•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Bezienswaardigheden op de kaart Normandië

dinsdag 19 februari 2019

Normandië is een district in het noordwesten van Frankrijk, ontstaan vanuit de samenvoeging van Haute-Normandië en Basse-Normandië. Normandië komt meermaals voor in de geschiedenisboeken, onder andere als speeltoneel van de invasies op D-Day. Vandaag de dag kennen we Normandië als een prachtige vakantielocatie, met bezienswaardigheden die tot het Werelderfgoed van UNESCO behoren. Wij zijn zelf een beetje verliefd geworden op Normandië en alles wat het district te bieden heeft. Ons enthousiasme delen we graag met u, door u over de bezienswaardigheden in Normandië te vertellen. Met deze handige kaart vindt u makkelijk de locaties van de allermooiste en meest bijzondere bezienswaardigheden in Normandië

Bezienswaardigheden op de kaart

1. Le Mont Saint-Michel

Een echte toeristische trekpleister in Normandië is de baai van de Mont Saint-Michel; ‘het Wonder uit het Westen’. Omringd door water uit de monding van de Couesnon, ligt een klein getijdeneiland. Het eiland bestaat uit verschillende etappes, verschillende kloostergebouwen en een abdijkerk. Vanaf het vasteland zijn er verschillende manieren om op het eiland te komen, zoals een pendelbus of een loopbrug. Tijdens springtij kunt u het eiland niet te voet bereiken, maar juist per boot. Het eiland en de baai staan op de lijst van het Werelderfgoed van Unesco, door de sterke geschiedenis (het eiland gold ooit als bedevaartsoort) en vanwege het prachtige vertoon, ondanks de wilde natuur waarin de Mont Saint-Michel zich al duizenden jaren stand houdt.

Vakantiehuizen bij de Mont Saint-Michel
Le Mont Saint-Michel

2. Het strand van Cabourg

Cabourg is een elegante badplaats aan de Bloemenkust, met een bijzonder lange boulevard; de Marcel Proust-boulevard. Hier kunt u winkelen of gezellig een drankje langs het strand nuttigen. Het eveneens lang uitgestrekte strand is een prettig zandstrand en er worden verschillende wateractiviteiten aangeboden. Daarnaast kunt u in Cabourg ook bowlen, karten, naar het bekende Casino de Cabourg of met de kinderen in een klein treintje de stad verkennen. Cabourg wordt omschreven als een romantische en levendige mondaine badplaats, ideaal voor een strandvakantie!

3. De krijtrotsen van Étretat

Ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan de krijtrotsen van Étretat. De uitstekende krijtrots l’Aiguille lijkt op de slurf van een olifant. De vormen zijn ontstaan door de kracht van de zee en de wind. De krijtrotsen bevinden zich in Étretat, een historische plaats met een leuke overdekte markt en een boulevard met restaurantjes met uitzicht op de krijtrotsen. 

Vakantiehuizen bij Étretat
Krijtrotsen Étretat

4. De Notre-Dame kathedraal van Bayeux

Bayeux is een schilderachtige, middeleeuwse stad, waar u goed kunt winkelen en ook veel traditionele huizen en gebouwen kunt bezichtigen. In Bayeux kunt u ook onder andere het koninklijke tapijt van Bayeux en de Notre-Dame kathedraal bezoeken. De gotische kathedraal werd gebouwd tussen de 12de en de 15de eeuw en is altijd netjes onderhouden. De kathedraal is imposant en heeft aan de binnenkant prachtige glas-in-lood ramen en crypte.

Vakantiehuizen bij Bayeux
De Notre-Dame kathedraal van Bayeux

5. Invasiestranden

Op 6 juni 1944 (D-Day) begon operatie Overlord met invasies door de geallieerden op verschillende stranden in Normandië met als doel Frankrijk van de Duitse bezetting te bevrijden. Deze invasies waren erg succesvol voor de geallieerden, maar aan beide kanten werden er grote verliezen geleden. Op de landingsstranden, zoals Utah Beach en Ohama Beach vindt u nog veel monumenten, die naar D-Day verwijzen, zoals bunkers, kanonnen en de American Cemetry van Colleville-sur-Mer. Ook zijn er verschillende musea aan de invasiestranden gewijd. 

Vakantiehuizen bij de invasiestranden
Invasiestranden Arromanches Normandië

6. Pont de Normandie

Pont de Normandie is een tuibrug in Normandië over de rivier de Seine, ten zuiden van de havenstad Le Havre. De brug is de toegangsweg tot Normandië, maar ook een bezienswaardigheid op zich door zijn hoogte van circa 60 meter, lengte van ruim 2000 meter en een hellingshoek van 6%. Om met de auto over de brug te gaan betaalt u €5,40 tol. Te voet, te fiets of te motor kunt u gratis over de brug. 

Bekijk hier meer dan 300 huisjes in Normandië

7. Kasteel Caen

Caen is de hoofdstad van de regio Calvados en een stad waar Willem de Veroveraar een flinke stempel op heeft gedrukt. Hij liet in Caen twee abdijen en een kasteel bouwen. De bouw van de citadel begon rond 1060. Het kasteel is gebouwd ter verdediging en heeft dus een robuuste uitstralingen zonder decoraties. Tijdens de Tweede Wereldoorlog liep het kasteel enige schade op. Inmiddels is het kasteel gerestaureerd.

Vakantiehuizen bij Caen
Le Chateau de Caen

8. Het huis en de tuinen van Monet

Kunstschilder Claude Monet leefde van 1883 tot 1926 in het Normandische dorp Giverny. U kunt in Giverny het huis en de tuinen van Monet bezoeken. Als u rondloopt in de kleurrijke tuinen, ziet u precies waar Monet de inspiratie voor zijn impressionistische schilderijen vandaan heeft gehaald. Zo kunt u bijvoorbeeld de waterlelies van zijn schilderij Nymphéas bewonderen. In het huis van Monet mag u zelfs alle kamers bezoeken, zoals de slaapkamer van Monet, waarvandaan hij uitzicht op zijn sprookjesachtige tuin had. U kunt in Giverny een tour bij een gids boeken of individuele wandelingen maken, waar u het leven van Monet in Giverny verder kunt ontdekken.

9. De haven van Honfleur

De charmante havenstad Honfleur was eveneens een decor in de schilderijen van vele Franse (voornamelijk impressionistische) kunstschilders. De haven aan de bedding van de Seine is kleurrijk en levendig en daarom zeker een bezoekje waard. Ook in de binnenstad vindt u pittoreske straatjes met kleine boetiekjes en gezellige restaurantjes. Bij de haven staan veel vissersbootjes en kunt u genieten van heerlijke vis (fruit de mer!). 

Vakantiehuizen bij het charmante Honfleur
Le vieux port Honfleur

10. Chausey-eilanden

De Chausey-eilanden zijn ruim 350 kleine Franse eilandjes. De eilandjes zijn onderdeel van de bekendere Kanaaleilanden. Niet alle eilandjes zijn altijd zichtbaar, bij vloed zijn er nog maar circa 50 te zien. De makkelijkste manier om de eilanden te bereiken is met een motorboot, bijvoorbeeld vanuit Granville. Op de Chausey-eilanden kunt u genieten van verschillende zandstranden. Bovendien kunt u een groot fort van Napoleon III bezichtigen, meerdere vuurtorens en een kapel met een altaar van Lodewijk XIV. 

Lees hier nog meer over de bezienswaardigheden van Normandië

Na het bezoeken van één of meerdere van deze bezienswaardigheden is het natuurlijk fijn om u even terug te kunnen trekken in een prettig vakantieverblijf. De karakteristieke vakantiehuizen van Liberté-vakantiehuizen voelen huiselijk aan en hebben veel extra’s te bieden. Zo biedt Liberté bijvoorbeeld vakantiehuizen aan met een verwarmd zwembad, met een sauna, aan zee of met genoeg ruimte voor grote gezinnen. We laten u hieronder graag een paar van onze favoriete vakantiehuizen zien, maar bekijk ook zeker even onze website voor alle andere vakantiehuizen in de buurt van deze bijzondere bezienswaardigheden in Normandië!

Bekijk hier alle vakantiehuizen in Normandië
Vakantiehuizen bij de bezienswaardigheden

1. Vakwerkhuis voor 6 personen dichtbij het strand

"Zeer charmante en authentieke chaumiere met bijzonder vriendelijke eigenaren." Dit charmante, gerestaureerde vakwerkhuis uit 1750 in Heuland biedt een ideale uitvalsbasis om van het prachtige Normandië te genieten. Zo is het slechts tien minuutjes rijden naar het strand van Cabourg en ook naar badplaats Houlgate. Ook de invasiestranden en de steden Caen, Honfleur en Deauville liggen in de buurt van dit vakantiehuis. De afstand vanaf Utrecht is 600 km. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €486,- per week.

Boek dit vakantiehuisje in Normandië nu
Vakantiehuis CV97a - Heuland (Normandië)

2. Typisch Normandische 6-persoons vakantiewoning 

Deze vakantiewoning in La Feuillie is in het bijzonder geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. De tuin en het beekje in de tuin zijn afgesloten en voor de kinderen staat er een zandbak en een speeltoestel. Ook mag u gebruik maken van twee mountainbikes. Vanaf dit vakantiehuis vindt u op 9 km. de zandstranden van Pirou Plage. Het vakantiehuis is een goed uitgangspunt om de invasiestranden en de Mont Saint-Michel te bezoeken. Bovendien kunt u vanaf La Feuillie ook goed een boottocht naar de kanaaleilanden maken. De afstand vanaf Utrecht is 480 km. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €648.- per week.

Boek dit vakantiehuis nu
Vakantiehuis MA7d - La Feuillie (Normandië)

3. Romantisch 2-persoons appartement in landhuis

Dit appartement (61m2) bevindt zich op de eerste verdieping van een prachtig, gerenoveerd landhuis uit de 15e eeuw in Réville in de Val de Saire. Zee en strand op slechts 1 km. afstand en ook kunt u de bijvoorbeeld de Kanaaleilanden, de stad Cherbourg of de Sainte-Mère-Eglise bezoeken. Bovendien zijn er winkels in de buurt, net als een manege, tennisbaan en golfbaan. De afstand vanaf Utrecht is 750 km. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €1229,- per week.

Boek dit vakantiehuis in Normandië nu
Vakantiehuis MA49 - Réville (Normandië)

4. Sfeervolle kasteelboerderij met zwembad

"Een fantastische plek vol rust en comfort, ideaal om de batterij weer op te laden.’’ In deze authentieke kasteelboerderij in Cordey kunt u met maar liefst 8 personen overnachten. De boerderij wordt omringd door een groen en rustig park, met vijvers waar u kunt vissen. Het zwembad wordt verwarmd en ook is er een sauna tot uw beschikking. Het vakantiehuis ligt op 6 km. afstand van Falaise, 44 km. van Caen, 55 km. van zee en strand en 71 km. van Deauville. De afstand vanaf Utrecht is 680 km. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €803,- per week.

Boek dit vakantiehuisje in Normandië nu
Vakantiehuis CV184 - Cordey (Normandië)

5. Charmante 4-persoons vakantiewoning in rustige omgeving

Vanuit dit vakantiehuis in Malherbe-sur-Ajon kunt u de meest prachtige wandelingen maken. Het huis ligt in een rustige en landelijke omgeving. Maar u kunt natuurlijk ook uitstapjes naar grote steden maken, zoals Caen en Bayeux. Ook de Mont Saint-Michel is een aanrader vanuit dit vakantiehuis! Het terras ligt op het zuiden en er is de mogelijkheid om te barbecueën. Voor zee en strand moet u 42 km. rijden. De afstand vanaf Utrecht is 660 km. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €405,- per week.

Boek dit vakantiehuisje nu
Vakantiehuis CV56 - Malherbe-sur-Ajon (was Banneville-sur-Ajon) (Normandië)

Dit zijn natuurlijk niet de enige vakantiehuizen die we aanbieden. Neem zeker even een kijkje op onze website voor al onze karakteristieke en betaalbare vakantiehuizen! Niet alleen in Normandië, ook in onder andere Bretagne, de Loire-streek, de Franse Ardennen en aan de Atlantische Kust. Heeft u vragen over een vakantiehuis of wilt u meer weten over het huren van een huisje in Frankrijk, neem dan contact met ons op. Wij helpen u met alle plezier!

Neem een kijkje tussen al onze vakantiehuizen in Frankrijk

Schrijf u in voor de nieuwsbrief