust. Naast dat het dorpje een leuke bezienswaardigheid is, is het dan ook ideaal geschikt om even een dagje te ontspannen.

Eén van de mooiste bezienswaardigheden van Varengeville-sur-Mer zijn de Engelse tuinen ‘Le Bois des Moutiers’. Geclassificeerd als één van de historische monumenten van Normandië, mag u een bezoek aan het dorp de tuinen beslist niet missen. De tuinen, aangelegd door Guillaume Mallet, zijn rijk aan allerlei exotische bloemsoorten, magnolia’s, blauwe hortensia’s en rododendrons.

Tip: ook ‘Le Petit Ailly’ is een leuke bezienswaardigheid. Dit kleine strandje is erg geliefd onder de Fransen. Er bevindt zich hier een smalle doorgang tussen twee prachtige rotsen, die u leiden naar de zee.

Neem een kijkje tussen onze vakantiehuizen in Normandië
De kliffen bij Varengeville-sur-Mer

17. Rouen, stad van kunst en geschiedenis van Normandië

Geclassificeerd als stad van kunst en geschiedenis van Normandië, is Rouen niet alleen de stad van honderd torens. De stad heeft beschikt over een groot deel van het culturele erfgoed van Haute Normandië; van religieuze monumenten, impressionistische bezienswaardigheden tot indrukwekkende musea. Maak een stadswandeling en geniet van de vele schatten die Rouen rijk is. Dankzij zijn rijke geschiedenis en vele musea wordt Rouen ook wel ‘Ville Musée’ genoemd.

Gelegen in het hart van de stad is de Notre Dame kathedraal het juweeltje van de stad. Het monument laat de interessante ontwikkeling van de gotische kunst zien. De kathedraal kent veel glas-in-lood kunst en werd geschilderd door Monet. De kunstschilder maakte een reeks van dertig schilderijen van de kathedraal op verschillende tijdstippen van de dag, in verschillende seizoenen. De kathedraal van Rouen wordt gezien als één van de mooiste van Normandië.

Het Gros-Horloge op de poort van de Rue de Gros Horloge in Rouen

18. De Abdij van Jumièges, een van de mooiste abdijen van Normandië

De Abdij van Jumièges is zonder twijfel een van de mooiste abdijen van Normandië. Victor Hugo noemde het zelfs de mooiste abdij van Frankrijk. Opgericht in 654, heeft de abdij een turbulente geschiedenis achter de rug, met veel perioden van vernietiging en wederopbouw.

De abdij is één van de mooiste bezienswaardigheden in de vallei van de Seine. Gelegen in een heuvelachtig stukje Haute Normandië, is dit enorme monument vooral opmerkelijk door de verhoudingen van zijn architectuur. Zijn witte torens, die oplopen tot bijna 50 meter hoog, domineren nog altijd de nabije omgeving. De abdij is prachtig gelegen aan een lus van de Seine en aan de rand van het Brotonne bos. De abdij geeft bovendien een prachtig uitzicht over het dorp. Geen wonder dat het één van de meest bezochte abdijen van Normandië is.

De Abdij van Jumièges, een van de mooiste abdijen van Normandië

19. De groene valleien van Haute Normandië

Even weg van zijn spectaculaire kust, is het rustgevende platteland van de Seine Maritime rijk aan kleine dorpjes, landelijke boerderijen en oude vakwerkhuizen. De Seine Maritime is gezegend door natuur; groene bossen en vruchtbare landbouwgrond, afgewisseld met mooie valleien. De natuur van dit deel van Normandië is perfect geschikt voor zowel wandel- als fietsliefhebbers.

Boek een vakantiehuis in Seine Maritime, Normandië
De groene Vallei rond de plaats Étretat

De mooiste bezienswaardigheden van La Manche

Weg van de drukte van de grote steden vindt u La Manche; een groen en aangenaam stukje Normandië. Ook hier wisselt het beroemde coulisselandschap van Normandië zich af met glooiende, groene heuvels. De zee speelt een grote rol in dit maritieme stukje Normandië. Naast de ommuurde hoofdstad Saint-Lô is La Manche rijk aan tal van andere bezienswaardigheden. Speciaal voor u heeft Liberté vakantiehuizen de mooiste bezienswaardigheden van dit prachtige stukje Normandië op een rijtje gezet.

20. Het ruige, maar wonderschone landschap van La Manche

Blootgesteld aan de wind van de Atlantische Oceaan en de woeste getijden van het Kanaal, is het kustlandschap van La Manche onbehouwen. La Manche bevindt zich in het meest westelijke gedeelte van Basse Normandië. De ruige kustlijn, waar huizenhoge kliffen plots worden afgewisseld met brede zandstranden, is een belangrijke bezienswaardigheid van dit stukje Normandië. Bewonder de ruige, granieten kust van de Cotentin in het noorden en geniet van de uitgestrekte zandstranden van de Côtes des Havres in het westen.

De Côtes des Havres kent talloze luxe zandstranden. De gouden grens tussen land en zee lijkt hier ononderbroken. De vele leuke badplaatsjes en pittoreske haventjes langs de kust van dit deel van Normandië zijn leuke bezienswaardigheden. Zo is Agon-Coutainville een levendige badplaats met een panoramisch uitzicht over de Atlantische Oceaan.

Een andere leuke bezienswaardigheid langs de kust van Basse Normandië is het schilderachtige havenstadje Portbail. Een doolhof van zanderige duinen beschermt de kleine haven tegen de zilte zeewind. Een eindje weg van de kust, leiden pittoreske wegen u door de groene valleien van Normandië naar charmante dorpjes met typisch betegelde huisjes.

Het wonderschone landschap van La Manche

21. Port Racine, het kleinste haventje van Frankrijk

Port Racine, zonder twijfel het meest pittoreske haventjes van Normandië, is tevens een bezienswaardigheid die u niet mag missen. Het haventje, gelegen in Saint-Germain-des-Vaux, staat bekend als de kleinste van Frankrijk. Port Racine is geliefd onder zowel vissers, vakantiegangers als de lokale bevolking. Na een frisse duik in de azuurblauwe zee bieden de rotsen van de haven u een schitterend uitzicht over de prachtige kustlijn van Normandië.

Port Racine, het kleinste haventje van Frankrijk

22. Le Mont Saint Michel, 'Wonder van het Westen'

De baai van de Mont Saint Michel is een steeds veranderd geheel van indrukwekkende getijden. Het verschil tussen eb en vloed in dit deel van Normandië kan soms wel oplopen tot veertien meter en is al een bezienswaardigheid op zich. Bij laag tij, wanneer de zee zich terug trekt, worden tal van routes naar de poorten van de abdij blootgelegd. Het eiland geeft u een schitterend uitzicht op de ongerepte natuur rond de baai. In de baai vindt u bovendien vele restaurantjes die uitkijken op de abdij.

Let op: vanwege de sterk veranderende getijden kunnen de openingstijden van het monument op bepaalde data worden aangepast. Neem een kijkje op de website van het Centrum van Nationale Monumenten van Frankrijk voor de actuele openingstijden.

Le Mont Saint Michel, 'Wonder van het Westen’

23. Utah Beach, het meest indrukwekkende stukje strand van La Manche

Bereidt u voor op het meest indrukwekkende stukje strand van La Manche; Utah Beach. Gelegen aan de noordoostelijke kust van het schiereiland Cotentin, maakt Utah Beach deel uit van de prachtige kustlijn van Basse Normandië. Het strand bestaat uit zanderige duinen en is geliefd onder tal van natuurliefhebbers.

Enkele decennia geleden zag het strand van Utah Beach er heel anders uit. Op 6 juni 1944 was het stand het decor van de slag om Normandië; een aangrijpende gebeurtenis in de geschiedenis van Frankrijk. Op Utah Beach vindt u vandaag de dag tal mooie bezienswaardigheden en indrukwekkende monumenten die de zwarte geschiedenis van het strand herdenken.

Tip: een gedenkwaardige bezienswaardigheid is ook het Landingsmuseum van Utah Beach. De collectie van het museum vertelt u een zeer indrukwekkend verhaal over de slag om Normandië. Vanaf de bovenste verdieping van het museum heeft u bovendien een fantastisch uitzicht over de zanderige duinen van Basse Normandië. De ideale plek om het verhaal over de gebeurtenissen van 1944 even te laten bezinken.

Bekijk hier onze vakantiehuisjes dichtbij de invasiestranden
Utah Beach, een van de landingsstranden tijdens de Slag om Normandië

24. Granville, 'Monaco van het Noorden'

Gelegen op een rots, aan de westkust van Basse Normandië, vindt u Granville. Granville is een mooie, levendige stad en erg geliefd onder haar bezoekers. Hoewel het stadje vaak ‘het Monaco van het Noorden’ wordt genoemd, doet het ook wel denken aan een elegante wijk van Parijs.

Het oude stadscentrum, ‘La Haute Ville’ is rijk aan leuke bezienswaardigheden. Het kent veel geplaveide straatjes, vol met oude herenhuizen. Dankzij de hoge ligging van het stadscentrum, kunt u hier genieten van prachtige zonsondergangen en adembenemende uitzichten op de smaragdgroene zee van dit stukje Normandië. Wie goed kijkt, kan zelfs de Chausey-eilanden in de verte zien!

Een van de leukste bezienswaardigheden vindt u midden in het centrum van de stad. Hier staat het ouderlijk huis van, misschien wel, de grootste mode ontwerper die Frankrijk heeft gekend: Christian Dior. De glorieuze, roze villa is vandaag de dag omgetoverd tot een museum gewijd aan het levensverhaal van de Franse ontwerper. De collectie van het museum vertelt u over zijn jeugdjaren in Granville tot aan het wereldwijde succes van zijn modehuis. Bovendien heeft het een prachtige verzameling van schitterende stukken van zijn ‘Haute Couture’.

Vergeet tijdens uw bezoek bovendien niet de tuinen van het museum! Laat u verrassen door prachtige geuren en kleuren van de bloementuin en geniet van het uitzicht op de baai van de Mont Saint Michel. Leuk om te weten: de tuinen werden aangelegd door Madeleine Dior, de moeder van de mode ontwerper. Jarenlang heeft zij de tuinen rond het huis liefdevol verzorgd.

Granville, 'Monaco van het Noorden'

25. Cherbourg, een bruisende havenstad

In het noordelijkste puntje van Basse Normandië vindt u Cherbourg, de eerste aanloophaven tussen Engeland en Frankrijk. Het noodlottige schip Titanic maakte hier een eeuw geleden zijn eerste stop. De havenstad kent een bruisend stadscentrum, vol met gezellige cafés en stijlvolle restaurants, die u een onbeperkt gastronomisch genot geven.

Een van de leukste bezienswaardigheden van Cherbourg is het Cité de la Mer museum. Gevestigd waar de stad ooit de Titanic af zag wijken van zijn dokken. Gelegen aan één van de winderige kades van de haven, zal de collectie van het museum u meenemen op reis naar de dipten van de oceaan. Het museum heeft een kleurrijke tentoonstelling die de indrukwekkende onderzeese geschiedenis van Normandië tot leven brengen.

Tip: bezoek ook het aquarium van het Cité de la Mer museum. Het aquarium biedt u een unieke kijk op het leven onder zee en is bovendien het diepste van Europa. Een bezienswaardigheid die u niet mag missen!

Bent u enthousiast geworden over Normandië en wilt u haar schoonheid met eigen ogen aanschouwen? Liberté vakantiehuizen heeft een ruim aanbod vakantiewoningen in dit prachtige stukje Frankrijk.

Wij helpen u graag met het vinden van een geschikt vakantiehuis, met de mooiste bezienswaardigheden van Normandië binnen handbereik. Bekijk hier alvast een selectie van ons uitgebreide aanbod:

Boek een vakantiehuis in Manche, Normandië
Cherbourg, het noordelijkste puntje van Basse Normandië

Bent u enthousiast geworden over Normandië en wilt u haar schoonheid met eigen ogen aanschouwen? Liberté vakantiehuizen heeft een ruim aanbod vakantiewoningen in dit prachtige stukje Frankrijk.

Wij helpen u graag met het vinden van een geschikt vakantiehuis, met de mooiste bezienswaardigheden van Normandië binnen handbereik. Bekijk hier alvast een selectie van ons uitgebreide aanbod:

Vakantiehuis SM136 in de Seine Maritime, Haute Normandië

Dit erg gezellige grote 15 persoons huis ligt in een rustig dorp op slechts 15 min. rijden van zee. Bezoekt u de krijtrotsen van Etretat en ontdek Yport en le Havre. Het is het ideale vertrekpunt voor uitstapjes naar de mooiste bezienswaardigheden van de Seine Maritime

Boek nu
Vakantiehuis in Anglesqueville l'Esneval

Vakantiehuis SM109b in Ypreville Biville, Normandië

Logeren met 4 personen in een halfvrijstaande herenboerderij op 14 km. van zee? Het huis heeft een privé terras waar u in de ochtendzon heerlijk van uw ontbijt kunt genieten. De omgeving biedt mogelijkheden voor leuke uitstapjes naar de indrukwekkende krijtrotsen van Étretat, de prachtige stad Yvetot, de hoofdstad Rouen en het pittoreske havenstadje Fécamp.

Boek nu
Vakantiehuis SM109b in Ypreville Biville, Normandië

Vakantiehuis SM49 in de Seine Maritime, Haute Normandië

Een vakantiehuis aan de kust van Normandië! Deze vrijstaande 6-persoons woning ligt op een uitzonderlijk mooie plek in een landelijke parkachtige omgeving in het chique kustplaatsje Vattetot-sur-Mer in Haute Normandië. Het huis heeft veel charme, is licht ingericht en beschikt over een groot terras me panoramisch uitzicht. Mooie bezienswaardigheden zoals de krijtrotsen van Étretat zijn hier binnen handbereik. U huurt dit vakantiehuis al vanaf € 649 per week.

Boek nu
Vakantiehuis in Vattetot-sur-Mer, Haute Normandië

Vakantiehuis MA37 in La Manche, Basse Normandië

Geniet van prachtige zonsondergangen aan de baai van één van de mooiste bezienswaardigheden van Normandië: de Mont Saint Michel. Dit fraaie, houten 9-persoons huis staat op een unieke locatie en biedt prachtig uitzicht op de baai tot aan Cancale. De woning heeft een moderne en comfortabele inrichting en is zeer aangenaam met een groter gezelschap. Ideaal voor een heerlijke strandvakantie met de mooiste bezienswaardigheden van Normandië binnen handbereik. U huurt dit vakantiehuis al vanaf € 729 per week.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een vakantie in Frankrijk? Lees ook onze blogs over de mooiste bezienswaardigheden in de andere prachtige departementen, die Frankrijk te bieden heeft; Bretagne, de Atlantische Kust, de Franse Ardennen, de Loire-streek en Noord-Frankrijk! Voor u het weet geniet u van parelwitte zandstranden, ruige rotspartijen, historische gebouwen en pittoreske badsteden! En niet eens zo ver van huis!

Boek nu
Vakantiehuis in Dragey-Ronthon, Basse Normandië

Schrijf u in voor de nieuwsbrief