•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

De 5 leukste activiteiten in Bretagne

vrijdag 4 augustus 2017

Grillige kustlijnen, betoverende rotsformaties  en verborgen inhammen met hagelwitte stranden. Bretagne is een pareltje van Moeder Natuur. Een gebied dat met haar ongekunstelde schoonheid en mystieke verleden al menig reizigershart heeft weten te veroveren. Met haar overdaad aan prachtige historische steden, overweldigende natuur en bijzondere culturele erfgoed, biedt Bretagne een schat aan diverse activiteiten die garant staan voor een onvergetelijke vakantie. Zin om dit bijzondere stukje Frankrijk te ontdekken? Wij helpen u graag op weg met een overzicht van de 5 leukste activiteiten in Bretagne.

1. Bezoek de betoverend mooie kust

Nergens is het verbond tussen land en zee zo sterk en zo adembenemend mooi vorm gegeven als in Bretagne. Een bezoek aan de prachtige kust van deze streek is dan ook onontbeerlijk. En of u nu het zachte zand tussen uw tenen wilt voelen terwijl u uitkijkt over kristalhelder water, of geniet van golven die met veel geweld uiteenspatten op een grillige rotskust; in Bretagne vindt u het allemaal.

Laat u overweldigen door de bijzondere schoonheid van de Côte de Granit-Rose aan de noordkust van de Côtes d’Armor. Hier vindt u de beroemde roze gekleurde granieten rotsen die in de loop der eeuwen door wind en water zijn geboetseerd in de meest bizarre vormen. Als de zon ’s avonds in zee zakt, kleurt de kustlijn hier tot een sprookjesachtig glinsterend roze en lijken de vormen van de rotsen bijna tot leven te komen. Een schitterend schouwspel dat u zeker niet mag missen.

Bekijk onze charmante vakantiehuizen dicht bij de Côte de Granit-Rose.

Een stukje paradijs vindt u op het schiereiland Crozon, waar één van de meest idyllische stranden van Frankrijk te vinden is. Wanneer u na een adembenemende wandeling langs de kust afdaalt naar het hagelwitte strand en de zon ziet glinsteren op het diepblauwe water, waant u zich in het zuiden van Frankrijk. De beschutte, natuurlijke baai geurt naar zomer en pijnbomen en is de perfecte plek om het dagelijks leven even helemaal te vergeten. De kustlijn is een feestje voor watersporters, die hier graag met kano of kajak de prachtige watergrotten ontdekken.

Het meest westelijke punt van Bretagne, la Pointe du Raz, trakteert u op een spectaculair uitzicht terwijl de frisse zeewind hier ongehinderd om u heen danst. Deze landtong met haar ruige kliffen en haar stormachtige schoonheid is de perfecte plek om te genieten van woeste golven die uiteen spatten op de rotsen. Ook zijn er diverse mooie wandelingen te maken langs deze wilde en ongetemde kust.

Bekijk onze charmante vakantiehuizen dicht bij het schiereiland Crozon en la Pointe du Raz.

La Pointe du Raz

2. Ontdek Bretagne te voet

Met haar overweldigende schoonheid is Bretagne een fantastische streek voor wandelaars. Langs de kust zijn adembenemende routes te lopen, maar ook de magische bossen in het binnenland lenen zich uitstekend voor heerlijke wandelingen.

Een van de meest iconische wandelroutes langs de kust, le Sentier des Douaniers, slingert zich met een lengte van wel meer dan 1800 km langs de onovertroffen kustlijn van Bretagne. Deze route, waarop vroeger werd gepatrouilleerd door douaniers om smokkelaars te beletten hun waar aan land te brengen, loopt van de Baai van de Mont St. Michel tot aan de Barrage d’Arzal in de Morbihan. Welk gedeelte u ook uitkiest voor uw wandeling, maak u op voor een aaneenschakeling van adembenemende plaatjes als u loopt langs de granieten rotsen van de Côte de Granit Rose, de ruige kustlijn van Finistère of de prachtige baai van de Mont St. Michel. De route wordt duidelijk aangegeven met de bekende rood met witte routepaaltjes en is overwegend zeer goed begaanbaar.

Wandel de intrigerende legendes van koning Arthur binnen in de betoverde bossen van Brocéliande. In deze magische oude bossen woonde de tovenaar Merlijn en zou de fontein van de eeuwige jeugd te vinden zijn. Zeker een wandeling waard! Mooi startpunt is het dorpje Paimpont , gelegen in het hart van de bossen aan een prachtig meer. Gidsen nemen u graag mee langs sprookjesachtige routes waar ze met hun verhalen de oeroude legendes tot leven brengen

Bekijk onze charmante vakantiehuizen dicht bij het startpunt van Le Sentier des Douaniers en in de buurt van Brocéliande.

Le Sentier des Douaniers

3. Ontdek de mooiste steden en dorpen

Cultuur en historie liggen in Bretagne voor het oprapen en niet in de laatste plaats in haar prachtige oude steden en dorpen.

Quimper is een plaatje met haar mooie vakwerkhuisjes, gezellige pleinen en stenen voetgangersbruggetjes die zich over de rivier de Odet uitstrekken. De pittoreske, bloemrijke straatjes nodigen u uit om te voet de stad te verkennen. Sla daarbij vooral een bezoek aan de indrukwekkende 13e eeuwse Cathédrale St. Corentin, met haar prachtige decoraties en glas-in-lood ramen, niet over. De stad staat ook bekend om haar beroemde handgeschilderde aardewerk, dat hier te kust en te keur verkrijgbaar is.

Bekijk onze mooie vakantiehuizen dicht bij de prachtige stad Quimper.

Ook zijn er nog tal van schilderachtige kustplaatsen te ontdekken, waaronder het geliefde St. Malo, met haar mooie ommuurde stad en heerlijke strand, het artistieke en lieflijke Pont Aven of het gezellige havenplaatsje Cancale; dè plek om te genieten van verse oesters, die hier iedere dag vanaf de oesterbanken geoogst worden. Ook het charmante Dinan met haar fotogenieke straatjes en gezellige haven zal uw hart weten te veroveren.

Dinan

4. Geniet van de overweldigende natuur

Voor natuurliefhebbers is Bretagne een waar paradijs en een must is een bezoek aan het Réserve Naturelle des Sept Îles, een beschermd natuurreservaat langs de prachtige Côte de Granit Rose en veilige haven van duizenden zeevogels.  Boek een excursie per boot vanaf Trestraou (Perros Guirec) en laat u meenemen naar de bijzondere wereld van de papegaaiduikers, Jan van Genten en vele andere gevederde bewoners van dit prachtige natuurgebied. Een onvergetelijke ervaring!

Bekijk onze mooie vakantiehuizen dicht bij Les Sept Îles.

5. Duik onder in lang vervlogen historie

Houdt u van historie, dan zit u gebeiteld in Bretagne, het land van de dolmen en menhirs. Het kersje op de taart vindt u daarbij in Carnac, waar lange rijen mysterieuze menhirs wetenschappers al jaren voor een raadsel stellen. In de groene, omliggende bossen zijn daarbij tevens oude graven te vinden. Een bijzondere plek met overduidelijk een vleugje magie in de lucht.

Bekijk onze mooie vakantiehuizen dicht bij Carnac.

Bretagne verovert en laat u na een bezoek in verwondering achter, waarschijnlijk alweer verlangend naar een volgende ontmoeting. Ook genieten van deze prachtige regio? Boek dan nu één van onze charmante vakantiehuizen in Bretagne!

Boek een vakantiehuis in Bretagne
Carnac

Schrijf u in voor de nieuwsbrief