•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

De mooiste stranden van Noord-Frankrijk

vrijdag 10 november 2017

Lange zandstranden, imposante kliffen, gouden duinen, ontelbare watersportmogelijkheden en tonnen gezonde zeelucht; de verrassende kust van Noord-Frankrijk heeft het allemaal voor u in petto. Wilt u niet te ver rijden, maar er toch even helemaal uit, dan is de aantrekkelijke kustlijn van deze noordelijke regio een perfecte bestemming. Laat u door de zilte zeewind meevoeren langs de beste plekjes aan de Côte d’Opale en verwonder u over de overvloed aan Franse charme van deze ongerepte - en vaak nog onbekende streek. De 10 mooiste stranden van Noord-Frankrijk zetten wij graag voor u op een rijte.

1. Het strand bij Cap Blanc Nez

De kliffen van Cap Blanc Nez en Cap Gris Nez -  in 1987 benoemd tot Grand Site de France – zijn de pareltjes van de Côte d’Opale. De hoge kalkstenen rotsen van deze witte kliffen torenen grillig uit boven de zee en vormen met hun adembenemende uitzicht, de perfecte locatie voor prachtige wandelingen. Op de top van Cap Blanc Nez staat een indrukwekkende obelisk; een monument voor de patrouilles die tijdens WOI het Kanaal vrijhielden van vijandige onderzeeërs. Via de kliffen kunt u afdalen naar het strand van Cap Blanc Nez, dat een geweldig uitzicht biedt op die andere imposante kaap, Cap Gris Nez. Als de zee zich bij eb terugtrekt ontvouwt zich een mooi zandstrand, waarop u na een onvergetelijke wandeling heerlijk kunt uitrusten.

Vanaf de stranden bij Cap Gris Nez kunt u bij helder weer uitkijken tot aan de kust van Engeland. Ook is het een ideale plek voor vogelliefhebbers aangezien de kliffen en stranden van Cap Gris Nez een geliefd tussenstation zijn voor trekvogels.

Bekijk ruim 70 vakantiehuizen in Noord-Frankrijk
Het strand bij Cap Blanc Nez

2. Wissant

Ingesloten tussen de imposante kliffen van Cap Blanc Nez en Cap Gris Nez ligt het zandstrand van Wissant. Omgeven door zanderige duinen is dit strand – van waaruit Julius Caesar in 55 v.Chr. weg voer om Engeland te veroveren – dè perfecte plek voor surfers.  Als de wind het helmgras op de duinen laat dansen en de golfen met witte koppen siert, is er geen betere plek om over het water te racen. Een heerlijk strand in een prachtige setting, waar je alle ruimte hebt om te genieten!

Kitesurfers en windsurfers op het strand van Wissant, Noord-Frankrijk

3. Audresselles

Het strand van het authentieke vissersplaatsje Audresselles is de ideale plek om met emmer en schepnetje te ontdekken. Tussen de rotsen en in de kleine waterpoelen is het geweldig zoeken naar kleine visjes, krabjes en andere schaaldiertjes. Valt de vangst wat tegen, dan kunt u altijd aanschuiven in één van de vele visrestaurantjes rondom het marktplein voor een heerlijk bord fruits de mer of genieten van de overbekende moules et frites.

Lees ook onze blog over de mooiste stranden en badplaatsen langs de Franse westkust
Strand van Audresselles

4. Ambleteuse

Het strand van Ambleteuse staat voornamelijk bekend om het 17e eeuwse Fort Vauban, dat bij vloed volledig wordt omgeven door water. Wanneer het stormt en de golven met al hun kracht tegen de muren van het fort slaan, is het een prachtige plek voor het maken van indrukwekkende foto’s. Daarnaast is het echter een heerlijk familiestrand dat bij eb haar kustlijn met fijn zand omlijst. Bij hoogwater kunt u op de stenen en rotsen ook diverse heerlijke plekjes vinden om te zonnen of pootje te baden in één van de vele waterpoelen. De achtergrond van het strand wordt gevormd door de mooie baai van de Slack, die een grote diversiteit aan flora herbergt.

Ambleteuse

5. Wimereux

Vroeger ook wel aangeduid als het Nice van het noorden, is Wimereux met haar elegante anglo-normandische villa’s, vele galeries,  kenmerkende houten strandhuisjes en ontspannen sfeer een heerlijke plek om uw vakantie door te brengen. Het mooie strand, dat voor een groot gedeelte bestaat uit fijn zand is dé plek om met familie en vrienden een zonnige middag te vertoeven. Ook bij watersportfanaten is dit een geliefd strand. Kite-surfen, windsurfen of zeilen; hier is het allemaal mogelijk. Daarnaast is het dichtbij gelegen regionale natuurpark ‘de Caps et Marais d’Opale’ een heerlijke plek voor mooie wandelingen.

Wimereux

6. Le Touquet Paris Plage

Op het uitgestrekte strand van Le Touquet vermengd de zeewind zich met de geur van dennenbossen en een vleugje Franse elegantie uit de Belle Epoque. Een plek waar tout Paris vanaf het begin van de 20e eeuw graag haar vrije uren doorbracht. En nog steeds trekt deze chique badplaats met haar statige villa’s en fijne zandstrand veel bezoekers die komen genieten van alle mogelijkheden die dit bijzondere stukje kustlijn te bieden heeft. Zonnebaden op het strand, wandelen door de bossen of duinen van het prachtige Baie de Canche natuurpark, kitesurfen op het blauwe water, of heerlijk winkelen in de elegante straten van het centrum; in Le Touquet is het allemaal mogelijk!

Le Touquet Paris Plage

7. Berck sur Mer

De fijne zandstranden van Berck sur Mer strekken zich maar liefst 12 kilometer lang uit langs de ongerepte Opaalkust. Een ideale locatie voor kite-surfers, wandelaars en strandzeilers, maar natuurlijk ook voor zonaanbidders die ontspannen willen genieten van dit heerlijke strand en de frisse zeewind. Berck sur Mer is daarnaast een echt familiestrand waar kinderen veilig kunnen zwemmen in het schone, blauwe zeewater.

Even genoeg van het zand tussen uw tenen?  Dan kunt u aan de hoofdstraat van Berck sur Mer prima terecht voor gezellige restaurants en leuke winkeltjes, waar u, onder andere, heerlijke handgemaakte chocolade kan vinden. Ieder jaar rond Pasen wordt het strandseizoen geopend met het populaire vliegerfestival. Een fantastisch schouwspel waarbij honderden prachtige vliegers de blauwe hemel kleuren en vrolijk dansen op de zilte zeewind.

Bekijk hier ons aanbod van vakantiehuisjes in Noord-Frankrijk
Het vliegerfestival op het strand van Berck sur Mer

9. Le Crotoy

Le Crotoy heeft een fijn lang zandstrand en mag zich het enige op het zuiden gerichte strand van Noord-Frankrijk noemen. Doordat het niet direct aan open zee ligt, maar in de mooie Baai van de Somme, heeft het strand een heerlijk beschut karakter. Op het water zult u talrijke kleine vissersbootjes zien dobberen die vissen naar garnalen; Le Crotoy is dan ook een fantastische plek om schaaldieren te vinden. Het plaatsje zelf heeft een gezellig centrum met fijne restaurants en levendige terrasjes. Ook vindt u hier de villa genaamd ‘La Solitude’, dat eens toebehoorde aan de beroemde Franse schrijver Jules Vernes. Een aanrader is een tocht met de ouderwetse stoomtrein, die u vanaf deze gezellige vissershaven meeneemt langs de fascinerende Baai van de Somme.

Le Crotoy

10. Cayeux-sur-Mer

Het strand van Cayeux-sur-Mer beschikt over de langste promenade van heel Europa. Wanneer u wandelt over de houten vlonders, afgeschermd door maar liefst 400 vrolijk gekleurde strandhuisjes, waant u zich terug in de Belle Époque. Het strand bestaat uit keien waar kinderen urenlang zoet kunnen zijn, op zoek naar de mooiste stenen. Daarnaast is dit strand  the place to be voor kite-surfers, peddel-surfers en peddel wandelaars! Een heerlijk strand dus om sportief bezig te zijn, maar zeker ook een magnifieke locatie om vanuit je luie strandstoel te genieten van het prachtige kleurenpallet van deze mooie kustlijn.

Verrast door de ongetemde schoonheid van de Noord-Franse kustlijn? Boek dan nu één van onze mooie en comfortabele vakantiehuizen dichtbij de mooiste stranden van Noord-Frankrijk!

Boek een vakantiehuis in Noord-Frankrijk
Cayeux-sur-Mer

Wilt u meer lezen over de regio Noord-Frankrijk? Lees dan onze blog met onze top 10 mooiste bezienswaardigheden in dit bijzondere district! Ook omschrijven wij voor u een volle vakantieweek in Noord-Frankrijk en vertellen wij u graag meer over het gezellige Lille!

Heeft u hulp nodig bij uw zoektocht naar het perfecte vakantiehuis? Al onze vakantiehuizen worden door ons persoonlijk gecontroleerd en alleen de meest comfortabele en gezellige vakantiehuizen komen door onze selectie heen! Neem eens een kijkje tussen al onze vakantiehuizen op onze website, bijvoorbeeld tussen de vakantiehuizen in Normandië, Bretagnede Loire-streek en aan de Atlantische kust. Bekijk ook eens onze vakantiehuizen met zwembad en aan zee! Komt u er zelf niet helemaal uit? Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Bekijk hier ons gehele aanbod aan vakantiehuisjes in Frankrijk

Schrijf u in voor de nieuwsbrief