•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 22 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Een vakantiehuis in Normandië aan de kust, de ideale vakantie!

maandag 6 december 2021

De Normandische kust is dè plek bij uitstek voor een onvergetelijke vakantie in Frankrijk. Deze veelzijdige regio staat bekend om haar prachtige en gevarieerde kustlijn, haar vele culturele en historische bezienswaardigheden, haar uitbundige natuurschoon en de vele gezellige en mooie steden en dorpen. Huurt u één van onze comfortabele vakantiehuizen op de mooiste plekjes aan de kust van Normandië, dan hoeft u zich geen moment te vervelen.

Vakantiehuis Normandië kust: Seine Maritime

Veel schilders en kunstenaars gingen u al voor naar dit bijzondere gedeelte van Normandië dat met haar witte kliffen en heldere zeewater  - dat varieert van zachtblauw tot zeegroen - een plaatje is om te bezoeken. De prachtige kustlijn met haar vele kiezel- en keienstranden leent zich uitstekend voor het maken van mooie wandelingen. De hoge kliffen langs de kust bieden daarbij adembenemende uitzichten, die u keer op keer in verwondering zullen doen stilstaan.

Eén van de mooiste kliffen in dit gebied vindt u bij het plaatsje Étretat. De bekendste, door water en wind gebeeldhouwde rots heeft hier de vorm van een olifant, waarbij de slurf met een boog het water induikt. Étretat is ook bij veel watersporters een geliefde plek,  want de prachtige witte kliffen bieden ook vanaf het water een majestueuze aanblik.

Langs de kust van de Seine Maritime liggen ook diverse mooie bad- en havenplaatsen, die u met hun vele gezellige terrasjes en restaurants uitnodigen om ontdekt te worden. Volg het riviertje door het lieflijke Veules-les-Roses tot aan de monding in zee, bezoek het Château Musée van Dieppe en kijk vanaf de kliffen neer op deze mooie havenplaats. Of ontdekt het geheim van de beroemde Benedictijnse likeur in het fraaie Palais Bénédictine in Fécamp.

Nieuwsgierig? Vanuit onze fijne vakantiehuizen, die op diverse mooie plekken in de Seine Maritime te vinden zijn, kunt u op een comfortabele manier deze bijzondere regio ontdekken.

De leukste huizen bij Etretat
Krijtrotsen bij Etretat

Vakantiehuis Normandië kust: Calvados

Côte Fleurie
Steekt u via de indrukwekkende Pont de Normandie de Seine over, dan belandt u in de geliefde streek van de Calvados. Hier duikt u direct onder in de prachtige en levendige kustlijn van de Côte Fleurie, die begint bij de parel van de Calvados: het schilderachtige en artistieke havenplaatsje Honfleur. Nergens kunt u beter genieten van een heerlijk vers visgerecht dan in één van de vele gezellige restaurantjes in de oude haven. In het oude centrum vindt u leuke winkeltjes en galeries en de enige houten kerk die Frankrijk rijk is.

Naast het pittoreske Honfleur staat de Côte Fleurie ook bekend om haar chique badplaatsen als Deauville en Trouville.  In 1913 opende Coco Chanel haar eerste boutique in het mooie Deauville en sindsdien weten vele modehuizen hun weg naar deze mondaine badplaats te vinden. Het is dan ook heerlijk flaneren langs de etalages van Hermes, Luis Vuitton, Christian Dior en Yves Saint Laurent. Ook de filmindustrie kent haar weg naar deze badplaats. Ieder jaar wordt hier in de herfst het Amerikaans Filmfestival gehouden en trekt de stad vele beroemde acteurs en actrices. De namen van veel filmsterren zijn terug te vinden op de houten boulevard die langs het mooie zandstrand van de stad loopt. Ze staan geschilderd op de witte hekjes die in rijen achter elkaar de karakteristieke boulevard verfraaien.

Het grootste strand van de Côte Fleurie vindt u in Cabourg. Met haar 5 kilometer lengte aan fijne zandstranden is Cabourg een badplaats bij uitstek. Het is een heerlijke plek om te zwemmen en te zonnen in de beschutting van de karakteristieke blauw met witte parasols, maar de mooie stranden en toegankelijke zee trekken ook veel watersporters aan. In de stad zelf kunt u genieten van prachtige Normandische vakwerkhuizen en statige villa’s uit vroeger tijden.

Een heerlijke vakantie aan de Côte Fleurie begint in één van onze charmante vakantiehuizen die wij hier aan de kust aanbieden. Kijk snel op onze site voor een selectie van onze mooiste huizen in deze regio.

Invasiestranden

Natuurlijk staan de stranden in de Calvados ook bekend om de historische gebeurtenissen die hier hebben plaatsgevonden en die zoveel betekent hebben voor de vrijheid die wij vandaag de dag nog steeds in Europa ervaren. Een bezoek aan de beroemde invasiestranden waarop op D-Day (6 juni 1944) zoveel dappere manschappen aan land kwamen om de vijand te bestrijden, laat dan ook altijd een diepe indruk achter. De stranden, die lopen van Ouistreham tot aan het beroemde plaatsje Sainte Mère Eglise, bieden, naast een blik in deze woelige geschiedenis echter ook een heerlijke plek voor een onbezorgde vakantie aan zee.

Oorlogs- en herdenkingsmonumenten zijn hier langs de gehele kust te vinden en geven per gebied vaak een goed beeld van wat er zich hier heeft afgespeeld. Bent u geïnteresseerd in de gebeurtenissen rondom D-day dan moet u een bezoek aan het Memorial in Caen zeker niet overslaan. Dit veel bezochte museum neemt u mee op een emotionele reis door de geschiedenis en zal alle facetten rondom D-day toelichten. Het museum organiseert daarbij ook tours naar de diverse landingsstranden. Naast het Memorial vindt u in het centrum van de stad ook het kasteel van Willem de Veroveraar en bieden de middeleeuwse straatjes een gezellige aanblik. Bent u op zoek naar lokale specialiteiten, bezoek dan de levendige markten die op vrijdag en zondag worden gehouden.

Ook dicht bij de invasiestranden bieden wij onze fijne vakantiehuizen aan. Kijk snel op onze site voor ons complete aanbod in deze streek of klik hieronder.

Vakantiehuizen bij D-daystranden van Normandië
Vakantiehuizen bij D-daystranden van Normandië

Vakantiehuis Normandië kust: Manche

De Manche staat bekend om haar fijne zandstranden en is dan ook de perfecte regio voor een heerlijke en onbezorgde strandvakantie. Maar ook hier biedt de kust een keur aan natuurlijk schoon en zijn er diverse leuke en interessante steden en bezienswaardigheden te bezoeken. Kiest u voor een vakantiehuisje aan de oostkust dan is dit het perfecte uitgangspunt om het prachtige natuurgebied van de Marais du Cotentin te bezoeken. De moerassen, zandduinen en uiterwaarden bieden een bijzondere aanblik en zijn de thuisbasis voor tal van planten, dier- en vogelsoorten.

Aan het uiterste puntje van deze streek ligt de stad Cherbourg met haar voeten in het water. Cherbourg is één van de  belangrijkste toegangspoorten tot Normandië  en haar prachtige, in Art Deco opgetrokken Transatlantische Terminal is een waar architectonisch meesterwerk. Deze terminal, waar ook de Titanic eens aanlegde, is een bezoek dan ook meer dan waard. Bezoek met uw kinderen vooral het ‘Cité de la Mer’ dat ook in deze terminal te vinden is. Dit reusachtige aquarium biedt een bijzonder blik in het leven onder het wateroppervlak. Daarnaast kunt u hier ook een kijkje nemen in een echte duikboot.

De kustlijn van de Manche laat zich rond Cap de la Hague van haar meest woeste kant zien. Rotsen en kliffen die zich hier in het woelige water storten, doen je geloven dat je je hier aan het einde van de wereld bevindt. Geen betere plek dan deze wilde kustlijn om de frisse zeewind alle dagelijkse beslommeringen uit je hoofd te laten waaien.

Aan de westkust van deze regio vindt u de heerlijke stranden en mooie zanderige duinen van Carteret. Carteret zelf heeft een gezellige haven waar u gezellige restaurants en leuke winkeltjes vindt. Vanuit hier kunt u ook een boottocht maken naar het mooie eiland Jersey.

Het sluitstuk van de Manche is natuurlijk onomstotelijk de beroemde Mont St. Michel. Deze prachtige oude abdij die, omgeven door water, op een rotseiland voor de kust ligt, mag u bij een bezoek aan deze regio zeker niet missen. De oude straatjes van de stad die naar de abdij leiden, de kloostertuin, de prachtige gewelfde ruimtes van de abdij en het betoverende uitzicht over de baai, zullen ongetwijfeld het hoogtepunt van uw vakantie aan de kust van Normandië  vormen!

Wilt u de Manche met al haar bijzondere plekken en bezienswaardigheden ook zo graag ontdekken? Ook in deze regio vindt u op de mooiste locaties onze comfortabele vakantiehuizen. Kijk snel op onze website en boek nu uw vakantiewoning voor een onvergetelijke vakantie aan de Normandische kust!

De leukste vakantiehuizen in de Manche
Cap de la Hague

Schrijf u in voor de nieuwsbrief