•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

De krijtrotsen van Étretat in Normandië

zondag 24 maart 2019

De krijtrotsen in Étretat moet u in uw leven gewoon een keertje gezien hebben. Het bijzondere natuurfenomeen in Normandië is ook al opgemerkt door UNESCO en in de Werelderfgoedlijst opgenomen. Het meest bijzondere aan de gigantische krijtrotsen en kliffen is dat de rotsen volledig door de natuur gevormd zijn. De wind en de golven hebben de hele speciale vormen gecreëerd. Een aantal van de rotsen heeft zelfs een naam gekregen in verband met deze bijzondere vormen. De bekendste en grootste rots is de l’Aiguille. Dit is een boog van rotsen op circa 70 meter hoogte. Veel bezoekers herkennen in deze rots een olifant. Ziet u ook een olifant in de rotsen? Hint: de boog is de olifantenslurf. Andere namen van rotsen zijn Vaudieu voor een platte rots in het water en Manneporte voor een rondere boog.

Varen of wandelen

In de omgeving van de krijtrotsen is van alles te beleven. Zo kunt u bijvoorbeeld een bootje of een kano huren en zelf langs de rotsen en onder de rotsen doorvaren. Daarnaast zijn er ook veel wandelroutes uitgestippeld in Étretat. De krijtrotsen zijn namelijk zowel van veraf als van dichtbij indrukwekkend. Op websites zoals Wikiloc en de ANWB zijn er vele wandelroutes te vinden. Bovendien zijn er in Étretat zelf ook duidelijk wandelroutes aangegeven, met wandelpaadjes en bordjes. In Normandië wordt er gewerkt met GR-routes en PR-routes. De GR-routes zijn lange wandelingen en de PR-routes juist korte wandelingen. De GR-paden zijn vaak rood gemarkeerd en de PR-paden geel. Eén van de mooiste wandelroutes vinden wij de route van Yport naar Étretat. Hier wandelt u in circa vier uur langs de kust van Frankrijk.

Bekijk hier meer dan 300 vakantiehuizen in Normandië
Wandelen in de omgeving van Yport

Het strand van Étretat

Naast het mooie uitzicht heeft Étretat ook een heerlijk strand te bieden. Het dorp heeft namelijk naast een groot kiezelstrand ook een kleiner parelwit zandstrand. Hier kunt u heerlijk genieten van het rustgevende geluid van de golven in een zacht zonnetje. Zwemmen is er ook mogelijk, maar hierbij raden we wel aan om waterschoenen te dragen in verband met een kiezelbodem. Voor de jonge kinderen is er begeleiding nodig, want het water loopt snel steil naar beneden af. Bezoekers van Étretat die u voorgingen geven aan dat het erg leuk is om te picknicken in Étretat met het adembenemende uitzicht van de krijtrotsen op de achtergrond.

Vis, meeuwen en markthallen

Als u toch in Étretat bent, kunt u gelijk een bezoekje brengen aan het dorpje zelf. Vooral de markthallen zijn hier een bekend fenomeen. De overdekte markthallen zijn volledig uit hout gebouwd en bieden een groot arrangement aan souveniertjes en typisch Franse lekkernijen. Bovendien is het dorpje ook gewoon erg gezellig. Vroeger was Étretat een echt vissersdorp. Vandaag de dag kunt u er heerlijke verse vis eten en vast nog enkele vissersbootjes ontdekken. Meeuwen zijn ook gek op Étretat, ze razen langs de rotsen en kliffen en nemen ook graag een kijkje in het centrum van het dorp.

Étretat

In de buurt

Hoewel Étretat absoluut prachtig is, voelt één dorpje wellicht niet als voldoende voor een langere vakantie. Gelukkig is er in de omgeving van Étretat nog veel meer te beleven en zult u zich dus absoluut niet vervelen. Zo kunt u bijvoorbeeld de Normandische stad Le Havre met haar naoorlogse architectuur bezoeken of de kustplaats Octeville-sur-Mer. Op het strand van Octeville-sur-Mer kunt u aan verschillende (water)sporten deelnemen en de echte avonturiers kunnen er paragliden. Andere mooie stadjes zijn Fécamp, Toussaint en Colleville. Ook kunt u het natuurpark Régional des Boucles de la Seine Normande bezoeken en zelfs een bezoek aan de hoofdstad van Normandië, Rouen, kunt u combineren met uw bezoek aan de krijtrotsen in Étretat.

Le Gros-Horloge, een 14e-eeuws astronomisch uurwerk in Rouen

Vakantiehuizen in Étretat

Een groot voordeel van het bezoeken van deze spectaculaire bezienswaardigheid is de reisafstand vanaf Nederland. Naar Normandië is het slechts zes uur rijden, gemeten vanaf Utrecht en toch staat deze locatie garant voor een optimaal vakantiegevoel.

Zou u de krijtrotsen in Normandië graag willen bezoeken? Wij verhuren comfortabele en karakteristieke vakantiehuizen in de buurt van Étretat voor comfortabele prijzen:

Vakantiehuis SM39 - Etretat (Normandië)

Dit 8-persoons vakantiehuis in Etretat ligt op slechts 800 m. afstand tot zee, strand, en de indrukwekkende krijtrotsen van Etretat. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €675 per week.

Lees hier meer over dit vakantiehuis in Normandië
Vakantiehuis SM39 - Etretat (Normandië)

Vakantiehuis SM106 - La Poterie-Cap-d'Antifer (Normandië)

Benedenhuis voor 4 personen met wandelpad naar Etretat, waar u de krijtrotsen kunt bewonderen. Dit vakantiehuis ligt 5 km. van zee af en 2 km. van winkels, restaurants en manege. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €459 per week.

Boek dit vakantiehuis nu
Vakantiehuis SM106 - La Poterie-Cap-d'Antifer (Normandië)

Vakantiehuis SM126 - Villainville (Normandië)

Bovenverdieping voor 4 personen met eigen afgesloten tuin en terras. 6 km. van zee en strand, 7 km. van Etretat. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €336 per week.

Lees hier meer over dit vakantiehuisje in Normandië
Vakantiehuis SM126 - Villainville (Normandië)

Vakantiehuis SM157 - St. Jouin Bruneval (Normandië)

Deze 6-persoons vakantiewoning ligt maar 2 km. van zee en strand, 10 km. van de krijtrotsen in Etretat, en 41 km. van het pittoreske Honfleur. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €432 per week.

Boek dit vakantiehuisje in Normandië nu
Vakantiehuis SM157 - St. Jouin Bruneval (Normandië)

Vakantiehuis SM150 - Angerville l'Orcher (Normandië)

Charmante 4-persoons vakantiewoning met een manege ter plaatse. 18 km. van zee en strand, 16 km. van de krijtrotsen, en 30 km. van Honfleur. U huurt deze vakantiewoning al vanaf €338 per week.

Lees hier meer over dit vakantiehuis in Normandië
Vakantiehuis SM150 - Angerville l'Orcher (Normandië)

Hierboven staat slechts een selectie van ons aanbod aan vakantiehuizen in Normandië. Bekijk onze website voor het complete en actuele aanbod vakantiehuizen of neem contact met ons op voor persoonlijke hulp. Wij helpen u graag! Au revoir à Étretat. 

Lees hier meer over de bezienswaardigheden van Normandië
Lees hier meer over het departement Normandië

Schrijf u in voor de nieuwsbrief