•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 20 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

1. Welke maatregelen gelden vanaf 14 maart? (bijgewerkt 28/3/22)
De Franse coronapas voor toegang (Pass Vaccinal) is per 14 maart afgeschaft.
Dit betekent dat je vanaf 14 maart geen vaccinatiebewijs- of herstelbewijs meer hoeft te kunnen laten zien in de Franse horeca, musea, theaters. Ook het mondkapje hoeft vanaf 14 maart bijna nergens meer gedragen te worden, behalve in het openbaar vervoer.

2. Wat zijn de regels voor een binnenreizen naar Frankrijk? (vanuit Nederland en België)
1) Vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve test

Alle reizigers uit Schengenlanden (vanaf 12 jaar) moeten bij het binnenreizen van Frankrijk één van deze bewijzen (in het digitale Europese coronapaspoort of op papier) kunnen tonen:

- Bewijs van volledige vaccinatie (=AstraZeneca, Pfizer of Moderna: 2e dosis minstens 7 dagen oud en max. 9 maanden oud. Of Jansen vaccinatie minstens 28 dagen oud en max. 9 maanden oud. Of herstelbewijs + 1 vaccinatie van min. 7 dagen oud en max. 9 maanden oud. Voor inreizen in Frankrijk is een boosterprik dus niet verplicht!

- OF Negatieve PCR-test of antigeentest (max. 24 uur oud, gerekend vanaf afname).

- OF Herstelbewijs van corona = positieve PCR-test van minstens 11 dagen en maximaal 180 dagen oud.

2)  Ereverklaring symptoomvrij
Daarnaast dienen alle reizigers vanaf 11 jaar ook een getekende ereverklaring bij zich te hebben, waarop ze aangeven dat ze géén Covid-symptomen hebben en de afgelopen 14 dagen niet in contact geweest zijn met Covid-patiënten. Zie hier het formulier (printbaar/in het Engels): https://www.interieur.gouv.fr/covid-19-international-travel.

3. Wat zijn de regels voor terugkomen uit Frankrijk?
Reizigers die terugkomen vanuit Frankrijk naar Nederland moeten nog altijd een geldig coronabewijs kunnen laten zien, dat (net als voor de heenreis) mag bestaan uit een vaccinatiebewijs, een negatief testbewijs of herstelbewijs. Dit blijft zo, ook nu de landen in de EU een groen reisadvies hebben gekregen. Dit is op Europees niveau afgesproken.   Zelfquarantaine bij terugkomst uit Frankrijk is niet meer verplicht. Wel raadt de overheid aan om een zelftest te doen na terugkeer (op dag 2 en 5 na aankomst).

4. Wat dekt jullie Allrisk annuleringsverzekering van de Europeesche m.b.t. covid?
Via Liberté-vakantiehuizen kunt u de Allrisk annuleringverzekering afsluiten.  U vindt hier antwoord op de meest gestelde vragen m.b.t. de Allrisk annuleringsverzekering en Covid.

5. Wat zijn de voorwaarden voor de Kosteloos-omboeken-garantie? 
Als voor de ingangsdatum van uw verblijf blijkt dat het niet mogelijk is om te reizen naar - en te verblijven in- uw vakantiehuis vanwege een door de Franse regering afgekondigde lockdown voor de regio waar uw vakantiehuis zich bevindt, dan zetten we uw boeking kosteloos om naar een andere periode in 2022. Dit gebeurt in overleg met u en de eigenaar. U bent de vooruitbetaalde huursom dus niet kwijt en kunt deze later gebruiken. Uitgangspunt is dat we voor iedere huurder naar een passende oplossing zullen kijken. Als de ingangsdatum van uw verblijf is ingegaan dan vervalt de mogelijkheid op omboeking.

6. Wat houdt de financiële zekerheid door SGR dekking in?
In deze onzekere tijden is het fijn om te weten dat Liberté-vakantiehuizen lid is van de SGR. Mocht Liberté-vakantiehuizen onverhoopt failliet gaan dan krijgt u van de SGR uw geld terug.

Heeft u andere vragen? Neemt u dan contact met ons op.

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.30 uur.
Zaterdag.: 9.00-17.00 uur (mei t/m half aug.)

Krijgt u ons niet aan de lijn, spreekt u dan een bericht in. Wij bellen u z.s.m. terug.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief