•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×
Verfijn uw zoekopdracht

Regio

Bezienswaardigheden < 50

Verblijfsperiode

Aankomst (Kies eerst uw verblijfsperiode)

Aantal huurders

Prijs per week

tot

Aantal slaapkamers

Afstand tot de zee

Soort huis


Faciliteiten

Meer faciliteiten Minder faciliteiten

Extra opties


Kinderen

Alles wissen

Het Franse departement Ardennes dank zijn naam aan de bergen die voor een groot deel in België gelegen zijn. Minder bekend is dat de bergketen van de Ardennen in het Noorden van Frankrijk doorloopt en ook daar voor een gevarieerd bergachtig landschap zorgt. Het is dan ook geen verrassing dat de meeste bezienswaardigheden in de Franse Ardennen een link hebben met de prachtige natuur die volop aanwezig is. Daarnaast kent de streek een rijke historie en hebben zich in het verleden tal van landstrijden afgespeeld. Die is nu nog goed te zien aan de architectuur van de kastelen en vestigingen. Zelfs kerken werden ter verdediging versterkt, wat u in Thiérache langs de versterkte kerkenroute goed kunt ontdekken.

Bezienswaardigheden in de Franse Ardennen voor natuurliefhebbers

Er zijn veel verschillende manier om van de natuur te genieten en dat is in de Franse Ardennen zeer voor de hand liggend aangezien deze streek weinig industrie heeft. De slingerende wegen en rivieren nodigen uit om de mooiste wandelingen en fietstochten te ondernemen. Tussen de Maas en de Semoy bevinden zich goed aangegeven wandelroutes en fietst u liever, dan is de Voie Verte (de Groene Weg) een aanrader. Houdt u wel rekening met sterke hellingen! Zit u eenmaal bovenaan een berg, dan geniet u van de meest adembenemende uitzichten en voelt u zich op het dak van de wereld. Bezoek zeker ook het prachtige stuwmeer van Lac des Vieilles Forges waar u een kano of een boot kunt huren om zo de groene omgeving vanaf het water te bewonderen. Waar u zich ook bevindt, de hele streek is bijzondere geschikt voor zowel rustige als sportieve buitenactiviteiten die u in contact met de natuur brengen en die voor een ontspannende vakantie zorgen.

Leuke bezienswaardigheden in de Franse Ardennen met kinderen

Ook met kinderen is de natuur ontdekken bijzonder leuk. De lokale overheid zet dierenparken in om zo toeristen kennis te laten maken met de wilde dieren die in de Franse Ardennen leven. In de parken is de trefkans echter veel groter omdat de dieren er in semi-vrijheid leven, wat inhoudt dat ze nog steeds voldoende ruimte hebben om hun natuurlijke gedrag zoveel als mogelijk te vertonen. Het Parc Animalier bij Charleville-Mézières biedt goed beveiligde wandelpaden die tussen de dieren door slingeren en u kunt zo maar oog in oog met een ree of een wilde zwijn komen te staan. In het aantrekkelijke Parc Argone treft u de Europese wolf. Bovendien is het voor kinderen een hele belevenis om op de reuze trampoline dat hoog is gehangen te springen. Of ga eens naar Le Domaine de Vendresse, een niet te missen attractiepark met zowel educatieve activiteiten als een leuke speeltuin. En voor de jongere toeristen is Elfy Park een walhalla waar elfen, trollen en andere natuurwezens ook voor volwassenen zichtbaar worden. Een bezoek aan het fort van Sedan zal voor veel kinderen tot de verbeelding spreken, zeker tijdens de jaarlijkse middeleeuwse feesten.

Lees meer Lees minder
Verfijn uw zoekopdracht

Regio

Bezienswaardigheden < 50

Verblijfsperiode

Aankomst (Kies eerst uw verblijfsperiode)

Aantal huurders

Prijs per week

tot

Aantal slaapkamers

Afstand tot de zee

Soort huis


Faciliteiten

Meer faciliteiten Minder faciliteiten

Extra opties


Kinderen

Meer filters Filters toepassen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief