•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 20 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Mooie plekken Frankrijk

donderdag 15 september 2016

Frankrijk is een land met een overvloed aan prachtige bezienswaardigheden, betoverende natuur, rijke historie en mooie steden. Waar je reis je ook brengt in la Douce France, je zal nooit teleurgesteld worden door dit prachtige land en haar onbetwiste charme. Het enige probleem dat je ongetwijfeld zult tegenkomen, is een keuzeprobleem, want wat kies je nou als vakantiebestemming als er zoveel moois te ontdekken valt? Om je een eindje op weg te helpen, hebben wij een top 20 van de mooiste plekjes van Frankrijk opgesteld. We hadden er met gemak een top 100 van kunnen maken, maar hebben er toch maar voor gekozen de lijst wat overzichtelijk te houden. Mocht je nog twijfelen over je bestemming in jouw (en ons) favoriete vakantieland, dan hopen wij dat onderstaande lijst je zal inspireren!

1.Louvre

Het Louvre kan zich scharen onder één van de meest beroemde bezienswaardigheden van Frankrijk. Het prachtige museum bevat een schat aan wereldberoemde kunstobjecten, beelden en  sculpturen die een periode van 2000 jaar aan historie omvatten. Het Louvre zelf stamt uit de 12e eeuw, waar het eerst diende als fort, voordat het tot middeleeuws paleis werd gekroond. Trek er gerust een hele dag voor uit om de schatten van dit immense museum te bewonderen en kom daarna vooral nog een keer terug voor alles waar u die dag nog niet aan toe gekomen bent.

2. Eiffeltoren

Een top 25 van de mooiste plekken van Frankrijk kan natuurlijk niet zonder hèt symbool van Frankrijk: de Eiffeltoren. Deze iconische, compleet uit ijzer vervaardigde toren siert de skyline van Parijs en trekt dagelijks duizenden toeristen. In 1889 legde men de laatste hand aan dit beroemde Franse monument dat werd gebouwd naar het ontwerp van monsieur Gustave Eiffel. Het mooiste uitzicht over de stad heeft u vanaf de derde verdieping, op 276 meter hoogte. De wachtrijen voor de ingang van de toren vergen echter wel een beetje geduld.

3. Fontainebleau

Op minder dan 65 km van Parijs ligt het Paleis van Fontainebleau, één van de grootste koninklijke kastelen van Frankrijk. In het voormalige jachtgebouw, dat al sinds de 12e eeuw in gebruik is, deed Napoleon destijds afstand van zijn keizerschap, voordat hij verbannen werd naar Alba. Gelegen tussen haar fraai aangelegde tuinen en parken bevat Fontainebleau maar liefst 1500 sierlijke kamers voorzien van evenzo sierlijke en elegant gedecoreerde interieurs. Een bezoek aan dit bijzondere kasteel biedt u een indrukwekkende inkijk in de Franse historie en kunst- en architectonische geschiedenis.

4. Riquewihr

In het hart van de Alsace,omringd door wijngaarden en uitgestrekte bossen, ligt één van de mooiste dorpjes van Frankrijk, Riquewihr. In dit dorpje, dat weggelopen lijkt uit een sprookje, is de tijd stil blijven staan. De rijk gekleurde vakwerkhuizen, pittoreske straatjes, oude stadsmuren en stenen toegangspoort nemen u mee terug in de tijd. Geniet van de bijzondere sfeer in dit prachtige, bloemrijke stadje dat model stond voor de film ‘Belle en het Beest’ en waan u voor even terug in de tijd.

5. Camargue

Gelegen tussen de Middellandse zee en de Rhone delta, op de grens van de Provence en de Languedoc, ligt de grootste rivieren delta van west Europa; de Camargue. Dit waterrijke en unieke gebied met haar ontelbare moerassen, meren en uitgestrekte vlaktes, is het leefgebied van honderden diverse vogelsoorten, waaronder de karakteristieke roze flamingo’s. Daarnaast staat dit gebied echter ook bekend om de kleine witte Camargue paarden en de zwarte stieren die op de waterrijke vlaktes leven. Een heerlijk gebied voor natuur- en vogelliefhebbers en een paradijs voor degenen die tijdens hun vakantie graag te paard de omgeving willen verkennen.

6. La Rochelle

Gelegen aan de Atlantische kust in de Charente Maritime, ligt één van de mooiste havenplaatsen van Frankrijk; La Rochelle. Bezoek haar prachtige oude haven waar twee grote middeleeuwse torens sinds jaar en dag vanuit zee de toegang tot de stad bewaken en strijk neer op één van de vele gezellige terrasjes. Wandel door het mooie oude centrum en bewonder de vele rijkelijk gedecoreerde gebouwen en mooie vakwerkhuizen of bezoek de Grand Rue des Merciers en geniet van het kleurrijke aanbod aan winkeltjes onder de prachtige arcadebogen. De onovertroffen sfeer van deze heerlijke stad neemt je mee naar vroeger tijden, liefdevol besprenkelt met een scheutje hedendaagse Franse allure.

7. Île de Ré

Tegenover La Rochelle ligt het idyllische witte eiland Île de Ré. Veel Parijzenaars komen hier graag op adem en laten zich betoveren door de pittoreske straatjes omzoomd door vrolijk bloeiende stokrozen die prachtig afsteken tegen de wit geverfde muren van de huizen. Het geliefde eiland met haar gezellige dorpjes, heerlijk geurende bossen en goudgele zandstranden is bij uitstek geschikt om per fiets te verkennen. Met de zeewind in je haren en het intense blauw van de oceaan als je metgezel, kan je niet anders dan intens genieten van dit heerlijke eiland.

8. Île d’Oléron

Het grotere broertje van Île de Ré, Île d’Oléron, heeft van ontspannen genieten een ware levenskunst gemaakt. Île d’Oléron staat dan ook bekend om die typische relaxte eilandsfeer. Uitkijkend op de open wateren van de Atlantische Oceaan is dit eiland een waar paradijs voor windsurfers en andere watersporters. De ongerepte stranden zijn echter ook voor zonaanbieders een heerlijke plek. Pak ook hier weer de fiets voor een verkenningstocht en ontdek de beroemde oestercultuur en de karakteristieke gekleurde oesterhuisjes van dit fijne eiland.

Klik hier voor onze mooie vakantiehuizen in de Charente Maritime

9. Mont Saint Michel

De Mont Saint Michel hoort zonder enige twijfel thuis in deze rij van mooiste plekken van Frankrijk. Dit unieke monument, gelegen in de prachtige baai van de Mont Saint Michel beneemt ieder jaar miljoenen bezoekers de adem. De granieten rots met daarop de smalle straatjes die zich langs kerkjes, winkeltjes, restaurants en een prachtig klooster omhoog slingeren naar de indrukwekkende abdij, is sinds de middeleeuwen een geliefd bedevaartsoort. Bij springvloed wordt het eiland compleet omsloten door de zee; een bijzonder schouwspel dat u het best vanaf de Benedictijnse abdij op het eiland zelf kan aanschouwen.

Klik hier voor onze karakteristieke vakantiehuizen in de buurt van de Mont Saint Michel

10. Kliffen van Étretat

Deze indrukwekkende witte kliffen, gelegen in het mooie Normandië inspireerden met hun schoonheid en bijzondere vormen al menig kunstenaar, waaronder de beroemde Franse schilder Claude Monet. Zij werden getroffen door de prachtige, natuurlijk gevormde bogen en witte rotsformaties, die zich in het zachtblauwe water storten. Het hemelse kleurenpallet van deze bijzondere kustlijn met haar prachtige kliffen is er één om nooit meer te vergeten.

11. Honfleur

Eén van de andere pareltjes aan de kust van Normandië is het pittoreske havenstadje Honfleur. Ook deze stad was (en is nog steeds) een geliefd onderwerp voor veel beroemde schilders. ‘Le Vieux Bassin’, de prachtige oude haven wordt omzoomd door smalle kleurrijke huisjes en bevat talrijke gezellige terrasjes en restaurants waar het meer dan goed toeven is. Ook het oude centrum met haar schilderachtige straatjes en vele winkeltjes en galeries is een lust voor het oog. Honfleur is een havenstad vol sfeer en creativiteit, die je gezien moet hebben als je in Normandië bent.

Klik hier voor onze mooie vakantiehuizen in de buurt van Étretat of Honfleur.

12. Kathedraal van Reims

Reist u door het hart van de bruisende Champagne streek, dan mag een bezoek aan één van de mooiste Gotische kathedralen van Frankrijk zeker niet ontbreken. In deze indrukwekkende 13-eeuwse kathedraal – nu onderdeel van de werelderfgoedlijst van Unesco – werden vroeger de Franse koningen gekroond. U raakt niet uitgekeken in dit unieke bouwwerk met haar ontelbare beelden en sculpturen en haar betoverend mooie glas-in-lood ramen.

Klik hier voor onze charmante vakantiehuizen in de Champagne-Ardennes streek.

13. Château de Chenonceau

Chenonceau is misschien wel het bekendste kasteel van de sprookjesachtige Loire vallei. Het mooie kasteel is gebouwd over het water van de rivier de Cher, waarbij sierlijke bogen  passerende boten doorgang verlenen. Het kasteel staat ook wel bekend als het ‘Château des Dames’ aangezien vooral haar beroemde vrouwelijke bewoners (waaronder Catherine de Medici) hebben bijgedragen aan de uitzonderlijke architectuur en historie van het 16e-eeuwse Chenonceau. Na Versailles is Chenonceau het meest bezochte kasteel van Frankrijk, en staat daarbij tevens bekend om haar mooie tuinen.

14. Château de Chambord

Hoeveel meer kasteel kan men zich wensen? Het kasteel van Chambord is hèt meesterwerk van de Franse Renaissance. In opdracht van koning François I begon men met de bouw van het kasteel in 1519. De koning zocht een optrekje om te verblijven wanneer hij in de buurt aan het jagen was. Helaas bleek het 440 kamers tellende Chenonceau te koud en ongezellig om er voor een langere periode te verblijven. François I zelf heeft er in totaal slechts 40 dagen in doorgebracht.

Klik hier voor onze charmante vakantiehuizen in het Loire gebied.

15. Kathedraal van Amiens

De grootste kathedraal van Frankrijk, Notre Dame d’ Amiens, gelegen in het hart van de Picardie, is een middeleeuws meesterwerk. De kerk staat, naast haar uitzonderlijke omvang, bekend om haar ontelbare 13e-eeuwse Gotische sculpturen op en in de kathedraal en om haar prachtige architectonische eenheid en symmetrie. Ook is de kathedraal van Amiens één van de best bewaard gebleven kathedralen van Frankrijk en heeft het wonder boven wonder vele oorlogen en revoluties zonder veel schade op te lopen, kunnen doorstaan.

16. Côte de Granit Rose

Onderdeel van het nationaal erfgoed van Frankrijk is de bijzondere Côte de Granit Rose aan de Bretonse kust. Hier ontmoet de zee de prachtig gekleurde roze granieten rotsen, die door het water en de zeewind over een periode van miljoenen jaren in de meest fantastische vormen zijn gebeeldhouwd. De mooiste exemplaren vindt u bij Ploumanac’h. Dit bijzondere gebied leent zich uitstekend om via de prachtig, aangelegde wandelroutes langs de kust te ontdekken.

Klik hier voor onze mooie en karakteristieke vakantiehuizen in de buurt van de Côte de Granit Rose.

17. Gorges du Verdon

Gelegen in de zonovergoten Provence in het zuiden van Frankrijk, treft u één van de mooiste kloven van Europa. Het smaragdgroene water van de rivier de Verdon zoekt haar weg tussen de steile en grillige wanden van de canyon en zorgt bij iedere bocht weer voor een verbluffend schouwspel. Een prachtig gebied dat door de vele avontuurlijke wandelpaden prima te voet te ontdekken valt, maar natuurlijk kunt u ook kiezen voor een onvergetelijke kanotocht op het glinsterende water van de rivier.

18. St. Tropez

St. Tropez, voorheen een kleurrijk vissersplaatsje dat vooral in trek was bij kunstenaars en schrijvers, is vandaag de dag een waar strandresort dat wordt bevolkt door de internationale jetset. De aan de Franse Rivièra gelegen populaire badplaats is geliefd om haar goudgele stranden en gezellige haven waar u zich kunt vergapen aan de immense jachten die hier liggen aangemeerd. Na de drukke zomermaanden, hervindt  St. Tropez haar ware charme en is het een genot om door de pittoreske straatjes te slenteren en te genieten van het prachtige landschap dat de stad omgeeft.

19. Versailles

Even buiten Parijs, gelegen tussen prachtige tuinen ligt het betoverend mooie Paleis van Versailles. Wat in 1624 begon als een jachtpaviljoen, groeide in de jaren erna uit tot één van de meest indrukwekkende paleizen van Frankrijk en als symbool van de koninklijke macht. De exorbitante rijkdom van het paleis betekende echter tevens de ondergang voor de bewoners ervan, toen het volk in opstand kwam tegen zoveel decadentie. Na de Franse Revolutie werd in 1837 het kasteel tot museum uitgeroepen, en kunnen wij vandaag de dag nog steeds haar prachtige kamers, bijgebouwen en tuinen bewonderen.

20. D-day invasiestranden

Eén van de meest indrukwekkende plekken in Frankrijk zijn de invasie- of D-Day stranden in Normandië. Op 6 juni 1944 kwamen hier de geallieerde soldaten aan land om Europa te bevrijden van haar onderdrukker. Ondanks de vreselijke gevechten die er die dag geleverd werden, betekende deze slag een ommekeer in de geschiedenis en leidde het uiteindelijk tot de bevrijding van Europa. De prachtige stranden, sommige met indrukwekkende monumenten, andere met overblijfselen of littekens van de strijd, nemen u mee terug naar deze veelbewogen periode. De vele musea, waaronder het Mémorial van Caen, vertellen u daarbij alles over deze heldhaftige slag om Normandië. Een bezoek om nooit te vergeten.

Klik hier voor onze mooie vakantiehuizen vlakbij de beroemde invasiestranden van Normandië.

Ook zin om deze prachtige plekken in Frankrijk te bezoeken?

Boek nu een vakantiehuis in Frankrijk

Schrijf u in voor de nieuwsbrief