•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 22 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Le Village de Barfleur

zaterdag 10 september 2022

Bent u in het departement de Manche in Normandië? Bezoek u dan zeker het lieflijke plaatsje Barfleur.
Barfleur is een mooi, pittoresk vissersplaatsje met maar 650 inwoners en ligt direct aan het Kanaal. Het schilderachtige dorpje ligt in het departement de Manche (Normandië) op een landtong in zee en wordt omgeven door een rotsachtige kust van zo'n 3 km. met kleine, charmante kreken.

Middeleeuwen

Barfleur had in de Middeleeuwen de grootste haven van Cotentin en maakte vervoer van en naar het Verenigd Koninkrijk en Noord-Europa mogelijk. De haven is zelfs gebruikt door de Vikingen en was tijdens de Engelse bezetting de belangrijkste haven voor vervoer tussen het Verenigd Koninkrijk en Normandië.

Barfleur nu
Tegenwoordig is Barfleur nog steeds een druk bezocht plaatsje. Het authentieke, rustgevende beeld van de grijzen, granieten huisjes aan de zee en de vele vissers op de dokken en de golven die zich vreedzaam terugtrekken en dan weer langzaam tegen het graniet breken, het is net een schilderijtje waar u zeker gecharmeerd van zult zijn.

Barfleur is een plaatje bij uitstek om te voet te ontdekken. Wandel langs de kust en ontdek de vuurtoren van Gatteville. Dit is de tweede hoogste vuurtoren van Europa. Hij is bijna 80 meter hoog en telt 365 treden; een grote granieten toren met een metalen lantaarn. Het bijzondere van deze vuurtoren is dat het aantal trappen overeenkomt met de hoeveelheid dagen in een jaar. Het aantal ramen komt overeen met de hoeveelheid weken in een jaar: 52. En er zijn net zo veel etages als maanden in het jaar, namelijk twaalf.

Cultuur
Bent u in Barfleur, bezoekt u dan ook de kerk van Saint-Nicolas met de begraafplaats uit de 17e eeuw. 
Vergeet ook het hof Sainte-Catherine niet, het laatste overblijfsel van de middeleeuwse stad, en de Bretonse kapel waarin het leven van Sainte Marie-Madeleine Postel wordt beschreven. De Kapel heeft prachtige gebrandschilderde ramen.

Haven van Barfleur

Bent u nieuwsgierig geworden naar dit schilderachtige plaatsje? Boek dan nu een van onze huizen in het departement de Manche en ontdek de schoonheid van Barfleur en vele andere mooie plaatsen en bezienswaardigheden in deze veelzijdige regio.

Alle vakantiehuizen in de buurt van Barfleur

Schrijf u in voor de nieuwsbrief