•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Bezoek het Musée de Caen in de Calvados (Normandië)

vrijdag 18 oktober 2013

In het oude hertogelijk kasteel van Caen bevindt zich het Musée de Normandie (museum van Normandië). Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van Normandië dan is dit museum een echte aanrader!

Wat zijn de geheimen van dit museum?

Wat zijn de geheimen van dit museum?

Na meerdere verwoestingen tijdens de gevechten in de Tweede Wereldoorlog, werd er in opdracht van Georges Henri Rivière en Michel de Boüard archeologisch en etnografisch onderzoek gedaan om het middeleeuwse verleden van het kasteel nieuw leven in te blazen.

Het museum bevindt zich in het oude kasteel van de koning. Alle vondsten die er zijn gedaan sinds de eerste opgravingen in 1944 worden er tentoongesteld. Dit gemeentelijk museum werd al in 1946 geopend, maar het is pas in 1963 verhuisd naar het kasteel van Caen, waar het zich vandaag de dag nog steeds bevindt. Dankzij de archeologische en etnografische tentoonstellingen die er te zien zijn, kunnen bezoekers van het Musée de Normandie meer te weten komen over de geschiedenis van Normandië. Het dagelijks leven en de gebeurtenissen die de regio hebben gemaakt tot wat ze nu is, worden op een duidelijke en speelse manier uitgelegd. Migratiestromen, conflicten, oorlogen, revoluties, alles passeert de revue. Deze gebeurtenissen worden geïllustreerd aan de hand van foto’s, maquettes, kaarten, diverse voorwerpen, wapens, sieraden en nog veel meer.

Na deze reis door het verleden van het gebied keert u weer terug naar het heden met de collectie ambachtelijke en agrarische voorwerpen die tegenwoordig in Normandië worden gebruikt.

Het museum biedt in totaal vijf collecties die u meer informatie geven over een periode in de geschiedenis:

“Normandië in de Prehistorie en de Oudheid”
“Migraties en het christendom”
“Kleding en gewoontes”
“Ambacht en industrie”
“Landschappen en landbouwers”

Het Musée de Normandie in Caen is van woensdag tot en met maandag geopend van 9.30 tot 18.00 uur. Op dinsdag is het museum gesloten.

Verder is het museum gesloten op 1 januari, paasdinsdag, 1 mei, Hemelvaartsdag, 1 november en op 25 december.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief