•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Alcoholtester Frankrijk; verplicht of niet?

woensdag 12 maart 2014

Wanneer u op vakantie gaat wilt u natuurlijk veilig de weg op. Bent u op reis in Frankrijk, dan heeft ook u, als toerist, te maken met de Franse regels die gelden met betrekking tot de verkeersveiligheid. Naast vanzelfsprekende zaken als veiligheidsvesten, een gevarendriehoek en een set reserve lampjes, is het in Frankrijk voor iedere automobilist tevens verplicht in het bezit te zijn van een alcohol tester. Hoewel het bezit van de test in 2012 verplicht is gesteld, kunnen  automobilisten die niet over deze test beschikken, niet bekeurd worden.

Alcoholtester Frankrijk

Voordat u de weg op gaat, is de alcohol tester (in het Frans l’éthylotest), een effectieve manier om te controleren of u de wettelijk toegestane alcohollimiet overschreden hebt. Net als in Nederland, ligt de alcohollimiet in Frankrijk op 0,5 gram per liter bloed.

De wet werd op 1 juli 2012 aangenomen om de verkeersveiligheid te bevorderen. Hoewel het formeel verplicht is in het bezit te zijn van een alcoholtester, kunt u echter niet bekeurd worden wanneer u zonder reist. Daarnaast bent u als automobilist ook niet verplicht de test te gebruiken voordat u de weg op gaat.

Wanneer u nog niet in het bezit bent van een alcohol tester, adviseren wij u om een set van twee aan te schaffen. Op die manier heeft u altijd een nog ongebruikte test in uw auto liggen. Voor de aankoop van een alcohol tester verwijzen wij u door naar de webwinkel van de ANWB. Deze voldoen aan de Franse normen en hebben een NF keurmerk.

Kijk voor meer informatie over de verkeerswet op de website van de ANWB.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief