•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Bayeux

donderdag 20 oktober 2022

Bezoek het mooie Bayeux

Voor mensen met een interesse in de Tweede Wereldoorlog is Normandië zeker niet onbekend. Tijdens D-Day in 1944 zijn de geallieerden namelijk op de stranden van Normandië geland. Deze regio heeft dus een grote rol gespeeld in de bevrijding van Frankrijk en Europa. Er zijn in Normandië meerdere plekken die op de werelderfgoedlijst van Unesco staan en er is veel van de Tweede Wereldoorlog terug te zien in deze regio. Veel mensen willen dan ook graag een reis maken naar Normandië. Het is een mooi moment om stil te staan bij onze vrijheid en de manier waarop deze werd herwonnen.

Een verblijf voor uw reis naar Normandië

Normandië is te verdelen in vijf departementen, die weer kunnen worden onderverdeeld in arrondissementen. Elk arrondissement wordt gekenmerkt door een unieke geschiedenis en indrukwekkende bezienswaardigheden. Mocht je een reis gaan maken naar Normandië, kun je bij Vakantiehuis Frankrijk een huisje boeken in verschillende arrondissementen. We beschikken over meer dan 600 vakantiehuizen in Frankrijk.

Bayeux

Eén van de steden die een grote rol speelde tijdens de Tweede Wereldoorlog, is Bayeux. Dit is namelijk de eerste grote plaats die op D-Day bevrijd werd. Er zijn tegenwoordig nog veel dingen te ervaren en bekijken, omdat de geallieerden geen weerstand van de Duitsers ervoeren toen ze daar in 1944 aankwamen. Er waren dus geen verwoestingen in Bayeux, waardoor de stad nog intact is gebleven. De stad was zelfs voor een periode de hoofdstad van het bevrijde Frankrijk.

Indrukwekkende bezienswaardigheden

Bayeux is een stad in het departement Calvados. De stad staat naast haar rol in de Tweede Wereldoorlog bekend om een aantal andere indrukwekkende bezienswaardigheden. Eén hiervan is het Tapijt van Bayeux. Dit is een geborduurd tapijt van 70 meter lang en 50 centimeter hoog. Op het tapijt is de Slag bij Hastings in 1066 uitgebeeld. Tijdens deze slag viel Willem de Veroveraar Engeland binnen via Normandië en versloeg hij koning Harold.

Notre-Dame van Bayeux

De Notre-Dame van Bayeux is daarnaast erg indrukwekkend om te zien. Het is een grote gotische kathedraal waarvan de bouw in de 12e eeuw begon en in de 15e eeuw werd afgerond. Het Tapijt van Bayeux werd in opdracht van bisschop Eudes de Conteville gemaakt voor de inwijding van de kathedraal in 1077. In 1100 heeft de kathedraal twee keer vlam gevat, waardoor enkel de originele decoratie van het schip en de crypte nog in stand zijn gehouden. De rest van de kathedraal is toendertijds verbouwd in gotische stijl.

Bayeux War Cemetery

Bayeux kent de grootste begraafplaats van de Tweede Wereldoorlog in Frankrijk. Op Bayeux War Cemetery zijn bijna 4.000 graven te vinden van Britse soldaten. Daarnaast liggen er stoffelijke resten van Canadese soldaten en Australiërs, Nieuw-Zeelanders, Zuid-Afrikanen, Polen, Russen, Fransen, Tsjechen, Italianen en Duitsers.

Het is een erg indrukwekkende begraafplaats met een prachtig ontwerp. De graven liggen gerangschikt in perken en aan het uiteinde liggen de graven gerangschikt in halve cirkelbogen. Het middelpunt van deze bogen is het Cross of Sacrifice, een herdenkingskruis dat op verschillende Commonwealth War Graves terug te vinden is.

Bayeux war Cemetry

Stone of Remembrance

Als je de begraafplaats bezoekt, dan zie je aan de overkant van de weg een groot wit aandenken staan. Dit is de Stone om Remembrance met de namen van 1801 Gemenebest soldaten die stierven tijdens de slag om Normandië, waarvan de resten niet zijn gevonden of geïdentificeerd.

Een reis naar Normandië

Naast dat Bayeux een grote rol heeft gespeeld tijdens en na de Tweede Wereldoorlog, zijn er in heel Normandië allerlei bezienswaardigheden te bekijken. Ook voor mensen die graag tot rust willen komen, is Normandië zeker aan te raden. Het is een kalme regio met mooie natuur. Je kunt er tijdens je vakantie echt tot rust komen. Er zijn veel stadjes te bezoeken met schattige winkeltjes of leuke restaurants.

Mont Saint-Michel

In de baai van Normandië ligt een rotsachtig getijdeneiland genaamd Mont Saint-Michel. Het is zo’n indrukwekkend eiland dat het in 1979 werd uitgeroepen tot Werelderfgoed. Mont Saint-Michel staat na de Eiffeltoren en het Kasteel van Versailles op de derde plek van de meest bezochte toeristische trekpleisters in Frankrijk. Het eiland heeft een unieke uitstraling. Het is alleen te voet te bezoeken, door middel van een loopbrug.

Eén van de eerste dingen die opvalt als je naar het eiland wandelt, is de gotische abdij. Tijdens de vijfde en de zesde eeuw hadden heremieten zich in deze abdij gevestigd. Op Mont Saint-Michel zijn hun sacrofagen en graftombes nog steeds te bezoeken in de Saint-Pair-sur-Mer.

Boek een verblijf in Bayeux

Normandië is een regio waar enorm veel te beleven is. Veel mensen kiezen hierdoor voor een wat langer verblijf in deze regio. Bij Vakantiehuis Frankrijk kun je terecht voor het boeken van jouw accommodatie. We bieden verschillende soorten vakantiehuizen aan. Voor elk reisgezelschap is er een passend huis te vinden. In het Departement Calvados, waar onder andere Bayeux ligt, beschikken we over meer dan 150 vakantiehuizen.

Voorkeuren aangeven

Afhankelijk van het gezelschap waarmee je reist, kunnen er verschillende eisen of wensen zijn. Je kunt op de website dan ook eenvoudig filteren op diverse voorkeuren, zodat je enkel accommodaties te zien krijgt die voldoen aan deze voorkeuren. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de gewenste afstand tot de zee aan te geven. Daarnaast beschikken we over vakantiewoningen die rolstoeltoegankelijk zijn en woningen waarvan de slaap- en badkamer op de begane grond liggen.

Geschikt voor kinderen

Mocht je met kinderen reizen, dan kun je kiezen voor een vakantiewoning met een afgesloten tuin. Zo kunnen de kinderen veilig in de tuin spelen en heb je goed overzicht. Bovendien beschikken een aantal van onze vakantiewoningen over speeltoestellen en eventueel andere kinderbenodigdheden.

We beschikken over een grote variatie aan vakantiewoningen in en rondom Normandië. Afhankelijk van de bezienswaardigheden die je van plan bent te bezoeken en de afstand die je maximaal wil reizen, kun je in diverse plaatsen een huisje huren. Mocht je na het bekijken van de woningen nog vragen hebben? Schroom dan niet om contact op te nemen! We adviseren je maar al te graag om de beste woning voor jouw reis te vinden.

Bekijk hier alle huizen bij Bayeux
Vakantiehuis CV66 in Bayeux

Schrijf u in voor de nieuwsbrief