•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 22 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Categorieën

mei 2016

Brandstoftekort Frankrijk; kan ik nog tanken?

25 mei 2016. Bij alle raffinaderijen wordt op dit moment gestaakt. Honderden pompstations zijn (deels) gesloten omdat ze geen benzine en/of diesel meer hebben. Volgens het laatste nieuws is 1 op de 5 tankstations gesloten. 4 op de 5 is dus gewoon nog open. Bij de tankstations waar nog wel brandstof te krijgen is staan lange rijen. Er kan maximaal 20 liter getankt worden.

Het tekort komt door stakingen en blokkades bij raffinaderijen. De bevoorrading van de tankstations ligt daardoor stil. Dinsdagochtend heeft de oproerpolitie in Marseille de blokkade van de grootste brandstofopslagplaats in het zuiden opgebroken. De regering wil de komende dagen alle raffinaderijen ontzetten. Of dat gaat lukken is de vraag.

Er zijn vooral tekorten in het noorden en westen van Frankrijk, in Normandië en Bretagne, maar ook rond Lyon staan verschillende tankstations droog. Ook vanuit andere plaatsen worden tekorten gemeld. Het gaat dan vooral om benzinepompen langs N-wegen en bij supermarkten. Langs de autosnelwegen zijn de tankstations veelal open en zijn er geen tekorten.

Volgens het ANWB-steunpunt Lyon is er vooral een tekort aan diesel.
Het advies van de ANWB is om bij iedere gelegenheid de auto vol te tanken, ook als er nog voldoende brandstof in de tank zit.

Voor meer info, bekijk de Franse website
http://penurie.mon-essence.fr/w/ met een overzicht (kaart en lijst) van getroffen Franse tankstations.

Deze informatie komt grotendeels van de website van ANWB. Kijk voor de meest actuele informatie op: http://bit.ly/20zz0EM ...
mei 2016

Franse zinnen voor op vakantie

Gaat u op vakantie naar Frankrijk maar bent u de Franse taal (nog) niet meester? Geen nood! Naast de vertrouwde taalgidsen voor op reis, zijn er tegenwoordig tal van apps voor uw smartphone waarmee u snel en eenvoudig woorden en zinnen kunt vertalen. Hierbij is het zelfs vaak mogelijk een zin in te spreken in je eigen taal, waarna deze zin direct in de taal naar keuze wordt terug gesproken. Vaak werken deze apps ook offline, en is een internetverbinding dus niet nodig om uw vertaalhulp in te schakelen. Zo wordt communiceren op vakantie een stuk makkelijker! Bent u in Frankrijk dan zult u tevens merken dat steeds meer Fransen u ook in het Engels te woord kunnen staan. Wilt u echter tijdens uw vakantie van de gelegenheid gebruik maken om uw Frans wat bij te spijkeren, lees dan snel hieronder onze tips! ...
februari 2016

Top 25: de mooiste bezienswaardigheden van Noord-Frankrijk

Helemaal in 'la douce France' verblijven maar op slechts een halve dag rijden vanaf Nederland? Dan is Noord Frankrijk voor u de ideale vakantiebestemming. U hoeft zich geen moment te vervelen met de veelheid aan bezienswaardigheden. Van historische steden en dorpjes tot prachtige natuur, van fijne zandstranden tot charmante badplaatsen, deze bijzondere regio heeft alles te bieden. Leuke tips om uw bezoek voor te bereiden en alvast in de stemming te komen vindt u in onze top 25 van mooiste bezienswaardigheden van Noord Frankrijk.

Als kunst- en cultuurliefhebber kunt u uw hart ophalen in Noord Frankrijk. Dankzij zijn bewogen geschiedenis kent het vele mooie historische bezienswaardigheden. Een voorbeeld hiervan zijn de indrukwekkende kathedralen en eeuwenoude abdijen. Ontdek ook het culturele Lille met zijn mix van oude en moderne architecturale bezienswaardigheden. Ook als natuurliefhebber is het heerlijk vertoeven in Noord Frankrijk. U mag de overweldigende landschappen van de Kaap Blanc-Nez en de Kaap Gris-Nez en van het regionaal natuurpark Scarpe-Escaut bij Hergnies beslist niet missen!

...
oktober 2014

Top 25: de mooiste bezienswaardigheden van de Franse Ardennen

Een grote natuurlijke schoonheid en een alomtegenwoordige geschiedenis. In het noorden van Frankrijk vindt u de Franse Ardennen. De Franse Ardennen zijn vooral geliefd om zijn uitgestrekte wijnvelden, de Champagnestreek, de ruige natuur en historische bezienswaardigheden.

Om het mooiste van de Franse Ardennen te ontdekken heeft Liberté-vakantiehuizen een top 25 gemaakt van de mooiste bezienswaardigheden van dit groene stukje Frankrijk. Lees ook zeker even onze blog 'Op naar de Franse Ardennen!', waarin we u nog meer vertellen over de steden en bezienswaardigheden van de Champagne-Ardennen.

...
maart 2014

Top 25: de mooiste bezienswaardigheden van Bretagne

Bretagne verwelkomt u en nodigt u uit voor een onvergetelijke vakantie. Er is volop te ondernemen in het mooie Bretagne: van wandelen over de roze rotsen van de Granietkust en in de ongerepte natuur, ontspannen op het strand, tot een dagje cultuur snuiven in één van de historische stede: u hoeft zich geen moment te vervelen. Aan de kust in Bretagne vindt u diepgroene zeeën, pittoreske badplaatsjes en een rotsachtige kustlijn. In het binnenland heeft Bretagne een groot natuurlijk en historisch erfgoed. Wist u dat Bretagne een eigen taal heeft - het Bretons -, een Keltische taal die in niets op het Frans lijkt? En dat deze streek rijk is aan folklore en tradities?
Of u nu liefhebber bent van een heerlijke strandvakantie of juist meer van actieve, culturele uitstapjes houdt: Bretagne heeft voor ieder wat wils!

Bretagne bestaat uit vier departementen: de Côtes d’Armor in het noorden, Ille et Vilaine in het oosten, de Morbihan in het zuiden en de Finistère in het westen. Omdat er zoveel te ontdekken is in Bretagne heeft Liberté vakantiehuizen een top 25 gemaakt van de mooiste bezienswaardigheden.

...

Schrijf u in voor de nieuwsbrief