•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

De allermooiste stranden in Bretagne

dinsdag 12 december 2023

Stelt u zich eens voor: u ligt languit op uw badlaken, zonnebril op, het rustgevende geluid van golven en van spelende kinderen op de achtergrond, het zonnetje schijnt en u hoeft gewoon echt even helemaal niets. Dat noemen wij nou optimale ontspanning en dit vindt u dichterbij dan u denkt. U hoeft geen halve dag te vliegen naar de Malediven of Ibiza, na gemiddeld acht uur rijden vindt u honderden prachtige stranden! Namelijk in het mooie Bretagne,  één van de meest geliefde departementen van Frankrijk. Liberté Vakantiehuizen zet de allermooiste stranden graag voor u op een rijtje! De stranden in Bretagne bieden voor ieder wat wils! Bretagne kent echte toeristische trekpleisters. Hier waant u zich in de gezellige drukte, die levendige havens en pittoreske badplaatsen met zich mee brengen. Maar in Bretagne kunt u ook onontdekte plekjes opzoeken, met ongerept natuurschoon en pure stilte en rust. Loop via grote, parelwitte zandstranden, die zich ver uitstrekken over de kustlijn van Bretagne zo door tot kleine baaitjes, verborgen achter de vele krijtrotsen en stenen.

Côte de Granit Rose

Eén van de bekendere highlights van Bretagne is de Roze Granietkust. Het is zeker niet zonder reden, dat hier veel toeristen op af komen! Vroeger was het dorp Ploumanac’h een vissersdorp, maar nu staat het dorp bekend om haar grote roze rotsen. Deze rotsen zijn miljoenen jaren oud, ontstaan door de golven in het water en hebben een natuurlijke roze kleur! Met wat geluk laten de dolfijnen zichzelf zelfs nog even zien! Een leuke bijkomstigheid is dat veel toeristen in de verschillende stenen en rotsen vormen ontdekken. Zo zien mensen een heks, de hoed van Napoleon en dobbelstenen. Voor het ontdekken van deze vormen bestaat er zelfs een app, GranitRose tour, leuk om te downloaden!

De Roze Granietkust

Plage de L’Île Vierge

Een ander bekend strand ligt aan de Noordkust van Finistère, op het eiland Île Vierge.Vanaf dit strand heeft u een indrukwekkend uitzicht over de kliffen en golven. Bovendien is het mogelijk om hier te zwemmen en om verschillende wateractiviteiten te ondernemen, zoals kanoën langs de imposante kliffen! Dan voelt u zich als mens ineens heel klein, vergeleken die ineens meer voelbare en zichtbare grootse natuur.

Plage de I'Île Vierge

Vakantiehuis FI33 in Ploneour-Lanvern, Bretagne

Dit 4-persoons vakantiehuis bevindt zich dichtbij de kust van Finistère, 7 km. van zee. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €473,- per week.

Boek nu dit vakantiehuis in Bretagne
Vakantiehuis in Ploneour-Lanvern, Bretagne

Vakantiehuis CO53 in Pleubian, Bretagne

Tophuis in Pleubian op 1,5 km. afstand van zee en 34 km. van de Roze Granietkust, voor 6 personen. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €651,- per week.

Lees hier meer over dit huis in Bretagne
Vakantiehuis in Pleubian, Bretagne

Stranden van Carnac

De stad Carnac staat bekend om haar prehistorische monument de Megalieten van Carnac. Naast dit bijzondere historische verschijnsel, kent Carnac ook vele mooie stranden en u kunt uw strandbezoek hier perfect combineren met een wandeling langs de lange rijen van stenen en megalieten. Bezoek bijvoorbeeld het grote strand Grande Plage. Hier kunt u veilig zwemmen, zonnen op het zachte zandstrand en verschillende wateractiviteiten boeken, zoals zeilen, windsurfen en duiken. Het kleinere strand Ty Bihan in Carnac is ook de moeite waard. Vanuit dit strand heeft heeft u uitzicht op de baai van schiereiland Quiberon. De westkust van Quiberon staat bekend als de wilde kust. Deze naam heeft deze kust te danken aan de ruige golven over de grote stenen en rotsen. Het Pointe Beamer strand ten slotte leent zich erg goed voor een middagje vissen!

Grande plage in Carnac

Anse de Rospico

Anse de Rospico is een net strandpaviljoen, gelegen in Névez. Het is een zandstrand, maar geen standaard, typisch strand. Het strand is erg uniek, want het is een klein, beschermd gedeelte, afgesloten met rotsen aan alle kanten. Het strand is hierdoor ook goed geschikt voor gezinnen met jonge kinderen! Vanaf dit strand kunt u bovendien goed wandelen; langs de kust, door de natuur en naar de opgewekte haven van Port Manech.

Bekijk hier meer dan 100 vakantiehuizen in Bretagne
De omgeving van Port Manech

Schiereiland Crozon

Zuidelijk gelegen van Brest in Finistère ligt het prachtige schiereiland Crozon. Dit schiereiland wordt ook wel een kleine afspiegeling van heel Bretagne genoemd. Op het eiland is er een mooie natuur; van hoge kliffen langs de kust tot ver uitgestrekte zandstranden en turquoise- kleurig zeewater. Het mooiste gedeelte langs de kustlijn is misschien wel de Cap de La Chèvre. Op dit strand kunt u goed zwemmen, maar ook vooral goed wandelen. Er zijn verschillende wandelpaden aangegeven, zoals de GR34, waar u in een rondje om de indrukwekkende kaap loopt. Het strand Plage du Goulien is een erg schoon strand, hier wordt veel gesurfd en er staan verschillende monumenten vanuit de Tweede Wereldoorlog, zoals oude bunkers. Op het strand Plage de Lostmarc’h heeft u waar u ook kijkt en hoe ver u ook kijkt, een bijzonder uitzicht. Ook het natuurverschijnsel eb en vloed is hier goed te aanschouwen. Als laatste verdient het strand Plage de Postolonnec nog een plaatsje in deze lijst. Dit strand is niet zo heel groot, maar daardoor niet minder mooi. Het water is ontzettend helder en blauw en u kunt hier vele wateractiviteiten ondernemen, zoals kajakken en kanoën.

Vakantiehuizen in de buurt van deze prachtige stranden

Natuurlijk heeft Liberté ook vakantiehuizen in de buurt van deze prachtige stranden! Zo weten wij zeker dat er voor iedereen een vakantiehuis op een perfecte locatie is! Bovendien kunt u op onze website de vakantiehuizen op uw wensen filteren, zodat het vakantiehuis dat voor u het meest ideaal is als vanzelf omhoog komt! Zo verhuren wij bijvoorbeeld vakantiehuizen voor grote groepen, vakantiehuizen waar u uw huisdieren mee naartoe kunt nemen of vakantiehuizen met een verwarmd privé-zwembad!

Wandelen op het prachtige schiereiland Crozon

Vakantiehuis FI29 in Rosnoen, Bretagne

Nabij schiereiland Crozon, ligt dit kleurrijke 4-persoons vakantiehuis, 2 km. van winkels en 3 km. van zee. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €486,- per week.

Lees hier meer over dit vakantiehuis
Vakantiehuis in Rosnoen, Bretagne

Stranden in Finistère

Het departement Finistère hebben wij al eerder benoemd in deze blog, maar dat komt gewoon omdat dit departement een prachtig landschap met veel stranden kent. Bezoek bijvoorbeeld ook de Mer Blanche, dit betekent witte zee, bij Pointe du Mousterlin! Hier  kunt u krabbetjes zoeken bij eb. Op het meest westelijk gelegen plekje op de kaart van Frankrijk vindt u de Pointe du Raz. Een prachtig strand met een nog mooiere omgeving, om doorheen te wandelen! Wij raden u ook zeker een bezoekje aan het natuurpark Armorique aan! Hier vindt u naast bijvoorbeeld grote heuvels en oude ruïnes ook een haven en binnenstrand.

Bénodet 

Als u op zoek bent naar een levendige en gezellige vakantie, verdiept u zich dan zeker even in de stad Bénodet. Op de eerste plaats is de locatie erg mooi, aan de rivier de Odet. Maar daarnaast is er ook gewoon erg veel te beleven. Drink heerlijke cocktails aan het witte zandstrand, boek een voor u nieuwe wateractiviteit zoals surfen of zeilen of neem een duik in het frisse, blauwe water. Er worden ook veel markten, concerten en evenementen georganiseerd op en nabij de stranden van Bénodet. Het bruist hier dus echt van de gezelligheid!

Lees hier meer over de mooiste stranden en badplaatsen aan de Franse kust
Pointe du Raz

Twee nabij gelegen vakantiehuizen

Mocht u enthousiast zijn geraakt van deze prachtige steden en stranden, bekijk dan deze twee nabij gelegen vakantiehuizen! Of neem een kijkje op onze website voor het gehele aanbod.

Vakantiehuis FI23 in Plouguin, Bretagne

Comfortabel 4-persoons vakantiehuis in Plouguin, slechts 20 minuten rijden naar Finistère en 3,5 km. afstand van zee. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €392,- per week.

Boek nu dit huis in Bretagne
Vakantiehuis in Plouguin, Bretagne

Vakantiehuis FI20 in Bénodet, Bretagne

Appartement voor 4 personen met zwembad en aan zee, in Bénodet. U huurt dit vakantiehuis vanaf €1080,- per week.

Lees meer over dit vakantiehuis in Bretagne
Vakantiehuis in Bénodet, Bretagne

Rust en stilte in Bretagne

Wilt u tijdens uw vakantie juist liever de drukte ontvluchten? Gewoon in alle rust en stilte van mooie plekjes genieten? Frankrijk is een populair land onder toeristen, maar ook rust en stilte zijn zeker niet onvindbaar in Bretagne! U moet gewoon de juiste plekjes kennen, wij helpen u hier graag bij. Vertel dit dan maar niet aan iedereen door, want dan zijn deze stranden binnen no time niet meer rustig! De moeite waard zijn ze namelijk absoluut wel. ;)

Rustige stranden

Op het eiland Belle-Île ligt het strand Crique de Bugul. Dit strand is nog niet door iedereen ontdekt en hier zult u zeker de rust vinden om u eens lekker te kunnen ontspannen. Naast locals komen hier ook vissers! Een ander rustig, erg mooi strand is het strand Plage de Pors Péron in Beuzec-Cap-Sizun. Gras zo groen, water zo blauw en zand zo wit zien we niet vaak. Het water leent zich goed om veilig in te zwemmen en in het voorjaar en de zomer groeien er veel kleurrijke bloemen. Mocht het weer wat tegenvallen en mocht u toch graag in de zee willen zwemmen, is het strand Plage de I’Île-Tudy wellicht iets voor u. Dit is namelijk het warmste strand in de omgeving! Bovendien ligt het strand naast een rustig, maar pittoresk dorpje. U zou ook altijd nog aan locals kunnen vragen, welke plekjes zij het mooiste vinden en u vanaf uw verblijfplaats aanraden!  

Het schitterende en rustige Bell-Île

Bretonse stranden!

Helaas zijn we alweer aan het einde gekomen van onze lijst vol tips en aanraders wat betreft de Bretonse stranden! Dit waren echter absoluut niet alle stranden in Bretagne, maar slechts een selectie! Bretagne kent nog véél meer stranden, de één nog mooier dan de ander. Wist u dat wij ook vakantiehuizen aan zee verhuren? Dan kunt u zo lopend of fietsend naar het strand!

Naast deze vakantiehuizen verhuren we nog veel meer betaalbare en karakteristieke Franse vakhuizen! We verhuren ook vakantiehuizen in Normandië, Noord-Frankrijk, Île de France, de Atlantische kustChampagne-Ardennen en de Loire-streek. Neem zeker even een kijkje op onze website voor het gehele aanbod en voor de actuele beschikbaarheid.

Heeft u hulp nodig bij uw zoektocht naar het perfecte vakantiehuis? Neem contact met ons op, wij helpen u graag! Wie weet ligt u zelf in de voorjaarsvakantie of zomervakantie op zo’n prachtig strand.

Bekijk ons totale aanbod vakantiehuizen
Virgin eiland Crozon Bretagne

Schrijf u in voor de nieuwsbrief