•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 22 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Categorieën

september 2016

Vakantiehuizen Mont Saint Michel

Bent u op zoek naar een bijzondere vakantiebestemming in Frankrijk? En wilt u genieten van alle comfort èn gezelligheid die thuis zo vanzelfsprekend zijn? Dan zijn één van onze mooie en complete vakantiehuizen in de buurt van Mont Saint Michel het ideale reisdoel voor u!
De Mont Saint Michel, ook wel ‘het Wonder van het Westen’ genoemd, ligt op de grens van het veelzijdige Normandië en het betoverende Bretagne, en is één van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Frankrijk. Het rotsachtige eiland met haar prachtige abdij ligt in de schitterende baai van de Mont Saint Michel en is via een futuristische brug verbonden met het vaste land. Bij springvloed sluit het zeewater zich rondom dit unieke middeleeuwse bouwwerk,terwijl bij eb, als de zee zich met rasse schreden terugtrekt, een bijzonder waddenlandschap het eiland omgeeft. De Mont Saint Michel is één van die dingen, die u gewoonweg met eigen ogen gezien moet hebben en die ongetwijfeld een onuitwisbare indruk zal achterlaten.
Huurt u één van onze charmante vakantiehuizen in de buurt van deze beroemde Mont Saint Michel dan heeft u teven de gelegenheid om de prachtige streek rondom deze toeristische trekpleister te ontdekken. Het uiterste puntje van Normandië en de mooie Bretonse regio Ille et Vilaine bieden u een indrukwekkende kustlijn met overweldigend natuurschoon, gezellige en historische havenplaatsen, mooie badplaatsen en natuurlijk een schat aan gastronomische specialiteiten uit de zee. Deze Franse bestemming staat garant voor een heerlijke en bijzondere vakantie. Gaat u mee op verkenning?

...
mei 2016

Brandstoftekort Frankrijk; kan ik nog tanken?

25 mei 2016. Bij alle raffinaderijen wordt op dit moment gestaakt. Honderden pompstations zijn (deels) gesloten omdat ze geen benzine en/of diesel meer hebben. Volgens het laatste nieuws is 1 op de 5 tankstations gesloten. 4 op de 5 is dus gewoon nog open. Bij de tankstations waar nog wel brandstof te krijgen is staan lange rijen. Er kan maximaal 20 liter getankt worden.

Het tekort komt door stakingen en blokkades bij raffinaderijen. De bevoorrading van de tankstations ligt daardoor stil. Dinsdagochtend heeft de oproerpolitie in Marseille de blokkade van de grootste brandstofopslagplaats in het zuiden opgebroken. De regering wil de komende dagen alle raffinaderijen ontzetten. Of dat gaat lukken is de vraag.

Er zijn vooral tekorten in het noorden en westen van Frankrijk, in Normandië en Bretagne, maar ook rond Lyon staan verschillende tankstations droog. Ook vanuit andere plaatsen worden tekorten gemeld. Het gaat dan vooral om benzinepompen langs N-wegen en bij supermarkten. Langs de autosnelwegen zijn de tankstations veelal open en zijn er geen tekorten.

Volgens het ANWB-steunpunt Lyon is er vooral een tekort aan diesel.
Het advies van de ANWB is om bij iedere gelegenheid de auto vol te tanken, ook als er nog voldoende brandstof in de tank zit.

Voor meer info, bekijk de Franse website
http://penurie.mon-essence.fr/w/ met een overzicht (kaart en lijst) van getroffen Franse tankstations.

Deze informatie komt grotendeels van de website van ANWB. Kijk voor de meest actuele informatie op: http://bit.ly/20zz0EM ...
mei 2016

Franse zinnen voor op vakantie

Gaat u op vakantie naar Frankrijk maar bent u de Franse taal (nog) niet meester? Geen nood! Naast de vertrouwde taalgidsen voor op reis, zijn er tegenwoordig tal van apps voor uw smartphone waarmee u snel en eenvoudig woorden en zinnen kunt vertalen. Hierbij is het zelfs vaak mogelijk een zin in te spreken in je eigen taal, waarna deze zin direct in de taal naar keuze wordt terug gesproken. Vaak werken deze apps ook offline, en is een internetverbinding dus niet nodig om uw vertaalhulp in te schakelen. Zo wordt communiceren op vakantie een stuk makkelijker! Bent u in Frankrijk dan zult u tevens merken dat steeds meer Fransen u ook in het Engels te woord kunnen staan. Wilt u echter tijdens uw vakantie van de gelegenheid gebruik maken om uw Frans wat bij te spijkeren, lees dan snel hieronder onze tips! ...

Schrijf u in voor de nieuwsbrief