•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Haute-Normandie

vrijdag 17 januari 2014

De departementen Eure en Seine-Maritime vormden vroeger samen met drie andere departementen de regio Normandië. Tegenwoordig zijn ze samengevoegd in de regio Haute-Normandie. Deze twee bestuurlijke eenheden zijn verschillend als dag en nacht.

Eure

Eure, met als hoofdstad Evreux, bestaat uit relatief goed behouden natuurgebieden, platteland, bossen en heeft geen grote steden.

Seine-Maritime wordt gekenmerkt door zijn krijthoudende grond, het Pays de Caux, dat zich uitstrekt tot aan het departement Manche en de Albastenkust (Côte d'Albâtre) vormt. Hier vinden we indrukwekkende kliffen zoals bij Etretat. In het zuiden van de regio ligt het Pays de Bray, een wallenlandschap met veel abdijen, kastelen en boerderijen omringd door een haag of met een duiventil. Deze landelijke architectuur is kenmerkend voor het gebied. In de regio zijn ook steden te vinden. Aan de noordkust liggen Dieppe en Fécamp, en Le Havre met zijn industriële haven ligt verder naar het zuiden. Verder landinwaarts ligt Rouen, de stad met honderd klokkentorens en de prachtige kathedraal die door Monet is vereeuwigd.

Toerisme in Haute-Normandie

Normandië heeft zo veel te bieden dat het een van de populairste toeristische bestemmingen in Frankrijk is. De meest bezochte bezienswaardigheden van Normandië zijn de ruige Côte d'Albâtre met de indrukwekkende kliffen, de grote zandstranden en de Cap de la Hague. Er zijn ook verschillende natuurgebieden te vinden, zoals Mare de Vauville, de monding van de Seine, de kliffen van Cap-Romain en nog veel meer.

Bekende badplaatsen: Deauville, Trouville, Granville.

Bekende jachthavens: Le Havre, Deauville, Ouistreham, Dives sur Mer, Port-en-Bessin-Huppain, Honfleur.

Verder zijn er verschillende bijzondere plekken die u kunt bezichtigen, zoals Mont-Saint-Michel, het oude centrum van Rouen, de slagvelden van de invasie van Normandië, het huis en de tuinen van Claude Monet in Giverny, Fécamp met het Palais Bénédictine en de abdij van Fécamp.

De officiële website van de VVV in Normandië: http://www.normandie-tourisme.fr/site-grand-public-109-1.html

Schrijf u in voor de nieuwsbrief