•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 19 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Veelgestelde vragen Corona-virus  (bijgewerkt 14/10/2020)

1. Kan ik door Corona op vakantie naar Frankrijk?
Vanwege de verslechterde situatie heeft het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken op 13 oktober 2020 een "oranje reisadvies" afgegeven voor heel Frankrijk. Dit houdt in dat geadviseerd wordt alleen voor noodzakelijke reizen naar Frankrijk af te reizen en dat men na een verblijf in Frankrijk, na terugkomst, 10 dagen in quarantaine gaat.

2. Ik heb een huis geboekt. Wat zijn de mogelijkheden nu Frankrijk een "oranje" reisadvies heeft gekregen?
Er zijn 2 mogelijkheden nu Frankrijk een "oranje" reisadvies heeft gekregen: u annuleert uw boeking of u boekt om naar 2021. Als de ingangsdatum van uw verblijf is ingegaan dan vervalt de mogelijkheid op omboeking.

Zie ook reisadvies van de rijksoverheid of reisadvies Belgische overheid.

We willen u er graag op wijzen dat we pas naar de omboekingsmogelijkheden kunnen kijken als duidelijk is dat u niet naar Frankrijk kunt afreizen, helaas niet eerder. Uitgangspunt hierbij is dat we voor iedere huurder naar een goede, passende oplossing zullen kijken.

Ik annuleer mijn boeking.
1) U heeft de Europeesche Allrisk Annuleringsverzekering via ons afgesloten. Heeft u de Europeesche Allrisk Annuleringsverzekering via ons afgesloten bij groen/geel reisadvies? Dan kunt u hier beroep op doen, deze verzekering dekt 75% van de huursom. Zie ook: https://www.europeesche.nl/corona.
2) U heeft een eigen annuleringsverzekering afgesloten. Of kosten van annuleren of omboeken gedekt zijn hangt af van het type verzekering dat u heeft afgesloten. Neem contact op met uw verzekeringsmaatschappij of bekijk het overzicht van de voorwaarden per reisverzekeraar.
3) U heeft geen verzekering afgesloten. In dat geval vindt geen restitutie plaats van de reeds betaalde huursom. Zie ook punt 9.4 van de huurvoorwaarden.

Ik boek over naar 2021.
Als voor de ingangsdatum van uw verblijf blijkt dat het niet mogelijk is om te reizen naar - of te verblijven in - Frankrijk vanwege "code oranje" dan kijken we per boeking met eigenaar en huurder naar de omboekingsmogelijkheden zodat u het vooruitbetaalde bedrag kunt meenemen.

- Is uw vertrekdatum binnen 2 weken? In dat geval vragen wij u ons een mail te sturen met uw naam en boekingsnummer en de gewenste periode in 2021 waarnaar u wilt overboeken. Uw aanvraag wordt vervolgens doorgestuurd naar de eigenaar. Vervolgens ontvangt u een bevestiging van optie 2021. Voor het omboeken berekenen we éénmalig € 50,- (normaal € 75,- zie onze huurvoorwaarden). Heeft u eerder omgeboekt dan vervallen deze kosten.

- Is uw vertrekdatum over meer dan 2 weken?  We vragen u vriendelijk te wachten tot het binnen de 2 weken valt.

3. Heb ik recht op restitutie?
Omdat Liberté de accommodatie niet annuleert en wel gewoon kan leveren is er geen recht op restitutie. Zie ook Consuwijzer.nl van de ACM.

4. Welke precieze maatregelen gelden in Frankrijk?
- In alle openbare afgesloten gebouwen geldt dat u vanaf 20 juli verplicht een mondkapje moet dragen. Er staat een boete op  niet dragen van een mondkapje van € 135,- daar waar dit verplicht is.
- Er zijn geen regels voor een maximum aantal personen en/of huishoudens per voertuig in Frankrijk.
- U mag met meerdere gezinnen in een vakantiehuis verblijven.
- Buitenspelen op straat  voor je vakantiehuis is toegestaan.
- Voor al onze vakantiehuizen geldt dat er strengere schoonmaak- en desinfecteringsprocedures gelden.
-  Op het strand mag je weer gaan liggen zonnen (eerst moest je blijven bewegen). Als je maar wel afstand houdt van andere mensen en met niet meer dan 10 mensen samen bent in één groep (kinderen meegeteld).- Restaurants: zijn open, maximaal 10 personen per tafel. Geldt niet voor Parijs.
- Musea, concertzalen, theaters: zijn open.
- Attractieparken: zijn open. Kijk op de website van de attractie.
- Buitensportactiviteiten toegestaan:  ja, afstand bewaren blijft geadviseerd. De aanbevolen afstand voor fietsen en hardlopen is 10 m, voor snel wandelen 5 m en voor andere sportactiviteiten 4 m2 per deelnemer.
- Openbaar vervoer:  mondkapje is verplicht.
- Supermarkten / drogisterijen: zijn open; mondkapje verplicht.
- Tankstations: zijn open; mondkapje verplicht.

Heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.30 uur.
Zaterdag.: 9.00-17.00 uur (mei t/m half aug.)

Krijgt u ons niet aan de lijn, spreekt u dan een bericht in. Wij bellen u z.s.m. terug.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief