•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 20 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Toeristische routes door Normandië

zondag 10 juli 2016

In het noordwesten van Frankrijk ligt Normandië, een regio met een rijk cultureel erfgoed dat zeker de moeite waard is om te komen ontdekken. Kom tot rust aan de veelzijdige kust of op het groene platteland, geniet van lokale culinaire specialiteiten en bewonder de vele bijzondere bezienswaardigheden van deze mooie streek.

Bezienswaardigheden in de Seine-Maritime

In het noorden van de regio bevindt zich de Seine-Maritime. In Rouen kunt u onder andere de kathedraal, het Museum van Schone Kunsten, het Gros-Horloge en de middeleeuwse architectuur bewonderen.

Ontdek ook de abdij van Jumièges, de kliffen, het kasteel en de kerken van Dieppe en de impressionistische kustroute van Tréport naar Le Havre door een schitterend landschap met pittoreske dorpjes.

Maak ook zeker een stop in Étretat voor een wandeling langs de beroemde en uniek gevormde kliffen. In Le Havre kunt u het moderne stadscentrum ontdekken dat na de oorlog is herbouwd en werd ontworpen door Auguste Perret.

De kliffen van Étretat

Bezienswaardigheden in de Eure

In Haute-Normandie kunt u ook het platteland van de Eure verkennen.

Hierbij mag u de beroemde tuinen en het huis van de impressionistische schilder Claude Monet in Giverny (alleen geopend in de zomer) zeker niet missen. Ook het kasteel Gaillard aux Andelys, Lyons-la-Forêt, het kasteel van Beaumesnil en de abdij van Bec-Hellouin zijn een bezoek waard.

Tuinen van Monet

Bezienswaardigheden in de Calvados

Trek vervolgens verder naar het zuiden naar het departement Calvados en ontdek de prachtige havensteden (bijvoorbeeld Honfleur) en chique badplaatsen (zoals Deauville en Trouville). Vervolg uw weg naar Bayeux waar u de restanten van de Atlantische muur kunt bekijken. Hier kunt u ook het Tapijt van Bayeux bewonderen; één van de bekendste middeleeuwse kunstwerken, die de slag bij Hastings in 1066 verbeeldt.

Verder landinwaarts raden we u zeker een bezoek aan Caen en haar vredesmonument aan. Maar ook het Museum van de Schone Kunsten, de mannenabdij en de vrouwenabdij zijn bijzondere bezienswaardigheden van deze veelzijdige stad.

De Mannenabdij in Caen

Bezienswaardigheden in de Manche

Het departement Manche is ook erg bijzonder. In het zuiden mag een bezoek aan Mont-Saint-Michel en Granville zeker niet aan uw vakantie ontbreken en reis ook vooral naar de punt van Jobourg en de stad Cherbourg om het prachtige landschap te bewonderen.

Wanneer u tenslotte in het departement Orne aankomt, kunt u genieten van de natuur, met name in de natuurparken Normandie-Maine en Perche. Ook het kasteel van Carrouges of de meest prestigieuze stoeterij van Frankrijk, Le Haras National du Pin zijn zeker een bezoek waard.

Liberté vakantiehuizen biedt u in alle regio's van het prachtige Normandië een groot aantal comfortabele en betaalbare vakantiehuizen. Op onze site vindt u de leukste huizen variërend van romantische boerderijtjes tot duiventillen, van 2-20 personen.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief