•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 22 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Categorieën

maart 2012

Tip voor Normandië: Rouen, stad van Jeanne d'Arc

Gaat u naar Normandië? Bezoekt u dan zeker de indrukwekkende stad Rouen. De oude hoofdstad van het Normandische rijk heeft prachtige gotische kerken en verschillende musea waaronder het Jeanne d’Arc museum. Op het Vieux Marchéplein werd de legendarische heldin als heks verbrand. Hoe zat het ook al weer precies met Jeanne d’Arc?

Tijdens de Honderjarige oorlog (1337-1453) tussen Engeland en Frankrijk hoort de zeer gelovige Jeanne d’Arc, dan pas 13 jaar, stemmen van de engelen Michaël, Catherine en Margriet die aangeven dat ze de strijd aan moet gaan met de Engelsen. Door haar ideeën wordt vervolgens een heel leger op de been gebracht. In 1429 slaagt Jeanne erin het Beleg van Orleans te breken waarna ze de bijnaam “La Pucelle d’Orléans krijgt, de maagd van Orléans, Ze begeleidt kroonprins Karel V11 naar Reims waar hij tot koning wordt gekroond. Een jaar later heeft ze haar eigen leger maar wordt vervolgens gevangen genomen door de Engelsen. Na een kort proces wordt Jeanne d’Arc veroordeeld voor ketterij en in de Normandische stad Rouen op de brandstapel verbrandt. In 1456 wordt Rouen door de Fransen heroverd en wordt het proces opnieuw gedaan waarna Jeanne en haar familie volledig in ere worden hersteld.

Jeanne d’Arc staat tegenwoordig voor alles wat ‘puur’ Frankrijk is . In 1920 wordt ze door de katholieke kerk tot heilig verklaard. Wilt u Rouen, de stad van Jeanne d’Arc zelf bezoeken en zoekt u een geschikte accommodatie?

Voor leuke vakantiehuizen dichtbij Rouen kunt u terecht op
www.vakantiehuisfrankrijk.nl

Een leuk tip is bijvoorbeeld het huis: http://www.vakantiehuisfrankrijk.nl/vakantiehuis/normandie/seine+maritime/SM13/183 ...
februari 2012

De Slag van de Somme

Op 1 juli 1916 begint het offensief van de Somme na dagenlange zware bombardementen. De Britten en Fransen vormen een breed front van Baupame (Pas de Calais) tot Chilly (Somme). Meer dan 20.000 Gealieerden sneuvelen deze eerste dag en met dan 40.000 raken er gewond.

Na maanden van zware strijd is het front slechts enkele kilometers opgeschoven en zijn er meer dan een miljoen doden gevallen. Arras, Lens, Cambrai, Armentières en Bailleul zijn vernietigd en het landschap is totaal onherkenbaar veranderd. De Slag van de Somme is de bloedigste strijd van de Eerste Wereldoorlog. Het was ook de eerste mondiale strijd in de moderne geschiedenis met soldaten van meer dan dertig nationaliteiten omdat de koloniale onderdanen waaronder Indochinezen, Zuid-Afrikanen en o.a. Australiërs meevochten met Engeland en Frankrijk.

Wilt u meer te weten komen over de historische achtergronden van deze veldslag? In Péronne vindt u het museum Historial de la Grande Guerre dat u meer informatie verschaft. Naast de talloze oorlogskerkhoven is ook Thiepval interessant omdat u hier het 45 meter hoge monument vindt ter nagedachtenis aan de gevallen Britse soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Ook het nabijgelegen documentatiecentrum is een bezoek waard omdat u hier een duidelijke uitleg krijgt.

Behalve een interessante historie staat het departement de Somme ook bekend om haar uitgestrekte natuurgebieden waar u prachtig kunt wandelen en fietsen. Bent u van plan om een week of langer te verbijven in deze streek? Kijkt u voor meer tips en leuke vakantiehuizen dan eens op www.liberte.nl ...
oktober 2011

Leen een gratis fiets en ontdek de schone havenstad La Rochelle

Met zijn indrukwekkend architectonisch erfgoed en goed bewaarde monumentale gebouwen is La Rochelle, hoofdstad van het departement Charente Maritime,  misschien wel de meest schilderachtige stad aan de Atlantische Oceaan. Deze charmante oude havenstad met prachtige torens en imposante donjons streeft ernaar onderscheidend te zijn en heeft diverse innoverende projecten opgestart om de schoonheid van de stad te bewaren en de cultuur en het toerisme positief te stimuleren.

Naast de mogelijkheid om elektrische auto’s te huren, is veel aandacht besteed aan parkeermogelijkheden en het openbaar vervoer en dat laatste zowel in de stad als op het water.

Zo vindt u er onder anderen een elektrische boot (Le Passeur) die u van le Vieux Port naar het Aquarium en het stadscentrum vervoert en de "Bus de Mer" waarbij tevens gebruik wordt gemaakt van zonne-energie. Een ander bijzonder verschijnsel zijn de vele gele fietsen die u er tegen zult komen: Les Vélos Jaunes.

In La Rochelle zijn diverse adressen waar u fietsen kunt huren, maar u kunt er dus ook gratis een lenen.

Op vertoon van uw identiteitsbewijs krijgt u bij het Office de Tourisme gedurende twee uur gratis een Vélo Jaune tot uw beschikking. Vanaf het derde uur betaalt u overigens slechts € 1 per uur.

Deze Vélos Jaunes zijn beschikbaar van mei tot september, en 7 dagen per week. Meer info vindt u op de website:
www.larochelle-tourisme.com

Dus parkeer uw auto op één van de vele parkeerplaatsen en profiteer van dit unieke en schone initiatief!

U zult versteld staan van de pracht van deze authentieke, sfeervolle stad met al zijn marktpleinen, terrassen, restaurants, torens en gevels. La Rochelle is zo veel mooier “en vélo!” ...

Schrijf u in voor de nieuwsbrief