•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 20 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Franse zinnen voor op vakantie

zondag 15 mei 2016

Gaat u op vakantie naar Frankrijk maar bent u de Franse taal (nog) niet meester? Geen nood! Naast de vertrouwde taalgidsen voor op reis, zijn er tegenwoordig tal van apps voor uw smartphone waarmee u snel en eenvoudig woorden en zinnen kunt vertalen. Hierbij is het zelfs vaak mogelijk een zin in te spreken in je eigen taal, waarna deze zin direct in de taal naar keuze wordt terug gesproken. Vaak werken deze apps ook offline, en is een internetverbinding dus niet nodig om uw vertaalhulp in te schakelen. Zo wordt communiceren op vakantie een stuk makkelijker! Bent u in Frankrijk dan zult u tevens merken dat steeds meer Fransen u ook in het Engels te woord kunnen staan. Wilt u echter tijdens uw vakantie van de gelegenheid gebruik maken om uw Frans wat bij te spijkeren, lees dan snel hieronder onze tips!

1. Maak een praatje!

Een praatje maken met een Fransman (of vrouw): vaak willen we wel graag, maar zijn we veel te bang om fouten te maken. Opgeven, of toch maar snel overschakelen in het Engels is dan meestal de veilige weg. Maar fouten maken – hoe cliché ook – hoort bij het leerproces en de moeite die u doet om een Fransman in zijn of haar eigen taal aan te spreken, wordt vaak erg gewaardeerd. Staat u er voor open, dan zullen zij u daarnaast graag helpen om de juiste woorden te vinden.

Cafés en bars zijn bij uitstek de plaatsen waar u makkelijk in contact komt met lokale bewoners, maar natuurlijk kunt u ook de eigenaar van uw vakantiewoning in het Frans aanspreken en bijvoorbeeld vragen naar leuke tips voor een dagje uit.

Bekijk hier ons aanbod aan vakantiehuizen in Frankrijk

2. Bezoek een lokale markt

De meeste Nederlanders zijn gek op lokale Franse markten. Deze sfeervolle marktjes zijn vaak de uitgelezen plek om heerlijk rond te snuffelen en op zoek te gaan naar verse lokale specialiteiten zoals kaas, brood, groenten of kruiden. Daarnaast is het echter ook een perfecte plek om uw Franse woordenschat op te poetsen. Lees de productnamen op de met de hand geschreven bordjes in de stalletjes en vraag naar hoeveelheden of gewichten van producten die u wilt kopen. Maak uw boodschappenlijstje in het Frans; dit zorgt ervoor dat u zich de woorden beter herinnert.

3. Zing mee met de Franse radio

Schakel, zodra u de grens met Frankrijk over bent eens over naar een Frans radiostation. Grote kans dat er zo nu en dan wat Franse klassiekers voorbij komen. Als de melodie bekend is, zult u al snel een aardig woordje Frans mee kunnen zingen! Luister ook naar het nieuws dat voorbij komt en let goed op de uitspraak van de nieuwslezers en de dj’s.

Lees hier onze blog over de mooiste badplaatsen en stranden aan de Franse westkust

4. Zap naar de Franse tv zenders

Het kijken van Franse tv programma’s en films is een leuke manier om Frans te leren. Wanneer u de Franse ondertiteling kunt inschakelen, kan dit helpen om de dialogen goed te kunnen volgen. Via de tv leert u snel veelgebruikte zinnen of populaire woorden, die u bij een volgend gesprek wellicht ongemerkt zult gebruiken.

5. Koop een Frans tijdschrift

Een dagje naar het strand? Kies dan eens voor een Frans tijdschrift om heerlijk vanuit uw luie strandstoel te lezen. De teksten en artikelen in tijdschriften zijn vaak niet te lang, zodat het makkelijk is om uw aandacht er bij te houden. Bent u een beginner, neem dan een tijdschrift met luchtige onderwerpen en u bent verzekerd van een hele ontspannen manier om ongemerkt uw Frans bij te spijkeren. Bent u een gevorderde spreker, maak dan van de gelegenheid gebruik en sla tijdens uw vakantie in Frankrijk een voorraad Franstalige boeken in. Bij de grote supermarkten en hypermarchés koopt u diverse bekende titels in pocketformaat voor een leuke prijs.

Bovengenoemde tips zullen u helpen om uw Frans te verbeteren. Het spreken van de taal van het land waarin u op vakantie bent, laat barrières smelten en zal u daardoor helpen om nog meer te kunnen genieten van het land, haar cultuur en niet op z’n minst; haar bewoners!

Om een eerste stap te maken vindt u hieronder de meest gebruikte Franse zinnen voor op vakantie.

Bekijk hier onze vakantiehuisjes in Frankrijk

Franse zinnen

Hallo Bonjour
Tot ziens Au revoir
Ja/nee Oui/Non
Astublieft S'il vous plaît
Dank u wel Merci
Sorry Pardon
Hoe heet u? Comment vous appelez-vous?
Ik ben/mijn naam is... Je m'apelle..
Ik spreek geen Frans Je ne parle pas Français
Ik begrijp het niet Je ne comprends pas
Kunt u dat herhalen? Répétez, s'il vous plaît
Hoe laat is het? Quelle heure est-il?
Hoeveel kost dat? C'est combien?
Waar is het restaurant/bar?  Où est le restuarant/bar?
Waar is de dichtstbijzijnde bank? Où est la banque la plus proche?
Waar is het zwembad? Où se trouve la piscine?
Accepteert u creditcards? Acceptez-vous les cartes de crédit?
Links à gauche
Rechts à droite
Stop!  Arrêtez !
Rechtdoor Tout droit
Kan ik het menu zien? La carte, s'il vous plaît.
Hoe laat is de lunch/het diner? A quelle heure servez-vous le déjeuner/ le diner?
Ik wil graag een biertje/glas witte wijn/glas rode wijn Je voudrais une bière/un verre de vin blanc/un verre de vin rouge, s'il vous plait
Ik wil graag een glas water Je voudrais un verre de l'eau fraîche, s'il vous plait
Proost! Santé !
Mag ik de rekening aub? L'addition, s'il vous plaît
Waar is de wc? Où sont les toilettes?
Help! A l'aide!
Waar is het ziekenhuis? Où est l'hopital?
Waar is de apotheek? Où est le pharmacie?
Waar kan ik een tandarts vinden? Où est le/la dentiste?
Waar is het politiekantoor? Où est le poste de police?

Ook zin om uw kennis van de Franse taal in de praktijk te brengen? Huur dan één van onze comfortabele vakantiewoningen op de mooiste plekjes in Frankrijk!

Bekijk & boek hier een van onze vakantiehuizen
Vakantiehuis in Normandië, Frankrijk

Waar bent u allemaal al geweest in Frankrijk? Wij verhuren vakantiehuizen in verschillende districten aan de Franse kust. Bent u bijvoorbeeld al bekend met Normandië? Een fijne regio voor liefhebbers van strandvakanties en leuke havenstadjes, zoals Fécamp, Étretat en Dieppe, vol bezienswaardigheden zoals de krijtrotsen en de invasiestranden. In Bretagne komt u langs pittoreske dorpjes en kunt u genieten van een imposante kustlijn en mooie stranden. Of misschien zijn de Franse Ardennen meer iets voor u? Hier kunt u genieten van rust, ontspanning en natuur! Bekijk ook eens onze vakantiehuizen in de Loire-streek en aan de Atlantische kust!

 

Neem een kijkje tussen al onze vakantiehuisjes in Frankrijk

Schrijf u in voor de nieuwsbrief