•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Winkelen in Lille, 10 tips

vrijdag 30 oktober 2015

Op slechts zo’n 20 kilometer van de Belgische grens ligt de verrassende stad Lille. Vaak ligt het op de route naar meer zuidelijke vakantiebestemmingen, maar gelukkig ontdekken steeds meer mensen de rijkdommen van deze veelzijdige en gezellige stad. En ook bij de echte shopaholics staat Lille volop in de spotlights. Niet voor niets, want buiten alle prachtige culturele bezienswaardigheden is deze stad een waar winkel walhalla. Binnenkort op bezoek in deze mooie stad? Wij geven u graag alvast wat tips voor als u gaat winkelen in Lille!

1. Euralille

Vlak bij het Eurostar station ligt het moderne, overdekte en bovenal gròte winkelcentrum Euralille. Op regenachtige dagen hoeft u hier de deur niet meer uit: met meer dan honderd uiteenlopende winkels met merken van Nafnaf tot aan Mango en Stradivarius, en een keur aan restaurants en caféetjes zult u zich hier geen moment vervelen. Het winkelcentrum biedt genoeg om een overdadige dag winkelen mee te vullen.

2. Galeries Lafayette

Galeries Lafayette is een alom bekend chique warenhuis dat niet alleen in de Franse hoofdstad te vinden is, maar ook op de Rue de Béthune in Lille. Wilt u nog genieten van alle bekende en mooie modemerken die het warenhuis te bieden heeft, plan dan zeker vóór maart 2016 uw bezoek aan Lille. Daarna zal, tot groot verdriet van veel winkelliefhebbers, het warenhuis in Lille helaas haar deuren moeten sluiten.

Vieux Lille

3. De mooie straatjes van Vieux Lille

In het oude hart van de stad vindt u een wirwar aan smalle, mooie straatjes waarin veel exclusieve merken zich gevestigd hebben. U wandelt hier langs de prachtige etalages van grote namen als Hermès, Gucci en Louis Vuitton. Maar ook meubelwinkels met modern design en bijzondere antiekzaakjes zijn in deze charmante straatjes terug te vinden. Is het tijd voor een kleine pauze? Ook dan bent u hier aan het juiste adres, want natuurlijk ontbreken de goede restaurants zeker niet in dit sfeervolle gedeelte van Lille.

4. Philippe Olivier Fromagerie

Winkelen in Lille betekent tevens genieten van de vele delicatessen die de stad te bieden heeft. Bent u een echte kaasliefhebber? Dan kunt u uw hart ophalen in de beroemde kaaswinkel van Philippe Olivier, waar u de meest heerlijke kazen wordt aangeboden. De kazen in deze winkel staan voor kwaliteit en worden veelal met respect voor traditie door boeren en ambachtslieden vervaardigd. De volle schappen in de winkel bieden u een uitgebreide keus aan smaakvolle kazen. Ziet u door de bomen het bos niet meer? De winkeliers bieden u graag een stukje aan om te proeven. Laat het u smaken!

5. Aux Merveilleux

Bent u meer een zoetekauw, ook dan is winkelen in Lille een goed idee! Sla zeker een bezoek aan Aux Merveilleux aan de Rue Léon Gambetta niet over. U kunt hier ter plekke zien hoe hun specialiteit, de Merveilleux, gemaakt wordt. Merveilleux zijn heerlijke gebakjes op basis van meringue en slagroom. In combinatie met ingrediënten zoals chocolade , karamel, kersen en hazelnoten, maken ze hier de smakelijkste exemplaren. Opschieten wordt alleen lastig in deze winkel want neemt u nu drie kleintjes in verschillende smaken, of toch maar die grote met karamel…?

Aux Merveilleux

6. Pattiserie Meert

Voor meer zoete specialiteiten kunt u terecht bij Patisserie Meert; hèt adres voor de echte gaufre. Deze van origine Vlaamse wafel wordt volgens geheim recept nog steeds op de traditionele manier gebakken. Het resultaat is een heerlijke, dunne, goudbruine en krokante wafel voorzien van het Meert logo en de zo karakteristieke kleine ruitjes. Voor de vulling heeft u weer tal van smakelijke keuzemogelijkheden. Pattiserie Meert is met recht een heerlijke winkel die, naast haar beroemde gaufre, uiteraard nog veel meer prachtige en kleurrijke creaties te bieden heeft.

De echte Gaufres

7. Caféine Coffee

Wat is winkelen in Lille zonder een heerlijke kop koffie? Het knusse Caféine Coffee heeft een fijne ontspannen sfeer en is de perfecte plek voor een gezellige tussenstop. Loopt het toevallig tegen lunchtijd? Geen nood; ze serveren er ook lekkere sandwiches gemaakt met verse ingrediënten.

8. De Vlaamse kantine Bloempot

Wilt u genieten van een ongedwongen sfeer en de echte Vlaamse keuken? Ga dan zeker een hapje eten bij één van de leukste restaurants van Lille; Bloempot. Bloempot is gevestigd in een oude meubelmakerij in het hartje van Vieux Lille. Het robuuste pand weerspiegelt de visie van de eigenaren: Eerlijke, pure en seizoensgebonden ingrediënten met een flinke dot gezelligheid.

9. Marché de Wazemmes

Bent u op dinsdag, donderdag of zondag in Lille? Breng dan zeker een bezoek aan de populaire en gezellige Marché de Wazemmes. Deze markt, waarop plaats is voor 600 kramen, behoort tot één van de grootste markten van Frankrijk. Ga op avontuur langs de vele kleurrijke kraampjes en laat u verrassen door het grote aanbod aan artikelen; van bloemen, groenten en fruit tot aan kleding, stoffen en exotische hebbedingen. De markt vindt plaats op het Place de la Nouvelle Aventure. Het overdekte gedeelte vindt u in de Halles de Wazemmes.

10. Boekenmarkt in de Vieille Bourse

Waar het er op de meeste markten vaak druk en levendig aan toe gaat, is de boekenmarkt op de prachtige binnenplaats van la Vieille Bourse een heerlijke haven van rust. Iedere dinsdag- tot zondagmiddag kunt u in deze mooie omgeving eindeloos rondsnuffelen tussen tweedehands- en antieke boeken. De rijen oude boeken omgeven het middenplein waarop schakers een fijne plek hebben gevonden om geconcentreerd hun te spel spelen. In de zomermaanden moeten zij echter op zondagmiddag plaats maken voor wervelende tango demonstraties.

Ook zin in een dagje winkelen in Lille?

Aanbod comfortabele vakantiehuizen in de buurt van Lille.
la Vieille Bourse

Schrijf u in voor de nieuwsbrief