•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Top 10 bezienswaardigheden in Noord-Frankrijk

donderdag 25 april 2019

Een groot voordeel aan een vakantie in Noord-Frankrijk is de korte afstand! Het is slechts een paar uur rijden naar uw vakantiebestemming. Maar een nog groter voordeel zijn de prachtige bezienswaardigheden in Noord-Frankrijk. Eerder beschreven we voor u al een week in de districten Nord, Pas de Calais en Somme en nu vertellen we u graag over de leukste bezienswaardigheden in de omgeving. Of u nu van wandelen en rust houdt, of juist meer van levendige en bruisende badplaatsen, in Noord-Frankrijk zit u goed!  Een vakantiehuis in Noord-Frankrijk is een ideaal vertrekpunt voor een vakantie vol zon en zee, sportieve activiteiten zoals zeilen, paardrijden, kajakken en golfen en het snuiven van cultuur, architectuur en geschiedenis.

Liberté-vakantiehuizen biedt vakantiehuizen aan in het district Pas de Calais, vol duinen, zandstranden en bossen. Daarnaast kunt u ook een vakantiehuis boeken in Nord, het district dat het meest op België lijkt. Ten slotte verhuren wij ook vakantiehuizen in de Somme, het district waar u geschiedenis, cultuur en natuur met elkaar kunt combineren in één vakantie.

Vakantiehuis in Pas de Calais

Luxe vakantiehuis voor 8 personen met 3 slaapkamers in Ambleteuse, direct aan zee! Vanuit de terrassen heeft u een adembenemend uitzicht op zee. U kunt de kliffen van Cap Gris Nez en Cap Blanc Nez bezoeken, net als de steden Wimereux, Le Touquet en Boulogne-sur-Mer. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €756,- per week. Afstand vanaf Utrecht: 356 km. 

Boek nu
Vakantiehuis in Pas de Calais

Vakantiehuis in Nord

Vrijstaand Vlaams vakwerkhuis voor 4 personen in Godewaersvelde. Authentieke woning op 37 km. afstand van het strand. Dichtbij de abdij van Mont des Cats en de steden Lille, Bergues en het Belgische Brugge. Winkels, een tennisbaan, een manege en viswater in de buurt! U huurt dit vakantiehuis al vanaf €432,- per week. Afstand vanaf Utrecht: 290 km.

Boek dit vakantiehuisje in Noord-Frankrijk nu
Vakantiehuis in Godewaersvelde

Vakantiehuis in Somme

Gezellig 6-persoons vakantiehuis in het dorp Falvy op het Franse platteland! U kunt gratis gebruik maken van visplekken, fietsen en een tennisbaan. In de omgeving van het vakantiehuis staan vele kathedralen en ook zijn er veel prachtige wandelroutes! U huurt dit vakantiehuis al vanaf €419,- per week. Afstand vanaf Utrecht: 358 km. 

Boek dit vakantiehuis in Noord-Frankrijk
Vakantiehuis in Falvy

Vanuit deze vakantiehuizen kunt u ook de volgende tien bijzondere bezienswaardigheden in Noord-Frankrijk bezoeken!

Krijtrotsen aan de Opaalkust

Wist u dat het mogelijk is om de kust van Engeland te zien vanaf Frankrijk? Namelijk vanuit de krijtrotsen van de Cap Gris Nez en de Cap Blanc Nez in Pas de Calais. Cap Blanc Nez is ietswat ruig, maar dat houdt de zeehondjes niet tegen. We kunnen u natuurlijk niet garanderen dat u een zeehondje zal zien als u de kaap bezoekt, maar soms laten ze zich wel even zien bij de kust! Op de Cap Gris Nez staat een vuurtoren, die als historisch monument is opgenomen! Beide kapen liggen aan de Opaalkust, waar u heerlijk kunt uitwaaien. Als u op de ene kaap staat, kunt u ook de andere kaap zien en andersom! In de Tweede Wereldoorlog werden de kapen gebruikt als uitzichtpunt en als landingsplek voor vliegtuigjes. Maar de geschiedenis van de kapen gaat verder terug, Napoleon gebruikte de kaap om Engelse aanvallers weg te jagen.

Krijtrotsen aan de Opaalkust

Duinkerken, Duinkerke, Duunkerke of Dunkerque...

Bij Nord-Pas-de-Calais op de grens van Vlaanderen en Frankrijk ligt de gezellige stad Duinkerken, ook wel Duunkerke, Duinkerke of Dunkerque genoemd. Duinkerken is bij u misschien bekend als handig opstappunt voor een ferry richting Engeland of vanuit de geschiedenislessen over de Tweede Wereldoorlog en de Slag om Duinkerken, maar er is nog zoveel meer. Met een prachtige kerk, de Sint-Eligiuskerk en met een belfort en een stadhuis op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en op slechts drie tot vier uurtjes rijden vanuit Nederland leent de stad zich uitstekend voor een heerlijke vakantie. Het strand van Duinkerken is kilometerslang en er zijn veel watersportmogelijkheden. Bovendien kunt u in Duinkerken ook goed terecht als museumliefhebber, bijvoorbeeld bij het havenmuseum Musée Portuaire over de maritieme geschiedenis van de stad.

De schilderachtige wijk Saint-Leu

De stad Amiens is de hoofdstad van het departement Somme. De stad staat vooral bekend om haar kathedraal en om de wijk Saint-Leu. Deze wijk wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. De huizen zijn kleurrijk, net als de bloemen op de bruggetjes over de kleine grachtjes en kanalen. U kunt in de wijk goed terecht als u houdt van authentieke boetiekjes en winkeltjes. Ook zijn er kleine kunstgalerijen te bezoeken! Vooral als de zon schijnt is het erg gezellig in de wijk. Dan komen inwoners en toeristen samen op de terrasjes. Op zaterdagochtend wordt de Watermarkt georganiseerd. Als u toch in Amiens bent, raden wij u aan om ook een bezoekje te brengen aan de Notre-Dame van Amiens. Dit is namelijk de grootste gotische kathedraal in Frankrijk! Bovendien staat de kathedraal ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst. 

Saint-Leu, het Venetië van het Noorden

We verhuren ook vakantiehuizen in de buurt van Amiens! Bekijk hieronder vast een kleine selectie van deze vakantiehuizen of bekijk onze website voor het volledige, actuele aanbod!

Vakantiehuis op 5 km. van zee

Charmant en goed verzorgd 6-persoons vakantiehuis in Noyelles-sur-Mer, in het district Somme in Noord-Frankrijk. Vanaf dit vakantiehuis kunt u de steden St. Valery sur Somme, Le Crotoy en Amiens bezoeken. Bovendien zit u dichtbij het bos en de baai van Somme. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €540,- per week. Afstand vanaf Utrecht: 430 km.

Boek nu
Vakantiehuis in Noyelles-sur-Mer

Vakantiehuis met privézwembad 

In Saint Martin l’Hortier in Normandië ligt dit 5-persoons vakantiehuis met inpandig privézwembad en jacuzzi! Vanaf het luxe vakantiehuis zijn Amiens, Dieppe, St. Valery sur Somme, Rouen en Dieppe goed te bereiken. Naar het strand is het circa 30 km. Op het terrein staan speeltoestellen zoals een trampoline en een schommel. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €1337,- per week. Afstand vanaf Utrecht: 460 km. 

Boek nu
Vakantiehuis in Saint Martin l'Hortier

Sfeervol houten vakantiehuis

Met 5 tot 6 personen kunt u terecht in dit warme en sfeervolle huis in Sauchay le Haut, in Normandië. In de omgeving vindt u diverse leuke plaatsen voor diverse uitstapjes zoals Dieppe, Amiens, Tréport en St. Valery sur Somme. Er zijn veel wandelmogelijkheden rondom het vakantiehuis. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €454,- per week. Afstand vanaf Utrecht: 485 km. 

Boek nu
Vakantiehuis in Sauchay le Haut

Het ondergrondse dorp Naours

Het wordt zonder twijfel een bijzonder uitstapje als u het ondergrondse dorp in de stad Naours bezocht. In de grotten van het Cité Souterraine de Naours kunt u een tour volgen, waar ook Nederlandstalige audio beschikbaar is. De tour voert u langs de meest dagelijkse ruimtes, zoals een bakker, een gevangenis of een vergaderruimte. Alleen dan allemaal ondergronds, in een verlaten kalkmijn! Het dorpje is gebouwd om plunderaars voor te zijn. Bovengronds leek Naours op een verlaten plek, terwijl er onder de grond ongeveer 3000 mensen woonden. 

Wissant Plage aan de Opaalkust

Wissant betekent letterlijk wit zand en dat vertelt al genoeg over deze plaats in Pas de Calais! Wissant ligt tussen de kapen Cap Gris Nez en Cap Blanc Nez en biedt een groot en uitgestrekt zandstrand! Het strand is erg schoon en het is er ook niet al te druk. Tussen de duinen kunt u bunkers uit de Tweede Wereldoorlog vinden. Het strand wordt ook veelvuldig gebruikt door kitesurfers, zeilers en mensen met vliegers. Het centrum van Wissant is niet zo groot, maar kenmerkt zich door een boulevard met enkele leuke restaurantjes en winkeltjes.

Wissant Plage aan de Opaalkust

Gravelines ontdekken per boot

De historische stad Gravelines kenmerkt zich door de vele verdedigingselementen. De stad is omringd door water uit de rivier van de Aa, dat uitkomt in sloten en wallen. Op deze stadswallen kunt u een prachtige wandeling maken. In het centrum zelf is er ook genoeg te zien, zoals een stadhuis, belfort, oud kasteel en de Willibrorduskerk. Bovendien wordt er ook een oorlogsschip nagemaakt, Le Jean Bart bij Espace Tourville. Op het strand Plage de Gravelines kunt u een heerlijke duik nemen! In Gravelines staat ook een grote kerncentrale. Voor sommige toeristen wellicht een afknapper, maar er worden interessante en leerzame tours aangeboden.

Vieux Lille

De stad Lille, ook wel Rijsel, leent zich uitstekend voor een goede stedentrip! De oude binnenstad, Vieux Lille, is levendig en gezellig. In de gekleurde huisjes vindt u een tal van restaurantjes, boetiekjes en winkeltjes. Op de Grote Markt, Grande Place staat de oude beurs en is altijd iets te doen. In de zomer zitten de terrasjes vol en in de winter staat er een groot reuzenrad! In Lille kunt u ook het citadel en het park eromheen, het stadhuis en de belfort bezoeken. Als u een museumliefhebber bent kunt u terecht bij het Palais des Beaux-Arts of het Museum La Piscine. Ten slotte raden wij u ook aan om een wandelingetje te maken door de futuristische wijk Euralille! Dit is een zakenwijk vol moderne architectuur, met een groot winkelcentrum. U kunt de bezienswaardigheden allemaal prima te voet bereiken, maar ook het metrovervoer is goed geregeld in de stad! Lille wordt ook wel omschreven als een levendige studentenstad.

Vieux Lille

Vanuit de volgende vakantiehuizen zou u een uitstapje naar Lille kunnen maken. Maar bekijk ook zeker even de andere vakantiehuizen in de omgeving van Lille op onze website!

Vakantiehuis in prachtig natuurgebied

Charmant 4-persoons vakantiehuis in een gerenoveerde boerderij in Hergnies in het natuurgebied Scarpe-Escaut. Dit staat garant voor veel rust, prachtige natuur en de aanwezigheid van vele dieren en vogels. Vanaf het vakantiehuis kunt u uitstapjes maken naar Lille, de thermaalbaden in St-Amand-les-Eaux en Zuid-België. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €446,- per week. Afstand vanaf Utrecht: 280 km.

Boek nu
Vakantiehuis in Hergnies

Een landhuis als vakantiehuis

Met smaak ingericht landhuis voor 5 personen in Morbecque! Het landhuis stamt uit de 16e eeuw (Ibero-Romaans) en is gerenoveerd met veel oog voor details. Het huis ligt aan een groot bos. U kunt uitstapjes maken naar het strand, Lille, Cassel en Bergues. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €1053,- per week. Afstand vanaf Utrecht: 300 km.

Boek nu
Vakantiehuis in Morbecque

Waterpret in Le Touquet

Le Touquet, of eigenlijk officieel Le Touquet-Paris-Plage, is een chique badplaats in Pas-de-Calais. Vooral in de zomer is Le Touquet de ideale vakantieplek voor toeristen. Het is er niet super druk, maar er is wel van alles te doen. Er is een prachtig zandstrand en bij dit strand vindt u ook een groot waterpark (Aqualud) vol glijbanen, met zowel binnen- als buitenzwembaden. Vanuit de jachthaven loopt u zo door naar de woonwijken, waar u prachtige luxe huizen en villa’s kunt bewonderen. Bovendien kunt u een bezoekje aan het casino brengen of aan het natuurpark Parc nature Baie de Canche, bij de duinen. Ten slotte zijn ook de vuurtoren van Le Touquet en de kerk Sainte-Jeanne d’Arc echte aanraders.

Vogels en zeehonden spotten

Aan de Baai van de Somme ligt de badplaats Saint-Valery-sur-Somme. Hier zijn de Middeleeuwse invloeden nog goed zichtbaar, bijvoorbeeld aan de stadsmuur, de stadspoort Porte de Nevers (ook wel Doors of Paris genoemd) en de oude vakhuizen. Een echt hoogtepunt in Saint-Valery-sur-Somme zijn de tochten met een gids. Zo kunnen vogelliefhebbers bijvoorbeeld trekvogels zoals zilverreigers en zwarte ooievaars spotten. Of u kunt deelnemen aan een boottocht om zeehonden te zien. Er liggen vaak zeehonden op de zandbanken van de kust van Le Hourdel! Daarnaast kunt u aan de boulevard van Saint-Valery-sur-Somme bij de vissershaven, heerlijke verse vis eten!

Baai van de Somme

Wandelen door de Zeven Valleien

In heel Noord-Frankrijk kan er prima gewandeld worden. Langs kliffen en rotspartijen, door de duinen, door de bossen of langs het strand. Een voorbeeld van een mooie wandeling in Noord-Frankrijk is een wandeling door de 7 Vallées. Tussen de heuvels van Les Sept Vallées vindt u kleine, pittoreske dorpjes. Bovendien komt u langs de zee, verschillende rivieren en loopt u door een oase van groene natuur. Met behulp van de website of de app Wikiloc kunt u nog veel meer wandelroutes vinden! Loop bijvoorbeeld door de duinen van Forêt d’Ecault of ontdek de Cap Gris Nez nabij Wissant.

Lees hier ook onze andere blogs over de meest bijzondere bezienswaardigheden in Frankrijk.

Kortom, een vakantiehuis in Noord-Frankrijk biedt alles voor een geweldige en onvergetelijke vakantie! Liberté-vakantiehuizen biedt de meest karakteristieke en charmante vakantiehuizen aan in heel Noord-Frankrijk, voor een betaalbare prijs. Bonnes Vacances! 

Vakantiehuis met verwarmd zwembad

Vakantiewoning voor 6 personen in Tilloy-Floriville met een gemeenschappelijk verwarmd zwembad. Vanaf het vakantiehuis kunt u uitstapjes maken naar de Baai van de Somme en naar de steden Le Tréport en Amiens. Bij de woning hoort een ruime tuin, een pingpongtafel, een biljart en een privé terras. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €473,- per week. Afstand vanaf Utrecht: 464 km.

Boek nu
Vakantiehuis in Tilloy-Floriville

Karakteristiek Picardisch duivenhuis

Dit 5-persoons vakantiehuis in Grand-Laviers ligt op 5 minuten van Abbeville en op 10 minuten van Saint-Valery-sur-Somme. De afstand tot het strand is 14 km. De tuin is voorzien van tuinmeubels, barbecue en speeltoestellen. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €473,- per week. De afstand vanaf Utrecht is 438 km. 

Boek nu
Vakantiehuis in Grand-Laviers

Charmant huis op 5 km. van zee!

Dit met zorg ingerichte 6-persoons vakantiehuis in Noyelles-sur-Mer ligt dichtbij zee en strand (5 km.) en dichtbij de gezellige stad Saint-Valery-sur-Somme. Bovendien kunt u vissersstadje Le Crotoy, de Baai van de Somme en de hoofdstad Amiens ontdekken! U huurt dit vakantiehuis al vanaf €540,- per week. Afstand vanaf Utrecht: 386 km. 

Boek nu
Vakantiehuis in Noyelles-sur-Mer

Heeft u nog vragen over een vakantiehuis of wilt u graag meer weten over het huren van een huisje? Neem dan zeker even contact met ons op! Wij verhuren ook vakantiehuizen in Normandië, Bretagne, de Franse Ardennen, Île de Francede Loire-Streek en aan de Atlantische kust.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief