•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Gezinsvakantie in Normandië

vrijdag 1 februari 2019

De juiste vakantieplek uitzoeken met uw kinderen kan een lastige taak zijn. Er is zoveel keuze en de meningen zijn soms verdeeld. Dochterlief wilt bijvoorbeeld graag een zwembad op loopafstand en natuurlijk wifi. Vader wilt juist graag kunnen wandelen in de natuur, historische gebouwen bezoeken of fietsen door de bergen. Misschien ziet uw zoon dat dan weer totaal niet zitten en voelt hij meer voor een bezoekje aan een pretpark of dierentuin. Wij van Liberté-vakantiehuizen hopen dat we u met deze blog een stukje verder kunnen helpen. Hebben u en uw gezin als eens aan een gezinsvakantie in Normandië gedacht?

20 leuke activiteiten voor het hele gezin in Normandië

1. De eerste plek is in deze lijst is natuurlijk gereserveerd voor het strand. De kustlijn van Normandië is namelijk ruim 650 km. lang! Bezoek mooie, uitgestrekte, witte zandstranden. Huur een bootje, waterfiets of kajak of zoek samen schelpjes, vang kleine krabbetjes of bouw een prachtig zandkasteel. In de zomer is de temperatuur hoog genoeg om ook lekker in de zee te zwemmen! Of trap een balletje op het strand. Veel zandstranden zijn zo afgezet dat ze veilig en kindvriendelijk zijn, zoals het strand van Les Petites Dalles, Plage de la Pointe du Lude in Donville-Les-Bains of Plage Centrale in Cabourg. Naast zandstranden biedt Normandië ook wat meer ongerepte stranden, vol bijzondere rotspartijen of kliffen. Zoals bijvoorbeeld de bekende krijtrotsen van Étretat. Deze krijtrotsen staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Voor de kinderen rijdt er een treintje rond en ook is er een speeltuintje. Het wandelpad is alleen niet zo goed toegankelijk voor kinderwagens!

Bekijk onze vakantiehuizen in Normandië
Krijtrotsen en strand van Étretat

2. Normandië kent ook vele speeltuinen, speelparadijzen en pretparken. Een van de grootste pretparken is het themapark Festyland bij Bretteville-sur-Odon. Het park heeft vooral veel waterglijbanen en heeft een vikingen-thema. Het elfenbos en avonturenparcours La Foret des Elfes in Cérences is ook een echte aanrader. Of breng een bezoekje aan Arbr’en Ciel in Préaux, Ange Michel Parc d’Attractions in Saint-Martin-de-Landelles of Le Village Enchanté in Bellefontaine. Pretparken zijn niet altijd ideaal voor de allerkleinsten van het gezin, sommige attracties zijn pas toegankelijk met een lengte vanaf 1 meter. Alternatief is een indoor speelparadijs met ballenbakken en glijbanen, zoals Royal Kids in Herouville-Saint-Clair.

Bekijk hier meer dan 300 huisjes in Normandië

3. Als u een wandelliefhebber bent, bent u in Normandië aan het juiste adres. Wandel over de eerder genoemde stranden, langs de krijtrotsen of door een bos in de buurt van uw vakantiehuis. Eigenlijk zijn alle plekjes in Normandië prachtig en een wandelingetje waard. Er zijn veel wandelpaden in Normandië, aangegeven met bordjes langs de weg. Op verschillende websites, zoals van de ANWB of van Wikiloc staan bovendien honderden wandelroutes weergegeven, inclusief foto’s van mensen die u voorgingen. Onze favoriete routes zijn een wandelroute bij Pointe du Hoc nabij Grandcamp-Maisy, een groene tocht in Clécy en een wandeling langs de Albasten Kust in Haute Normandië. Stiekem ook hartstikke leuk voor de kinderen! Goede schoenen aan, lekker uitwaaien, klauteren op eventuele bergjes en de mooiste plekjes langs de routes ontdekken. U kunt ook wandelen in een nationaal park, zoals bijvoorbeeld in natuurpark Normandie-Maine bij Carrouges of Boucles de la Seine Normande bij Rouen.

Pointe du Hoc

4. Is de zee u te zout? Ideaal voor kinderen en misschien stiekem ook wel voor uzelf: zwembaden. Bij Liberté-vakantiehuizen kunt u een vakantiehuis met een (verwarmd) privé-zwembad ter plaatse huren. Maar mocht uw verblijfplaats geen zwembad hebben, is een dagje uit naar een groot zwemparadijs natuurlijk ook heel erg leuk. Voorbeelden van leuke en kindvriendelijke zwembaden zijn Centre Aquatique du Pays in Falaise en Aqua Mundo Les Bois-Francs in Les Barils. 

5. Een andere leuke activiteit voor het hele gezin is een uitje naar een dierentuin! In Natur’Aquarium in Trouville sur Mer kunt u de mooiste vissen en reptielen bewonderen en in Parc Zoologique in Jurques kunnen de echte durfals zelfs slangen aaien. In Naturospace Equatorial in Honfleur vliegen er prachtige vlinders om u heen.

Neem een kijkje tussen al onze huizen in Normandië

6. Bezoek samen met uw kinderen prachtige kastelen! Niet te missen in Normandië zijn de abdij en de baai van Mont Saint-Michel. Dit is net een kasteel van een prinses uit een Disney-film en Disney heeft dit gebouw dan ook daadwerkelijk als inspiratiebron gebruikt. De kinderwagen kan helaas niet zo goed mee naar dit schiereiland in verband met lange en steile trappen. Wandel niet alleen langs de imposante gebouwen, maar neem ook een kijkje binnenin! In het bijzondere kasteel Falaise (van Willem de Veroveraar) kunnen kinderen een speurtocht doen op een iPad. Andere (veelal Middeleeuwse kastelen) die echt de moeite waard zijn, zijn Château de Bizy, Château et Parc de Miromesnil en Château Fort de Pirou.

Le Mont Saint-Michel

7. In Normandië kunt u verschillende boottochten boeken. Vaak zijn deze boottochten dagtochten naar eilanden. In de ochtend stapt u op de boot, u kunt vervolgens zelf uw dag inrichten in de desbetreffende plaats en verzamelt ‘s avonds weer bij de boot om terug te varen. Mooie bestemmingen zijn de eilandjes Chausey en Sark. De Chausey-eilanden zijn een onderdeel van de Kanaaleilanden. Het zijn meer dan 300 kleine eilandjes, met een grote en levendige haven, een hoge vuurtoren en meerdere grote zandstranden. Op het eiland Sark, eveneens een van de Kanaaleilanden, mogen geen auto’s rijden. Wel kunt u hier een ouderwets ritje in een koets maken! Of verplaats u met behulp van paard en wagen. De boottocht zelf geldt niet alleen als transportmiddel, het is een hele beleving op zich! Met een beetje geluk en uw oplettende kinderen spot u zelfs dolfijnen onderweg! 

Een boottocht naar de Chausey-eilanden

8. Rouen, de hoofdstad van Normandië is een prachtige plaats om te bezichtigen. De stad is niet zo beschadigd in de Tweede Wereldoorlog als vele andere steden. Bekijk de imposante Kathedraal van Rouen of de Kerk van Jeanne D’Arc en flaneer langs de levendige haven van de stad. Voor de kinderen vindt u hier gezellige kraampjes, een draaimolen, speeltuintje en er rijdt een treintje! Bovendien kunt u de prachtige botanische tuin bezoeken of uitkijken over de hele stad op het panoramapunt. Rouen kent ook vele musea, zoals het Schoolmuseum. Dit museum kunt u gratis bezoeken!

Rouen, Le Gross Horloge

9. We hadden het al eerder over wandelen, maar minstens net zo leuk is het ontdekken van Normandië op de fiets! Er is veel fietsverhuur in Normandië en op veel plaatsen, zoals bijvoorbeeld in Trouville-sur-Mer kunt u ook elektrische fietsen voor meerdere personen huren. Op deze manier kunnen de kindjes gemakkelijk mee en hoeven ze niet de hele tijd hard mee te trappen. Heeft u wel eens van Vélo-rails gehoord? In Normandië kunt u soms ook fietsen op het spoor. Deze kleurrijke, grote fietsen zijn zo gebouwd dat er twee mensen aan de zijkant fietsen en er nog twee tot drie kinderen in het midden kunnen zitten.

Fietsen in Normandië

10. Wilt u graag wat meer historisch besef bijbrengen aan uw kinderen? Dan raden wij u absoluut een bezoekje aan de invasiestranden aan! Vooral op Utah Beach en Ohama Beach stuit u tijdens het wandelen over de zandstranden op vliegtuigjes of kanonnen uit de Tweede Wereldoorlogen. Er zijn ook verschillende musea bij de invasiestranden, waarvan er veel ook activiteiten voor kinderen aanbieden. In het Musée du Débarquement staan bijvoorbeeld tanks. Kinderen vanaf 8 jaar mogen er in een 4D-simulatie van een vliegtuig plaatsnemen. Dan lijkt het net alsof je boven Normandië vliegt tijdens D-Day! Bent u geïnteresseerd in de verhalen achter de invasiestranden? Lees dan ook zeker even onze blog over D-Day en het D-Day festival van mei en juni dit jaar. De invasiestranden bestaan dit jaar namelijk 75 jaar!

Utah beach Tobruk bunker WW2

11. Sportliefhebbers kunnen zich uitermate vermaken in Normandië. U kunt bijvoorbeeld een tennisbaan huren, midgetgolfen met de kleinsten of regulier golfen, volleyballen op het strand of vissen in de daarvoor bestemde recreatieplassen. Shoppen is ook een sport toch? Geniet van de vele boetiekjes met unieke kledingstukken of accessoires! Voor de paardenliefhebbers heeft Normandië vele maneges en paardenraces te bieden. Bij de races kunt u inzetten op de winst van uw lievelingspaard. Vanuit de maneges kunt u zelf paardrijden, soms zelfs op het strand of in het bos!  

Lees hier meer over de andere prachtige districten van Frankrijk, zoals over de bezienswaardigheden in BretagneNoord-Frankrijk en de Loire-Streek en over de prachtige stranden aan de Franse westkust. Ook omschrijven we voor u in onze blogs een volle vakantieweek in aan de Atlantische Kust, in Bretagne en in Noord-Frankrijk

Bekijk hier ruim 300 vakantiehuizen in Normandië

12. Naast paarden zijn er ook veel ezels te vinden in Normandië. U kunt zelfs een tochtje op een ezel door de bergen boeken. Ezels zijn aanhankelijke en te vertrouwen beestjes. Is een ritje op de rug van een ezel niets voor u of uw kinderen? U kunt ook een van de vele kinderboerderijen bezoeken en genieten van het aanbod daar. In Saint-lo-D’ourville kunt u bijvoorbeeld een stukje door de natuur wandelen met een ezel aan de lijn. 

13. Als u dan toch in Frankrijk bent, moet u natuurlijk ook van de Franse keuken vol lekkernijen genieten. ‘s Ochtends bij de bakker haalt u (of laat u de kinderen halen) heerlijke croissantjes en verse broodjes, om vervolgens gezellig samen te ontbijten. Op het strand haalt u een lekker ijsje of geniet u van Franse macarons. Nu we het toch over eten hebben; moet of wil uw kind al op tijd naar bed en kunt u daardoor niet echt uit eten gaan? In Frankrijk kijken ze er absoluut niet raar van op als u ‘s middags al uitgebreid tafelt! Onze laatste tip op het gebied van eten is de kaasmakerij Fromagerie Graindorge. Hier ziet u hoe de Fransen hun kaas maken. En u mag tussendoor zelfs van de kaas proeven!

14. Al hebben musea voor sommige mensen een ietswat grijs imago, ze kunnen voor een ontzettend leuke (en leerzame) dag zorgen! De meeste musea in Normandië bieden ook van alles voor de kinderen, zoals een interactieve quiz of een kinderhoek. Een interessant museum voor kinderen is Paléospace Odyssey in Villers-sur-Mer. Hier leert het hele gezin nog wat bij over dinosauriërs en kunt u zelfs levensechte dinosauriërs bewonderen. In het museum Cité de la Mer in Cherbourg kunnen liefhebbers van de Titanic terecht. Hier vindt u grote aquaria en bovendien is er een duikbootsimulatie voor kinderen vanaf vijf jaar.

15. Minder voordehandliggend dan speeltuinen of pretparken, maar daardoor niet minder leuk: doolhoven. Vind uw weg tussen allerlei dwaalpaden tot de uitgang. In Normandië zijn er een aantal doolhoven met leuke raadsels en spelletjes. Meestal mogen de ouders mee het doolhof in. Misschien kunt u zich dan ook weer even kind voelen, heerlijk nostalgisch. Onze aanraders zijn de doolhoven Le labyrinthe des Dalles, Labyparc de Bayeux en Labyrinthe de Honfleur

Neem een kijkje tussen al onze vakantiehuisjes in Normandië

16. Voor de wat oudere kinderen en de echte durfals is het mogelijk om te skydiven of parachute te springen in Honfleur. Dat is nou een echte highlight van de vakantie, wat regelrecht van de bucketlist kan worden afgestreept. Als het weer meezit kunt u ook een ballonvlucht boeken, bijvoorbeeld boven het schitterende uitzicht van de Mont Saint-Michel. Adrenaline gegarandeerd!

17. Escape rooms zijn in Nederland hot and happening, maar in Frankrijk ook! Waarschijnlijk is niet ieder gezinslid in staat om Franse raadsels op te lossen, maar er zijn ook genoeg Engelstalige escape rooms! Zoals Brainscape in Rouen of Get out! in Caen. In het Event Park in Ponts kunt u ook lasergamen of karten. 

18. Even geen idee meer wat jullie nu kunnen doen? Of gewoon even toe aan een dagje rust? Misschien vinden uw kinderen het wel heerlijk om lekker buiten te spelen in de (afgesloten) tuin of buurt van het vakantiehuisje. Balletje of stoepkrijt erbij en voila! Met wat minder goed weer kunnen natuurlijk ook de bordspelletjes erbij gehaald worden! Vindt u zelf een huisje wel luxe en fijn klinken, maar hadden de kinderen meer zin in een avontuurlijke tentvakantie? Neem een klein tentje mee voor de kinderen! Dan kunnen ze een nacht of misschien wel meer dan een nacht, als ze dat volhouden ;),  toch in een tentje slapen.

19. De stad Caen vol cultureel erfgoed mag u zelf eigenlijk gewoon niet missen. Caen is de stad van Willem de Veroveraar. Hij liet er twee indrukwekkende abdijen en een groot kasteel bouwen: Château de Caen, Abbaye aux Hommes en Abbaye aux Dames. Daarnaast kent Caen vele gezellige winkeltjes en terrasjes. Er loopt een rivier dwars door de stad, de Orne. Ook voor de kinderen is er in Caen van alles te beleven. Zo is bijvoorbeeld de jachthaven Port of Caen een bezoekje waard. Het levendige aanzicht van de vele bootjes verveelt niet snel en bovendien is het ook mogelijk om zelf een boottocht(je) te boeken. Het eerder genoemde Kasteel van Caen, gebouwd op het fort van Willem de Veroveraar is een leuk uitstapje voor de kinderen. Met het hele gezin reizen jullie door de tijd en de kinderen kunnen fantaseren over ridders of prinsessen. De overdekte speeltuin Girafou en het pretpark Festyland zijn eveneens gelegen in Caen.

Vakantiehuizen in Normandië, Frankrijk

20. Wist u trouwens dat het vanaf Normandië nog maar circa drie uurtjes rijden is naar Parijs? Wellicht zit er nog wel een bezoekje aan Mickey en Minnie Mouse in Disneyland Parijs in om de vakantie mee af te sluiten. Als uw kinderen nog niet voldoende overtuigd waren...

Disneyland Parijs

Praktische voordelen

Het weer in Normandië is zachter dan in Nederland. Het regent er minder vaak en de gemiddelde temperaturen liggen een paar graden hoger. In de zomer liggen de temperaturen tussen de 20-24 graden. Warm genoeg om lekker buiten te spelen of op het strand te liggen, maar niet zó warm dat u en uw gezinsleden bij terugkomst niet van rode kreeften te onderscheiden zijn. Ook voor baby’s zijn deze temperaturen niet té hoog.

Een fijne bijkomstigheid is daarnaast dat Normandië goed te bereiken is met de auto. Vanaf Utrecht rijdt u er circa 620 km. over. Een dag in de auto en u bent op uw vakantieplek aangekomen. Voor kinderen kan zo’n reis echter ellendig lang aanvoelen en voor u dus ook: ‘zijn we er al?’ ‘nee’ ‘en nu dan?’ ‘zucht’. Gelukkig kennen wij aardig wat trucs om de reis wat sneller te laten verlopen. Maak voor elk kind een eigen tasje, met bijvoorbeeld puzzeltjes of kleine snacks. Misschien al in de sfeer van het vakantieland! Op internet kunt u verschillende soorten auto bingo's vinden en uitprinten (free printables). Dat houdt uw kinderen wel even bezig. Daarnaast bestaan er landkaarten voor kinderen. Zo kunnen ze zelf zoeken en wellicht meetekenen waar ze op dat moment zijn! Op onze Pinterest-pagina hebben we een bord gemaakt met leuke printables en met nog meer tips, neem even een kijkje!

Oh en misschien een beetje off topic, maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: denk aan een alcoholtester, gevarendriehoek en aan veiligheidshesjes! Het is in Frankrijk namelijk verplicht om deze spullen mee te nemen in de auto!

Naast Normandië heeft Frankrijk nog meer prachtige districten, die echt een bezoekje waard zijn en zich ook uitstekend lenen voor een vakantie met uw familie! Zo kunt u overnachten in een houten huisje in de Franse Ardennen en samen wandelen door de bossen of genieten van een strandvakantie aan de Atlantische kust! Ook het pittoreske Bretagne en de Loire-Streek behoren tot uw mogelijkheden. We raden het u ook aan om eens met uw gezin Noord-Frankrijk te bezoeken, dit ligt lekker dichtbij Nederland!

Dan nu onze laatste tip: bij het zoeken naar een vakantiehuis kunt u op veel verschillende wensen filteren. Uiteraard kunt u filteren op de regio, hoeveelheid personen, verblijfsdata, prijs en aantal slaapkamers. Maar u heeft nog veel meer opties! We hebben huizen speciaal voor groepen, vrijstaande huizen, huizen met een zwembad ter plaatse en huizen aan zee of aan een recreatieplas! Natuurlijk kunt u filteren op wifi voor de pubers, die graag hun mooie vakantiefoto’s direct op Instagram en Snapchat willen zetten. Als u bepaalde praktische dingen, zoals een afwasmachine, wasmachine, barbeque of oven liever niet wilt missen, kunt u dat ook aangeven. Voor de jongere kinderen kunt u filteren op een afgesloten tuin, speeltoestellen en diverse kinderbenodigdheden. Wij bieden ook vakantiehuizen aan, die geschikt voor mindervaliden zijn en bovendien vakantiehuizen waar u uw huisdier mag meenemen. Ten slotte kunt u zoeken naar vakantiehuizen in de buurt van een specifieke bezienswaardigheid, zoals de krijtrotsen van Étretat of de invasiestranden.

Bekijk hier ons aanbod vakantiehuisjes in Normandië

Kindvriendelijke vakantiehuizen in Normandië

 

Vakantiehuis CV124 - Honfleur (Normandië)

Vakantiewoning voor 4 personen in het schilderachtige Honfleur. Grote tuin, schommel, glijbaan en barbecue aanwezig. Slechts 2 km. tot strand. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €513,- per week.

Boek dit vakantiehuis nu
Vakantiehuis CV124 - Honfleur (Normandië)

Vakantiehuis CV103 - Ablon (Normandië)

Dit 5-persoons vakantiehuis in Ablon is ideaal voor gezinnen met kinderen. Er is een speeltuin met trampoline en er zijn boerderijdieren aanwezig, zoals pony’s. 6 km. tot het strand. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €405,- per week.

Boek dit vakantiehuisje in Normandië nu
Vakantiehuis CV103 - Ablon (Normandië)

Vakantiehuis SM113 - Saint Martin l'Hortier (Normandië)

Vakantiehuis voor 5 personen in Saint Martin l’Hortier. Overdekt privé-zwembad, jacuzzi en speeltuin met trampoline ter plaatse. Uitstapjes naar Dieppe en Rouen mogelijk. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €1337 per week.

Boek dit vakantiehuis in Normandië nu
Vakantiehuis SM113 - Saint Martin l'Hortier (Normandië)

Vakantiehuis CV79 - Cresseveuille (Normandië)

Charmant 6-persoons vakantiehuis op 12 km. tot zee en strand. Veel rust en ruimte, afgesloten tuin met speeltuintje en tuinmeubels. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €446 per week.

Boek dit vakantiehuisje nu
Vakantiehuis CV79 - Cresseveuille (Normandië)

Heeft u vooral behoefte aan een wandelvakantie, vol natuur en rust? Dan is een vakantie naar de Franse Ardennen wellicht een nog beter idee voor u! Wij bieden ook vakantiehuizen in de Franse Ardennen aan. Bij uitstek de plek om er even tussenuit te gaan!

Maar er zijn nog veel meer prachtige plekken vol mooie bezienswaardigheden in Frankrijk, waar ook uw kinderen heerlijk kunnen genieten. Denk bijvoorbeeld aan Bretagne of aan de Loire-Streek! Wij helpen u graag met het maken van uw keuze! Neem contact met ons op, lees onze andere blogs of bekijk de actuele beschikbaarheid van de vakantiehuizen op onze website! Au revoir!

Neem contact met ons op over onze vakantiehuizen in Frankrijk

Schrijf u in voor de nieuwsbrief