•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

De leukste activiteiten in Noord-Frankrijk

woensdag 1 maart 2017

Wilt u er even helemaal tussenuit, maar heeft u geen zin om grote afstanden te overbruggen, dan is Noord-Frankrijk dé perfecte bestemming. Niet alleen bent u binnen afzienbare tijd op uw bestemming, maar deze regio heeft verrassend veel te bieden als het aankomt op natuurschoon, bezienswaardigheden en het Franse joie de vivre.  Een gebied boordevol  charme dat de meesten vaak alleen kennen van hun doorreis naar zuidelijker bestemmingen. Deze gastvrije noordelijke regio staat echter te trappelen om door u ontdekt te worden. Graag nemen we u daarom mee langs de leukste activiteiten in Noord-Frankrijk. Laat u verleiden..

1. Sportieve activiteiten in Noord-Frankrijk

Noord-Frankrijk biedt de sportieve vakantieganger een keur aan actieve mogelijkheden tegen adembenemende achtergronden. Houdt u van wandelen, dan kunt u uw hart ophalen aan de kust, die u meevoert langs lange stranden en witte krijtrotsen. De spectaculaire kliffen van Cap Griz Nez en Cap Blanc Nez zijn een cadeautje van moeder natuur; evenals het prachtige uitzicht dat ze u bieden. De mooie zandstranden van Noord-Frankrijk lenen zich ook uitstekend voor strandzeilen of een rit te paard.

Ook fietsers hebben in deze regio genoeg te ontdekken. Wat dacht u van een inspirerende tocht door de groene oerbossen van Crécy of een bijzondere rit langs één van ’s werelds mooiste baaien; de Baai van de Somme.

Wandelen langs Cap Blanc

2. Culturele activiteiten in Noord-Frankrijk

Steden bezoeken
De Noord-Franse regio staat bol van historische steden en pittoreske dorpjes die de perfecte bestemming zijn voor een heerlijk dagje uit.

Lille
Lille, culturele hoofdstad van Europa, herbergt een schat aan bijzondere bezienswaardigheden en bruist van de gezelligheid. In het oude centrum vindt u rondom Le Grand Place - het grote, centraal gelegen plein van de stad - tal van gezellige terrasjes en een aantal prachtige oude monumenten zoals de ‘Vieille Bourse’ het oude beursgebouw. Aan de daarom heen uitwaaierende pittoreske smalle straatjes liggen tal van mooie winkels, antiekzaakjes en kleurrijke patisserieën die de ware shopaholics zeker zullen doen watertanden.

Amiens
Ook de stad Amiens heeft u veel moois te bieden. Met haar indrukwekkende kathedraal, vele kanalen, bekende drijvende tuinen (les Hortillonages d’Amiens) en het museum gewijd aan haar beroemde voormalige inwoner, Jules Vernes, zal deze stad geen moment vervelen.

Montreuil sur Mer
Houdt u van romantiek dan moet u zeker Montreuil sur Mer niet overslaan.  Dit charmante dorpje met haar imposante stadsmuren en pittoreske straatjes neemt u mee terug in de tijd. Als u vanaf de stadswallen uitkijkt over de glooiende omgeving of dwaalt door het oude centrum zult u begrijpen waarom Victor Hugo juist hier zijn inspiratie vond voor het schrijven van zijn meesterwerk ‘Les Misérables’. ‘s Zomers kunt u genieten van een bijzondere uitvoering van dit historische verhaal, gespeeld door de inwoners van Montreuil, met natuurlijk de prachtige citadel van het dorp als adembenemend decor. Een aanrader!

Naast bovengenoemde steden mogen we ook zeker het mooie St. Valéry sur Somme met haar geplaveide straatjes of het levendige Boulogne-sur-Mer met het - zeker ook bij kinderen - geliefde Nausicaa zeecentrum niet weglaten.

Musea bezoek
Bent  u een cultuurliefhebber, ook dan zit u in deze noordelijke regio gebeiteld. De streek bezit een ongekende hoeveelheid aan musea, waaronder een aantal echte pareltjes. Denk bijvoorbeeld aan het mooie Palais des Beaux Arts in Lille; na het Louvre het op twee na grootste museum voor de Schone Kunsten in Frankrijk. Een andere aanrader is La Piscine in Roubaix, een museum dat is ondergebracht in een prachtig voormalig zwembad in Art Deco stijl.

Wilt u zich verdiepen in de historie van deze streek, ook dan zijn er tal van interessante en bijzondere musea te bezoeken. Het industriële verleden van deze regio ontvouwt zich in het historisch mijncentrum van Lewarde, het grootste mijnmuseum van Frankrijk. Een ander belangrijk deel van de geschiedenis ontdekt u in La Coupole, een enorme bunker, gebouwd door de Duitse bezetters in WOII. Vandaag de dag herbergt het een historisch centrum en een gigantisch 3D-planetarium. Een echte belevenis!

Lille Opera House

3. Ontspannen in Noord Frankrijk

Een dagje ontspannen genieten van al het moois dat deze regio te bieden heeft, zal best wel eens één van uw favoriete activiteiten kunnen worden. Ook hiermee zal de streek u ongetwijfeld verrassen.

Wat dacht u bijvoorbeeld van een heerlijk dagje ontspannen op één van de meest geliefde stranden van de Opaalkust: Le Touquet Paris Plage.  Le Touquet biedt een heerlijk lang zandstrand omgeven door geurende dennenbossen en chique villa’s in prachtige Art-Deco of Anglo Normandische stijl; de perfecte omgeving voor een luie zomerse dag.

Ook de Baai van de Somme is een prima plek om te luieren. Althans, dat vinden de zeehonden in ieder geval wel, die hier vaak heerlijk op de zandbanken liggen te zonnebaden. Trekt u er op uit in dit prachtige stukje natuur, dan zult u ze met een beetje geluk zien kunnen genieten van de zon. Ook voor vogels is de baai een paradijs. Een gids vertelt u met veel plezier over rijke flora en fauna van dit gebied.

Een andere aanrader  – zeker voor de kinderen -  is een ontspannen ritje in de ouderwetse stoomtrein die u meevoert langs deze mooie baai.

Strand Le Touquet Paris

4. Op avontuur in de Noord-Franse keuken

In Noord-Frankrijk kunt u genieten van een gulle, gevarieerde en ongecompliceerde keuken; gerechten met producten van het land, zowel als uit de zee die vol liefde en creativiteit voor u worden klaargemaakt.  Proef de regio in een heerlijke plat du jour met mosselen en echte Franse frites of laat u verwarmen door één van de vele geurige stoofpotjes.

Bierliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, aangezien de Noord-Franse streek bekend staat om haar speciale biersoorten zoals Trois-Monts, Gueze en witbier. Heerlijk in combinatie met de beroemde Bêtises worstjes uit Cambrai. En natuurlijk kent ook dit gebied haar eigen kazen; een assortiment met een zeer uitgesproken smaak en geur, zoals de Vieux Boulogne, de Maroilles, Boulettes d’Avesnes  en de Coeur d’Arras. Een gastronomisch avontuur voor de echte kaasliefhebbers!

Of u nu op zoek bent naar de authentieke, traditionele keuken van deze regio, of naar haar modernere variant, de grote hoeveelheid aan restaurants en eetgelegenheden in deze streek bieden u een uitgebreide gastronomische keuze, waarbij smaak, karakter en kwaliteit hoog in het vaandel staan.

Al deze leuke activiteiten in het prachtige gebied van Noord-Frankrijk onderneemt u het beste vanuit één van onze charmante en betaalbare vakantiehuizen.  Een comfortabele uitvalsbasis van waaruit u ongetwijfeld deze heerlijke regio in uw hart zult sluiten.

Kijk hier voor de vakantiewoning van uw dromen en ontdek het gastvrije Noord-Frankrijk!

Boek een vakantiehuis in Noord Frankrijk

Schrijf u in voor de nieuwsbrief