•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

St. Malo

woensdag 16 maart 2022

Welkom in Saint-Malo! Een levendige stad in het uiterste Noordoosten van Bretagne, niet ver van de Mont Saint-Michel. Verblijft u aan de Smaragdkust nabij deze bijzonderheden havenstad, dan heeft u volop mogelijkheden voor leuke uitstapjes. Allereerst is de kust zelf meer dan de moeite waard met haar schitterende kleuren en adembenemende uitzichten. Een beter gebied voor de wandelliefhebber is er niet. Maar de stad heeft vooral ook veel cultuur en historie te bieden en voert terug tot in de Gallische tijd. In de koloniale tijd heeft de wereldwijde handel voor een belangrijke ontwikkeling gezorgd zowel op het vlak van de architectuur, de cultuur, de wetenschap als de politiek.

Saint-Malo cultuurstad
Bent u een echte cultuurliefhebber en waant u zich graag in vroegere tijden, met de volgende tips weet u zeker dat u de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad niet hoeft te missen.

De stadswallen

Onmisbaar ten tijden van aanvallen vanuit zee, de 12e-eeuwse stadswallen zijn prachtig om te zien en bieden tegenwoordig gelegenheid voor een mooie wandeling. In de 17e eeuw zijn ze echter grotendeels door een enorme uitslaande brand vernield, maar twee eeuwen later besloot men de stadwallen in ere te herstellen en werd het een versterkte vesting.
Ze vormen een lus van bijna 2 km waar geen begin of eind aan te wijzen valt. Elke locatie is als startpunt even geschikt en geeft toegang tot de binnenstad en diverse monumenten.
•    ‘Intra muros’
Hiermee wordt de ommuurde binnenstad aangeduid en die is zeer de moeite van het bezoeken waard. De charmante straten zijn gezaaid met oude stenen huizen met leisteen daken en het krioelt van de lokale en dagjesmensen die komen genieten van het gevarieerde winkelaanbod en vervolgens uitrusten op een gezellig terrasje. Ontdek het ‘Bastion de la Hollande’ waar u kunt zien hoe men met kanonnen zich beschermde tegen de Hollanders. Daar is tevens een beeld van Cartier te zien, een belangrijke zeevaarder uit de 16e eeuw. Daarnaast heeft de binnenstad twee mooie religieuze gebouwen, namelijk de Saint-Vincent kathedraal, een architectonische parel uit de 12e eeuw en Chapelle Saint-Sauveur.
•    Tour Solidor
Ten zuiden van de versterkte stad achter de haven treft u het imposante Solidor toren dat in feite uit drie torens bestaat. De middeleeuwse kerker diende als toegangspoort voor zeeschepen naar de rivier La Rance. Tot voor kort was het stadsmuseum er gevestigd, maar het blijft een bezienswaardige en markante bouwwerk.
•    Fort National
Gelegen op een eilandje tegenover Saint-Malo bevindt zich het Fort National is onder begeleiding te bezichtigen. Sinds 1906 als historisch monument geclassificeerd, het is tegenwoordig een privé bezit dat voor bezichtigingen open is gesteld. De lange historie van piraten tot WO II, waarbij het fort door de Duitse troepen als gevangenis werd gebruikt, komt hier tot leven.
•    Het kasteel van Saint-Malo
Het kasteel uit de 15e eeuw bij de ingang van Saint-Malo intra muros heeft een opvallende pentagoon model en vier torens. Met dit kasteel beaamden de hertogen van Bretagne hun zeggenschap over de stad te bevestigen. Het is vandaag de dag in gebruik als stadhuis en het vormt daarmee een geliefde trouwlocatie.

Natuur en adembenemende landschappen

De havenstad is niet zomaar een populaire badplaats, het wordt ook gekenmerkt door prachtige natuur op de grens van land en zee.
•    De dijk
Aan de rand van de stad omlijst de dijk de bewoonde wereld met aan de ene kant het strand van Le Sillon en aan de andere kant de prachtigste villa’s uit de 19e eeuw. De kleurrijke stenen of houten huizen zijn een lust voor het oog en maken van een wandeling op de dijk een betoverend moment. Trek er gerust een paar uur voor uit.
•    Het vuurtoren
Om het vuurtoren Môle des Noires te bereiken volgt u een wandelpad dat minstens even indrukwekkend is als het vuurtoren zelf. De pier dient als afsluiting voor de haven en biedt tevens een uniek uitzicht over de stad.
•    Iles Bés
Een bezoek aan Saint-Malo is niet compleet zonder een oversteek naar Iles Bés, een groep eilandjes dat bij eb te voet bereikbaar is en waar vandaan u weer van een ander gezichtspunt op de stad geniet. Op zowel het Petit-Bé als het Grand-Bé eiland zijn forten te vinden die vroeger een cruciale rol hebben gespeeld. Let wel dat de zee bij vloed in een rap tempo weer stijgt.
•    Pointe de la Varde
Een magische plek vormt deze rotspunt waar op de paden gewandeld kan worden. De natuur is in al haar ruwheid imponerend en het uitzicht is wederom zeer de moeite waard. Daarbij zijn er restanten uit de WO II te vinden grote en kleine bunkers.
•    Rots beelden
Het levenswerk van een monnik uit het begin van de 20ste eeuw is in het Noordelijke stadsdeel Rothébeuf te bewonderen, kijkend . De granieten beelden hebben vooral lokale helden als thema, waarvan zeevaarder Jacques Cartier de belangrijkste is.

Saint-Malo met kinderen
Bent u benieuwd wat u met kinderen nog meer zou kunnen ondernemen? Hier kunt u alvast ideeën opdoen.
•    Een dagje strand staat voor iedereen garant voor pret dankzij kilometers lang fijne zand of een frisse duik in de diepgroene zee. Plage du Môle is beschut en heel aangenaam voor gezinnen. Bij Plage de Bon Secours heeft u een mooi uitzicht op Cap Fréhel en is een gedeelte voor kinderen ingericht met o.a. een duikplatform.
•    Bezoek het oude fregatschip L’Étoile du Roy en ga helemaal terug naar de piratentijd.
•    Ga eens naar het zeeaquarium voor een vermakelijke en leerzame dag waarin uw kinderen meer te weten komen over ruim 600 soorten zeedieren, inclusief haaien.
•    In de ommuurde stad vindt u nabij Porte Saint Vincent het hele jaar door een prachtige draaimolen met afbeeldingen van de stad en een schitterende onderzeeër. Dit zal jonge kinderen zeker aanspreken.

Vandaag de dag bruist Saint-Malo nog steeds, getuige de vele festivals en feesten die er jaarlijks plaatsvinden. Van zeilraces tot het Rock’n Roll festival, van folkloristische feesten tot het stripverhalen festival, er is voor ieder wat wils zodat u vol nieuwe indrukken weer naar huis keert.

Vakantiehuizen huren bij Saint-Malo
Bent u geïnspireerd geraakt door het rijke verleden van deze havenstad waar tevens veel natuur aanwezig is? Boek dan een een fijn vakantiehuis in de streek van Saint-Malo!

Alle vakantiehuizen bij St. Malo
St. Malo

Schrijf u in voor de nieuwsbrief