•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 20 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Categorieën

april 2022

5 franse steden die je bezocht moet hebben!

Het is een hele klus om uit alle mooie steden die Frankrijk te bieden heeft er 5 te kiezen die je bezocht moét hebben. Frankrijk heeft namelijk nogal een lijst met prachtige steden die een bezoek waard zijn. Er zijn steden met een bewogen historie, steden met bijzondere bouwwerken, steden met een prachtige ligging, charmante steden, bruisende steden; er is voor ieder wat wils. Uiteindelijk hebben we gekozen voor 5 bijzondere steden, verdeeld over de diverse regio’s waar ook onze vakantiehuizen te vinden zijn. 5 verschillende steden die allemaal één gedeelde factor hebben: ze vertalen ieder op hun eigen unieke manier, de rijkdommen van dit heerlijke vakantieland!


Reims
In het hart van de beroemde champagne streek ligt Reims, de stad die bekend staat om de grote champagnehuizen die hier gevestigd zijn.

Gelegen tussen haar prachtige wijnvelden is Reims dan ook dé stad waar u moet zijn voor een bezoek aan de indrukwekkende wijnkelders van bekende grote champagnenamen als Veuve Cliquot, Taittinger en natuurlijk Pommery. Het champagnehuis Pommery bezit één van de meest indrukwekkende wijnkelders van Reims. Via de maar liefst 101 treden tellende, in steen uitgehouwen trap daalt u af in de immense Gallo-Romaanse gewelven van de kelder, waar niet minder dan 23 tot 25 miljoen flessen champagne liggen opgeslagen. De kelders bevatten ook prachtige kunstwerken en in rotsen uitgehouwen reliëfs die de rijkdom en historie van dit wijnhuis verbeelden. Wegens de grote populariteit van de champagnehuizen, is het echter verstandig om u zich van te voren aan melden voor een proeverij of een rondleiding.  

Reims heeft naast haar bruisende champagnehart nog veel meer voor u in petto. Onderdeel van de Unesco werelderfgoedlijst, maar vooral van een onbeschrijfelijke schoonheid is de Notre-Dame Kathedraal. Deze 13e-eeuwse kathedraal is één van de voornaamste gotische bouwwerken van Frankrijk.  De kathedraal wordt gesierd met prachtige glas-in-lood ramen en maar liefst 2303 beelden, waarvan ‘l’Ange au Sourire’ (de engel met de glimlach) als het symbool van de stad is geadopteerd. In de loop van de geschiedenis is deze beroemde engel getuige geweest van wel 33 kroningen die in deze kathedraal plaatsvonden.
In het nabijgelegen Palais du Tau is het museum van de kathedraal gevestigd en vindt u onder andere levensechte beelden van de vele koningen die hier gekroond zijn. Het Palais du Tau, tezamen met de Saint Remi Basiliek, een 1000 jaar oude kerk van een serene schoonheid, zijn net als de Notre-Dame onderdeel van de Unesco werelderfgoedlijst.

Door haar roemrijke geschiedenis en oogverblindende historische monumenten, haar prachtige ligging, bruisende stadsleven en haar champagne is Reims zonder twijfel één van de vijf Franse steden die u bezocht moet hebben.

...
februari 2022

De 5 mooiste fietsroutes door de Loire streek

Glooiende wijnvelden, statige steden, prachtige kastelen en de rivier de Loire die zich als een glinsterend lint door het groene landschap slingert: De romantiek van de Loire streek is er één die zich bij uitstek per fiets laat verkennen. De regio telt meer dan 800 km aan fietsroutes die lopen van Cuffy in het Oosten tot Saint-Brevin-les-Pins aan de kust. Deze fietsroutes staan bekend onder de naam ‘Loire à Vélo’ en zijn zeer geliefd bij zowel de buitenlandse toeristen als de Fransen zelf. Loire à Vélo volgt de oevers van de rivier de Loire, en neemt u mee door een betoverend landschap waar ontelbare schatten wachten om door u ontdekt te worden. http://www.loireavelo.fr/

De routes van La Loire à Vélo zijn goed bewegwijzerd en worden aangeduid met de term ‘véloroute’. Deze véloroutes zijn veilig en worden niet onderbroken. De routes voeren langs de ‘voies vertes’ (speciale wegen die alleen toegankelijk zijn voor niet gemotoriseerd vervoer), fietspaden en wegen zonder, of met zeer weinig doorgaand verkeer. De fietsroutes zijn voor iedereen goed begaanbaar, en al naar gelang uw wensen in verschillende etappes onder te verdelen. Dus of u nou met uw gezin de fiets neemt of met een sportieve groep vrienden de buitenlucht wilt proeven, op de routes van Loire à Vélo, kan iedereen genieten al het moois dat deze streek te bieden heeft.

...
januari 2022

Tips voor het boeken van uw ideale vakantiehuis in Frankrijk

Zoekt u een betrouwbare organisatie waar u uw vakantiehuis in Frankrijk kunt boeken? Waar u persoonlijk advies kan krijgen en waarbij men met je meedenkt? Denk dan aan de wat kleinere organisaties. Waar veel mensen echter tegen aan lopen is dat ze door de bomen vaak het bos niet meer zien. Wat is er dan fijner dan iemand die de huizen kent, met je meedenkt, advies geeft en die er voor je is van het moment dat je boekt totdat je weer thuis bent. 

Hierbij een aantal praktische tips voor het boeken van uw ideale vakantiehuis:

1) Boek op tijd. Vanaf december wordt er al geboekt voor het hoogseizoen. Wacht niet te lang, veel geliefde huizen worden zelf al vanaf september geboekt voor het jaar erna!

2) Maak van tevoren een wensenlijst. Vermeld het aantal slaapkamers, de afstand naar zee en de afstand die u maximaal wilt reizen vanaf Nederland. Verder zijn vragen belangrijk als: gaat de hond mee, moet het kindvriendelijk zijn en moet het rustig liggen en/of in de buurt van een grote plaats?

3) Houd er rekening mee dat de verhuur vaak van zaterdag-zaterdag loopt in het hoogseizoen. Buiten deze periodes is het vaak mogelijk om flexibel te huren.

4) Met wie ga je in zee? Let op wat aanbieders leveren. Veel websites zijn een soort Marktplaats voor huizen en bieden geen kwaliteitsgaranties. Bij kleine gespecialiseerde organisaties die de huizen zelf bezoeken ligt de kwaliteit doorgaans hoger. Bovendien zijn zij in staat antwoord te geven op specifieke vragen, dit in tegenstelling tot de grote organisaties.

5) Contoleer de bijkomende kosten. Worden er boekingskosten berekend en wat bent u kwijt aan kosten voor water, gas en elektriciteit.

6) SGR-lidmaatschap. Check zeker in deze tijd of de organisatie lid is van de SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. De garantieregeling van de SGR vindt u op:
www.sgr.nl.

Bonnes vacances!

...
oktober 2021

Hoe ga ik duurzaam op vakantie?

Duurzaam op vakantie gaan hoeft niet ingewikkeld te zijn. Liberté-vakantiehuizen geeft u aan op welke 4 keuzes u moet letten zodat u toch op een verantwoorde manier van uw vakantie kunt genieten.

1. Bestemming – kies voor Nederland of Europa

Waar u op vakantie gaat, bepaalt grotendeels uw vervoerskeuze en is daarmee de belangrijkste keuze als het gaat om duurzaamheid. Ons vervoer zorgt gemiddeld namelijk voor de helft van onze vakantie-uitstoot. Kies voor Nederland of Europa: zo maakt u het grootste verschil. Frankrijk is dus een prima keuze!

2. Vervoer – ga met de auto, bus of trein

U kunt er niet omheen: de vervuiling die vliegen heet. Wilt u graag een grote impact maken op het milieu? Kies dan voor een vakantie binnen Nederland of Europa, met een ander vervoermiddel. Met een volle auto, bus of trein reist u ongeveer 1000 à 1200 kilometer met een relatief lage uitstoot per persoon. Huurt u een vakantiehuis in Frankrijk? Dan is het praktischer om de auto te verkiezen boven de trein of bus, zeker als u verblijft op “la campagne”. De auto maakt u namelijk een stuk flexibeler. Ter plaatse kunt u overwegen om een fiets te huren. Dit is overigens duurzamer dan een fiets meenemen i.v.m. extra uitstoot door een zwaarder belaste auto. In de meeste grotere plaatsen vindt u fietsverhuurbedrijvenb. Wilt u hierover meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

3. Verblijf – ga kamperen of boek een vakantiehuis of hotel

Dan is er nog de keuze voor uw verblijf. U kunt er hierbij vanuit gaan dat hoe luxer het verblijf is, hoe vervuilender het is. Een camping is dus nog altijd het meest duurzame verblijf. Maar: wie wat meer comfort waardeert, komt qua CO2-uitstoot met een vakantiehuis of hotel volgens de Consumentenbond ongeveer gelijk uit. Een vakantiehuis huren is dus helemaal geen verkeerde keuze. Wilt u het verschil maken? Kies dan voor een huis met minder luxe, dus zonder zwembad en sauna. Meer luxe is meer uitstoot. Wilt u toch iedere dag zwemmen? Kijk dan naar één van de vakantiehuizen op loop- of fietsafstand van zee of een meer. Met een aanbod van meer dan 320 vakantiehuizen binnen 10 kilometer van zee is er vast een vakantiehuis dat u aanspreekt.

4. Activiteiten – laat niets achter behalve uw voetstappen

Wilt u iets gaan ondernemen? Kies dan voor activiteiten die weinig tot geen natuurbelasting opleveren, zoals zwemmen, snorkelen, wandelen of fietsen. Jetskieën, golfen en alle gemotoriseerde activiteiten daarentegen kunnen natuur en milieu sterk verstoren, beschadigen en vervuilen. Daarnaast zijn deze duurzame activiteiten ook nog voordelig en is het heerlijk om even de natuur in te gaan. Als u met kinderen fietst, houd er dan wel rekening mee dat een fietshelm voor hen verplicht is in Frankrijk.

Kortom: er zijn veel leuke mogelijkheden om op een duurzame manier op vakantie te gaan. Wilt u ook op een duurzame manier vakantie in Frankrijk vieren? Neem dan een kijkje tussen ons aanbod. Zo is de eerste stap op weg naar een duurzame vakantie gezet!

...
februari 2021

De Kanaaleilanden Jersey en Guernsey

De Kanaaleilanden Jersey en Guernsey liggen voor de Franse (Normandische) kust. Deze eilanden maken deel uit van de Kanaaleilanden (Channel Islands) en behoren niet tot het Verenigd Koninkrijk, maar vallen onder het Britse Kroonbezit. Deze eilanden zijn mede bekend vanwege het gunstige belastingklimaat; er wordt géén BTW geheven en de inkomstenbelasting is lager dan in de rest van Europa.

Jersey

Het eiland Jersey ligt slechts 22 km. van de Franse kust in de baai van de Mont st Michel. Jersey is met zijn 116 km² de grootste van de Kanaaleilanden. Het telt nog geen 100.000 inwoners en er wordt zowel Engels als Frans gesproken.

Ondanks het feit dat het onder Brits Kroonbezit valt, wordt tijdens internationale evenementen het volkslied “Ma Normandie” gebruikt. Het rotsachtige eiland Jersey staat garant voor mooie stranden, een schitterende natuur, prachtige wandelingen over de 150 m. hoge kliffen en een aangenaam mild zeeklimaat.

De winters zijn er zacht en vochtig met een gemiddelde van 9°C, de zomers zijn zacht en droog met een temperatuur van gemiddeld 22°C.

Bent u in augustus in Jersey, bezoekt u dan op de 2e donderdag van de maand De Battle of Flowers Parade, een vrolijke mix van een bloemencorso met het uitbundige Zuid-Amerikaans carnaval.

Het eiland herbergt zelfs een dierentuin, de Jersey Zoo, waar het dier centraal staat. In deze bijzondere Zoo vindt u overigens alleen maar dieren die met uitsterven bedreigd worden. Door het idealistische fokprogramma lukt het ze deze dieren terug te plaatsten in de natuur. In de hoofdstad Saint Helier vindt u het Jersey Museum waar u alles leert over de historie van Jersey.

Andere leuke bezienswaardigheden: Liberation Square, Jersey Pottery,  Glass Church (glazen kerk) en het interactieve Maritime Museum.

Bij laagtij kunt u de imposante vuurtoren La Corbière bezoeken, maar let op met de getijden!

...
januari 2021

De 10 leukste uitstapjes met kinderen in Normandië

Een geslaagde vakantie in Frankrijk met kinderen begint met een goede voorbereiding. Kinderen houden nu eenmaal van afwisseling, dus is het goed om alvast te bedenken waar u terecht kunt om uw kinderen op hun eigen niveau uit te dagen, bij zonnig of minder zonnig weer. Gelukkig is er in het Noordwesten van Frankrijk een grote diversiteit aan kinderactiviteiten mogelijk die vanuit uw vakantiehuis goed te bereiken zijn.

Na een mooie en spannende dag vol nieuwe belevenissen zullen uw kinderen extra kunnen genieten van de rust bij het vakantiehuis en in alle veiligheid buiten in de tuin spelen. Liberté-vakantiehuizen heeft een ruime keuze aan kindvriendelijke huizen met een afgesloten tuin, speeltoestellen en vooral heel veel ruimte waar kinderen hun energie kwijt kunnen. Veel van deze huizen zijn dicht bij het strand gelegen of bij een boerderij, wat gegarandeerd voor vermaak zal zorgen.

Kijk naar deze 10 leukste activiteiten die u met kinderen kunt ondernemen en leef alvast toe naar een onvergetelijke vakantie waar alle gezinsleden met plezier aan terug zullen denken.

1. Avonturenpark Le Viaduc de la Souleuvre

Dit park aan de westkant van Normandië is bijzonder geschikt voor iedereen die van beweging en sensaties houdt. Voor groot en klein zijn er tal van activiteiten te vinden: bungeejumpen, reuze schommels, abseilen, boomtoppenpad, blote voetenpad, zomersleeën en nog veel meer. Hier heeft u meer dan genoeg kansen om uzelf uit te dagen en leren kinderen op een veilige manier hun grenzen te verleggen. Dit alles op een mooie groene locatie in de vallei van de Souleuvre, tussen de invasiestranden en de Mont-Saint-Michel.

2. Indoorspeeltuin L’ilot Z’enfants bij Caen

Klimmen, klauteren, glijden, springen… jonge kinderen vinden niets heerlijker. Het is een prima idee om op een renachtige dag naar deze speeltuin te gaan, waar kinderen met gemak een hele dag zoet zijn. Het thema ‘piraten’ zal ze aanspreken en de taalbarrière zal ze vast niet hinderen om nieuwe vriendjes te maken want terwijl ze helemaal in hun spel opgaan, lijkt deze al snel niet meer te bestaan. Een niet te missen bezigheid vanuit uw vakantiehuis in Normandië.

3. De miniatuur spoorbaan van Clécy

In Clécy ten Zuiden van Caen treft u een reuze miniatuur spoorbaan op een oppervlakte van ruim 300 m2 (zoekterm: ‘chemin de fer de Clécy’). U komt ogen tekort om naar de 15 treinen te kijken die permanent rijden en de honderden gebouwen, figuren en voertuigen. Een bezoek aan deze boeiende miniatuur spoorbaan combineert u bij voorbeeld met het genieten van een pannenkoek op het bijbehorende terras. U mag overigens de voormalige kalksteengroeve waar het zich bevindt vrij bezichtigen, of u stapt in het treintje dat u rond zal rijden.

...

Schrijf u in voor de nieuwsbrief