•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 22 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Categorieën

december 2023

De allermooiste stranden in Bretagne

Stelt u zich eens voor: u ligt languit op uw badlaken, zonnebril op, het rustgevende geluid van golven en van spelende kinderen op de achtergrond, het zonnetje schijnt en u hoeft gewoon echt even helemaal niets. Dat noemen wij nou optimale ontspanning en dit vindt u dichterbij dan u denkt. U hoeft geen halve dag te vliegen naar de Malediven of Ibiza, na gemiddeld acht uur rijden vindt u honderden prachtige stranden! Namelijk in het mooie Bretagne,  één van de meest geliefde departementen van Frankrijk. Liberté Vakantiehuizen zet de allermooiste stranden graag voor u op een rijtje! De stranden in Bretagne bieden voor ieder wat wils! Bretagne kent echte toeristische trekpleisters. Hier waant u zich in de gezellige drukte, die levendige havens en pittoreske badplaatsen met zich mee brengen. Maar in Bretagne kunt u ook onontdekte plekjes opzoeken, met ongerept natuurschoon en pure stilte en rust. Loop via grote, parelwitte zandstranden, die zich ver uitstrekken over de kustlijn van Bretagne zo door tot kleine baaitjes, verborgen achter de vele krijtrotsen en stenen.

...
september 2023

80-jarig bestaan invasiestranden Normandië

In 2024 bestaan de indrukwekkende invasiestranden in Normandië 80 jaar! Dit wordt in Normandië uitgebreid gevierd rond 6 juni met het D-Day Festival! Is het altijd al uw wens om het prachtige Normandië te bezoeken? Dan is dit het uitgelezen moment! De invasiestranden zijn in deze periode het middelpunt van vele bijzondere activiteiten. Voor de avonturiers onder ons is er zelfs de mogelijkheid om parachute te springen. Als u het graag wat rustiger aandoet dan zijn er ook voldoende mogelijkheden. U kunt mooie wandelingen over de stranden maken of door de oorlogbunkers bezoeken onder leiding van een gids. Ook zijn er verschillende exposities, zoals een tentoonstelling van militaire vaartuigen, een boekenbeurs inclusief lezingen van auteur. Hoogtepunten van het festival zijn iedere 5 jaar een grote vuurwerkshow, een luchtshow met historische vliegtuigjes, een herdenkingsceremonie en een vredesmars, waar u gratis aan kunt deelnemen.

...
juli 2022

Verkeersregels in Frankrijk

Voordat u met de auto naar Frankrijk op vakantie gaat, is het goed om de geldende verkeersregels in Frankrijk nog eens aandachtig door te lezen. Naast de algemene verkeersregels die wij in Nederland kennen, gelden in Frankrijk namelijk een aantal regels die hier enigszins van afwijken. Wij zetten de belangrijkste hieronder voor u op een rijtje.

Priorité à droite
Nadert u een gelijkwaardige kruising, dan heeft het verkeer dat van rechts komt, altijd voorrang.  Op de snelwegen geldt niet alleen een maximum-, maar ook een minimumsnelheid van 80 km/uur op de linkerrijstrook.

Alcoholtester
Het is verplicht om een ongebruikte alcoholtester in uw auto te hebben. U bent u als automobilist echter niet verplicht de test te gebruiken voordat u de weg op gaat. U kunt een alcoholtester kopen bij de ANWB winkel bij u in de buurt, of
bestellen via de webwinkel op de ANWB site.

Gevarendriehoek en veiligheidshesjes
Het is tevens verplicht een reflecterende gevarendriehoek en veiligheidshesjes in de auto te hebben, die kunnen worden gebruikt bij noodgevallen of ongelukken. Op de autoroutes (autosnelwegen) hoeft u bij pech de gevarendriehoek echter niet te gebruiken. Dit kan op de drukke wegen extra gevaar met zich meebrengen. Wel is iedere inzittende verplicht de veiligheidshesjes aan te trekken en zich zo snel mogelijk achter de vangrail in veiligheid te brengen.

Kinderen
Kinderen jonger dan 10 jaar moeten verplicht in een kinderstoel/zitverhoger worden vervoerd, totdat zij groot genoeg zijn om zonder extra verhoging in de veiligheidsgordels van de auto te passen.


Het is voor de bestuurder verboden om achter het stuur via oortjes of een headphone naar muziek te luisteren of te telefoneren. Telefoneren of naar muziek luisteren is alleen toegestaan via een handsfree besturingsset of carkit.

De bestuurder mag niet worden afgeleid door handelingen die niet met het besturen van de auto te maken hebben. Kijkt u daarom uit met eten of drinken achter het stuur. U kunt hiervoor bekeurd worden, wanneer dit voor teveel afleiding zorgt.

Binnen de bebouwde kom is het verboden de claxon te gebruiken, behalve in het geval van een dreigend ongeluk of dreigende botsing.

Heeft u alcohol gedronken en gaat u de weg op, dan is het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed 0,5 promille. Voor bestuurders die nog niet langer dan 3 jaar hun rijbewijs hebben, geldt een maximum van 0,2 promille.


Verkeersborden in Frankrijk

Snelwegen of autoroutes worden in Frankrijk altijd aangeduid met een blauw bord met witte letters. Andere wegen -  zoals de provinciale wegen of routes nationales -  worden aangeduid met witte borden en zwarte letters. Alternatieve routes naar bekende plaatsen worden aangegeven met groene borden met witte letters. Deze routes bevatten geen tolwegen. Tolwegen worden altijd aangeduid met de term ‘peage’.
Voor een uitgebreid overzicht van de actueel geldende verkeersregels in Frankrijk verwijzen wij u graag naar de site van de ANWB. http://www.anwb.nl/vakantie/frankrijk/informatie/verkeersregels


Wilt u er dit jaar ook met de auto op uit in Frankrijk? Kijk dan een bij ons aanbod aan charmante vakantiehuizen op de mooiste plekjes aan de westkust van Frankrijk!

...

Schrijf u in voor de nieuwsbrief