•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Kerst in Frankrijk

vrijdag 19 november 2021

De decembermaand is in Frankrijk onlosmakelijk verbonden met de magie van kerst. Zodra de temperaturen buiten winterse waarden aannemen, wordt de warmte van elkaars gezelschap opgezocht in gezellig versierde huizen of restaurants. In veel Franse steden, die rond de kerst vaak prachtig verlicht worden, treft u sfeervolle kerstmarkten. De perfecte plekken om u onder te dompelen in de geuren en kleuren die zo onlosmakelijk verbonden zijn met de kerst. Houdt u ook zo van dat onvervalste kerstgevoel? Dan is kerst in Frankrijk een fantastisch idee!

Genieten van kerst in Lille

Eén van de Franse steden die zich rond de kerstdagen omtovert tot een prachtig kersttafereel, is Lille. In het mooie centrum van de stad, op het Place du Général de Gaulle vindt u vanaf eind november vele sfeervolle kerstkraampjes met mooie en originele producten. Ook staat hier het grote reuzenrad van waaruit je een sprookjesachtig uitzicht hebt op de gezellig verlichte straten en kraampjes van de stad. Voor bijzondere kerstcadeautjes kunt u ook uitstekend terecht in één van de vele leuke winkeltjes in het mooie, oude centrum van de stad, Vieux Lille.

Franse kerst in Arras

Ook de mooie stad Arras in Nord-Pas-de-Calais ontvangt u in december volledig in kerstsfeer. In het hart van de stad op het schitterende plein ‘Grand Place’ vindt u meer dan 90 houten kraampjes waar ambachtslieden en winkeliers u zullen verleiden met diverse regionale en ambachtelijke heerlijkheden. Laat u betoveren door de beroemde chocolade harten van Arras ‘les coeurs en chocolat’, kom op temperatuur met een glas heerlijke warme wijn, of proef de winter in de vers geroosterde kastanjes. Daarnaast kunt u schaatsen, worden er kookworkshops gegeven en zullen de kinderen een ritje op een houten paard in de prachtige ouderwetse carrousel zeker niet kunnen weerstaan! Als ’s avonds het plein met haar mooie gevels dan ook nog eens sprookjesachtig verlicht wordt en de klanken van een kerstkoor langs de kraampjes dwarrelen, begrijpt u waarom u met kerst in Frankrijk moet zijn!

Grootse kerstmarkt in Amiens

Een van de grootste kerstmarkten in het Noorden van Frankrijk is die van de historische stad Amiens. Meer dan 135 kraampjes in de vorm van houten chalets strekken zich over 2 kilometer uit over de stad. Ook hier treft u weer een keur aan bijzondere, ambachtelijke, lokale maar ook exotische producten. Kinderen brengen natuurlijk een bezoek aan de kerstman die in zijn eigen houten chalet met een grote glimlach op hen zit te wachten. Ook op het Place Gambetta worden er veel leuke activiteiten en spelletjes voor de kinderen georganiseerd. Eén van de hoogtepunten is het prachtige licht- en geluidsspektakel dat zich iedere avond om 19.00 uur afspeelt op de façade van de betoverend mooie kathedraal van Amiens.

Ouderwets kerst vieren in Caen

Ook Caen biedt u in de decembermaand een heerlijk nostalgische kerstsfeer. Het place Saint-Sauveur herbergt dan 50 traditionele houten chalets waarin de meest uiteenlopende kerstartikelen worden aangeboden.  Proef van de ambachtelijke en lokale gastronomie of bewonder mooie handgemaakte producten. Op het Place du Théâtre kan op de kunstijsbaan heerlijk een rondje worden geschaatst. In de gezellig verlichte straten zingen de kerstkoren u tegemoet en overal worden speciale activiteiten voor de kinderen georganiseerd. En natuurlijk bestaat ook hier de kans dat je de kerstman in hoogsteigen persoon tegen het lijf loopt!

Fijne kerst in Frankrijk!
Naast bovengenoemde steden treft u in de decembermaand in nog veel meer steden in Frankijk gezellige en sfeervolle kerstmarkten. Noemenswaardig daarbij is dan nog zeker de kerstmarkt van  Saint-Pierre-sur-Dives, die wordt gehouden in de prachtige middeleeuwse hal van deze Normandische stad.

Bent u rond de kerst in Frankrijk en bent u op zoek naar de magie van deze speciale en feestelijke tijd, dan zou een bezoek aan één van deze mooie markten en de prachtig verlichte steden dus zeker niet mogen ontbreken. En wat is er dan fijner om daarna met rode wangen van de kou en vol van dat speciale kerstgevoel in geliefd gezelschap thuis te komen in één van onze gezellige vakantiehuisjes, om daar samen een heerlijke kerst in Frankrijk te vieren! Wij wensen u in ieder geval alvast een joyeux Noël!

Wilt u ook genieten van een mooie kerst in Frankrijk? Boek dan nu één van onze gezellige en comfortabele vakantiehuizen op vakantiehuisfrankrijk.nl

Schrijf u in voor de nieuwsbrief