•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 19 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Veelgestelde vragen Corona-virus  (bijgewerkt 29/5/2020)

Beste huurder,

Gezien de huidige, uitzonderlijke omstandigheden met betrekking tot het corona-virus, krijgen wij veel vragen. Met onderstaande veelgestelde vragen en antwoorden, hopen we u meer duidelijkheid te geven. In verband met de drukte reageren we wellicht iets minder snel dan u van ons gewend bent. We danken u voor uw begrip.

Het team van Liberté-vakantiehuizen

1. Kan ik door Corona nog op vakantie naar Frankrijk?
Ja! Vanaf 15 juni zijn toeristen weer welkom in Frankrijk! Hiervoor geldt dat de gezondheidssituatie in Frankrijk niet verslechtert en dat er voor die datum afspraken moeten zijn gemaakt met het land waar de reiziger vandaan komt. Naar verwachting zal premier Rutte over dit laatste punt in de eerste week van juni meer duidelijkheid geven.

Kijk hier voor meer informatie over de huidige maatregelen in Frankrijk.

2. Wat gebeurt er als er nieuwe beperkingen komen en ik toch niet naar Frankrijk kan gaan?
Als blijkt dat het niet mogelijk is om te reizen naar - of te verblijven in - Frankrijk, dan kunt u omboeken zodat u nooit uw vooruitbetaalde huursom kwijt bent. We willen u er graag op wijzen dat we pas naar de omboekingsmogelijkheden kunnen kijken als duidelijk is dat u niet naar Frankrijk kunt afreizen, helaas niet eerder. Uitgangspunt hierbij is dat we voor iedere huurder naar een goede, passende oplossing zullen kijken.

3. Ik wil mijn boeking annuleren. Wat zijn de mogelijkheden?
1) U heeft de Europeesche Allrisk Annuleringsverzekering via ons afgesloten.
a) Heeft u deze verzekering vóór 24 januari 2020 bij ons afgesloten, dan kunt u een beroep doen op uw Allrisk Annuleringsdekking. Deze verzekering dekt 75% van de kosten.
b) Indien u deze verzekering heeft afgesloten tussen 24 januari en 27 februari 2020 dan kunt u uw schade ook melden waarna deze apart wordt beoordeeld door de Europeesche.
c) Een Allrisk Annuleringsverzekering die na 27 februari is afgesloten biedt geen dekking indien de boeking geannuleerd wordt in verband met het Corona-virus omdat de schade als niet onvoorzien wordt beschouwd.
2) U heeft een eigen annuleringsverzekering afgesloten. Of kosten van annuleren of omboeken gedekt zijn hangt af van het type verzekering dat u heeft afgesloten. Neem contact op met uw verzekeringsmaatschappij of bekijk het overzicht van de voorwaarden per reisverzekeraar.
3) U heeft geen verzekering afgesloten. In dat geval vindt geen restitutie plaats van de reeds betaalde huursom. Zie ook punt 9.4 van de huurvoorwaarden.

4. Is het veilig om een vakantiehuis in Frankrijk te boeken?
Frankrijk is even veilig als Nederland. Zie ook: RIVM: het risico in Frankrijk is niet groter dan in Nederland
Daarnaast liggen onze vakantiehuizen in de groene zones. (Normandië, Bretagne, Noord-Frankrijk, Atlantische kust en Franse Ardennen).  Alleen rond Parijs (oranje zone) gelden extra beperkingen.  Ook biedt een huren van een vakantiehuis comfort, privacy en is het makkelijk je te houden aan de hygiënische voorschriften. Onze vakantiehuizen zijn met eigen vervoer goed bereikbaar. Bovendien verblijft u in uw vakantiehuis alleen met uw eigen reisgezelschap.

5. Hoe gezond is jullie bedrijf?
Ons bedrijf bestaat volgend jaar 20 jaar. Ondanks alle hectiek zijn we al weer druk met de voorbereidingen van 2021. Daarnaast hebben we recent 3 nieuwe departementen aan ons bestand toegevoegd én ons team versterkt met een nieuwe collega!  Verder zijn we sinds 2001 lid van de SGR wat inhoudt dat u bij faillissement altijd uw vooruitbetaalde huursom terugkrijgt. We zijn er van overtuigd dat ons bedrijf deze crisis zal doorstaan en zullen voor al onze huurders naar goede, passende oplossingen blijven zoeken, nu en in de toekomst.

Voor andere vragen kunt u contact met ons opnemen.

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.30 uur.
Zaterdag.: 9.00-17.00 uur (mei t/m half aug.)

Krijgt u ons niet aan de lijn, spreekt u dan een bericht in. Wij bellen u z.s.m. terug.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief