•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

De leukste markten in Noordwest Frankrijk

maandag 9 augustus 2021

Aller au marché. Zo zeggen de Fransen het als ze naar de markt gaan. Het is in Frankrijk een eeuwenoude traditie om, alleen of samen met het gezin, naar de markt te gaan. Je haalt er verse producten die bij het zien ervan alleen al je het water in de mond doen lopen. Kinderen kijken hun ogen uit en men komt er vaak bekenden tegen waar een gezellig praatje mee wordt gedaan. Jong en oud maakt graag gebruik van de wekelijkse markt om hun zintuigen te prikkelen en gezelligheid te beleven. Je zou de markt het bindmiddel van de hedendaagse samenleving kunnen noemen.

Markten in Frankrijk zijn in elke plaats te vinden, hoe klein ook. Één of twee keer per week is er een warenmarkt te vinden waar de boodschappen worden gehaald. De marktlui prijzen hun kleurrijke groente en fruit aan en doen alles om uw aandacht te trekken. Bijzonder aan de Franse markten is dat er ook veel delicatessen worden verkocht, alles van ambachtelijke kwaliteit. Natuurlijk heeft elke streek haar specialiteiten: cider in Normandië en Bretagne, lokale kazen met een grote verscheidenheid aan smaken, huisgemaakte pâtés… het is voor de gastronoom een ware belevenis.

Ook zijn de éénmalige of terugkerende markten absoluut een bezoek waard

In de kustprovincies zijn er diverse vlooien- of antiekmarkten te vinden, die u niet mag missen als u een vakantiehuis in de buurt huurt.

In de zomermaanden vinden er ook avondmarkten plaats (‘marchés nocturnes’), die tot na zonsondergang voortduren. Avondmarkten zijn vaak op brocante en ambachten gericht en bieden een gezellig uitje.

Markt Dieppe

Informeert u gerust bij de eigenaar van uw vakantiehuis waar u zoal terecht kunt: hij weet meestal veel over de streek te vertellen en hij zal u zeker enthousiast kunnen maken voor zijn favorieten markten. Bezoekt u een Franse markt, dan wordt u optimaal in de Franse cultuur ondergedompeld en heeft u wellicht ook leuke contacten met de lokale bevolking.

Hieronder sommen we de 5 leukste markten in Normandië en Bretagne op:

•    Dieppe (Normandië)

De markt van Dieppe (altijd op zaterdagochtend in het centrum) kan niet anders dan bovenaan de lijst staan: het heeft de prijs voor de mooiste markt van Normandië 2020 gewonnen (en de achtste plaats op nationaal niveau). Met meer dan 200 kramen, is het een druk bezochte markt met een regionale functie. Op de Quai Henri IV vindt er tevens elke dag van de week een grote vismarkt plaats, zelfs op het water vanaf bootjes, voor de meest verse vis die u zich kunt wensen.

•    Dinard (Bretagne)

In deze belangrijke Bretonse plaats zijn de markten heel aantrekkelijk, zowel in de buitenlucht als in de overdekte hallen. Houdt u er rekening mee dat het er heel druk kan zijn, dus ga er op tijd naartoe en geef uw zintuigen de kost!

•    Rouen (Normandië)

De Marché des Emmurées combineert een warenmarkt met (op donderdagen) een vlooien- en curiosamarkt. Trek er gerust voldoende tijd voor uit, want u raakt niet snel uitgekeken op deze deels overdekte markt in het hart van Rouen.

•    Rennes (Bretagne)

Ga op zaterdag naar Marché des lices in de oude stad van Rennes en bewonder allereerst het uitzicht op de prachtige vakwerkhuizen op het plein. Vervolgens kunt u heerlijk over de markt struinen, waar veel lokale producten aangeboden worden. De marktlui zullen u graag hun producten laten proeven. Naast de etenswaren treft u ook een zeer mooie bloemenmarkt aan.

•    Vire (Normandië)

Eind augustus vindt er in Vire een reuze 3-daagse braderie plaats. Dit is dé gelegenheid om uw slag te slaan langs de diverse kraampjes in de binnenstad. Alle lokale inwoners als ook toeristen en passanten zijn op de been om te profiteren van aantrekkelijke aanbiedingen en unieke vondsten op het vlooienmarkt gedeelte.

Ontdek de veelzijdige markten tijdens uw verblijf in Normandië of Bretagne. Zoekt u een leuk adres om te verblijven in deze regio's? Bezoek onze site en uw vakantievoorpret kan beginnen!

De leukste vakantiehuizen in Normandië en Bretagne
Vakantiehuis IV16 op 5 km. van Dinard

Schrijf u in voor de nieuwsbrief