•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Tips voor het boeken van uw ideale vakantiehuis in Frankrijk

woensdag 19 januari 2022

Zoekt u een betrouwbare organisatie waar u uw vakantiehuis in Frankrijk kunt boeken? Waar u persoonlijk advies kan krijgen en waarbij men met je meedenkt? Denk dan aan de wat kleinere organisaties. Waar veel mensen echter tegen aan lopen is dat ze door de bomen vaak het bos niet meer zien. Wat is er dan fijner dan iemand die de huizen kent, met je meedenkt, advies geeft en die er voor je is van het moment dat je boekt totdat je weer thuis bent. 

Hierbij een aantal praktische tips voor het boeken van uw ideale vakantiehuis:

1) Boek op tijd. Vanaf december wordt er al geboekt voor het hoogseizoen. Wacht niet te lang, veel geliefde huizen worden zelf al vanaf september geboekt voor het jaar erna!

2) Maak van tevoren een wensenlijst. Vermeld het aantal slaapkamers, de afstand naar zee en de afstand die u maximaal wilt reizen vanaf Nederland. Verder zijn vragen belangrijk als: gaat de hond mee, moet het kindvriendelijk zijn en moet het rustig liggen en/of in de buurt van een grote plaats?

3) Houd er rekening mee dat de verhuur vaak van zaterdag-zaterdag loopt in het hoogseizoen. Buiten deze periodes is het vaak mogelijk om flexibel te huren.

4) Met wie ga je in zee? Let op wat aanbieders leveren. Veel websites zijn een soort Marktplaats voor huizen en bieden geen kwaliteitsgaranties. Bij kleine gespecialiseerde organisaties die de huizen zelf bezoeken ligt de kwaliteit doorgaans hoger. Bovendien zijn zij in staat antwoord te geven op specifieke vragen, dit in tegenstelling tot de grote organisaties.

5) Contoleer de bijkomende kosten. Worden er boekingskosten berekend en wat bent u kwijt aan kosten voor water, gas en elektriciteit.

6) SGR-lidmaatschap. Check zeker in deze tijd of de organisatie lid is van de SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. De garantieregeling van de SGR vindt u op: www.sgr.nl.

Bonnes vacances!

Screenshot

Voor de leukste vakantiehuizen in Normandië en Bretagne
Website Liberte-vakantiehuizen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief