•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Een week aan de Atlantische kust

zaterdag 6 april 2019

Een vakantie aan de Atlantische kust in Frankrijk betekent zon, zee, strand en heerlijk relaxen. Met uitzicht op de ruige golven van de Atlantische Oceaan! Langs de ongeveer 1000 kilometer lange kust kunt u heerlijk fietsen, wandelen en verschillende watersporten beoefenen. Zo kunt u bijvoorbeeld surfen of zeilen! Daarnaast staan de Franse districten aan de Atlantische kust ook bekend om de vele wijngaarden en de heerlijke vis, die u er kunt eten. We vertellen u graag hoe een week aan de Atlantische kust in Frankrijk eruit kan zien: welke bezienswaardigheden u er echt niet mag missen, welke steden een bezoekje waard zijn en welke vakantiehuizen we er aanraden.

Een vakantiehuis aan de Atlantische kust biedt alles voor een onvergetelijke vakantie! Liberté-vakantiehuizen biedt ook in de omgeving van de Atlantische kust heerlijke vakantiehuizen aan voor betaalbare prijzen. Heeft u vragen over het huren van een vakantiehuis aan de Atlantische kust? Neem dan zeker even contact met ons op, wij helpen u graag! 

Geniet van de prachtige, afwisselende landschappen in bijvoorbeeld Charente-Maritime, Loire, Vendée of Pyrénées-Atlantique. Onze vakantiehuizen bieden u een fantastisch uitgangspunt om alle mooie plekjes te ontdekken! We zetten er alvast een paar voor u op een rijtje voordat we een complete week aan de Atlantische kust omschrijven:

Vakantiewoning voor 6 personen op het eiland Ile de Ré. 1 km. van zee en strand en 13 km. van La Rochelle. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €783,- per week.

Boek nu dit huisje aan de Franse kust
Vakantiehuis in Rivedoux, Atlantische kust

Knus vakantiehuis voor 4 personen in het zonnige Charente Maritime. Bij een recreatieplas. Uitstapjes naar Bordeaux en Cognac mogelijk. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €297,- per week.

Lees hier meer over dit vakantiehuis aan de Atlantische kust
Vakantiehuis in Montendre, Atlantische kust

5- persoons vakantiehuis op 30 minuten van zee, 18 km. van Saintes en 25 km. van Rochefort. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €432,- per week.

Vakantiehuis in Charente-Maritime, Atlantische kust
Vakantiehuis in Soulignonne, Atlantische kust

Dag 1: wijnstreek Bordeaux

De hoofdstad van Gironde, Bordeaux, staat bekend om haar vele wijngaarden en wijnhuizen. Bordeaux is het grootste wijngebied in Frankrijk. Er worden circa dertien druivensoorten gekweekt. De meeste wijnen uit Bordeaux zijn rood! Voorbeelden van wijnen uit de wijnstreek Bordeaux zijn Merlot, Cabernet sauvignon en Malbec. Voor de echte wijnliefhebber is ook een bezoekje aan het wijnmuseum Le Cité du Vin een aanrader. De audiotour, die ook in het Nederlands beschikbaar is, neemt u mee in het proeven, ruiken en zelfs voelen van wijn. In de wijnkelder staan flessen wijn uit zo’n tachtig landen en op de bovenste verdieping heeft u een prachtig uitzicht over de stad!

Bekijk hier alle vakantiehuisjes aan de Atlantische kust
Wijngaarden in Gironde

Naast de wijngaarden, zijn ook de stranden in de buurt van Bordeaux indrukwekkend. Bijvoorbeeld het ruime strand van Cap Ferret of Plage du Lac in het Noorden van Bordeaux. In de haven van Bordeaux is er ook een groene stadstuin met een speeltuin voor de kinderen. Ook niet te missen in Bordeaux is de Dune du Pyla, een duin van ongeveer 110 meter hoog, die u kunt beklimmen. In de stad vindt u het exotische park Jardin Public, waar u eventjes kunt uitrusten van alle indrukken.

In de binnenstad van Bordeaux staan er meer dan 350 beschermde monumenten op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bij het toeristencentrum kunt u een plattegrond halen met een twee uur durende wandeling langs zo veel mogelijk van deze beschermde monumenten. Tijdens deze wandeling komt u dan onder andere langs de Miroir d’Eau, dit is een laagje water op een groot plein. Hier kunt u heerlijk pootje baden, picknicken en kunnen de kinderen lekker spelen bij mooi weer. Ook komt u langs het prachtige standbeeld Monument des Girondins, wat ook wel het Vrijheidsbeeld van Bordeaux wordt genoemd. Bovendien kunt u het Grand-Théâtre en de Cathédrale Saint-André bezichtigen. Bij deze kathedraal hoort ook een uitzichtpunt over de stad. De straten van Bordeaux zijn ook goed fietsend of met een segway af te leggen.

Miroir d'Eau in Bordeaux

Bent u niet zo’n wijnfan en houdt u meer van Cognac? Dan is een bezoekje aan de stad Cognac wellicht wel iets voor u. De stad is naar de drank genoemd, dat zegt vast al genoeg…!

Dag 2: watersport en zoogdieren spotten

De Atlantische kust leent zich ook uitstekend voor verschillende watersporten. Zo kunt u op Cote des Basques in Biarritz, verkozen tot het beste strand in Frankrijk, bijvoorbeeld surfen, kajakken en kanoën. Naast deze watersporten heeft u vanaf dit strand ook uitzicht op de kust van Spanje en kunt u er genieten van meerdere golfbanen. Over golfen gesproken, de golven van de zandstranden van Aquitaine lenen zich ook uitstekend voor surfsport. Ook als u meer geniet van ontspannen op het strand dan van watersport, kunt u aan de Atlantische kust genieten van kleinere en rustige parelwitte zandstranden. Wij verwijzen u ook graag naar onze blogs over de allermooiste stranden in Frankrijk!

Surfen aan de Atlantische kust

U kunt aan de kust van Frankrijk ook zoogdieren spotten. Met een beetje geluk aan uw zijde ziet u bij de Golf van Biskaje (ook wel de Golfe de Gascogne genoemd) dolfijnen en walvissen in hun natuurlijke omgeving. De zeeboezem in de Atlantische Oceaan loopt van Frankrijk tot aan de noordkust van Spanje. Naast dolfijnen en walvissen, zijn er hier ook vinvissen, tuimelaars en zeevogels te bewonderen. 

Dolfijnen spotten bij de Golf van Biskaje

Dag 3: architectuur in La Rochelle

Een echte aanrader voor een daguitje is de havenstad La Rochelle, de hoofdstad van het district Charente-Maritime, gelegen aan de Atlantische Oceaan. Historisch gezien was La Rochelle een belangrijke stad. Erg welvarend ook, voornamelijk dankzij de wijnhandel. Vandaag de dag is dit nog goed te zien aan de vele imposante architectuur, waar de kenner invloeden uit de Renaissance zal ontdekken. De twee mooiste delen van de stad zijn Vieux Port, de oude haven en de binnenstad, waar u de terrasjes en boetiekjes zal vinden. Er steken drie hoge, Middeleeuwse torens uit in de stad: Saint-Nicolas, Laterne en Chaine. Voor een klein prijsje kunt u een van de torens beklimmen om zo een prachtig uitzicht op La Rochelle te krijgen. Misschien nog wat spannender, u kunt ook zo’n mooi uitzicht opzoeken door een ritje in het Grande Roue La Rochelle reuzenrad te boeken!

Havenstad La Rochelle

Naast het oude centrum is er nog meer te beleven in La Rochelle. Zo kunt u een stukje wandelen door het groene Parc Charruyer tussen de kleurrijke bloemenvelden. In het park vindt u ook een skateparkje, kinderboerderij en u kunt er midgetgolfen. Een andere veelgenoemd hoogtepunt van de stad is het Aquarium de La Rochelle. In ruim drie miljoen liter water vindt u er meer dan 10.000 zeedieren en ook krijgt u volop informatie over de zeeën en oceanen van de wereld. En waarschijnlijk komt dit niet als een grote verrassing, ook in La Rochelle kunt u van het strand genieten. 

Vanaf de stad is het nog maar een kleine tien minuutjes rijden over een tolbrug naar het eiland Île de Ré. Maar parkeer na de brug de auto, want de beste manier om het prachtige eiland te ontdekken is per fiets. Het eiland is erg milieubewust! De meest bekende bezienswaardigheid op het eiland is misschien wel de vuurtoren. Ook hier kunt u naar boven voor een bijzonder uitzicht. Op het eiland wordt veel zout gewonnen, er is een jam museum en ook een bezoekje aan een oesterkwekerij is volgens ons een echte aanrader (en dan natuurlijk ook de oesters proeven). Bovendien kunt u er hoge torens en abdijen bezichtigen, zoals de Abbaye Des Châteliers

Bekijk onze vakantiehuizen in Vendée, Charente-Maritime of Loire
Zoutwinning in Île de Ré

Dag 4: even rustig aan

Soms is het ook gewoon lekker om even rustig aan te doen op vakantie. Vooral als u een comfortabel en karakteristiek vakantiehuis heeft geboekt, waar u bijvoorbeeld lekker kunt vertoeven met uitzicht op de zee of baantjes kan zwemmen in uw eigen verwarmde privé-zwembad. Misschien willen de kinderen graag spelen in het kleine speeltuintje naast het huis, even wandelen door het bos of juist lekker binnen bordspelletjes spelen. Nog wat croissantjes en macarons van de lokale banketbakker en de dag is compleet. 

Ontspant u juist meer terwijl u bezig bent? Aan de Atlantische kust liggen ook veel rustige dorpjes. Zo is de regio Les Landes niet boordevol toeristen en kunt u hier in alle rust zelf de mooiste plekjes ontdekken. Les Landes staat bekend om de vele, uitgestrekte bossen. Zoals bijvoorbeeld het bos Forêt des Landes. In dit bos staat een kunstroute aangegeven: La Forêt d’Art Contemporain. Verspreid door het bos staan verschillende kunstwerken, om op deze manier kunst en natuur te combineren. Er is ook een duidelijke kaart ontworpen, zodat u geen kunstwerk misloopt (Franstalig, maar met afbeeldingen). Les Landes is ook de juiste plek om een bezoekje aan een spa te brengen.

Heeft u juist totaal geen zin in rust? Tussen diezelfde rustgevende dennen en pijnbomen in Les Landes is het ook mogelijk om te paragliden. Naast de bossen ziet u dan vanuit de lucht ook grote zandduinen en zelfs een stukje van de Pyreneeën.

Ook in het district Gironde vindt u bossen, stranden en veel rust. Een heerlijke strandwandeling in de ochtend, kijken naar de zonsopgang of zonsondergang, paardrijden door de bossen of over het strand, fietsen door de duinen… Voor fietsers en wandelaars worden er altijd duidelijk routes aangegeven! Wist u dat u bij BajaBikes fietsen kunt huren of een leuke fietstour kunt boeken?

Zonsondergang in Gironde

Dag 5: dierentuin of waterpark

Kent u het programma Wipe Out? Ooit eens gedacht: dat kan ik ook? Dat kunt u dan bewijzen in het Biscarrosse Aquapark. Het parcour is dan misschien iets milder dan de parcours op televisie, maar u zult u absoluut moeten inspannen om alle obstakels te overwinnen. Er is gelukkig altijd iemand bij om u te helpen, er zijn reddingszwemmers aanwezig in het water en bovendien bent u verplicht een reddingsvest te dragen. Naast het speelse parcours met trampolines, glijbanen en klimmuren ligt een cocktail- en tapasbar. Dus ook als u liever niet wilt klauteren en liever vanuit een strandstoel met een drankje erbij naar de anderen kijkt, kan dat hier prima. Een duik nemen in het meer van Biscarrosse-Sanguinet behoort ook nog tot de mogelijkheden. Kleine tip: in de ochtend zijn de kaartjes iets goedkoper en is het ook nog eens minder druk! 

Het is ook altijd leuk om een bezoekje aan een dierentuin te brengen. Dat vinden mensen in Frankrijk en aan de Atlantische kust ook, want er zijn er genoeg te vinden! Twee aanraders zijn Zoo du bassin d’Arcachon en Zoo de La Palmyre. Beide dierentuinen hebben een groot aantal diersoorten en geven u de mogelijkheid om dichtbij de dieren te komen door ze te voeren. Zo kunt u in Zoo du Bassin d’Arcachon bijvoorbeeld de giraffen voeren en in de Zoo de La Palmyre de olifanten en zebra’s. In deze indrukwekkende en veelbezochte dierentuin kunt u ook naar voorstellingen van papegaaien en zeeleeuwen gaan. Ook zijn er veel tropische vogels en bijzondere diersoorten, zoals witte leeuwen en tijgers.

Zoo du bassin d’Arcachon

Dag 6: over de grens en in de bergen

Vanaf de Atlantische kust in Frankrijk is het nog maar een klein stukje tot aan de Atlantische kust in Spanje. Zo kunt u bijvoorbeeld de Spaanse stad San Sebastian bezoeken. Tussen de bergen en aan de zee, vindt u de binnenstad Parte Vieja. Deze stad staat bekend om de culinaire hoogstandjes van de sterrenrestaurants en chef koks. Een leuke traditie is het eten van Pintxos. Dit lijkt op tapas, maar dan aan stokjes! Indrukwekkend aan de stad is de heuvel Monte Igueldo, met uitzicht over de stad en over zee. U kunt hier zelf te voet naar boven gaan of u kunt een kaartje kopen voor de kabeltram.

San Sebastian, Spanje

Op de grens van Frankrijk en Spanje vinden we de Pyreneeën. Het Franse gedeelte van de Pyreneeën wordt de Pyrénées-Atlantique genoemd. Hier kunt u heerlijk wandelen langs de kust en door de bergen, in de omgeving van Bidarray. Een dorp met veel natuur, gelegen op een pelgrimsroute. In Bidarray kunt u uw wandeling even pauzeren om de brug Pont Nobilia en de kerk Eglise Notre-Dame-de-l’Assomption te bewonderen. Een ander prachtig dorpje in de Pyrénées-Atlantique is Saint-Jean-Pied-de-Port aan de rivier de Nive. Eveneens onderdeel van een pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. U vindt hier vele Middeleeuwse gebouwen, zoals stadsmuren, poorten, kerken en een citadel. Interessant hier is ook het museum Prison des Évêques, over de pelgrimstochten en bisschoppen. 

Dag 7: schiereilanden Guérande en Médoc

Vanaf de Atlantische kust is het ook erg leuk om een schiereiland te bezoeken. Er zijn veel schiereilanden waar u uit kunt kiezen, wij lichten er hier twee voor u uit.

Het schiereiland Guérande staat vooral bekend om haar vele zoutmoerassen. Het zout wordt ook wel het witte goud genoemd en voor het eiland klopt deze benaming zeker. De middeleeuwse stad geniet welvaart en trots door de zoutwinning. Op Guérande kunt u een zoutmoeras bezoeken en meer leren over de technieken van zoutwinning. Daarna kunt u het historische centrum, omringd door een stadsmuur ontdekken en genieten van lokale lekkernijen op de overdekte markt. Ten slotte kunt u op Guérande ook een bezoekje brengen aan het natuurreservaat Brière Regional Natural Park. Hier staan verschillende wandelpaden aangegeven en ook kunt u er boottochtjes doen. Gidsen staan indien gewenst klaar om u te vertellen over de geschiedenis van en over de wilde dieren in het gebied en u kunt een ritje maken op een paard en wagen.

Het tweede schiereiland dat absoluut een bezoekje waard is, is de wijnstreek Médoc. Van zout naar wijn! Op Médoc vindt u namelijk de vele wijngaarden voor onder andere de prestigieuze Margaux en Latour wijnen. Bovendien kunt u ook heerlijk fietsen op Médoc en onderweg stilstaan bij de schoonheid van gebouwen als een abdijkerk in de duinen. Namelijk de Basilique-Notre-Dame-de-la-fin-des-Terres, met een plaatsje op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Wijnstreek Médoc

Wij zijn van mening dat een verblijfplaats een van de belangrijkste onderdelen is van een geslaagde vakantie. Daarom hanteert Liberté-vakantiehuizen een selectief huizenbeleid. Alleen sfeervolle en goed ingerichte huizen worden opgenomen in ons bestand. We bezoeken alle vakantiehuizen zelf en hebben regelmatig contact met de huiseigenaren. Bent u nog op zoek naar een betaalbaar vakantiehuis aan de Atlantische kust, Bretagne, Normandië, de Franse Ardennen of de Loire-streek? Neem dan zeker even een kijkje op onze website! Heeft u nog vragen over een van onze vakantiehuizen? Twijfel dan niet en neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder! We sluiten deze blog graag af met enkele fijne vakantiehuizen aan de Atlantische kust.

Lees hier ook onze andere blogs over de meest bijzondere plekjes van Frankrijk

Vakantiehuis met zwembad voor 4 personen in de rustige omgeving van Juicq aan de Atlantische kust. Uitstapjes naar Saintes en Cognac mogelijk. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €473,- per week.

Huisje aan de Atlantische kust van Frankrijk
Vakantiehuis in Juicq, Atlantische kust

Ruime 4-persoons vakantiewoning op het eiland Île d’Oléron, 1 km. van zee en strand. Dichtbij La Rochelle en Rochefort. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €338,- per week.

Boek dit vakantiehuisje nu
Vakantiehuis in Saint-Georges-d'Oléron, Atlantische kust

Sfeervol 6-persoons vakantiehuis in Le Gua, 17 km. tot het strand en uitstapjes naar La Rochelle en Rochefort mogelijk. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €608,- per week.

Lees hier meer over dit vakantiehuis
Vakantiehuis in Le Gua, Atlantische kust

Zon, rust en ruimte op het Franse platteland. Vakantiehuis in Marans voor 5 personen, dichtbij Île de Ré en 30 km. tot het strand. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €540,- per week.

Boek nu dit huisje aan de Franse kust
Vakantiehuis in Marans, Atlantische kust

Meer weten? Hier vindt u onze top 25 van de mooiste bezienswaardigheden van de Charente Maritime aan de Atlantische Kust en in deze blog leest u over de gezelligste badplaatsen en fijnste stranden aan de Franse westkust!

Neem contact met ons op over onze vakantiehuizen in Frankrijk

Schrijf u in voor de nieuwsbrief