•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 19 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Categorieën

februari 2021

De Kanaaleilanden Jersey en Guernsey

De Kanaaleilanden Jersey en Guernsey liggen voor de Franse (Normandische) kust. Deze eilanden maken deel uit van de Kanaaleilanden (Channel Islands) en behoren niet tot het Verenigd Koninkrijk, maar vallen onder het Britse Kroonbezit. Deze eilanden zijn mede bekend vanwege het gunstige belastingklimaat; er wordt géén BTW geheven en de inkomstenbelasting is lager dan in de rest van Europa.

Jersey

Het eiland Jersey ligt slechts 22 km. van de Franse kust in de baai van de Mont st Michel. Jersey is met zijn 116 km² de grootste van de Kanaaleilanden. Het telt nog geen 100.000 inwoners en er wordt zowel Engels als Frans gesproken.

Ondanks het feit dat het onder Brits Kroonbezit valt, wordt tijdens internationale evenementen het volkslied “Ma Normandie” gebruikt. Het rotsachtige eiland Jersey staat garant voor mooie stranden, een schitterende natuur, prachtige wandelingen over de 150 m. hoge kliffen en een aangenaam mild zeeklimaat.

De winters zijn er zacht en vochtig met een gemiddelde van 9°C, de zomers zijn zacht en droog met een temperatuur van gemiddeld 22°C.

Bent u in augustus in Jersey, bezoekt u dan op de 2e donderdag van de maand De Battle of Flowers Parade, een vrolijke mix van een bloemencorso met het uitbundige Zuid-Amerikaans carnaval.

Het eiland herbergt zelfs een dierentuin, de Jersey Zoo, waar het dier centraal staat. In deze bijzondere Zoo vindt u overigens alleen maar dieren die met uitsterven bedreigd worden. Door het idealistische fokprogramma lukt het ze deze dieren terug te plaatsten in de natuur. In de hoofdstad Saint Helier vindt u het Jersey Museum waar u alles leert over de historie van Jersey.

Andere leuke bezienswaardigheden: Liberation Square, Jersey Pottery,  Glass Church (glazen kerk) en het interactieve Maritime Museum.

Bij laagtij kunt u de imposante vuurtoren La Corbière bezoeken, maar let op met de getijden!

...
januari 2021

De 10 leukste uitstapjes met kinderen in Normandië

Een geslaagde vakantie in Frankrijk met kinderen begint met een goede voorbereiding. Kinderen houden nu eenmaal van afwisseling, dus is het goed om alvast te bedenken waar u terecht kunt om uw kinderen op hun eigen niveau uit te dagen, bij zonnig of minder zonnig weer. Gelukkig is er in het Noordwesten van Frankrijk een grote diversiteit aan kinderactiviteiten mogelijk die vanuit uw vakantiehuis goed te bereiken zijn.

Na een mooie en spannende dag vol nieuwe belevenissen zullen uw kinderen extra kunnen genieten van de rust bij het vakantiehuis en in alle veiligheid buiten in de tuin spelen. Liberté-vakantiehuizen heeft een ruime keuze aan kindvriendelijke huizen met een afgesloten tuin, speeltoestellen en vooral heel veel ruimte waar kinderen hun energie kwijt kunnen. Veel van deze huizen zijn dicht bij het strand gelegen of bij een boerderij, wat gegarandeerd voor vermaak zal zorgen.

Kijk naar deze 10 leukste activiteiten die u met kinderen kunt ondernemen en leef alvast toe naar een onvergetelijke vakantie waar alle gezinsleden met plezier aan terug zullen denken.

1. Avonturenpark Le Viaduc de la Souleuvre

Dit park aan de westkant van Normandië is bijzonder geschikt voor iedereen die van beweging en sensaties houdt. Voor groot en klein zijn er tal van activiteiten te vinden: bungeejumpen, reuze schommels, abseilen, boomtoppenpad, blote voetenpad, zomersleeën en nog veel meer. Hier heeft u meer dan genoeg kansen om uzelf uit te dagen en leren kinderen op een veilige manier hun grenzen te verleggen. Dit alles op een mooie groene locatie in de vallei van de Souleuvre, tussen de invasiestranden en de Mont-Saint-Michel.

2. Indoorspeeltuin L’ilot Z’enfants bij Caen

Klimmen, klauteren, glijden, springen… jonge kinderen vinden niets heerlijker. Het is een prima idee om op een renachtige dag naar deze speeltuin te gaan, waar kinderen met gemak een hele dag zoet zijn. Het thema ‘piraten’ zal ze aanspreken en de taalbarrière zal ze vast niet hinderen om nieuwe vriendjes te maken want terwijl ze helemaal in hun spel opgaan, lijkt deze al snel niet meer te bestaan. Een niet te missen bezigheid vanuit uw vakantiehuis in Normandië.

3. De miniatuur spoorbaan van Clécy

In Clécy ten Zuiden van Caen treft u een reuze miniatuur spoorbaan op een oppervlakte van ruim 300 m2 (zoekterm: ‘chemin de fer de Clécy’). U komt ogen tekort om naar de 15 treinen te kijken die permanent rijden en de honderden gebouwen, figuren en voertuigen. Een bezoek aan deze boeiende miniatuur spoorbaan combineert u bij voorbeeld met het genieten van een pannenkoek op het bijbehorende terras. U mag overigens de voormalige kalksteengroeve waar het zich bevindt vrij bezichtigen, of u stapt in het treintje dat u rond zal rijden.

...
december 2020

Het artistieke stadje Honfleur in Normandië

Bent u van plan om naar Normandië te gaan? Dan mag het het charmante, artistieke stadje Honfleur niet overslaan. Honfleur ligt aan de oostelijke zijde van de Côte Fleurie, aan de rand van het estuarium van de Seine; u kunt er komen via de Brug van Normandië (Pont de Normandie). Deze kleine havengemeente heeft een rijk historisch en cultureel erfgoed en is zeer geliefd bij toeristen.

Wanneer u in Honfleur bent, krijgt u het gevoel dat u zich in een ansichtkaart bevindt, in het prachtige romantische verleden. Dit gedeelte van Normandië biedt niet alleen een van de mooiste landschappen die Frankrijk te bieden heeft, maar ook veel rijke historie.

Honfleur neemt u honderd jaar mee terug in de tijd dankzij de oude hoge huizen, de smalle pittoreske straatjes, de dokken en de haven die zowel als vissershaven en plezierhaven fungeert. Het stadje heeft haar authenticiteit nooit verloren en trekt daarom al sinds het begin van de twintigste eeuw veel toeristen. Honfleur is de perfecte locatie voor stelletjes die een romantisch weekend weg willen, voor kunstenaars die op zoek zijn naar inspiratie of voor personen die eenvoudigweg graag van de schoonheid van de Côte Fleurie willen genieten.

Wanneer u in Honfleur bent, moet u vooral een bezoek brengen aan de oude haven in het centrum. De haven wordt omringd door huizen met een typische architectuur, zoals het voormalige verblijf van de luitenant van de koning, de Lieutenance; verder staan er overal om de haven bankjes en zijn de restanten van de oude stadsmuren te bewonderen.

Een van de mooiste overblijfselen is de Porte de Caen, één van de twee vroegere toegangspoorten tot de stad. Verder ligt op één van de kades de kerk van Sainte-Catherine, een prachtig houten gebouw dat absoluut uniek is; de gangen hebben de vorm van scheepsrompen. Een ander klein en verbazingwekkend detail is dat de toren volledig gescheiden is van het hoofdgebouw.

De vuurtoren aan de Boulevard Charles V heeft als bijnaam de Normandische toren van Pisa en is lokaal erg beroemd. Het is niet alleen een vuurtoren die lichtelijk scheef staat, maar het is waarschijnlijk ook een van de weinige vuurtorens ter wereld die in een stadspark staan.

De bouw van de nieuwe sluis heeft veel veranderingen teweeg gebracht. Over de jaren heen is het kustgebied weer volledig volgelopen.

Wilt u Honfleur ook eens bezoeken? Boek dan één van onze leuke vakantiehuizen in de buurt van dit leuke stadje.


...
september 2020

Veilig op vakantie in Frankrijk

Frankrijk als vakantiebestemming is een goede keuze als u van gevarieerde landschappen, cultuur en gemoedelijkheid houdt. De fransen zijn over het algemeen Bourgondiërs die l’Art de Vivre (de kunst van het leven) verstaan.
Binnen een halve dag tot een dag met de auto bent u al op uw vakantieadres. U hoeft nergens in de rij of tussen de menigte te staan en kunt gewoon met uw eigen reisgezelschap naar uw vakantiehuis, waar u in alle rust kunt verblijven.

Uiteraard is veiligheid met betrekking tot het coronavirus in deze bijzondere tijden heel belangrijk, ook op vakantie. Wanneer het reisadvies van de rijksoverheid positief is, kunt u met een gerust hart uw vakantie in Frankrijk doorbrengen.

Onze vakantiehuizen zijn gelegen in Noord Frankrijk, Normandië, Bretagne en de Loirestreek. Dit zijn zeer aantrekkelijke gebieden vanwege het zachte weer, de prachtige kust en tal van bijzondere bezienswaardigheden. Het landschap is er heel divers en waar u ook komt, u blijft zich verwonderen over de schone natuur en de plaatselijke architectuur. Er zijn veel wandel- en fietsroutes beschikbaar. Wilt u graag een lokale stad of dorp bezichtigen, dan kunt u een stadswandeling volgen of een museum bezoeken. De veiligheidsmaatregelen worden er ten alle tijden nageleefd (let op: soms is vooraf reserveren noodzakelijk).

Alle vakantiehuizen zijn goed per auto te bereiken, in de meeste gevallen binnen een halve dag of een dag, zodat de kans dat u tijdens uw reis in aanraking komt met een bron van besmetting minimaal is. In elk geval loopt u geenszins meer risico dan in uw vertrouwde omgeving in Nederland. Mocht iemand tijdens de vakantie toch ziek worden, dan bent u snel weer thuis. Dat is in deze tijden een prettig idee.

Bij uw vakantiehuis is alles aanwezig om heerlijk te ontspannen. U verblijft er exclusief met uw gezin of vrienden en loopt er geen risico’s. Wist u trouwens dat de Franse huiseigenaren gehouden zijn aan zeer strenge hygiëne maatregelen? Het huis wordt voor uw komst niet alleen grondig schoongemaakt, maar ook gedesinfecteerd. Met Liberté-vakantiehuizen regelt u gemakkelijk een coronaproof vakantie. Echter, voor uw eigen veiligheid raden we aan het reisadvies van de rijksoverheid tijdig te checken.

Waar moet u verder rekening mee houden als u een vakantiehuis in Frankrijk heeft geboekt?
Wilt u op reis naar Frankrijk, dan dient u in de eerste plaats in het bezit te zijn van een legitimatiebewijs. Neemt u een paspoort of id-kaart mee. Hier kan om gevraagd worden omdat de controles sinds de toename van de terroristische dreiging (met name in de hoofdstad) verscherpt zijn.
In alle grote steden als Parijs, Lyon, Marseille, Bordeaux of Saint-Tropez moet u extra alert zijn op zakkenrollers. Dat geldt tevens op alle drukke plekken, dus ook langs de westkust. Zit u in de auto, dan is het raadzaam om ramen en deuren dicht te houden.
Om zorgeloos op vakantie in Frankrijk te gaan, is het daarbij goet om te weten dat drugsgebruik en -bezit in Frankrijk verboden én strafbaar zijn. Dat geldt voor alle types drugs en ongeacht de hoeveelheid die u bij zich heeft.

Neemt u deze tips in acht, dan kunt u veilig naar een vakantiehuis in Frankrijk, het vakantieland bij uitstek. ...
augustus 2020

De 6 leukste bezienswaardigheden van het departement La Manche (Normandië)

Weg van de drukte van de grote steden vindt u La Manche; een groen en aangenaam stukje Frankrijk met leuke bezienswaardigheden. Ook hier wisselt het beroemde coulisselandschap van Normandië zich af met glooiende, groene heuvels. La Manche kent een rijke maritieme geschiedenis en dankt zijn naam dan ook aan de Franse benaming voor ‘het Kanaal’. Saint-Lô, de hoofdstad van het departement, wordt omringd door stadsmuren, waar de torens van de kathedraal uit oprijzen. Binnen de stadsmuren van Saint-Lô vindt u tal van toeristische attracties en een rijk cultureel erfgoed. Het museum van de Schone Kunsten is één van de hoogtepunten van uw bezoek aan La Manche. Het laat zien dat, ook deze regio van Normandië, een belangrijke inspiratiebron in geweest voor vele kunstenaars. Het beschikt over een prachtige verzameling kunstwerken; van oude wandtapijten uit de 16de en 17de eeuw tot indrukwekkende schilderijen van schilders als Millet en Boudin.

Naast Saint-Lô is dit maritieme stukje Normandië rijk aan vele andere bezienswaardigheden, die absoluut een bezoekje waard zijn. Speciaal voor u heeft Liberté vakantiehuizen deze hoogtepunten voor u op een rijtje gezet:

•    Het ruige, maar wonderschone landschap van La Manche;
•    Port Racine, het kleinste haventje van Frankrijk;
•    Le Mont Saint Michel, ‘het wonder van het westen’;
•    Utah Beach, het meest indrukwekkende stukje strand van La Manche;
•    Granville, ‘het Monaco van het noorden’;
•    Cherbourg, een bruisende havenstad.

Het ruige, maar wonderschone landschap van La Manche

Blootgesteld aan de wind van de Atlantische Oceaan en de woeste getijden van het Kanaal, is het kustlandschap van la Manche ruig en onbehouwen. De ruige kustlijn is erg typerend voor Normandië en een belangrijke bezienswaardigheid. Huizenhoge kliffen worden plots afgewisseld met brede zandstranden. Bewonder de ruige, granieten kust van de Cotentin in het noorden en geniet van de uitgestrekte zandstranden van de Côtes des Havres in het westen.

De Côtes des Havres kent talloze luxe zandstranden

De gouden grens tussen land en zee lijkt hier ononderbroken. De vele leuke badplaatsjes en pittoreske haventjes langs de kust van dit deel van Normandië zijn leuke bezienswaardigheden. Zo is Agon-Coutainville een levendige badplaats met een panoramisch uitzicht over de Atlantische Oceaan. Verder naar het noorden vindt u het schilderachtige havenstadje Portbail. Een doolhof van zanderige duinen beschermd de kleine haven tegen de zilte zeewind. Een eindje weg van de kust van La Manche, leiden pittoreske wegen u door de groene valleien van het achterland naar charmante dorpjes met typisch betegelde huisjes.

Port Racine, het kleinste haventje van Frankrijk

Een andere leuke bezienswaardigheid is Port Racine, zonder twijfel het meest pittoreske haventje van La Manche. Het haventje, gelegen in Saint-Germain-des-Vaux, staat bekend als de kleinste van Frankrijk. Port Racine is geliefd onder zowel vissers, vakantiegangers als de lokale bevolking. Na een frisse duik in de azuurblauwe zee bieden de rotsen van de haven u een schitterend uitzicht over de prachtige kustlijn.

...
mei 2020

Kan ik weer een vakantiehuis in Frankijk huren?

Ja! Frankrijk opent haar grenzen! Vanaf 15 juni zijn toeristen uit de Schengenlanden weer welkom in Frankrijk!

Hiervoor gelden 2 voorwaarden,  namelijk dat de gezondheidssituatie in Frankrijk niet verslechtert en dat er voor die datum afspraken moeten zijn gemaakt met het land waar de reiziger vandaan komt. Naar verwachting zal premier Rutte hier de eerste week van juni meer duidelijkheid over geven.

De belangrijkste punten uit de Franse persconferentie van 28 mei 2020:

- De gezondsheidsituatie in Frankrijk is op dit moment beter dan verwacht. Er zijn minder corona-besmettingen dus vindt een verdere versoepeling van de maatregelen plaats.

- Vanaf 15 juni zijn de grenzen met andere Schengenlanden open. Er geldt geen quarantaine voor binnenkomende toeristen (behalve als het land deze voorwaarde wel stelt aan Franse toeristen die naar dit land gaan).

- Fransen mochten tot nu toe niet verder dan 100 km. reizen. Vanaf 2 juni zijn we weer vrij om verder dan 100 km. te reizen.

- Heel Frankrijk wordt nu als ‘groene’ zone aangemerkt behalve de regio rond Parijs (zone oranje). De groene zones staan voor weinig besmettingen en beperkte restricties. De regio' s waar wij veel huizen aanbieden, namelijk in Noord-Frankrijk, Normandië, Bretagne en de Loire-streek vallen onder de 'groene zones'.

- Horeca en campings mogen vanaf 2 juni weer open, behalve de regio rond Parijs.

- Stranden, musea, theaters en parken mogen vanaf 2 juni weer open (met inachtneming van specifieke regels).

- Mondmaskers zijn verplicht in openbare gelegenheden zoals o.a. openbaar vervoer en musea.

We hopen u hiermee meer duidelijkheid over de situatie te hebben gegeven. Twijfelt u nog over uw vakantie? Wellicht is het goed te weten dat al onze vakantiehuizen binnen 4-10 uur met de auto bereikbaar zijn en dat u in het vakantiehuis alleen met uw eigen reisgezelschap verblijft. 

...
april 2020

Hebben jullie ook luxe vakantiehuizen?

Wilt u op ontdekkingsreis gaan naar de historische steden en dorpen van Normandië (zie hierboven) of de rotsachtige stranden van Bretagne? Het bezoeken van zulke prachtplekken is misschien wel het fijnst als u ‘s avonds tot rust kunt komen in uw eigen vakantiehuis. Na het genieten van een de mooiste bezienswaardigheden van Frankrijk is het namelijk heerlijk om uit te rusten op het ligbed van uw eigen privé-zwembad of lekker weg te zakken in de luxe fauteil van uw eigen woonkamer tijdens het lezen van een boek. Zo laadt u weer helemaal op voor de volgende activiteit van uw vakantie. Wij hebben een selectie gemaakt van onze modernste en meest luxueuze vakantiehuizen, die een perfect uitgangspunt zijn om de meest prachtige plekken van Frankrijk te bezoeken. ...
maart 2020

De 10 leukste bezienswaardigheden in het departement Yvelines

Even ten westen van Parijs, in de regio Île-de-France, ligt het departement Yvelines. Dit relatief kleine gebied is vooral bekend vanwege de plaats Versailles, waar Lodewijk XIII in de zeventiende eeuw het kasteel van Versailles heeft gebouwd. Het zal u niet verrassen dat in deze regio nog veel van deze Franse koninklijke geschiedenis te zien is. Daarnaast zijn er nog veel andere bezienswaardigheden in Yvelines. Wij hebben voor u een top 10 van deze bezienswaardigheden samengesteld. ...

Schrijf u in voor de nieuwsbrief