•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 20 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Geldende maatregelen Frankrijk 24/11/2021

Waar moet ik rekening mee houden als naar Frankrijk ga?

Vanaf 15 december is in Frankrijk een 3e prik verplicht voor 65-plussers die hun coronapas willen behouden. Ook moeten gevaccineerden (van alle leeftijden) met het Janssen-vaccin, die langer dan een maand geleden een prik hebben gehad een tweede prik moeten hebben. Vandaag is bevestigd dat buitenlandse toeristen met één Janssen prik als volledig gevaccineerd beschouwd worden. Daarnaast is het momenteel ook NIET verplicht voor buitenlandse reizigers van 65 jaar en ouder om de zogenaamde ‘boosterprik’ te hebben.

1. Negatieve test of vaccinatiebewijs

Bij binnenkomst in Frankrijk dient u één van deze papieren bewijzen kunnen tonen:

Negatieve PCR-test of antigeentest (max. 24 uur oud)
of
Bewijs van volledige vaccinatie (AstraZenica, Pfizer of Moderna: laatste prik min. 7 dagen oud, Jansen vaccinatie minstens 4 weken oud). Het Gele Boekje en het GGD-vaccinatiebewijs zijn hiervoor geldige bewijzen. Mensen die Covid gehad hebben, hoeven maar 1 vaccinatiedosis te hebben (max. 2 weken oud).
of
Positieve PCR-test (bewijs van immuniteit) van minstens 15 dagen en maximaal 6 maanden oud + bewijs van 1 vaccinatie

Niet-gevaccineerden vanaf 12 jaar hebben bij terugkeer naar Nederland een negatieve test nodig. Dat kan met een negatieve uitslag van een PCR-test (max. 48 uur oud) zijn of Antigeentest (max. 24 oud). De test dient in Frankrijk te worden gedaan. Gevaccineerden moeten een geldige QR-code op de CoronaCheckApp kunnen laten zien. Zie ook Nederland Wereldwijd

2. Ereverklaring symptoomvrij

Daarnaast moeten alle reizigers vanaf 11 jaar ook een getekende ereverklaring bij zich hebben, waarop ze aangeven dat ze géén Covid-symptomen hebben en de afgelopen 14 dagen niet in contact geweest zijn met Covid-patiënten. Zie hier (printbaar/in het Engels)

Vanaf 21 juli heeft iedereen van 18 jaar en ouder in Frankrijk een coronapas (pass sanitaire met QR-code) nodig voor een bezoek aan culturele en vrijetijdsgelegenheden met meer dan 50 personen (evenementen, theaters, bioscopen, pretparken).

Vanaf ‘begin’ augustus  wordt deze regel in principe ook van toepassing voor binnenruimtes van de horeca (ook op het terras), winkelcentra en openbaar vervoer. 

- De Franse coronapas is geldig bij tenminste één van de volgende voorwaarden: volledige vaccinatie (minstens 2 weken oud/ Janssen 4 weken geleden), negatieve PCR/Antigeen-test (max. 48 uur oud) of een bewijs van immuniteit (positieve test van min. 15 dagen en max. 6 maanden oud).

PCR/Antigeen-testen zijn niet meer gratis voor toeristen in Frankrijk. In Frankrijk kost een PCR-test €49 een Antigeen-test €29 bij niet-commerciële testcentra.

3. Wat zijn de voorwaarden voor de Kosteloos-omboeken-garantie? 
Als voor de ingangsdatum van uw verblijf blijkt dat het niet mogelijk is om te reizen naar - en te verblijven in- uw vakantiehuis vanwege een door de Franse regering afgekondigde lockdown voor de regio waar uw vakantiehuis zich bevindt, dan zetten we uw boeking kosteloos om naar een andere periode in 2022. Dit gebeurt in overleg met u en de eigenaar. U bent de vooruitbetaalde huursom dus niet kwijt en kunt deze later gebruiken. Uitgangspunt is dat we voor iedere huurder naar een passende oplossing zullen kijken. Als de ingangsdatum van uw verblijf is ingegaan dan vervalt de mogelijkheid op omboeking.

4. Wat houdt de financiële zekerheid door SGR dekking in?
In deze onzekere tijden is het fijn om te weten dat Liberté-vakantiehuizen lid is van de SGR. Mocht Liberté-vakantiehuizen onverhoopt failliet gaan dan krijgt u van de SGR uw geld terug.

Heeft u andere vragen? Neemt u dan contact met ons op.

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.30 uur.
Zaterdag.: 9.00-17.00 uur (mei t/m half aug.)

Krijgt u ons niet aan de lijn, spreekt u dan een bericht in. Wij bellen u z.s.m. terug.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief