•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Een week in Noord-Frankrijk

donderdag 7 maart 2019

Frankrijk is nog altijd een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Vrij dichtbij ligt het departement Noord-Frankrijk. Het is slechts een paar uurtjes rijden vanaf Nederland! Voorheen was Noord-Frankrijk opgesplitst in de departementen Nord, Pas de Calais en Somme en vandaag de dag wordt Noord-Frankrijk ook wel Noorderdepartement of Hauts-de-France genoemd. Het district staat bekend om haar hoeveelheid natuur, zoals duinen, bossen en zandstranden om heerlijk uit te waaien. U kunt er dus ook goed terecht om lekker te wandelen en te fietsen. Ook kunt u er goed kajakken, zeilen, paardrijden en golfen. Naast deze sportieve activiteiten en naast alle natuur, ontbreekt het in Noord-Frankrijk ook niet aan cultuur en geschiedenis.

Wilt u graag op vakantie naar een andere regio van Frankrijk, zoals Bretagne of Normandië? Bekijk dan hier op onze blogpagina onze tips! Zo omschrijven wij voor u ook een week in Bretagne en aan de Atlantische kust. Bovendien geven wij onze top 25 bezienswaardigheden van NormandiëBretagne en de Atlantische kust weg! Heeft u ook al eens aan een sportieve en avontuurlijke vakantie in de Champagne-Ardennen gedacht?

Wij van Liberté-vakantiehuizen bieden verschillende soorten vakantiehuizen aan in Noord-Frankrijk. Het ene huis heeft een zwembad, het andere is uitermate geschikt voor een groot gezelschap. Maar alle vakantiehuizen zijn hoe dan ook karakteristiek, comfortabel, betaalbaar en met zorg en aandacht voor u geselecteerd. Wij selecteren hieronder alvast een paar van onze favoriete vakantiehuizen in Noord-Frankrijk voor u:

Vakantiehuis SO11 - Quesnoy-le-Montant (Noord-Frankrijk)

Vakwerkhuis voor 8 tot 10 personen in Quesnoy-le-Montant. 19 km tot het strand, dichtbij Cayeux en Abbeville. Slechts 5 uur rijden vanaf Utrecht. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €608,- per week.

Boek dit vakantiehuisje nu
Vakantiehuis SO11 - Quesnoy-le-Montant (Noord-Frankrijk)

Vakantiehuis SO45 - Saint-Valery-sur-Somme (Noord-Frankrijk)

Sfeervol 6-persoons vakantiehuis op loopafstand van zee in Saint-Valéry-sur-Somme. Dichtbij een prachtig natuurgebied, kathedralen en kastelen. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €945,- per week.

Lees hier meer over dit vakantiehuis in Noord-Frankrijk
Vakantiehuis SO45 - Saint-Valery-sur-Somme (Noord-Frankrijk)

Vakantiehuis PC56 - Ambleteuse (Noord-Frankrijk)

Luxe maisonnette voor 8 personen, direct aan zee in Ambleteuse. Prachtige kustlijn en bezoekjes aan badplaatsen als Wimereux en Le Touquet. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €756,- per week. 

Boek hier dit huisje in Noord-Frankrijk
Vakantiehuis PC56 - Ambleteuse (Noord-Frankrijk)

Om u alvast wat ideeën te geven van de activiteiten en bezienswaardigheden, die Noord-Frankrijk te bieden heeft, omschrijven wij voor u een week in deze prachtige streek. Dit is slechts een voorbeeld ter inspiratie en de uiteindelijke invulling van uw ideale vakantie is natuurlijk aan u.

Dag 1: de hoofdstad van Somme

Wij raden u zeker aan als u in Noord-Frankrijk bent om de hoofdstad van Somme te bezoeken, Amiens. De inwoners van deze stad, de Amiénois, kunnen elke dag genieten van het uitzicht op de indrukwekkende kathedraal Notre-Dame. Deze basiliek is de grootste kerk van Amiens en bovendien ook de grootste kathedraal van Frankrijk in gotische stijl. De kathedraal staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is dus zeker een bezoekje waard. 

Daarnaast woonde de schrijver Jules Verne vroeger in Amiens. Vandaag de dag is het nog mogelijk om zijn huis en tuin te bezichtigen. Voor de geïnteresseerden in het leven van de schrijver is er in Amiens ook een speciale Jules Verne wandeling uitgestippeld langs onder andere zijn huis, een standbeeld van de schrijver en het Jules Verne Circus. 

In Amiens vindt u bovendien ook de wijk Saint Leu. Deze wijk wordt ook wel het Venetië van Amiens genoemd door de schattige kanaaltjes en kleine, pittoreske huisjes. Ten slotte willen wij ook graag Hortillonnages benoemen als highlight van Amiens. Dit zijn kleine drijvende volkstuintjes in kanalen. U kunt een boottocht door deze volkstuinen maken.

Kathedraal Notre-Dame in Amiens

Dag 2: historie en moderniteit in Boulogne-sur-Mer 

Aan de kust in de regio Pas-de-Calais ligt een bijzonder stadje, Boulogne-sur-Mer. Deze stad aan de Opaalkust kent zowel een oud historisch centrum als een modern centrum met winkels en terrasjes. Bovendien kunt u in Boulogne-sur-Mer ook genieten van zee en strand.

In het historische centrum, de bovenstad, vindt u naast vakwerkhuizen ook bezienswaardigheden als het Stadhuis, de stadsmuur, een Notre-Dame basiliek, het belfort en een kasteel, dat nu als museum dient. Om het oude centrum ligt een modern centrum met een groot winkelgebied. Leuk met kinderen, maar ook voor de ouders is het aquarium Nausicáa met educatieve exposities. 

Wij bieden ook vakantiehuizen aan in de buurt van deze veelzijdige kuststad Boulogne-sur-Mer:

Vakantiehuis PC29 - Wimereux (Noord-Frankrijk)

Comfortabel huis voor 6 tot 8 personen in Wimereux op 1 km. van zee en 7 km. van Boulogne-sur-Mer. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €783,- per week.

Meer informatie over dit vakantiehuis in Noord-Frankrijk
Vakantiehuis PC29 - Wimereux (Noord-Frankrijk)

Vakantiehuis PC57 - Ambleteuse (Noord-Frankrijk)

Ruim appartement voor 8 personen direct aan zee, 13 km. van Boulogne-sur-Mer. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €756 per week.

Vakantiehuisje aan de kust in Noord-Frankrijk
Vakantiehuis PC57 - Ambleteuse (Noord-Frankrijk)

Dag 3: rust en ontspanning

Op vakantie is het natuurlijk ook belangrijk om uw rust te pakken. Lekker een dagje bij het vakantiehuis of in de omgeving van het vakantiehuis blijven is altijd fijn. Dineer bijvoorbeeld gezellig samen in een typisch Frans restaurant of haal alle ingrediënten bij de dichtsbijzijndste supermarkt en produceer zelf die fantastische maaltijd. In de keuken van Noord-Frankrijk zijn er ook veel invloeden vanuit Vlaanderen, zo zijn er bijvoorbeeld in veel restaurants mosselen en frieten te krijgen. ‘s Ochtends kunt u bij de lokale bakker een heerlijk ontbijtje halen, met Franse croissants en chocoladebroodjes.

Bent u meer het type - ‘uitrusten doe ik thuis wel, nu ben ik op vakantie’? Dan kunt u op dag drie ook nog een van de mooie steden van Noord-Frankrijk bezoeken. Zo kunt u bijvoorbeeld naar de badplaats Crotoy. Hier kunt u genieten van zee en strand, maar daarnaast ook van kleurrijke architectuur. 

Vastgelopen schip in de haven van Crotoy

Dag 4: bezoek een ondergronds dorp 

Een bezoek aan Cité Souterraine de Naours is een unieke ervaring. Bij aankomst lijkt het dorp Naours op een gewoon dorpje, verlaten, maar verder niets bijzonders. Maar als u via de geheime trappen de grotten inloopt, blijkt er nog een groot ondergronds dorp onder Naours te liggen. Vroeger diende Cité Souterraine de Naours als een schuilplaats. Het dorp erboven leek verlaten en werd dus niet aangevallen, onder de grond leefden de mensen echter gewoon in een verborgen dorp. In de grotten was er zelfs een kleine bakkerswinkel, een vergaderruimte en een plaats voor het vee.

Een andere mogelijkheid voor een dagje weg is het openlucht museum Park Samara in La Chaussée-Tirancourt in Picardië. Hier waant u zich even in de prehistorie en kunt u zelfs deelnemen aan vele activiteiten zoals pottenbakken, pijlwerpen en beeldhouwen.

Bekijk hier ruim 70 vakantiehuizen in Noord-Frankrijk
Pittoreske dorpen in Picardië

Dag 5: uitwaaien aan de Opaalkust

Een echte aanrader voor een daguitstap of zelfs voor meerdere dagen: een wandeling aan de Opaalkust in voormalig Nord-Pas-de-Calais. De lange kustroute langs de zee brengt u langs zandstranden en krijtrotsen. Onderweg komt u pittoreske dorpjes en levendige steden tegen, zoals de bekende badplaats Le Touquet (ook wel Paris Plage genoemd) of vissersdorp Wissant. Hoogtepunt van de route zijn de twee beroemde kliffen: Kaap Gris-Nez en Kaap Blanc-Nez. Vanaf de circa 50 meter hoge Kaap Gris-Nez is de Engelse kust te zien, namelijk de krijtrotsen van Dover. In de Tweede Wereldoorlog gold dit als een belangrijk uitzichtpunt. Op de 150 meter hoge Kaap Blanc-Nez zijn juist nog de sporen van de Eerste Wereldoorlog te zien. Hier kunt u De Naald bezichtigen, een gedenkplek voor de Dover Patrol.

Het is goed mogelijk en eigenlijk ook zeer aan te raden om langer dan één dag de tijd te nemen om de mooiste plekjes van de Opaalkust te ontdekken. De Opaalkust is namelijk langer dan 120 kilometer! Wij bieden verschillende vakantiehuizen in de buurt van de Opaalkust aan!

Strand van Cap Blanc Nez

Vakantiehuis PC33 - Baincthun (Noord-Frankrijk)

Prachtig gelegen 7-persoons vakantiehuis op 7 km. van zee in Baincthun, 25 km. van Wissant en 40 km. van Le Touquet. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €635,- per week.

Vakantiehuisje in Noord-Frankrijk
Vakantiehuis PC33 - Baincthun (Noord-Frankrijk)

Vakantiehuis PC32 - Rodelinghem (Noord-Frankrijk)

Dit 4-persoons vakantiehuis ligt aan het meer van Ardres en is een goed uitgangspunt voor uitstapjes naar Boulogne sur Mer, Calais of het strand. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €311,- per week.

Boek nu dit vakantiehuis in Noord-Frankrijk
Vakantiehuis PC32 - Rodelinghem (Noord-Frankrijk)

Vakantiehuis PC41 - Audresselles (Noord-Frankrijk)

Dit vakantiehuis In Audresselles ligt op slechts 150 km. van de zee. U kunt er met 6-8 personen terecht. Het vakantiehuis ligt op 10 km. van Wissant en 14 km. van Boulogne-sur-Mer! U huurt dit vakantiehuis al vanaf €783,- per week.

Lees hier meer over dit vakantiehuis
Vakantiehuis PC41 - Audresselles (Noord-Frankrijk)

Dag 6: naar Lille of Calais

Absolute must-sees in Noord-Frankrijk zijn de grotere steden Lille en Calais. Lille, ook wel Rijsel genoemd, is een grote stad met een historisch centrum met de prachtige Église Saint Maurice. In Lille loopt u door de kleurrijke, oude wijk Vieux Lille en winkelt u in schattige boetiekjes of in het moderne winkelcentrum Euralille. Als u genoeg tijd heeft kunt u een musea bezoeken, zoals het Palais des Beaux-Arts op Placa de la République. Zelfs in een bruisende stad als Lille kunt u rust en natuur opzoeken, bijvoorbeeld in het park Avenue du Petit Paradis. Onze laatste tip in Lille is het bovenste topje van de toren van het stadhuis. Het is even traplopen, maar het uitzicht over de hele stad is adembenemend. 

De stad Calais is ook zeker een bezoekje waard. Het strand van Calais, aan de Opaalkust is erg mooi. Op de vissershaven is er altijd leven. Wist u dat u in Calais de (veer)boot naar Engeland kunt nemen? Of u blijft in Calais om het stadhuis met het Belfort te bezichtigen. U kunt in Calais goedkoop fietsen huren en ook rijdt er een gratis pendelbus.

Opera house in Lille

Dag 7: zeehonden spotten bij de Baai van de Somme

De Somme stroomt door Noord-Frankrijk en mondt uit in de prachtige riviermonding, de Baai van de Somme of ook wel de Sommebaai genoemd. Bij de baai ligt een groot beschermd natuurreservaat, waar u vele vogels en zeehonden kunt spotten. U kunt bij de baai wandelen in en langs moerassen, duinen en heuveltjes. 

In de buurt van de Baai van de Somme ligt de kuststad Saint-Valery-sur-Somme. Hier kunt u heerlijk op het strand liggen, zwemmen in de zee, mee op een boottochtje of deelnemen aan verschillende wateractiviteiten. Binnen de stadsmuur ligt een mooie botanische tuin vol kleurrijke bloemen. Bovendien rijdt er een authentiek en schilderachtig treintje rond in de stad.

Bekijk hier al onze vakantiehuizen in de mooie Somme of bekijk hieronder alvast onze selectie van karakteristieke vakantiehuizen:

Lees hier onze top 10 bezienswaardigheden in Noord-Frankrijk
Zeehonden bij de Baai van de Somme

Vakantiehuis SO20 - Noyelles-sur-Mer (Noord-Frankrijk)

Charmant 6-persoons huis in Noyelles-sur-Mer op 5 km. van zee, 8 km. van de Baai van Somme en 13 km. van Abbeville. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €540,- per week.

Lees hier meer over dit huisje in Noord-Frankrijk
Vakantiehuis SO20 - Noyelles-sur-Mer (Noord-Frankrijk)

Vakantiehuis SO44 - Tilloy-Floriville (Noord-Frankrijk)

Vakantiehuis voor 8 personen in Tilloy-Floriville met zwembad. 20 km. tot strand en 27 km. van Saint-Valery-sur-Somme. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €648,- per week.

Boek nu dit vakantiehuis met zwembad in Noord-Frankrijk
Vakantiehuis SO44 - Tilloy-Floriville (Noord-Frankrijk)

Vakantiehuis SO42 - Noyelles-sur-Mer (Noord-Frankrijk)

Villa in Noyelles-sur-Mer voor 8 personen dichtbij Saint-Valery-sur-Somme, 10 km. tot het strand. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €743,- per week. 

Lees hier meer over dit vakantiehuis
Vakantiehuis SO42 - Noyelles-sur-Mer (Noord-Frankrijk)

Vakantiehuis PC33 - Baincthun (Noord-Frankrijk)

Comfortabel 7-persoons vakantiehuis in Baincthun. 6 km. tot het strand in Boulogne-sur-Mer en 25 km. van Wissant. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €635,- per week.

Boek dit vakantiehuisje in Noord-Frankrijk
Vakantiehuis PC33 - Baincthun (Noord-Frankrijk)

Wij van Liberté-vakantiehuizen hopen dat we u een goed beeld hebben kunnen geven van alles wat Noord-Frankrijk te bieden heeft! Heeft u nog vragen of heeft u hulp nodig? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Wij helpen u graag aan het ideale vakantiehuis in het imposante Noord-Frankrijk, het pittoreske Bretagne, het levendige Normandië, de avontuurlijke Franse Ardennen, de prachtige Loire-streek of aan de heerlijke Atlantische Kust.

 

Bekijk hier ons gehele aanbod aan vakantiehuizen in Frankrijk

Schrijf u in voor de nieuwsbrief