•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Badplaatsen en stranden aan de Franse westkust

zaterdag 27 april 2019

De westkust van Frankrijk loopt helemaal van Duinkerke bij de grens van België tot Biarritz bij de grens van Spanje. De kustlijn is ongeveer 1600 km. lang! Als u de hele kust af zou rijden, zou u de disctricten Nord-Pas-de-Calais, Normandië, Bretagne, Pays de la Loire, en Aquitaine passeren. Het is haast onmogelijk om tijdens uw vakantie alle plekjes aan de kust te bezoeken! Daarom willen we u graag helpen met het maken van uw keuzes. We hebben voor u 10 levendige badplaatsen en 10 mooie stranden geselecteerd. Deze selectie is zeker niet uitputtend, de Franse kust heeft nog veel meer te bieden! Lees daarom ook zeker onze andere blogs, bijvoorbeeld over de mooiste bezienswaardigheden in Bretagne en Normandië.

10 gezellige badplaatsen aan de Franse kust

Stelt u zich eens voor: u loopt over een mooi keienpad. Naast u hoort u het zachte geluid van klotsend water tegen de kade. Het is erg warm, maar een zachte wind zorgt voor een fijne gevoelstemperatuur. U ziet de verschillende soorten bootjes, zoals de vissersboten en de watersportbootjes met gekleurde vlaggetjes. De plaatselijke visverkopers roepen de nieuwste aanbiedingen en na het eten van heerlijke verse vis, loopt u van de haven zo het strand op. Hier kunt u lekker zonnen, zelf ook een bootje huren of zwemmen in de zee. Vervolgens kunt u een terrasje pakken in het levendige historische centrum. Tussen de kleine boetiekjes en restaurantjes speelt een authentieke straatmuzikant op een groot plein, vlak naast de overblijfselen van een oude stadsmuur. Deze ultieme vakantie-ervaring vindt u al op een halve dag rijden van huis, namelijk in de meest gezellige en pittoreske badplaatsen aan de Franse kust!

1. Trouville-sur-Mer

In Calvados in Normandië ligt de unieke badplaats Trouville-sur-Mer. Deze stad is authentiek! Op de levendige haven worden vis en zeevruchten verkocht. Ook de vishal is een echte aanrader. Deze is zelfs gekroond tot historisch monument! Vanaf de haven en het strand van Trouville kunt u uitkijken op de Port-Deauville, de haven van Deauville. Een bijzondere bezienswaardigheid is de Église Notre-Dame-Des-Victoires. Er rijdt een treintje rond door de stad en ook kunt u er elektrische fietsen huren bij Velorails. Uiteraard leent het strand zich ook om een duik te nemen of om lekker uit te waaien.

Bekijk hier ons aanbod van vakantiehuizen in Normandië
Trouville-sur-Mer

2. Le Havre

De stad Le Havre in Seine Maritime in Normandië is in grote mate vernietigd in de Tweede Wereldoorlog. Daarna is het centrum opnieuw opgebouwd door architect Auguste Perret. Het modernistische centrum staat nu zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Net als de St. Josephkerk en het bijzondere gebouw Oscar-Niemeyer, een cultureel centrum met de vorm van een vulkaan. Het stadhuis en de beurs zijn ook hoogtepunten van de stad. Naast alle architectuur kunt u genieten van moderne kunst in het museum André Malraux of van natuur in het park Les Jardins Suspendus. Hier kunt u botanische planten en bloemen bewonderen!

3. Deauville

Een andere levendige badplaats in Normandië is de plaats Deauville. Deauville ligt aan de Côte Fleurie, de bloemenkust. Hier kunt u goed terecht voor een vakantie aan zee. Deauville heeft namelijk een prachtig strand, dat ook veel watersportmogelijkheden biedt. In Deauville kunt u genieten van verse vis en cocktails. Daarna kunt u het casino bezoeken of een paardenrennen bijwonen bij de Hippodrome Deauville La Touques. In Deauville wordt er jaarlijks een festival georganiseerd rondom de Amerikaanse film. In deze periode vertoeven er veel filmsterren in de omgeving en kunt u er misschien wel eentje spotten! 

Normandisch Deauville

4. Étretat

Het Normandische Étretat is voornamelijk bekend om haar bijzondere krijtrotsen. Met een bootje of een kano kunt u door de interessante vormen varen, zoals een olifantenslurf of een ronde boog. De vormen zijn ontstaan door de wind en de golven. Op het strand kunt u een duik nemen. Het water loopt wel snel steil naar beneden, dus begeleiding voor de jongste uit het gezin is belangrijk! In het voormalige vissersdorp kunt u vervolgens de houten markthallen bezoeken en hier wellicht een hapje eten. Sluit de dag af in het park Les Jardins. Dit is geen gewoon park, het zijn tuinen vol bijzondere kunstwerken! Vanaf dit park heeft u ook een spectaculair uitzicht op de krijtrotsen van Étretat.

Lees hier meer over de krijtrotsen in Étretat
Krijtrotsen in Étretat

5. Dieppe

In Seine-Maritime ligt het inspirerende Dieppe. Dieppe heeft niet één haven, maar ongeveer vier. Het is onmogelijk om de jachtboten en de vissers mis te lopen. Op het strand van Dieppe liggen veel schelpen en kiezelsteentjes. Vanaf het strand heeft u uitzicht op de prachtige kliffen van Dieppe. In de stad kunt u vele historische bouwwerken bewonderen, zoals het kasteel Château-Musée en de kerken Église Saint-Jacques en Église Saint-Remy

6. Saint-Malo 

De havenstad Saint-Malo in Bretagne is een echte piratenstad. Het welvaart en aanzien van de stad heeft de stad historisch gezien te danken aan zeerovers en aan piraten. Nu is dit ook nog goed zichtbaar, bijvoorbeeld aan de replica van het piratenschip van Surcouf of de lange stadsmuur. Binnen de stadsmuren ligt het centrum, Intra-Muros. Hier kunt u goed winkelen of genieten van een hapje en een drankje. Ook de haven en het strand zijn een bezoekje waard. Bovendien kunt u het Fort National en het Château de la Duchesse Anne inclusief een museum en bibliotheek bezoeken. 

Piratenstad Saint-Malo

7. La Rochelle

In het district Charente-Maritime ligt de havenstad La Rochelle. De stad valt op door haar drie grote torens: Laterne, Chaine en Saint-Nicolas in de oude binnenstad. Vanuit het centrum loopt u zo door naar de Vieux Port, de oude haven aan de Atlantische kust. In La Rochelle kunt u ook het Parc Charruyer bezoeken. Een gevarieerd en rustig park met een kinderboerderij met dieren als pony’s en pauwen. Voor de kinderen is er een speeltuin in het park.

8. Le Mont-Saint-Michel

Het Wonder uit het Westen is de Le Mont-Saint-Michel. Een klein getijdeneiland en een baai eromheen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vanaf het vasteland kunt u met een pendelbus, loopbrug of boot het eiland bereiken, afhankelijk van het springtij. Vroeger was het eiland een bedevaartsoort en nu is het vooral een prachtig plaatje. De abdij is zelfs als inspiratie voor het Disney-kasteel gebruikt! In het donker wordt het hele eiland magisch verlicht. Onze tip: loop via de smalle trappetjes omhoog en geniet van het uitzicht op de baai vanaf de vestigingsmuur.

Wonder uit het Westen

9. Guernsey en Jersey

De Kanaaleilanden zijn vijf eilanden in het kanaal bij de kust van Frankrijk: Jersey, Guernsey, Sark, Herm en Alderney. De bekendste eilanden zijn Guernsey en Jersey. Op deze eilanden zijn de Engelse invloeden goed zichtbaar. Op het eiland Guernsey staat de Little Chapel, een kerkje gemaakt van schelpen en scherven. Ook kunt u er goed rotsklimmen en ook kanoën. Op Jersey kunt u wandelen tussen de bloemen en wadlopen. Daarnaast is de dierentuin Jersey Zoo een aanrader. Hier kunt u vooral dieren die met uitsterven bedreigd zijn bewonderen.

Kanaaleilanden

10. Arcachon

De badplaats Arcachon is een van de meest luxe plekjes in het departement Gironde. De stad staat vol met villa’s, waar vroeger ook bekende mensen hebben gewoond. Het strand Le Moulleau ligt in een wijk vol boetiekjes, barretjes en restaurantjes. Vanaf het Observatoire Sainte Cécile heeft u prachtig uitzicht op Bassin d’Arcachon, een baai bij Bordeaux. Bovendien kunt u in Arcachon de hoogste duin van Europa beklimmen. Hier later meer over!

Bekijk hier alle vakantiehuizen in Bretagne
Luxe badplaats Arcachon

10 fijne stranden aan de Franse kust

De geluiden en beelden van het strand worden niet zonder reden bij meditatie- en yogacursussen gebruikt. Het rustgevende geluid van de golven en het oneindig lijkende blauw van de zee zorgen voor een gevoel van rust. Even niets moeten en gewoon genieten in het hier en nu van de prachtige omgeving! Frankrijk heeft meer dan 150 stranden, waarvan veel in Normandië en Bretagne. We helpen u graag met inspiratie opdoen voor uw volgende vakantie en omschrijven voor u 10 fijne stranden aan de Franse Westkust!

Wist u dat wij ook vakantiehuizen aan en op het strand verhuren?

Kliffen aan de Franse kust

1. Cap Blanc Nez aan de Opaalkust

Een fijn strand aan de Franse kust is de Cap Blanc Nez. De ruim 130 meter hoge kaap ligt aan het Kanaal bij de Opaalkust in Escalles, Pas-de-Calais. U kunt er wandelen over de kaap en over het strand en zo de prachtige witte krijtrotsen en kliffen aanschouwen. Op het strand kunt u ook veel schelpen en fossielen vinden, bijvoorbeeld fossielen van zee-egels! Vanaf Utrecht is het slechts vier uur rijden naar de Opaalkust en dit is absoluut de moeite waard! U kunt er een duik nemen in het blauwe, frisse water, een van de wandelroutes afleggen of kijken of u Engeland kunt zien liggen aan de overkant van het kanaal! 

2. Cap de Carteret in Manche 

In Manche kunt u het pad van de Cap de Carteret volgen. De kaap gold vroeger als een uitzichtpunt, waar de douaniers konden controleren of er geen ongewenste smokkelaars aan land kwamen. Nu geeft dit rotsachtige uitzichtpunt u voornamelijk een heel mooi uitzicht op de verschillende Normandische eilanden in de buurt. Bij de kaap is er een fijn zandstrand, waar veilig gezwommen kan worden. Tussen de Cap de Carteret en de Cap du Rozel ligt een groot duinenstrand. Hier groeien veel gekleurde planten en bloemen.

Cap de Carteret, Manche

3. Plage de Fréhel bij Côtes d’Armor

Ook in Fréhel kunt u een adembenemende kaap bezoeken, namelijk de Cap Fréhel. Over granieten treden kunt u omhoog lopen en zo kunt u ook naar de vuurtoren van Fréhel. Deze kunt u ook bezoeken. De kaap en de vuurtoren geven beide uitzicht op de zee. Vanaf het strand in Fréhel, Plage de Fréhel, kunt u hier ook een duik in nemen. Het strand is zeer uitgestrekt en biedt voldoende ruimte om er lekker te spelen met de kinderen of te zonnen. 

4. L’Île de Groix bij de Golf van Morbihan 

Groix is een klein eilandje bij Bretagne. Het kost ongeveer 45 minuten om op het eiland te komen, met de boot. Auto’s zijn niet bepaald welkom op het eiland. U kunt er het beste fietsen huren en zo kunt u ook het gemakkelijkste het hele eiland bekijken. Veel mensen die het eiland bezocht hebben, geven aan graag snel weer eens terug te gaan hier naartoe. Het eiland heeft meerdere stranden, zoals de L’Île de Groix. Het water is hier heel helder en er varen veel bootjes. Het strand is erg groot! Op een ander Bretons eiland, Belle-Île-en-Mer zijn de twee kleine stranden Plage de Baluden en Plage d’Herlin ook echt aanraders. Deze stranden liggen verborgen tussen grasduinen en rotsen.

5. De stranden van Cabourg

Een van de grotere en bekendere badplaatsen in Normandië is Cabourg, aan de Bloemenkust, de ‘Côte Fleurie’. In Cabourg is vooral de Marcel Proust promenade een echt hoogtepunt! Dit is een van de langste promenades (ongeveer vier kilometer) voor voetgangers in Europa. Als u hierover heen loopt heeft u enerzijds uitzicht op de zee en op sommige delen op het strand en aan de andere kant vindt u pittoreske terrasjes en boetiekjes. Daarnaast kent Cabourg ook het grote, vlakke zandstrand Plage de Cabourg. Het strand wordt goed onderhouden en is erg schoon, honden zijn er niet toegestaan. U kunt op dit strand ook goed schelpen zoeken.

Marcel Proust promenade in Cabourg

6. Het strand van Carnac

De Megalieten van Carnac horen bij de bekendste bezienswaardigheden van Bretagne. Maar naast deze indrukwekkende lange rijen van menhirs, is er in Carnac nog veel meer te doen. Zo mogen de stranden van Carnac ook niet ontbreken in ons rijtje met de mooiste stranden van de Franse westkust. Het grootste strand van Carnac, de Grande Plage, is circa twee kilometer lang. Vanaf dit strand kunt u de Baai van Quiberon zien! Het zwemwater is hier van goede kwaliteit en er zijn veel mogelijkheden tot watersporten, zoals duiken, kajakken, zeilen en surfen! Daarnaast kent Carnac ook nog enkele kleinere stranden, zoals het familiestrand Ty Bihan. Ook hier heeft u uitzicht op de Baai van Quiberon. Bovendien worden er verschillende activiteiten voor de kleinste uit het gezin aangeboden, zoals spelletjes en zwemlessen. Daarnaast staan er speeltoestellen en trampolines. 

7. De hoogste duin van Europa

Aan de Franse kust ligt ook de allerhoogste duin van Europa, de Dune du Pyla bij Arcachon in Gironde. De duin is ruim 100 meter hoog en ongeveer 500 meter breed. U kunt de duin gratis bezoeken en ook kunt u bij de duin zwemmen in de zee! Het is niet niets om de duin te beklimmen, vooral in de zomer kan het aanvoelen alsof u door een woestijn loopt. Als u echter boven bent aangekomen, heeft u een prachtig uitzicht over de duin en de kust. De duin en haar omgeving zijn ook erg geliefd bij paragliders. Voor de echte durfals dus!

Dune du Pyla, de hoogte duin van Europa

8. Plages de Houlgate

Het grootste strand in Houlgate in het Normandische Calvados is prachtig en erg groot. Het strand is veel minder bekend dan omliggende stranden in grote badplaatsen en daardoor rustig, schoon en minder toeristisch. Er worden op dit strand kitesurf lessen gegeven, ook voor beginners! De minimale leeftijd hiervoor is 11 jaar. Ook aan de Promenade Roland Garros ligt er een strand. Deze is wat kleiner, maar wel opvallend mooi. Langs het strand staan vele Normandische vakhuizen en ook enkele bezienswaardigheden zoals het casino van Houlgate.

Schelpen op Plages de Houlgate

9. Een stukje geschiedenis op het strand

De invasiestranden in Normandië kent u waarschijnlijk vooral uit de geschiedenisboeken. Op D-Day, 6 juni 1944, werd er op deze stranden namelijk een keerpunt in de Tweede Wereldoorlog bereikt. De invloed van de oorlog is vandaag de dag nog te zien op de stranden. Zo staan er bijvoorbeeld bunkers en voertuigen op de stranden. Ook kunt u er begraafplaatsen en musea bezoeken. Daarnaast kunt u ook gewoon een duik nemen in het blauwe water bij bijvoorbeeld Ohama Beach, Juno Beach en Gold Beach. Wilt u meer lezen over de invasiestranden? Lees dan hier onze blog over het 75-jarig bestaan van de stranden.

10. De mooiste stranden van Finistère

Finistère is een departement aan de Franse kust. Het departement kent talrijke stranden en wij lichten uit deze lijst graag onze drie favorieten uit. Om te beginnen met het strand Plage de Tahiti bij Morlaix, vernoemd naar het tropische eiland Tahiti door de groene planten zoals ook palmbomen, parelwit zand en helderblauw zeewater! Het strand Plage de I’le Vierge bij Crozon roept ook tropische gevoelens op. Het strand ligt aan de wandelroute GR34! En even wat langer op dit strand pauzeren is absoluut geen straf. Naast het strand vindt u een groot aantal rotsen en zelfs grotten! U kunt in dit ruigere gedeelte ook zelf een duik nemen! Op het uitgestrekte Plage de Pen Hat kunt u goed surfen. Een voordeel van dit strand is dat het water geleidelijk aan, in stapjes, steeds dieper wordt. Zo is er dus ook een stukje strand met alleen water tot aan uw voeten. 

Plage de Pen Hat

10 sfeervolle vakantiehuizen aan de Franse kust

De omgeving in een land kan nog zo prachtig zijn, wij zijn er wel van overtuigd dat een fijne verblijfplaats ook voor een groot deel bijdraagt aan het optimale vakantiegevoel. Ons aanbod vakantiehuizen varieert van romantische boerderijen en landhuizen tot aan charmante vissershuisjes. Heeft u ook zin gekregen in een vakantie naar Frankrijk? Boek dan nu uw ideale vakantiehuis dichtbij zee!

1. Vakantiewoning in Le Molay Littry

Dichtbij zee en bij de invasiestranden staat dit 8-persoons vakantiehuis, in Le Molay Littry- Normandië. Ook Bayeux en Saint-Lô kunt u bezoeken vanaf dit huis. Om de hoek is er een bakker, dus u kunt elke dag verse broodjes halen! U huurt dit vakantiehuis al vanaf €689,- per week!

Lees hier meer over dit huisje in Normandië
Vakantiehuis in Le Molay Littry, Normandië

2. Prachtig familiehuis in Etretat

Een perfect uitgangspunt om de krijtrotsen in Etretat te bewonderen is deze Normandische vakantiewoning. U kunt er met 8 personen overnachten. Uitstapjes naar Dieppe, Fécamp en Jumièges mogelijk! Het huis ligt op loopafstand van het centrum en van zee en strand. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €675,- per week. 

Boek dit vakantiehuisje nu
Vakantiehuis in Étretat, Normandië

3. Strandvakantie in Cauville sur Mer

Dit Normandische 6-persoons vakantiehuis ligt op slechts 6 km. van zee en strand! Ook Honfleur, Fécamp, Etretat en Deauville zijn echte aanraders om vanaf dit huis te bezoeken. Het huis is landelijk gelegen en heeft een grote, groene tuin. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €473,- per week.

Lees hier meer over dit huisje in Normandië
Vakantiehuis in Cauville sur Mer, Normandië

4. Vakantiehuis op toplocatie

In Saint-Marcouf-de-I’Isle (Normandië) staat deze 4 tot 6-persoons vakantiewoning. Vanaf het terras stapt u zo op het strand! De invasiestranden en de kanaaleilanden Jersey en Guernsey zijn dichtbij! U huurt dit vakantiehuis al vanaf €378,- per week.

Boek dit vakantiehuis aan de Franse kust
Vakantiehuis in Saint-Marcouf-de-l'Isle, Normandië

5. Knusse chaumière dichtbij Etretat

Een rustig, vrijstaand vakwerkhuis op slechts 4 km. van het strand en 6 km. van Etretat. In Beaurepaire, Normandië, kunt u met 3 personen terecht. Het vakantiehuis is van alle gemakken voorzien en er hoort ook nog een grote, bloemrijke tuin bij! Naast de krijtrotsen van Etretat kunt u ook Fécamp en Le Havre bezoeken! U huurt dit vakantiehuis al vanaf €371,- per week.

Boek dit vakantiehuisje nu
Vakantiehuis in Beaurepaire, Normandië

6. Heerlijk uitwaaien aan de Bretonse kust

Deze comfortabele boerderij van circa 66 m2 in Plouguin in Bretagne heeft ruimte voor 4 gasten. Speciaal voor de kinderen staan er speel- en klimtoestellen . Ook kan er gevoetbald en gevolleybald worden. De afstand tot zandstranden is 4 km en u kunt vanaf hier de prachtige kust van Finistère ontdekken. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €392,- per week.

Bekijk de actuele beschikbaarheid van dit Bretonse vakantiehuis
Vakantiehuis in Plouguin, Bretagne

7. Romantisch vakantiehuis in Château-Guibert

In de Loire-streek staat deze gerenoveerde longère boerderij, waar u met 4 á 5 personen kunt overnachten. Rondom het huis lopen schapen, paarden en kippen en ook is er een kleurrijke tuin met wel 600 soorten rozen. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €419,- per week.

Lees hier meer over dit huisje in de Loire-streek
Vakantiehuis in Château-Guibert, Loire-streek

8. Twee persoons vakantiehuis in Luc sur Mer

Heerlijk genieten van sauna en comfort, met zee en strand op loopafstand! In Luc sur Mer, Normandië kunt u met 2 personen overnachten en genieten van een strandvakantie. Bovendien kunt u een bezoekje brengen aan de invasiestranden, Caen en de badplaatsjes Deauville en Honfleur. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €365,- per week. 

Bekijk de mogelijkheden voor het huren van dit vakantiehuisje
Vakantiehuis in Luc sur Mer, Normandië

9. Moderne woning in Saint-Pair-sur-Mer

Ingericht in de kleuren van de zee, staat in Saint-Pair-sur-Mer dit 9-persoons vakantiehuis. Voorheen was de woning een boerderij. Nu kunt u er op het terras heerlijk genieten van de Normandische zon. Breng ook zeker een bezoekje aan de Mont-Saint-Michel en aan de kanaaleilanden Guernsey en Jersey. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €932,- per week.

Boek dit vakantiehuis nu
Vakantiehuis in Saint-Pair-sur-Mer, Normandië

10. Ruim appartement aan zee

Niet alleen vanaf de tuin en het terras heeft u uitzicht op zee, ook vanuit de keuken en de woonkamer! Hier in Ambleteuse (Noord-Frankrijk) kunt u overnachten met circa 8 personen. Lekker uitwaaien op het strand, de kliffen van Cap Griz Nez en Cap Blanc Nez en het stadje Boulogne-sur-Mer bezoeken! Klinkt dat goed? U huurt dit vakantiehuis al vanaf €756,- per week.

Vakantiehuisje aan de kust in Noord-Frankrijk
Vakantiehuis in Ambleteuse, Noord-Frankrijk

Heeft u nog vragen over een van onze vakantiehuizen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag bij de zoektocht naar uw perfecte vakantiehuis! Heeft u bijvoorbeeld al eens een vakantie naar Noord-Frankrijk overwogen? Een prachtige regio, gekenmerkt door imposante bezienswaardigheden zoals de Cap Griz-Nez en de Cap Blanc-Nez. Bovendien kunt u er ook goed wandelen of fietsen, net als in de Franse Ardennen! Neem een kijkje op onze website voor het actuele aanbod van vakantiehuizen in deze districten en meer, zoals de Loire-streek en de Atlantische kust.

Actuele beschikbaarheid van onze vakantiehuizen in Frankrijk

Schrijf u in voor de nieuwsbrief