•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×
Verfijn uw zoekopdracht

Regio

Bezienswaardigheden < 50

Verblijfsperiode

Aankomst (Kies eerst uw verblijfsperiode)

Aantal huurders

Prijs per week

tot

Aantal slaapkamers

Afstand tot de zee

Soort huis


Faciliteiten

Meer faciliteiten Minder faciliteiten

Extra opties


Kinderen

Alles wissen

Het departement Vendée vormt de zuidelijke grens van de Loire-streek en ligt tevens tegen het Atlantische oceaan aan. Deze bevoorrechte ligging en het zachte, bijna Mediterrane klimaat maken van de Vendée een zeer geliefde streek voor een (gezins)vakantie. Lange fijne zandstranden, kleine vissershavens, oesterkwekerijen en gezellige of chique badplaatsen geven het kustlandschap zijn charme. Vanuit uw vakantiehuis kunt u echter veel meer fraaie bezienswaardigheden in de Vendée ontdekken, een streek waar de natuur op veel plaatsen nog ongerept is of waar juist heel slim met de natuur wordt meegewerkt.

Bezienswaardigheden in de Vendée voor natuurliefhebbers

De natuurliefhebber kan in de Vendée zijn/haar hart ophalen. Wandelend, lopend of zelfs varend komt u op verrassende plekken die u zullen betveren door hun schoonheid. Behalve de bekende en populaire stranden biedt de kust ook prachtige rotskliffen met een zeer ruige uiterlijk. De zogenaamde ‘Côte Sauvage’ vindt u in Saint-Gilles-Croix-de-Vie waar u vanaf diverse uitkijkpunten een geweldig panoramisch uitzicht heeft en tevens op île d’Yeu, waarvan de hele westkust onaangetast is gebleven en vooral per fiets uitstekend te verkennen is. Vanaf de uitkijkpunten heeft u zicht op charmante baaitjes en op de woeste de zee. Heel anders is het landschap in de omgeving van Maillezais. Hier bevindt zich een gedeelte van het Marais Poitevin (dat in het nabij gelegen departement Deux-Sèvres doorloopt), een moerasgebied met tal van kanalen dat als overstromingsgebied fungeert. Het ruim 112000 hectaren groot gebied is bijzonder groen en groeizaam en wordt ook wel het ‘Groene Venetië’ genoemd. U kunt door dit gebied heerlijk wandelen, maar de mooiste manier om het te ontdekken en door middel van een fluisterboot. Al slingerend tussen de essenbomen zult u veel verschillende vogels zien en horen. Het is ook mogelijk om te paard of op zelfs op een ezel een tocht door de moerassen te maken. De Vendée is overigens ook de naam van een rivier waarlangs u prachtige fietstochten kunt maken. U zult aan een week niet genoeg hebben om de hele streek te verkennen.

Historische bezienswaardigheden in de Vendée

Her en der in de Vendée zijn sporen uit de prehistorie te vinden in de vorm van opvallende megalieten. De meesten treft u bij het plaatsje Avrillé, met onder andere een menhir van 8,70 m en drie rijen menhirs in het kasteelpark. Leuk met kinderen is een bezoek aan het openluchtmuseum Préhistosite du Cairn in Saint-Hilaire-la-Forêt, waar het leven van onze voorouders op interessante wijze wordt uitgelegd. Er is bij voorbeeld een ‘huis’ van hout, leem en riet nagebouwd en u ziet er authentieke bewerkte vuurstenen. Daarnaast zijn overal in de Vendée sporen van de middeleeuw terug te vinden. Zo zijn veel wallen en vestigingen gebouwd als verdediging tegen invasies en zijn in die tijd tal van abdijen en kerken ontstaan, die nu nog in diverse plaatsen pronken. Komt u langs Saint-Prouant, dan is een bezoek aan het 12e-eeuwse klooster Prieuré de Grammont, een van de best bewaarde kloosters van Frankrijk, zeker de moeite waard. Maar ook de abdij van Maillezais uit 1003, het kasteel van Talmont of het kasteel van Tiffauges brengen de geschiedenis tot leven.

Lees meer Lees minder
Verfijn uw zoekopdracht

Regio

Bezienswaardigheden < 50

Verblijfsperiode

Aankomst (Kies eerst uw verblijfsperiode)

Aantal huurders

Prijs per week

tot

Aantal slaapkamers

Afstand tot de zee

Soort huis


Faciliteiten

Meer faciliteiten Minder faciliteiten

Extra opties


Kinderen

Meer filters Filters toepassen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief