•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

De 6 leukste activiteiten in Normandië

woensdag 26 april 2017

Zoekt u een vakantiebestemming  waarbij cultuur, historie, natuur en ontspanning moeiteloos in elkaar overvloeien? Een plek om even helemaal op te laden en de zeewind in uw haren te voelen? Dan is Normandië, een regio rijkelijk bedeeld met bijzondere bezienswaardigheden, charmante dorpjes, dromerige vergezichten en een heerlijke kustlijn, de perfecte vakantiebestemming voor u! We hebben de leukste activiteiten in Normandië voor u op een rijtje gezet,en nodigen u graag uit kennis te maken met deze bruisende streek boordevol Franse charme!

1. Bezoek de mooiste steden van Normandië

Ronddwalen in steden waar de geschiedenis tot leven komt? Genieten van gezellige terrasjes of op zoek naar dat echte Franse gevoel? Dan zit u gebeiteld met een bezoek aan één van onderstaande steden!

Rouen
Maar liefst 28 keer schilderde Claude Monet de indrukwekkende kathedraal van Rouen.  Alleen al deze 151 meter hoge, gotische kathedraal maakt een bezoek aan deze historische stad de moeite waard. Maar ook het middeleeuwse centrum met haar smalle stenen straatjes en prachtige vakwerkhuisjes is een heerlijke plek om uw tijd te verdrijven. Daarnaast is Rouen natuurlijk de stad van Jeanne d’Arc, de jonge Franse heldin die streed tegen de bezetting van de Engelsen. In het centrum van Rouen treft u een kerk geheel gewijd aan haar nagedachtenis. Een prima stad dus om de geschiedenis in te duiken.

Caen
Ook het  zuidwestelijk gelegen Caen is een stad vol historie en charme. Het kasteel van Willem de Veroveraar en de twee indrukwekkende abdijen (l’Abbaye-aux-Hommes en l’Abbaye-aux-Dames) vindt u terug in het hart van de stad en moet u zeker niet overslaan tijdens uw bezoek aan Caen. Is het tijd om even bij te komen van al die architectonische schoonheid, begeef u dan richting de Rue du Vaugueux; waarschijnlijk het meest charmante straatje van de stad, waar achter de middeleeuwse, kleurrijke gevels heerlijke restaurantjes en cafés schuil gaan. De perfecte plek om op een zonnig terrasje te genieten van een heerlijke crèpe, zoals ze die alleen in Frankrijk maken.

Een bezoek aan het uitgebreide en prachtige oorlogsmuseum aan de rand van Caen, Le Mémorial, is tevens een zeer indrukwekkende ervaring die u niet snel zal vergeten.

Bayeux
Het zal niet moeilijk zijn om verliefd te worden op dit mooie Franse stadje, met haar pittoreske, smalle straatjes en oude vakwerkhuisjes, maar het meest bekend staat Bayeux om het bijzondere wandtapijt dat u kunt bewonderen in le Musée de la Tapisserie de Bayeux. Op een 70 meter lang wandtapijt, gemaakt rond 1068 is het verhaal van Willem de Veroveraar door middel van kleurrijk borduurwerk afgebeeld. De prachtige taferelen geven u een bijzondere kijk op de geschiedenis.

2. Bezoek de weergaloze Le Mont Saint-Michel

Een icoon aan de kust van Normandië, dat u al van verre de adem zal benemen en een must bij uw bezoek aan deze streek is natuurlijk de wereldberoemde Mont Saint-Michel. Het rotsachtige eiland met haar prachtige abdij ligt in de schitterende baai van de Mont Saint-Michel en wordt bij vloed geheel omringd door water. Een futuristische brug geeft toegang tot het eiland waar smalle straatjes en stenen trappen u langzaam omhoog naar de abdij leiden. Stop onderweg zeker bij de prachtige kloostergang en geniet van het onvergetelijke uitzicht dat u heeft vanaf het plein voor de abdijkerk. Verwacht niet dat u de enige toerist bent tijdens een bezoek aan dit fenomenale stukje middeleeuwse architectuur, maar weet dat er altijd wel ergens een plekje te vinden is, waar u met de zeewind in uw haren en uw blik op de horizon even kan wegdromen naar vroeger tijden.

Le Mont Saint-Michel

3. Geniet in de tuinen van Monet

In het groene oosten van Normandië liggen de prachtige tuinen van Monet. Bij zijn huis in Giverny ontwierp de beroemde Franse schilder met zijn feilloze gevoel voor kleur en compositie een waar paradijs, dat vandaag de dag nog steeds toeristen van over de hele wereld trekt. Stap in zijn beroemde schilderijen en wandel langs uitbundig bloeiende borders, ontdek de beroemde waterlelies of droom weg onder de geurende blauwe regen op de Japanse brug in de watertuin. Ook het schilderachtige huis van Claude Monet met haar groene houten luiken en zalmroze muren is te bezoeken. Dichter bij de creatieve en kleurrijke energie van deze beroemde impressionistische kunstenaar zult u niet meer komen!

Tuinen van Monet

4. Ontdek de mooie en veelzijdige kust van Normandië

Gezegend met een magische lichtval, prachtige witte kliffen, gouden stranden en de grandeur van de Belle Époque is de kust van Normandië sinds jaar en dag een grote inspiratiebron voor kunstenaars en zal ook u ongetwijfeld weten te betoveren.

Aan de kust van de Seine Maritime, in Étretat treft u de beroemde witte kalkstenen bogen die zich gracieus in het turquoise zeewater dompelen. Een prachtige plek voor wandelingen met adembenemend uitzicht en tonnen gezonde zeelucht.

Wilt u zich laven aan de charme van weleer dan zit u aan de Côte Fleurie gebakken. Hier treft u heerlijke badplaatsen met een rijke historie die u terugvindt in de prachtige villa’s uit de Belle Époque. Deauville met haar fijne zandstrand en beroemde houten promenade is de chique zus van haar evenzo charmante buurstranden Trouville en Cabourg. Stuk voor stuk heerlijke stranden omgeven met een vleugje elegantie die u graag mee terugvoeren naar de gloriedagen van Frankrijk aan het begin van de 20e eeuw.

Met uw kinderen genieten van eindeloze dagen onder de Franse zon? Bezoek dan de gouden stranden aan de kust van de Manche. Het verrassend blauwe water aan de stranden van Sciotot en Barneville-Carteret lenen zich uitstekend voor uren waterplezier. Zeker ook voor de kleine badgasten is het prettig om te weten dat de stranden hier in het hoogseizoen bewaakt zijn.

De kust van Normandië

5. Bezoek de indrukwekkende D-Day invasiestranden

De prachtige stranden van Normandië speelden echter ook een zeer belangrijke rol in de gebeurtenissen rondom de bevrijding van Europa tijdens WOII.  Op deze beroemde invasiestranden, die zich uitstrekken van Ouistreham tot aan Sainte Mère Église, kwamen de geallieerden op 6 juni 1944, D-Day, aan land om Europa te bevrijden van haar overheerser. Neemt u de tijd voor een trip langs de verschillende beroemde stranden zoals Omaha Beach of Arromanches en laat de historie haar verhaal vertellen. Verspreid langs de kust vindt u diverse musea en herdenkingsmonumenten die u meevoeren langs deze indrukwekkende  geschiedenis. Ook u zult ongetwijfeld geraakt worden door dit bijzondere stukje kust dat in al haar schoonheid nog steeds diepe emoties bij haar bezoekers teweeg brengt.

Invasiestranden Arromanches en de overblijfselen

6. Volg de romantische Ciderroute

Zegt u Normandië, dan is het bijna onmogelijk niet te proosten met een glas heerlijke appelcider; dé drank van deze mooie streek. Een perfecte manier om het geheim van deze locale drank èn het  romantische groene achterland te ontdekken, is het volgen van de Route du Cidre. Deze route neemt u mee door de glooiende Pays d’Auge en voert langs appelboomgaarden en lieflijke dorpjes waar mooie galleries of gezellige crêperies u zullen uitnodigen even te pauzeren. Een prima plek om uw tour te beginnen is het mooie dorpje Cambremer, in het hart van de Pays d’Auge. Vanaf hier zullen de bordjes ‘Route du Cidre’ u leiden langs de producenten van de sprankelende appelcider en de Calvados.

Kunt u niet wachten om deze heerlijke en veelzijdige streek zelf te ontdekken? Kijk dan snel bij ons aanbod aan comfortabele vakantiehuizen op de mooiste plekjes in Normandië!

Boek een vakantiehuis in Normandië
Lieflijke dorpen in de Pays d'Auge

Schrijf u in voor de nieuwsbrief