•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

De 6 leukste bezienswaardigheden van het departement Ille et Vilaine (Bretagne)

donderdag 15 juli 2021

Een aaneenschakeling van prachtige landschappen en charmante dorpjes met straten vol geschiedenis; het binnenland van Ille et Vilaine leent zich perfect voor het maken van een lange wandeltocht door haar prachtige natuur. Tijdens een wandeling in de vallei van de Vilaine is de rivier, die voor een groot deel door dit deel van Bretagne stroomt, uw perfecte gids. Ten zuiden van de historische stad Rennes slingert het door grote meanders, tussen groene heuvels en kliffen. In het noorden kronkelt de rivier langs uitgestrekte moerassen om uiteindelijk uit te monden in de Atlantische Oceaan. 

Bezienswaardigheden van Ille et Vilaine

Ille et Vilaine is niet alleen geroemd door zijn prachtige landschappen, ook haar historische steden en kustlijn bezaaid met heerlijke zandstranden, maken het een geliefd stukje Bretagne.

Speciaal voor u heeft Liberté vakantiehuizen de mooiste bezienswaardigheden van Ille et Vilaine op een rijtje gezet:

•    Dinard, terug naar ‘la Belle Epoque’
•    Rennes, de charmante hoofdstad van Bretagne
•    Het middeleeuwse stadje Fougères
•    Cancale, de ‘oester hoofdstad’ van Bretagne
•    Bécherel, de ‘stad van het boek&rsquo
•    Saint Malo, de ommuurde stad

Vitré, Middeleeuwse stad in Ille et Vilaine

Dinard, terug naar ‘la Belle Epoque’

Gelegen aan een prachtig stukje Smaragdkust en aan de monding van de rivier de Rance, vindt u Dinard; een elegante badplaats. Als één van de eerste badplaatsen van Frankrijk, vindt u in Dinard fijne zandstranden, mooie wandelpaden en smaakvolle villa’s met weelderige tuinen langs de kust. Het enorme aantal villa’s aan zee geven de stad een luxe karakter.
Van oorsprong een klein vissersdorpje, is Dinard tijdens ‘la Belle Epoque’ uitgegroeid tot de ontmoetingsplek van de nationale en internationale elite. Adellijke families uit Frankrijk en leden van de Europese Koninklijke families zochten de stranden van Dinard op. Ook rijke Britse families vielen voor de charme van de stad en haar bijzonder milde klimaat. Langs de kust werden talloze luxe villa’s gebouwd, die vandaag de dag de welvarende periode van de stad weerspiegelen.
                              
Dinard kent drie mooie stranden, die tevens het startpunt zijn voor prachtige wandelingen langs de kust. De Promenade du Clair de Lune is beslist het mooiste wandelpad. Bezaaid met palmbomen leidt het u langs zee door weelderige tuinen en prachtige bloemenperken. Dinard is één van de steden van Bretagne die geclassificeerd is tot ‘Ville d’Art et d’Histoire’, ofwel stad van kunst en geschiedenis. 

Dinard

Rennes, de charmante hoofdstad van Bretagne

Talloze restaurants, leuke boetiekjes en historische straten met oude vakwerkhuizen en statige gevels; Rennes is de charmante hoofdstad van Bretagne. De smalle kronkelende straatjes van de stad nodigen u uit om zijn interessante mix van traditie en moderne cultuur te ontdekken. Van het museum van de Schone Kunsten tot de Notre Dame kathedraal; cultuurliefhebbers kunnen zich verliezen in het rijke culturele erfgoed van de stad.  
Zoals het een echte studentenstad betaamt kent Rennes talloze gezellige cafés en restaurants, waar u van de echte Bretonse sfeer kunt proeven. Geniet van een wijntje op één van de vele terrasjes en maak hierna een heerlijke wandeling langs de oevers van de rivier de Vilaine die de stad doorkruist.
In de prachtige bloementuinen van Rennes kunt u even ontsnappen uit de drukte van de stad. Het in de 19de eeuw ontworpen Parc du Thabor is hierbij echte aanrader. Het is beslist één van de mooiste parken van Bretagne en een mooie plek voor een uitgebreide picknick.
Tip: wanneer u de stad op zaterdag bezoekt, neem dan even de tijd om te slenteren over de markt. De zaterdagmarkt van Rennes is één van de leukste markten van Bretagne. U vindt er veel lokale producten en leuke souvenirtjes.

Het middeleeuwse stadje Fougères

Het middeleeuwse stadje Fougères is ruim bedeeld met bossen en tuinen, en geliefd om zijn religieuze erfgoed. Gelegen in de golvende vallei van de Nançon, kent de stad een bewogen geschiedenis. In de binnenstad vindt u een middeleeuwse wijk en bloemrijke tuinen. De pittoreske straatjes van de stad staan vol met oude vakwerkhuizen, wat typerend is voor Bretagne. Door de stad heen vindt u bordjes met uitleg over de geschiedenis van wat u ziet, een leuke manier om de stad te ontdekken.

Fougères

Het kasteel van Fougères

Gelegen op een rotsachtige heuvel, in het hart van de stad, vindt u het kasteel van Fougères. Spectaculair vanwege zijn enorme omvang, is het één van de belangrijkste sleutels tot de geschiedenis van het hertogdom van Bretagne. Het kasteel is één van de best bewaarde van Europa, compleet met loopbrug, torens, binnenplaats, kerkers en een prachtige middeleeuwse tuin.
Geniet na een bezoek aan het kasteel van een wandeling door één van de tuinen van Fougères. De tuin Le Val de Nançon leidt u van het kasteel naar de rivier, waar u verder kunt wandelen langs de bloemrijke oevers. Hoger gelegen, verbindt Le Jardin Public de middeleeuwse wijk met de bovenstad, waar u een prachtig uitzicht heeft op de omgeving van Fougères.

Cancale, de ‘oester hoofdstad’ van Bretagne

Omgeven door natuurgebieden en rustig gelegen aan de Smaragdkust, vindt u de levendige stad Cancale. Cancale kent veel gezellige restaurantjes en heeft een prachtige kustlijn met een pittoreske haven. Met zijn mooie kustpaden en stranden in de ‘oester hoofdstad’ van Bretagne.
Echte fijnproevers kunnen volop genieten van de Franse gastronomie in Cancale. De passie van tal van gerenommeerde chefs die zich in de stad hebben gevestigd, hebben de stad tot ‘une Site Remarquable du Goût’ gemaakt; ofwel stad van uitzonderlijke smaak. Bekend om zijn oesters, kent de haven van Cancale veel restaurantjes, waar u kunt proeven van deze heerlijke delicatesse. Omgeven door pittoreske vissershuisjes, heeft u op de terrasjes bovendien een prachtig uitzicht op de Mont Saint Michel.

Tip: in het hoge gedeelte van de stad, ‘la Haute Ville’ genaamd, vindt u de kerk Saint-Méen. Als u niet bang bent voor een beetje beweging, aarzel dan niet om de tweehonderd treden naar de top van de torens te beklimmen. U kunt hier genieten van een panoramisch uitzicht over de stad en de kust van Bretagne.

Cancale

Bécherel, de stad van het boek

Middeleeuwse straatjes en een schilderachtige omgeving; niet ver van Rennes vindt u het pittoreske stadje Bécherel. Het oude stadscentrum van Bécherel kent veel talloze boekenwinkels en uitgevers. Hoewel de boekhandels ieder hun eigen karakter hebben, reiken de boeken in iedere boetiek tot aan het plafond, opgestapeld langs schoorstenen, muren en op de vloer. Het is geen wonder dat het stadje ook wel de ’stad van het boek’ wordt genoemd en geclassificeerd is tot Petit Cité de Caractère van Bretagne.

Tip: Bécherel kent leuke festivals als het Fête du Livre en het Nuit du Livre. Bovendien vindt er elke eerste zondag van de maand een boekenmarkt plaats. Een perfecte gelegenheid om te proeven van de sfeer van Bretagne.

Saint Malo, de ommuurde stad

Een prachtige architectuur, een rijke geschiedenis en heerlijke zandstranden; Saint Malo heeft voor ieder wat wils. Gelegen op een schiereiland, kunt in Saint Malo genieten van schitterende uitzichten over zee. Slenter door de vele pittoreske straten en steegjes van het oude, ommuurde stadscentrum en geniet van de zandstranden langs de kust. Saint Malo is een stad die het hele jaar door zijn charme weet te behouden.
Het oude stadscentrum van Saint Malo werd tijdens de Tweede Wereldoorlog bijna compleet verwoest. Het werd herbouwd, met de intentie om de stad haar oorspronkelijke uiterlijk terug te geven. Een wandeling over de stadswallen nemen u mee terug in de tijd. U heeft hier bovendien een schitterend uitzicht over zee en de eilanden van de baai. De stadswallen lopen helemaal rond de stad en langs het oude kasteel van Saint Malo, waarin tegenwoordig het stadshuis is gevestigd. 

Tip: bekijk Saint Malo vanaf de andere kant en bezoek het Fort National. Gebouwd op een rotsachtig eilandje, is het fort bij laag tij bereikbaar via het strand. Vanaf het fort heeft u een schitterend uitzicht op de stad en de kustlijn.

Bent u enthousiast geworden over Ille et Vilaine? Deze wonderschone streek zal zeker uw hart veroveren. Bekijk hieronder ons gevarieerde aanbod vakantiehuizen in Ille et Vilaine.

Alle vakantiehuizen in Ille et Vilaine (u kunt zoeken op bezienswaardigheid)
St. Malo

Schrijf u in voor de nieuwsbrief