•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 22 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Categorieën

september 2023

80-jarig bestaan invasiestranden Normandië

In 2024 bestaan de indrukwekkende invasiestranden in Normandië 80 jaar! Dit wordt in Normandië uitgebreid gevierd rond 6 juni met het D-Day Festival! Is het altijd al uw wens om het prachtige Normandië te bezoeken? Dan is dit het uitgelezen moment! De invasiestranden zijn in deze periode het middelpunt van vele bijzondere activiteiten. Voor de avonturiers onder ons is er zelfs de mogelijkheid om parachute te springen. Als u het graag wat rustiger aandoet dan zijn er ook voldoende mogelijkheden. U kunt mooie wandelingen over de stranden maken of door de oorlogbunkers bezoeken onder leiding van een gids. Ook zijn er verschillende exposities, zoals een tentoonstelling van militaire vaartuigen, een boekenbeurs inclusief lezingen van auteur. Hoogtepunten van het festival zijn iedere 5 jaar een grote vuurwerkshow, een luchtshow met historische vliegtuigjes, een herdenkingsceremonie en een vredesmars, waar u gratis aan kunt deelnemen.

...
juli 2022

Verkeersregels in Frankrijk

Voordat u met de auto naar Frankrijk op vakantie gaat, is het goed om de geldende verkeersregels in Frankrijk nog eens aandachtig door te lezen. Naast de algemene verkeersregels die wij in Nederland kennen, gelden in Frankrijk namelijk een aantal regels die hier enigszins van afwijken. Wij zetten de belangrijkste hieronder voor u op een rijtje.

Priorité à droite
Nadert u een gelijkwaardige kruising, dan heeft het verkeer dat van rechts komt, altijd voorrang.  Op de snelwegen geldt niet alleen een maximum-, maar ook een minimumsnelheid van 80 km/uur op de linkerrijstrook.

Alcoholtester
Het is verplicht om een ongebruikte alcoholtester in uw auto te hebben. U bent u als automobilist echter niet verplicht de test te gebruiken voordat u de weg op gaat. U kunt een alcoholtester kopen bij de ANWB winkel bij u in de buurt, of
bestellen via de webwinkel op de ANWB site.

Gevarendriehoek en veiligheidshesjes
Het is tevens verplicht een reflecterende gevarendriehoek en veiligheidshesjes in de auto te hebben, die kunnen worden gebruikt bij noodgevallen of ongelukken. Op de autoroutes (autosnelwegen) hoeft u bij pech de gevarendriehoek echter niet te gebruiken. Dit kan op de drukke wegen extra gevaar met zich meebrengen. Wel is iedere inzittende verplicht de veiligheidshesjes aan te trekken en zich zo snel mogelijk achter de vangrail in veiligheid te brengen.

Kinderen
Kinderen jonger dan 10 jaar moeten verplicht in een kinderstoel/zitverhoger worden vervoerd, totdat zij groot genoeg zijn om zonder extra verhoging in de veiligheidsgordels van de auto te passen.


Het is voor de bestuurder verboden om achter het stuur via oortjes of een headphone naar muziek te luisteren of te telefoneren. Telefoneren of naar muziek luisteren is alleen toegestaan via een handsfree besturingsset of carkit.

De bestuurder mag niet worden afgeleid door handelingen die niet met het besturen van de auto te maken hebben. Kijkt u daarom uit met eten of drinken achter het stuur. U kunt hiervoor bekeurd worden, wanneer dit voor teveel afleiding zorgt.

Binnen de bebouwde kom is het verboden de claxon te gebruiken, behalve in het geval van een dreigend ongeluk of dreigende botsing.

Heeft u alcohol gedronken en gaat u de weg op, dan is het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed 0,5 promille. Voor bestuurders die nog niet langer dan 3 jaar hun rijbewijs hebben, geldt een maximum van 0,2 promille.


Verkeersborden in Frankrijk

Snelwegen of autoroutes worden in Frankrijk altijd aangeduid met een blauw bord met witte letters. Andere wegen -  zoals de provinciale wegen of routes nationales -  worden aangeduid met witte borden en zwarte letters. Alternatieve routes naar bekende plaatsen worden aangegeven met groene borden met witte letters. Deze routes bevatten geen tolwegen. Tolwegen worden altijd aangeduid met de term ‘peage’.
Voor een uitgebreid overzicht van de actueel geldende verkeersregels in Frankrijk verwijzen wij u graag naar de site van de ANWB. http://www.anwb.nl/vakantie/frankrijk/informatie/verkeersregels


Wilt u er dit jaar ook met de auto op uit in Frankrijk? Kijk dan een bij ons aanbod aan charmante vakantiehuizen op de mooiste plekjes aan de westkust van Frankrijk!

...
april 2022

5 franse steden die je bezocht moet hebben!

Het is een hele klus om uit alle mooie steden die Frankrijk te bieden heeft er 5 te kiezen die je bezocht moét hebben. Frankrijk heeft namelijk nogal een lijst met prachtige steden die een bezoek waard zijn. Er zijn steden met een bewogen historie, steden met bijzondere bouwwerken, steden met een prachtige ligging, charmante steden, bruisende steden; er is voor ieder wat wils. Uiteindelijk hebben we gekozen voor 5 bijzondere steden, verdeeld over de diverse regio’s waar ook onze vakantiehuizen te vinden zijn. 5 verschillende steden die allemaal één gedeelde factor hebben: ze vertalen ieder op hun eigen unieke manier, de rijkdommen van dit heerlijke vakantieland!


Reims
In het hart van de beroemde champagne streek ligt Reims, de stad die bekend staat om de grote champagnehuizen die hier gevestigd zijn.

Gelegen tussen haar prachtige wijnvelden is Reims dan ook dé stad waar u moet zijn voor een bezoek aan de indrukwekkende wijnkelders van bekende grote champagnenamen als Veuve Cliquot, Taittinger en natuurlijk Pommery. Het champagnehuis Pommery bezit één van de meest indrukwekkende wijnkelders van Reims. Via de maar liefst 101 treden tellende, in steen uitgehouwen trap daalt u af in de immense Gallo-Romaanse gewelven van de kelder, waar niet minder dan 23 tot 25 miljoen flessen champagne liggen opgeslagen. De kelders bevatten ook prachtige kunstwerken en in rotsen uitgehouwen reliëfs die de rijkdom en historie van dit wijnhuis verbeelden. Wegens de grote populariteit van de champagnehuizen, is het echter verstandig om u zich van te voren aan melden voor een proeverij of een rondleiding.  

Reims heeft naast haar bruisende champagnehart nog veel meer voor u in petto. Onderdeel van de Unesco werelderfgoedlijst, maar vooral van een onbeschrijfelijke schoonheid is de Notre-Dame Kathedraal. Deze 13e-eeuwse kathedraal is één van de voornaamste gotische bouwwerken van Frankrijk.  De kathedraal wordt gesierd met prachtige glas-in-lood ramen en maar liefst 2303 beelden, waarvan ‘l’Ange au Sourire’ (de engel met de glimlach) als het symbool van de stad is geadopteerd. In de loop van de geschiedenis is deze beroemde engel getuige geweest van wel 33 kroningen die in deze kathedraal plaatsvonden.
In het nabijgelegen Palais du Tau is het museum van de kathedraal gevestigd en vindt u onder andere levensechte beelden van de vele koningen die hier gekroond zijn. Het Palais du Tau, tezamen met de Saint Remi Basiliek, een 1000 jaar oude kerk van een serene schoonheid, zijn net als de Notre-Dame onderdeel van de Unesco werelderfgoedlijst.

Door haar roemrijke geschiedenis en oogverblindende historische monumenten, haar prachtige ligging, bruisende stadsleven en haar champagne is Reims zonder twijfel één van de vijf Franse steden die u bezocht moet hebben.

...

Schrijf u in voor de nieuwsbrief