•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Hoe ga ik duurzaam op vakantie?

vrijdag 29 oktober 2021

Duurzaam op vakantie gaan hoeft niet ingewikkeld te zijn. Liberté-vakantiehuizen geeft u aan op welke 4 keuzes u moet letten zodat u toch op een verantwoorde manier van uw vakantie kunt genieten.

1. Bestemming – kies voor Nederland of Europa

Waar u op vakantie gaat, bepaalt grotendeels uw vervoerskeuze en is daarmee de belangrijkste keuze als het gaat om duurzaamheid. Ons vervoer zorgt gemiddeld namelijk voor de helft van onze vakantie-uitstoot. Kies voor Nederland of Europa: zo maakt u het grootste verschil. Frankrijk is dus een prima keuze!

2. Vervoer – ga met de auto, bus of trein

U kunt er niet omheen: de vervuiling die vliegen heet. Wilt u graag een grote impact maken op het milieu? Kies dan voor een vakantie binnen Nederland of Europa, met een ander vervoermiddel. Met een volle auto, bus of trein reist u ongeveer 1000 à 1200 kilometer met een relatief lage uitstoot per persoon. Huurt u een vakantiehuis in Frankrijk? Dan is het praktischer om de auto te verkiezen boven de trein of bus, zeker als u verblijft op “la campagne”. De auto maakt u namelijk een stuk flexibeler. Ter plaatse kunt u overwegen om een fiets te huren. Dit is overigens duurzamer dan een fiets meenemen i.v.m. extra uitstoot door een zwaarder belaste auto. In de meeste grotere plaatsen vindt u fietsverhuurbedrijvenb. Wilt u hierover meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

3. Verblijf – ga kamperen of boek een vakantiehuis of hotel

Dan is er nog de keuze voor uw verblijf. U kunt er hierbij vanuit gaan dat hoe luxer het verblijf is, hoe vervuilender het is. Een camping is dus nog altijd het meest duurzame verblijf. Maar: wie wat meer comfort waardeert, komt qua CO2-uitstoot met een vakantiehuis of hotel volgens de Consumentenbond ongeveer gelijk uit. Een vakantiehuis huren is dus helemaal geen verkeerde keuze. Wilt u het verschil maken? Kies dan voor een huis met minder luxe, dus zonder zwembad en sauna. Meer luxe is meer uitstoot. Wilt u toch iedere dag zwemmen? Kijk dan naar één van de vakantiehuizen op loop- of fietsafstand van zee of een meer. Met een aanbod van meer dan 320 vakantiehuizen binnen 10 kilometer van zee is er vast een vakantiehuis dat u aanspreekt.

4. Activiteiten – laat niets achter behalve uw voetstappen

Wilt u iets gaan ondernemen? Kies dan voor activiteiten die weinig tot geen natuurbelasting opleveren, zoals zwemmen, snorkelen, wandelen of fietsen. Jetskieën, golfen en alle gemotoriseerde activiteiten daarentegen kunnen natuur en milieu sterk verstoren, beschadigen en vervuilen. Daarnaast zijn deze duurzame activiteiten ook nog voordelig en is het heerlijk om even de natuur in te gaan. Als u met kinderen fietst, houd er dan wel rekening mee dat een fietshelm voor hen verplicht is in Frankrijk.

Kortom: er zijn veel leuke mogelijkheden om op een duurzame manier op vakantie te gaan. Wilt u ook op een duurzame manier vakantie in Frankrijk vieren? Neem dan een kijkje tussen ons aanbod. Zo is de eerste stap op weg naar een duurzame vakantie gezet!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief