•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Met de hond naar een vakantiehuis in Frankrijk

vrijdag 15 december 2017

Een hond is vaak een zeer geliefd onderdeel van het gezin en niet weg te denken uit het dagelijks reilen en zeilen van vele families. Wordt er een vakantie gepland, dan is het vanzelfsprekend dat ook de hond mee op reis gaat; want wat is nou een vakantie zonder uw trouwe viervoeter? Liberté biedt u een groot aanbod aan diervriendelijke vakantiehuizen, waar uw hond van harte welkom is. In deze fijne vakantiehuizen kunnen hond èn baasje genieten van een onbezorgde en welverdiende vakantie!

Perfect voor u en uw hond

Onze diervriendelijke vakantiehuizen liggen vaak in een prachtige omgeving; landelijk omringd door groene velden en bossen, of heerlijk dichtbij de kust. Perfecte locaties van waaruit u de magie van Frankrijk samen met uw trouwe viervoeter kunt ontdekken. Wat denkt u van lange wandelingen langs de indrukwekkende kliffen van Étretat, of zwerven over de magische kustpaden van Bretagne?

Ook dichter bij huis vindt u onze mooie, diervriendelijke vakantiewoningen. Is uw hond niet zo’n fan van lange autoritten, overweeg dan één van onze mooie vakantiehuizen in de Nord of de Franse Ardennen. Heerlijke regio’s om met het gezin èn uw hond te verkennen op slechts een steenworp afstand van Nederland. De uitgestrekte Noord-Franse stranden of het prachtige groene Maasdal lenen zich uitstekend voor eindeloze wandelingen en staan garant voor een onvergetelijke vakantie.Veel van onze diervriendelijke vakantiehuizen beschikken  over een afgesloten tuin. Hierdoor kan uw hond zich in alle vrijheid rondom de woning bewegen,  zonder dat u bang hoeft te zijn dat hij er plotseling vandoor gaat. Een rustgevende gedachte die een ontspannen vakantie geen haarbreed in de weg zal staan!

Ook voor families met meerdere honden hebben wij unieke vakantiewoningen beschikbaar. Wilt u meer dan één huisdier meenemen, laat het ons weten. Wij nemen dan graag contact op met de eigenaar om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Voordat u op vakantie gaat

Er zijn een aantal zaken waar u aan moet denken voordat u met uw huisdier op vakantie gaat naar Frankrijk. Allereerst dient u voor uw huisdier in het bezit te zijn van een Europees dierenpaspoort. Ook moet het dier gechipt zijn en ingeënt tegen rabiës. Een vaccinatie tegen rabiës is drie jaar lang geldig. Na de inenting moet u drie weken wachten voordat u uw hond mee mag nemen naar het buitenland. Denk hieraan bij het inplannen van uw vakantie! Laat de datum van de inenting daarnaast altijd door uw dierenarts in het dierenpaspoort vermelden. Zo nodig kunt u dan direct aantonen dat uw huisdier daadwerkelijk is ingeënt.

Is uw hond jonger dan drie maanden, dan is het helaas niet toegestaan uw huisdier mee te nemen naar het buitenland.

Speciale regels voor waak- of aanvalshonden

Het is verboden hondenrassen (of kruisingen daarvan) zoals   Staffordshire terriers, de American en Engelse Staffordshire terriers, Tosa’s,  Mastiffs, Pitbulls en Boerboels mee te nemen op uw vakantie naar Frankrijk. Deze over het algemeen als gevaarlijk en agressief bekend staande rassen komen de grens niet over. Bij vragen of twijfel over het ras van uw hond raden wij u aan contact op te nemen met uw dierenarts.

Naar het strand

Onze diervriendelijke vakantiehuizen dicht bij zee zijn het ideale uitgangspunt om de prachtige kust van Normandië of Bretagne te verkennen. Maar ook de Nord, Charente Maritime en de Vendée herbergen heerlijke stranden waar het ongetwijfeld goed toeven is voor u en uw viervoeter. Plannen voor een mooie strandwandeling? Check dan vooraf of het is toegestaan om uw hond mee te nemen. Dit doet u heel gemakkelijk op de site van www.animaux-sur-la-plage.com/plages,carte.html, waar u per regio kunt zoeken naar stranden waarop honden zijn toegestaan.

De site deelt de stranden in de volgende categorieën in:

Plages autorisés: Stranden waarop uw hond is toegestaan;
Plages avec zones reservées:    Stranden met aparte zones waarop uw hond is toegestaan;
Plages avec horaires reservés:  Stranden waarop uw hond op bepaalde tijden is toegestaan;
Plages interdites aux animaux: Stranden verboden voor honden.

Ook zoveel zin om er met uw gezin èn uw geliefde huisdier op uit te trekken? Bekijk dan snel ons aanbod aan mooie, diervriendelijke vakantiehuizen in de streek naar uw keuze. Alle vakantiewoningen waar uw huisdier welkom is, zijn eenvoudig te selecteren door in uw zoekopdracht de optie ‘huisdieren toegestaan’ aan te vinken.  Daarnaast kunt u, desgewenst,  ook de optie ‘afgesloten tuin’ selecteren. Stelt u persoonlijk advies op prijs, neem dan telefonisch contact met ons op. Wij adviseren u graag in uw keuze voor de beste vakantiewoning voor uw gezin èn uw trouwe viervoeter!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief