•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 18 jaar persoonlijke, snelle service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Categorieën

mei 2016

Brandstoftekort Frankrijk; kan ik nog tanken?

25 mei 2016. Bij alle raffinaderijen wordt op dit moment gestaakt. Honderden pompstations zijn (deels) gesloten omdat ze geen benzine en/of diesel meer hebben. Volgens het laatste nieuws is 1 op de 5 tankstations gesloten. 4 op de 5 is dus gewoon nog open. Bij de tankstations waar nog wel brandstof te krijgen is staan lange rijen. Er kan maximaal 20 liter getankt worden.

Het tekort komt door stakingen en blokkades bij raffinaderijen. De bevoorrading van de tankstations ligt daardoor stil. Dinsdagochtend heeft de oproerpolitie in Marseille de blokkade van de grootste brandstofopslagplaats in het zuiden opgebroken. De regering wil de komende dagen alle raffinaderijen ontzetten. Of dat gaat lukken is de vraag.

Er zijn vooral tekorten in het noorden en westen van Frankrijk, in Normandië en Bretagne, maar ook rond Lyon staan verschillende tankstations droog. Ook vanuit andere plaatsen worden tekorten gemeld. Het gaat dan vooral om benzinepompen langs N-wegen en bij supermarkten. Langs de autosnelwegen zijn de tankstations veelal open en zijn er geen tekorten.

Volgens het ANWB-steunpunt Lyon is er vooral een tekort aan diesel.
Het advies van de ANWB is om bij iedere gelegenheid de auto vol te tanken, ook als er nog voldoende brandstof in de tank zit.

Voor meer info, bekijk de Franse website
http://penurie.mon-essence.fr/w/ met een overzicht (kaart en lijst) van getroffen Franse tankstations.

Deze informatie komt grotendeels van de website van ANWB. Kijk voor de meest actuele informatie op: http://bit.ly/20zz0EM ...
februari 2016

Top 25: de mooiste bezienswaardigheden van Noord-Frankrijk

Wilt u niet te ver rijden en toch genieten van een heerlijke vakantie aan de kust? Dan is Noord Frankrijk voor u de ideale vakantiebestemming. Met zijn historische steden en dorpjes, prachtige natuur, fijne zandstranden en charmante badplaatsjes vindt u hier een enorme diversiteit van bezienswaardigheden. Leuke tips voor een bezoek aan deze regio vindt u in onze top 25 van mooiste bezienswaardigheden van Noord-Frankrijk.

Als kunst- en cultuurliefhebber kunt u uw hart ophalen in Noord Frankrijk. Dankzij zijn bewogen geschiedenis kent het vele mooie historische bezienswaardigheden, zoals indrukwekkende kathedralen en eeuwenoude abdijen. Ontdek ook het culturele Lille en zijn mix van oude en moderne architecturale bezienswaardigheden. Ook als natuurliefhebber is het heerlijk in Noord Frankrijk. U mag de overweldigende landschappen van de Kaap Blanc-Nez en de Kaap Gris-Nez beslist niet missen!

...

Schrijf u in voor de nieuwsbrief