•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 20 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Altijd mobiel internet in Frans vakantiehuis

woensdag 29 juni 2016

Leuk zo’n vakantiehuis, maar wat als je toch gebruik wilt maken van mobiel internet en er is geen WIFI? Er zijn in dat geval twee oplossingen!

1. De goedkoopste oplossing voor mobiel internet in Frankrijk: koop een simkaart in Frankrijk.

Je kunt dit van tevoren online doen maar het goedkoopste is om hem in de supermarkt of een telecomwinkel in Frankrijk te kopen.

Vraag naar een tourist-simkaart of een prepaid simkaart. De simkaart verloopt vanzelf, hier hoef je niets aan te doen.

De kosten van de simkaart verschillen per aanbieder, vaak heb je een simkaart vanaf € 30, afhankelijk van het GB dat je kiest. Het is raadzaam om van tevoren te kijken welke aanbieder in de streek een goed bereik heeft en of de provider 3G of 4G aanbiedt. Kijk ook of de provider ‘tethering” toestaat. Dit wil zeggen dat je van je smartphone een persoonlijke hotspot kunt maken zodat je ook andere apparaten via je smarthpone kunt verbinden met internet.

Met de lokale simkaart heb je een aantal mogelijkheden. Het eenvoudigst is om hem gewoon in de smartphone te stoppen. Eigen kaart eruit, de lokale erin. Je eigen smartphone is dat net zo te gebruiken als in Nederland. Controleer wel even of het simlockvrij is, dus dat het is toegestaan om er andere kaarten in te doen.

Het nadeel is dat je niet meer telefonisch bereikbaar bent op je eigen nummer, smsjes en telefoontjes kun je niet ontvangen. De oplossing is om een extra mobieltje mee te nemen, één voor het internet één voor je eigen telefonische bereikbaarheid. Een andere oplossing is een appje installeren zoals “roamer” die hier een oplossing voor heeft zodat mensen je toch op je normale nummer kunnen bellen.

De meest complete oplossing voor mobiel internet in Frankrijk: koop je eigen hotspot.

Je kunt ook zelf een “portable hotspot” kopen. Hier stop je vervolgens een lokale simkaart in.  Dit is een apparaatje ter grootte van een creditcard dat draadloos internet uitstraalt meestal met een bereik van 15 meter. Het grote voordeel is dat je al je apparaten (laptop, tablet en andere telefoons) kunt gebruiken. De hotspot neem je mee en de hele familie kan er gebruik van maken. De kwaliteit hangt af van de signaalsterkte van je provider en dus van de simkaart die je gebruikt.

De ANWB biedt portable hotspots aan met simkaarten voor Frankrijk. Kijk hier voor meer informatie.

Een vakantiehuis in Frankrijk boeken?

Boek nu!
Overal internet met je eigen hotspot!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief