•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Op naar de Franse Ardennen

maandag 24 juni 2019

Op minder dan 300 km van Nederland liggen de Franse Ardennen. Deze streek is een ware topbestemming voor een vakantie vol rust, waar u heerlijk kunt genieten van de kleine dingen. De prachtige natuur vol bossen, wijngaarden, rivieren en laaggebergten leent zich uitstekend voor lange wandelingen en fietstochten. Tijdens deze tochten komt u langs vele kleine, pittoreske dorpjes en stadjes. De authentieke Champagne-Ardennen bieden alles voor een heerlijke vakantie: historie, cultuur en natuur! 

Wilt u ook graag terug naar de basis in de natuur, maar bent u niet echt een kampeerfan? Boek dan een van onze houten chalets temidden in een bosrijke omgeving! Een vakantie vol rust en natuur, maar toch ook met voldoende comfort!

Lees hier onze andere blogs over de mooiste districten in Frankrijk
Zonsondergang in de Franse Ardennen

Warme chaletwoning in Haybes

Deze vrijstaande 8-persoons chalet woning ligt bij de rivier de Maas en nabij uitgestrekte bossen. In de omgeving kunt u heerlijke wandelingen maken of andere sportieve activiteiten ondernemen. Het chalet is bovendien ideaal gelegen voor leuke uitstapjes naar het pittoreske Charleville-Mézières, het eeuwenoude stadje Sedan of het Belgische Dinant. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €702,- per week. Afstand vanaf Utrecht: 302 km.

Boek dit vakantiehuis in de Franse Ardennen
Vakantiehuis in Haybes, Franse Ardennen

Natuurhuisje nabij de Meuse

Aan de kronkels van de Maas in Vireux Wallerand ligt deze 6-persoons chalet woning, omringd door bossen, waar u met een beetje geluk herten zult spotten. U kunt vanaf dit vakantiehuis de steden Sedan en Charleville-Mézières bezoeken! Het terrein is voorzien van een schommel, terras en barbecue! U huurt dit vakantiehuis al vanaf €473,- per week. De afstand vanaf Utrecht is circa 300 km.

Lees hier meer over dit vakantiehuisje in de Champagne-Ardennen
Vakantiehuis in Vireux Wallerand, Franse Ardennen

Vakantiehuis gebouwd uit Fins hout

In dit vakantiehuis in Poix Terron kunt u met 8 personen terecht! Vanuit hier kunt u de Franse Ardennen ontdekken! Te voet, op de fiets of met de auto kunt u genieten van de afwisselende, heuvelachtige landschappen met bossen en kleine, pittoreske stadjes zoals Bouillon en Charleville-Mézières. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €608,- per week. Afstand vanaf Utrecht: 340 km. 

Meer informatie over dit huisje in de Franse Ardennen
Vakantiehuis in Poix Terron, Champagne-Ardennen

De meest populaire activiteiten in de Franse Ardennen zijn zonder twijfel wandelen en fietsen. Bij de lokale VVV-kantoren kunt u een boekje halen met bijna vijftig wandelroutes: ‘Les Ardennes à pied’. Sommige van deze routes bevatten rustige, wat meer vlakke paden, terwijl andere routes weer echte klimpaden bevatten. We lichten graag enkele bijzondere wandel- en fietsroutes voor u uit! Voie Verte betekent de groene weg. Op de 85 kilometer lange fietsroute Trans-Ardennes ontdekt u deze groene route. De route ligt langs de Maas en langs vele gezellige dorpjes, waar u kunt stoppen voor een pauze met een hapje en een drankje. Een extra pluspunt van de route: hij is autovrij! Een mooi wandelpad is de GR 14. Dit pad loopt van het Belgische Bouillon tot aan het Franse Sedan en staat ook wel bekend als het Ardennenpad. Een kortere wandelroute is de route om het klooster van Mont-Dieu. Op deze route moet er wel geklommen en soms over een waterstroompje gesprongen worden.

Een vakantie naar de Franse Ardennen hoeft niet alleen maar wandelen en/of mountainbiken te betekenen! Er is nog veel meer te doen, zoals het bezoeken van indrukwekkende steden en bezienswaardigheden, die niet mega toeristisch zijn!

Lees hier onze top 25 bezienswaardigheden in de Franse Ardennen

Argonne-wouden

De naam Argonne betekent letterlijk bosgebied. De Argonne-wouden liggen in het Noordoosten van Frankrijk in de departementen Marne, Meuse en Ardennes. In de Argonne kun je goed wandelen, fietsen en ook vissen. Naast visliefhebbers, kunnen vogelliefhebbers in de Argonne-wouden ook hun hart ophalen. Zo zijn er bijvoorbeeld veel kraanvogels te spotten. Ook ontbreekt het er niet aan bijzondere (en beschermde) planten, insecten en aan wild, zoals bijvoorbeeld vossen. De wouden liggen bij het stuwmeer Lac du Der-Chantecoq. In de wouden vindt u ook veel sporen van de Eerste Wereldoorlog, zoals loopgraven, forten en kraters. Bovendien komt u langs gezellige dorpjes, zoals Futeau en Les Islettes met traditionele vakhuizen, van hout en van leem.

Fietsen langs Lac du Der-Chantecoq, Franse Ardennen

Champagnehuizen en wijngaarden 

De Franse Ardennen lenen zich ook uitstekend voor een roadtrip. Wat dacht u bijvoorbeeld van een champagne- en wijn- roadtrip? Door uitgestrekte bossen en kronkelende rivieren rijdt u langs de vele wijngaarden bij Marne, Aube of in de streek La Côte des Bar. Bovendien bezoekt u Épernay en haar champagneroute. U passeert ook Sainte-Ménehould. Hier zijn de bubbels voor in champagne uitgevonden! In het dorp in Marne kunt u ook het imposante stadhuis en herenhuis bezichtigen. Als u ‘s avonds uitgereden bent, kunt u zelf ook genieten van de heerlijke Franse wijnen. 

Heeft u ook al eens aan het huren van een vakantiehuis in Bretagne gedacht?
Champagnehuizen en wijngaarden in de Champagne-Ardennen

Charleville-Mézières

De hoofdstad van de Franse Ardennen, Charleville-Mézières biedt een mooie combinatie van oud en nieuw. Mézières slaat op de oude vestigingsstad, terwijl Charleville juist duidt op de nieuwe kant van de stad. Aan de stadsmuren en aan de vele historische gebouwen, zoals een oude molen en de Place Ducale op het grote stadsplein zijn de historische invloeden zichtbaar. Charleville-Mézières is de stad van Arthur Rimbaud, een bekende Franse dichter. U hoeft niet goed te zoeken om standbeelden ter ere van de Franse dichter te vinden! De stad aan de oevers van de Maas staat bovendien nog bekend om haar jaarlijkse marionettenfestival! Ook in de souvenirwinkeltjes zult u prachtige marionetten tegenkomen.

Gebouw op het Place Ducale in Charleville-Mézières

Houdt u wel van een beetje luxe tijdens uw vakantie? Bekijk dan hier onze vakantiehuizen waar u een zwembad tot uw beschikking heeft!

Huis met zwembad voor maar liefst 19 personen

In Douzy staat deze 19-persoons pastorie met een overdekt en verwarmd privé-zwembad. In de buurt kunt u wandelen, tennissen, golfen, watersporten beoefenen en ook kunt u heerlijk ontspannen op het terras. Op slechts 1 kilometer afstand vindt u een heerlijk recreatiemeer. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €2442,- per week. Afstand vanaf Utrecht: 334 km. 

Lees hier meer over dit vakantiehuis
Vakantiehuis in Douzy, Ardennes

Huis aan de Maas met toegang tot spa en sauna

Vakantiewoning in Chooz voor 12 personen. Vanuit de woning heeft u uitzicht op de Maas en op de bossen. Het terrein is afgesloten en heeft een verwarmd buitenzwembad. Vanuit het vakantiehuis kunt u de prachtige stadjes Givet en Dinant bezoeken. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €770,- per week. Afstand vanaf Utrecht: 328 km. 

Boek dit vakantiehuis in de Franse Ardennen
Vakantiehuis in Chooz, Franse Ardennen

Historisch Sedan

De stad Sedan is vooral bekend om haar fort Le Château de Sedan. Dit is namelijk het grootste Middeleeuwse kasteel van Europa. In dit kasteel kunt u deelnemen aan een rondleiding met een audiogids. Deze audiogids is ook in de Nederlandse taal beschikbaar! Er is ook veel informatie beschikbaar over de geschiedenis van Frankrijk in en rondom het kasteel. Sedan zelf is een rustige stad aan de Maas, met oude straatjes en leuke restaurantjes. U kunt in Sedan ook de Saint Charles kerk bezoeken. Deze kerk is als nationaal historisch monument uitgeroepen en is sinds het einde van de zestiende eeuw zowel in het bezit van protestanten als van katholieken geweest.

Bent u een geschiedenisliefhebber? Bekijk dan ook eens onze vakantiehuizen in het historische Normandië
Le Château de Sedan

Troyes

In de Champagnestreek aan de Seine ligt de bijzondere stad Troyes. De stad staat vol met gekleurde huisjes, die ook nog eens hartstikke scheef staan. Er hangt een romantische sfeer in de smalle straatjes. In Troyes kunt u de kathedraal Saint Pierre Saint Paul, de basiliek Saint Urbain de Troyes en de kerk Sainte-Madeleine met haar prachtige glas-in-lood ramen bewonderen. Bovendien is Troyes ook een winkelparadijs vol outlet winkels. Bezoekt u liever een museum? Wij raden het Musée d’Art Moderne vol moderne kunst en het Vauluisant-museum, over de textielindustrie- geschiedenis van de stad, aan.

Troyes, een romantische stad in de Champagnestreek

Rotsen in Monthermé

Naast de historie en cultuur in steden is er natuurlijk ook veel prachtige natuur in de Franse Ardennen. Monthermé staat bekend om haar indrukwekkende landschappen en uitzichten. Je kunt er bijvoorbeeld rotsklimmen, onder andere naar de Roc-La-Tour; een uitzichtpunt, vol rotsen en tussen dichtbebouwde bossen. Vanuit Monthermé kunt u ook een wandeling maken door het prachtige natuurpark Parc Naturel Régional des Ardennes. Na een kleine klim heeft u een prachtig uitzicht over de bomen, rotsen en bergjes. In het natuurpark ligt ook het avonturenpark Terr’Altitude. Hier kunnen de echte durfals in een tuigje aan de Fantasticable vliegen, van berg naar berg. Ook zijn er klimparcoursen en kunt u er paintballen en bungeejumpen.

Reims

Reims, ook wel Riemen genoemd was in de Romeinse tijd al een grootse en welvarende stad. De geschiedenis van de stad is dus lang en bovendien ook erg interessant. Wat u echt niet mag missen in Reims is het stadsplein Place Drouet d’Erlon. Op het levendige plein kunt u een gezellig terrasje pakken, terwijl u uitkijkt op de Fontaine Subé. Ook het plein Place du Forum is een bezoekje waard. Dit is een Romeins plein met een Romeins forum. Op het plein Place Royale staat een imposant standbeeld van Louis XV. Zowel de fontein op Place Drouet d’Erlon als het standbeeld van Louis XV zijn replica's van de oorspronkelijke kunstwerken. De fontein is namelijk gestolen tijdens de Tweede Wereldoorlog en het standbeeld vernietigd in de Franse Revolutie. Prachtige gebouwen in Reims zijn het Grand Théâtre de Reims, de Notre-Dame kathedraal en de kerk Église Saint-Jacques. Reims kent ook veel musea, zoals het kleine, maar indrukwekkende Capitulatiemuseum en het Musée des Beaux-Arts.

De imposante architectuur van Reims

Kaas uit Langres

Uit de verdedigingsmuren en de toren straalt het historische karakter van de oude stad Langres. Ook de Romaans-Gotische kathedraal Saint-Mammès stamt al uit de twaalfde eeuw. Op het Plateau van Langres heeft u vanuit een hoogvlakte een adembenemend uitzicht over de hele stad. Komt de naam Langres u trouwens niet bekend voor? Langres is de naam van een romige korstkaas, die ook in Nederland verkocht wordt. Deze naam is niet toevallig. In de Middeleeuwen was de stad Langres een van de belangrijkste plekken voor de productie van en de handel in kaas!

Kaas uit Langres, Ardennes

Onze vakantiehuizen in de Franse Ardennen zijn dus de perfecte bestemming voor natuur-, cultuur- en rustliefhebbers. Sinds 2014 biedt Liberté vakantiehuizen aan in de Franse Ardennen. Alle vakantiehuizen worden door ons persoonlijk bezocht en geselecteerd.

Charmant paviljoen voor wandelliefhebbers

Dit 6-persoons authentieke en warme vakantiehuis in Baâlons biedt alles voor een romantische vakantie. Het vakantiehuis is omringd door een rustige en groene omgeving. Vanuit dit vakantiehuis kunt u uitstapjes maken naar Bouillon, Charleville-Mézières en Reims. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €540,- per week. Afstand vanaf Utrecht: 345 km.

Lees hier meer over dit vakantiehuisje
Vakantiehuis in Baâlons, Champagnestreek

Vakantiehuis in Sedan

U kunt met 4 personen terecht in dit halfvrijstaande vakantiehuis in het hart van de historische stad Sedan. Op loopafstand bevindt zich het grote kasteel van Sedan. Bovendien kunt u Charleville-Mézières en Bouillon bezoeken! U huurt dit vakantiehuis al vanaf €351,- per week. Afstand vanaf Utrecht: 332 km. 

Boek dit vakantiehuisje in de Champagnestreek nu
Vakantiehuis in Sedan, Franse Ardennen

Knus vakantiehuisje met zwembad bij de Meuse

Dit 2-persoons knusse vakantiehuisje in Chooz met uitzicht op het bos en op de Maas ligt op een afgesloten terrein en heeft een verwarmd buitenzwembad. Tegen betaling heeft u ook toegang tot een sauna en spa. Bezoek vanuit dit huisje Givet, Dinant en maak lange wandelingen door prachtige natuur. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €446,- per week. Afstand vanaf Utrecht: 288 km. 

Meer informatie over dit huisje in de Franse Ardennen
Vakantiehuisje in Chooz met zwembad, Champagne-Ardennen

Meer lezen over alle prachtige bezienswaardigheden in de Franse Ardennen, NormandiëBretagne of aan de Atlantische kustHier vindt u al onze blogs! Daar vindt u bijvoorbeeld meer informatie over de imposante krijtrotsen in Étretat en over de geschiedenis van de invasiestranden in Normandië. Ook omschrijven we de mooiste badplaatsen en stranden aan de Franse westkust.

Wilt u ook graag een betaalbaar en karakteristiek vakantiehuis in Frankrijk boeken voor bijvoorbeeld de zomervakantie? Bekijk hier onze last-minutes of neem contact met ons op. Wij helpen u graag met uw zoektocht naar het perfecte vakantiehuis!

Naast de Franse Ardennen in de Champagnestreek heeft Frankrijk nog veel meer te bieden. Frankrijk is niet voor niets de populairste vakantiebestemming onder Nederlanders. In Normandië kunt u genieten van historie, cultuur en natuur met een van onze vakantiehuizen als ideaal uitgangspunt. Alle vakantiehuizen zijn betaalbaar, karakteristiek en door ons persoonlijk uitgekozen! 

Bekijk hier meer dan 300 vakantiehuizen in Normandië

Een vakantiehuis in Bretagne is een goede uitvalsbasis om het gevarieerde Bretagne te ontdekken. In Bretagne hebben we een groot aanbod vakantiehuizen in de buurt van bekende bezienswaardigheden zoals de Mont Saint-Michel en piratenstad Saint Malo. In Finistère en Morbihan heerst een heerlijk zonnig klimaat. Liberté-vakantiehuizen biedt er charmante en romantische vakantiehuizen aan bij zee of met zwembad.

Aan de Atlantische kust kunt u genieten van een heerlijk golvende zee, zachte parelwitte stranden en een schat aan cultuur en geschiedenis. Een vakantiehuis in de Vendée, Charente-Maritime of de Loire staat garant voor een heerlijke vakantie!

 

Bekijk hier ons gehele aanbod aan vakantiehuizen in Frankrijk

Schrijf u in voor de nieuwsbrief