•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

De 15 mooiste stranden in Frankrijk

vrijdag 16 oktober 2015

Een lijst opstellen van de mooiste stranden in Frankrijk is niet eenvoudig. De veelzijdige Franse kust heeft namelijk zoveel mooie plekjes te bieden dat een keuze maken best moeilijk is. En wat maakt een strand nou tot hèt mooiste strand van Frankrijk? Het fijne witte zand, het uitzicht op de woeste golven, indrukwekkende hoge kliffen, of juist toch het feit dat je veilig kan zwemmen in rustig water? Rekening houdend met al deze factoren, hebben we uiteindelijk de mooiste stranden van de Franse westkust – in willekeurige volgorde – voor u op een rijtje weten te zetten. Welke is uw favoriet?

1. Escalles, het strand van Cap Blanc-Nez (Pas de Calais)

Gelegen in de luwte van de prachtige, witte kliffen van de Cap Blanc-Nez, treft u het witte zandstrand van Escalles; het juweeltje van deze streek. Houdt u van wandelingen met spectaculaire uitzichten, dan bent u hier ook aan het juiste adres. Langs de indrukwekkende krijtrotsen lopen diverse mooie wandelingen.

Boek nu
Escalles, het strand van Cap Blanc-Nez

2. Le Touquet Paris Plage (Pas de Calais)

Het beroemde strand van de mondaine badplaats Le Touquet hoort zeker thuis in de lijst van de mooiste stranden van Frankrijk. Het heerlijke zandstrand biedt alle ruimte voor zonaanbidders en sportievelingen. Na een zonnig dagje strand is het ontspannen slenteren door de elegante badplaats met haar vele Jugendstil villa’s. Zoekt u liever de rust op; wandel dan eens door het prachtige nabijgelegen natuurgebied of in de heerlijk geurende dennenbossen die grenzen aan de kust.

Le Touquet Paris Plage

3. Het strand van Equihen, Equihen Plage (Pas-de-Calais)

Bent u op zoek naar een ongerept stukje strand, dan bent u op Equihen Plage aan het juiste adres. Jarenlang strandden hier de vissersboten bij het wisselen van de getijden. Tegenwoordig is het een beschermd natuurgebied en bekend om zijn wilde, natuurlijke schoonheid. Het zandstrand van Equihen strekt zich 3 kilometer lang uit over de kust en wordt omzoomd door duinen. Een heerlijke plek om te genieten van de ongekunstelde zilte schoonheid van de Noord-Franse kust.

4. Het strand van Étretat (Seine Maritime)

Het strand van Étretat staat bekend om haar beroemde krijtrotsen die majestueus boven de zee uitsteken. Het samenspel van water en wind heeft in de loop der jaren prachtige vormen uit deze krijtrotsen geslepen. De ‘Naald’ en de ‘Olifantsrots’ zijn een grote inspiratiebron geweest voor vele beroemde schilders als Monet en Matisse.

In dit schilderachtige decor zijn mooie wandelingen te maken over de kiezelstranden en natuurlijk over de indrukwekkende kliffen. De zee leent zich hier tevens uitstekend voor enthousiaste zwemmers of watersportliefhebbers. Huur bijvoorbeeld eens een catamaran, waarmee u onder de prachtig gevormde rotsbogen door kunt varen.

Het strand van Étretat

5. De stranden van Omaha Beach

Op de stranden van Omaha Beach belandt u midden in de veelbewogen historie van dit gebied. Hier kwamen op 6 juni 1944 (D-Day) de Amerikaanse troepen heftig strijdend aan land om Europa te bevrijden van haar onderdrukker. Omaha Beach was de codenaam voor de stranden van de drie dorpjes Vierville-sur-Mer, Colleville-sur-Mer en Saint-Laurant-sur-Mer. Het indrukwekkende monument ‘Les Braves’ op het strand van Omaha Beach herinnert aan de moedige strijd die de geallieerden voor ons hebben gevoerd. Ondanks de beladen geschiedenis van deze plek, behoort Omaha Beach tot één van de mooiste stranden van Frankrijk. Aan de voet van de groene heuvels, strekken de fijne zandstranden zich voor u uit. Uitkijkend over het heldere water van de zee, is er geen mooiere plek om al die onbekende helden te herdenken.

Boek nu
De stranden van Omaha Beach

6. Het strand van Sciotot (Manche)

In de beschutting van de kliffen van de Cap de Flamanville en de Cap du Rozel, in het westelijke puntje van de Manche, vindt u de witte zandstranden van Sciotot. Het verrassend helderblauwe water van de zee leent zich uitstekend om te zwemmen. In juli en augustus zijn gedeeltes van het strand bewaakt, zodat u veilig met uw kinderen kan zwemmen of pootje baden. In de luwte van de groene landtongen is het op het fijne zand heerlijk wegdromen onder de Franse zon. Bent u liever sportief bezig? Ook dan bent u hier aan het juiste adres. Het activiteitencentrum van het strand biedt een keur aan spectaculaire watersportactiviteiten. Ook spectaculair is het uitzicht op de top van de kliffen. Vanaf hier kunt u bij helder weer de eilanden Guernsey en Jersey zien liggen.

7. La Grande Plage de Saint-Cast le Guildo (Côtes d’Armor)

Onderdeel van zeven bij elkaar gelegen stranden is het 2 kilometer lange ‘La Grande Plage’ een heerlijk familiestrand. Het witte zandstrand met haar vrolijk gestreepte strandtentjes ligt fijn beschut tegen de wind en verleidt tot heerlijk niets doen. Maar ook voor ontspannen wandelingen of rijtochten te paard is dit een geweldig strand.

8. Het strand van Crozon-Morgat (Finistere)

Op het schiereiland Crozon aan de mooie baai van Douarenez waant u zich op het strand van Morgat in Provençaalse sferen. Bretagne laat zich hier van haar zachte kant zien. Het fijne zandstrand en het helderblauwe water worden omringd door prachtig roze gekleurde zeegrotten en rotsen. De beschutting van de baai zorgt voor een veilige zwemlocatie, waar u ook heerlijk met uw kinderen in het heldere water kunt genieten. Ook voor watersporten zoals zeekayakken is het een geweldige locatie. Boven alle twijfel één van de mooiste stranden van Frankrijk.

Het strand van Crozon-Morgat

9. Het strand van l’île Vierge

Een ander pareltje van Crozon is het strand van l’île Vierge. Met recht niet alleen één van de mooiste stranden van Frankrijk, maar ook van Europa! L’île Vierge is een klein schiereilandje, dat via een pad langs de rotsachtige kust van Crozon toegankelijk is. Het paradijselijke witte kiezelstrand ligt verscholen tussen de rotsen in een idyllische baai. Alleen al de wandeltocht naar dit schilderachtige strand maakt het een bezoek meer dan de moeite waard. De kliffen van het mooie schiereilandje bieden u aan alle kanten adembenemende vergezichten over het prachtige blauwe water. Houdt uw kinderen echter goed bij de hand als u het steile pad naar het strand afdaalt.

Het strand van l’île Vierge

10. Het strand van de Grand Sables

Gelegen op het île de Groix, is la plage des Grand-Sables uniek in zijn soort. Het is namelijk het enige bolvormige en wandelende strand van Frankrijk! Onder invloed van stormen en stromingen verplaatst het strand zich tot soms wel 50 meter in één jaar. Daarnaast is het een heerlijk en veilig familiestrand waar u kunt genieten van warm wit zand en turquoise blauw water. Houdt u van iets meer kleur, bezoek dan ook eens het nabij gelegen en bijzondere plage des Sables-Rouges. Hier heeft het strand, door de aanwezigheid van diverse mineralen, een granaatrode kleur.

Het strand van de Grand Sables

11. Tahiti Beach op Île de Groix (Morbihan)

Île de Groix heeft nog een verrassing voor u in petto: dit keer één met een exotisch tintje. Verscholen tussen de rotsen ligt het fijne zandstrand van Tahiti beach. De kleuren van het turquoise water en het witte zand zouden niet gek staan in een tropisch land hier ver vandaan! Onder water is het al even mooi als boven water; vandaar dat Tahiti beach ook een geliefde plek bij duikers is. De afdaling van de rotsen naar dit paradijselijke strandje is echter zeker een uitdaging.

Fijne zandstranden op Île de Groix

12. Plage des Huttes op Île d’Oléron (Charente Maritime)

Vlak bij de vuurtoren van Chassiron, met haar voeten in de onmetelijke Atlantische Oceaan, ligt het strand Plage des Huttes. Vanwege de nooit aflatende wind, is dit 5 kilometer lange zandstrand erg geliefd bij fanatieke surfers. Met het zicht op het oneindige blauwe water van de Oceaan en de wind in je oren, is dit het perfecte strand om eindeloos te wandelen, te genieten van het weidse uitzicht en je aan het einde van de wereld te wanen. Plage des Huttes op Ile d’Oléron is één van de mooiste, maar ook zeker één van de meest ongetemde stranden van Frankrijk.

Boek nu
De stranden van Île d’Oléron

13. Conche des Baleines op Ile de Ré (Charente-Maritime)

Een strand zoals een strand hoort te zijn: La Conche des Baleines wordt beschouwd als het mooiste strand van het (sowieso al prachtige) eiland IIe de Ré. Het grote lange zandstrand strekt zich uit vanaf de beroemde vuurtoren Phare des Baleines tot aan Les Portes en Ré. Het wordt omzoomd door geurende dennenbossen en is daardoor tevens een heerlijke plek om te picknicken. De zee is hier rustig en uitermate geschikt voor uren onvervalst zwem- en strandplezier.

Boek nu
Plage de la Conche op Ile de Ré 

14. Plage des Dames, Noirmoutier-en-l’Ile (Vendée)

Het geliefde Plage des Dames op het eiland Noirmoutier, staat al sinds de 19e eeuw bekend als één van de mooiste stranden van Frankrijk. Vanzelfsprekend, want door haar beschutte ligging, heerlijk fijne zandstrand met witgeschilderde houten strandhuisjes en haar gezellige kleine boulevard levert ze een schilderachtige plaatje op. Omgeven door prachtige mimosa, dennen- en eikenbomen is het een heerlijk plek om te genieten van de zon en de geuren van de zomer.

15. Het strand van la Baule-Escoublac (Loire-Atlantique)

Met haar 9 kilometer lengte is het populaire strand van de mondaine badplaats La Baule het langste strand in Europa. Het fijne zandstrand loopt geleidelijk af in zee en is daarom een ideale plek voor veel en veilig zwemplezier. Ook alle andere populaire watersporten worden hier veelvuldig beoefend. Chique hotels en dure appartementen kijken uit op het strand. U treft er talrijke spa’s en thalasso therapie centra, waar u zich heerlijk in de watten kunt laten leggen. Op mooie zomerse dagen is het strand van La Baule een druk bezochte plek. Dit heerlijke strand met haar chique entourage bezit een enorme aantrekkingskracht en moet u dan ook gewoon met eigen ogen gezien hebben.

Het strand van la Baule-Escoublac

Wilt u zelf ook genieten aan één van de mooiste stranden van Frankrijk? Boek dan nu één van onze gezellige en comfortabele vakantiehuizen dicht bij zee!

Boek een vakantiehuis bij zee

Schrijf u in voor de nieuwsbrief