•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 22 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Een vakantiehuis in de Champagnestreek

woensdag 15 maart 2023

Bent u een echte liefhebber van champagne en heeft u altijd al eens de Champagnestreek willen bezoeken? Op de site van Liberté-vakantiehuizen, Vakantiehuis Frankrijk.nl  kunt u terecht voor het boeken van een vakantie Champagnestreek. We beschikken over diverse vakantiehuizen in deze regio, waar u gedurende uw reis kunt verblijven. Het fijne aan de Champagnestreek is dat deze vanuit Nederland eenvoudig met de auto te bereiken is. De streek ligt op zo’n drie tot vier uur rijden van Nederland, afhankelijk van uw startpunt. Bovendien is de regio eenvoudig met de trein te bereiken.

Champagne streek

De Franse Champagnestreek is gelegen in het Noorden van Frankrijk, dichtbij de Franse Ardennen. In 2015 is de Champagnestreek door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. De streek wordt gekenmerkt door wijngaarden van wel kilometerslang, waar allerlei bekende champagnewijnen worden geproduceerd. Bovendien zijn er in de streek in totaal ongeveer driehonderd champagnehuizen te vinden. Deze produceren bij elkaar meer dan vijftienduizend champagnes.

Champagnestreek Frankrijk

Het is gedurende het hele jaar mogelijk om de Champagnestreek te bezoeken. Elk seizoen staan er namelijk verschillende fasen van de bloei centraal, met daarbij de bijbehorende activiteiten. In de herfst worden de druiven geoogst. Gedurende deze periode is het dan ook mogelijk om bijvoorbeeld druiven te plukken. In de winter en dan vooral in december, zijn er kerstmarkten in Reims die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Bereikbaarheid champagnehuizen

De verschillende champagnehuizen en -boerderijen zijn op diverse manieren te bereiken. Het leukst  vinden wij om deze vanuit uw Champagnestreek vakantiehuis met de fiets te bezoeken. Op deze manier kunt u tijdens het fietsen genieten van al het moois dat deze regio te bieden heeft. Naast de vele champagnesoorten, kennen de Franse Ardennen namelijk een prachtige natuur. Er zijn talloze wandel- en fietsroutes uitgestippeld, zodat u de tijd kunt nemen om de verschillende hoogtepunten te bekijken en ervaren.

Reims; de Champagnehoofdstad

Reims wordt ook wel de Champagnehoofdstad genoemd. Vanaf de zeventiende eeuw wordt er al champagne gehandeld. Er zijn hier veel beroemde champagnehuizen gevestigd, zoals Piper-Heidsieck. In vrijwel alle champagnehuizen kunt u van tevoren een proeverij en/of een tour reserveren. Naast champagne, staat Reims onder andere ook bekend om haar vele bezienswaardigheden. Zo kent de regio bijvoorbeeld een prachtige kathedraal; de Cathédrale Notre-Dame de Reims. Deze kathedraal staat ook op de UNESCO-lijst, omdat hier vele koningen van Frankrijk werden gekroond.

Boek uw verblijf in de Champagnestreek

Bij Vakantiehuis Frankrijk kunt uw verblijf voor uw vakantie Champagnestreek boeken. We beschikken over een aantal vakantiehuizen in de regio Champagne-Ardennen. Al onze vakantiehuizen zijn gelegen in een gebied met verschillende wandelroutes. Als u vragen heeft over het boeken van een Champagnestreek vakantiehuis, of als u meer wil weten over de mogelijkheden, schroom dan niet om contact op te nemen. Wij adviseren u met alle plezier!

Kijk hier voor de leukste vakantiehuizen in de Champagne-Ardennen
Vakantiehuis AR25

Een variatie aan activiteiten

Niet alleen als u fan bent van champagne en hier meer over wil leren, is de Champagne streek leuk om te bezoeken. Zoals u wellicht al hebt gemerkt, is er namelijk veel meer te beleven in deze regio. Als u of uw gezelschap natuurliefhebbers zijn, dan zijn de Ardennen zeker de moeite waard om eens bezocht te hebben. In de Franse Ardennen vindt u daarnaast diverse historische stadjes en pittoreske dorpjes. Er is voor zowel jong als oud genoeg te beleven! 

Tips vakantie Champagnestreek

Afhankelijk van het gezelschap waarmee u reist, zijn er wellicht andere activiteiten of bezienswaardigheden in en rond de Champagnestreek die u wil bezoeken. Hieronder zetten we een aantal van die activiteiten of bezienswaardigheden uiteen, zodat u een beeld kunt vormen van de mogelijkheden:

  • Zoals eerder genoemd is Reims zeker de moeite waard om een bezoek aan te brengen wanneer u de Champagnestreek bezoekt. Er zijn diverse gebouwen te bezoeken die op de UNESCO-lijst staan. 
  • Épernay is een andere grote stad in de Champagnestreek die naast Reims soms ook de Champagnehoofdstad wordt genoemd. U kunt hier net als in Reims diverse champagnehuizen bezoeken, evenals chique dineren of de Avenue de Champagne bezoeken. 
  • Een vakantie is voor velen geen vakantie zonder verschillende stadjes te bezoeken en hier lekker door te slenteren. Een stadje dat er tussenuit springt, is Troyes. Dit is een middeleeuwse stad waar nog talloze historische gebouwen te zien zijn. Het centrum is erg kleurrijk en er is enorm veel te bekijken.
  • Wil u tijdens uw vakantie een wandeling door de natuur maken? In dat geval is het natuurpark Fôret d’Orient een echte aanrader! Dit natuurpark ligt vlakbij Troyes en bestaat uit vele meren en bossen. Eveneens kunt u hier diverse wateractiviteiten ondernemen, zoals zeilen, waterskiën of surfen.
  • Frankrijk wordt onder andere gekenmerkt door de vele kastelen. Dit geldt ook voor de Champagnestreek. In het middeleeuwse stadje Chaumont ligt een prachtig kasteel dat in fantastische staat verkeert; het Kasteel van Chaumont-sur-Loire.
  • Chique dineren kan vrijwel niet ontbreken aan een bezoek aan de Champagnestreek. U kunt genieten van een heerlijk culinaire maaltijd onder het genot van de lekkerste wijnen en Champagnes uit de regio. Er zijn talloze chique restaurants te bezoeken in de Champagnestreek.

Boek vandaag nog uw Champagnestreek vakantiehuis!

Bij Vakantiehuis Frankrijk beschikken we over een aantal vakantiehuizen in en rondom de Champagnestreek. Tussen de opties behoren onder andere een monument aan viswater, een paviljoen voor wandelliefhebbers, diverse grote en knusse huizen en een chalet. De vakantiehuizen beschikken over diverse faciliteiten. Om de keuze voor u wat te vereenvoudigen, kunt u links in het menu op de website uw eisen en/of wensen aangeven. De website filtert dan automatisch op deze aspecten en toont vakantieverblijven die voldoen aan uw wensen. 

Filter op uw wensen

Zo kunt u onder andere aangeven of u een kindvriendelijk verblijf wil. In dat geval is het vakantiehuis voorzien van een afgesloten tuin, speeltoestellen en/of kinderbenodigdheden. Daarnaast is het mogelijk om te filteren op verblijven met een slaap- en/of badkamer op de begane grond of woningen die geschikt zijn voor huisdieren. Mocht u specifieke wensen hebben die niet op de website staan, schroom dan niet om contact op te nemen om de mogelijkheden te bespreken!

Boek nu de leukste huizen in de Champagne-Ardennen
Vakantiehuis AR17

Schrijf u in voor de nieuwsbrief