•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 22 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

De Kanaaleilanden Jersey en Guernsey

woensdag 10 februari 2021

De Kanaaleilanden Jersey en Guernsey liggen voor de Franse (Normandische) kust. Deze eilanden maken deel uit van de Kanaaleilanden (Channel Islands) en behoren niet tot het Verenigd Koninkrijk, maar vallen onder het Britse Kroonbezit. Deze eilanden zijn mede bekend vanwege het gunstige belastingklimaat; er wordt géén BTW geheven en de inkomstenbelasting is lager dan in de rest van Europa.

Jersey

Het eiland Jersey ligt slechts 22 km. van de Franse kust in de baai van de Mont st Michel. Jersey is met zijn 116 km² de grootste van de Kanaaleilanden. Het telt nog geen 100.000 inwoners en er wordt zowel Engels als Frans gesproken.

Ondanks het feit dat het onder Brits Kroonbezit valt, wordt tijdens internationale evenementen het volkslied “Ma Normandie” gebruikt. Het rotsachtige eiland Jersey staat garant voor mooie stranden, een schitterende natuur, prachtige wandelingen over de 150 m. hoge kliffen en een aangenaam mild zeeklimaat.

De winters zijn er zacht en vochtig met een gemiddelde van 9°C, de zomers zijn zacht en droog met een temperatuur van gemiddeld 22°C.

Bent u in augustus in Jersey, bezoekt u dan op de 2e donderdag van de maand De Battle of Flowers Parade, een vrolijke mix van een bloemencorso met het uitbundige Zuid-Amerikaans carnaval.

Het eiland herbergt zelfs een dierentuin, de Jersey Zoo, waar het dier centraal staat. In deze bijzondere Zoo vindt u overigens alleen maar dieren die met uitsterven bedreigd worden. Door het idealistische fokprogramma lukt het ze deze dieren terug te plaatsten in de natuur. In de hoofdstad Saint Helier vindt u het Jersey Museum waar u alles leert over de historie van Jersey.

Andere leuke bezienswaardigheden: Liberation Square, Jersey Pottery,  Glass Church (glazen kerk) en het interactieve Maritime Museum.

Bij laagtij kunt u de imposante vuurtoren La Corbière bezoeken, maar let op met de getijden!

Guernsey

Het eiland Guernsey ligt ten noord-westen van Jersey. Het heeft een oppervlakte van 78 km² en het hoogste punt ligt 90 m. boven zeeniveau.
Het heeft ongeveer 65.000 inwoners en de officiële voertaal op dit eiland in Engels.
Het eiland kent een mild zeeklimaat, is iets koeler dan Jersey maar vrieskou en sneeuw komen er zoals op Jersey maar zelden voor.

Guernsey

Saint Peter Port

Om het eiland te ontdekken kunt u in de hoofdstad Saint Peter Port de bus (lijn 91) nemen en zo een mooie rondrit maken over het eiland. U komt langs kliffen en stranden en ziet de mooiste plekjes van het eiland. Een van de meest bezochte stranden op Geurnsey is Fermain Bay, maar er is keuze genoeg… De totale busrit duurt ongeveer 1,5 uur, maar stapt u gerust uit om wat langer van het mooie uitzicht te genieten of te lunchen in een van de leuke dorpjes! Na een uurtje passeert een volgende bus.

Op het eiland vindt u diverse bezienswaardigheden die allen de moeite waard zijn!
In St Martins bevindt zich het bijzondere landhuis Sausmarez Manor, waar het volgens diverse verhalen nog steeds zou spoken. Bij het landhuis is ook een sculpturenpark, subtropische tuin en tearoom en in de zomer worden rondleidingen gegeven in het landhuis.
De hoofdstad Saint Peter Port is een erg levendig stadje: u vindt er winkels, restaurants, pubs en een heus winkelcentrum, maar ook het oude fort Castel Cornet, mooie musea zoals het Guernsey Museum and Art Gallery met de Candie Gardens en niet te vergeten de diverse kerken.

De bekendste kapel op Guernsey is naar verluid het kleinste kapelletje ter wereld: The Little Chapel.
Het oorspronkelijke idee van de ontwerper was om de basiliek van Lourdes na te bouwen.
Na vele verbeteringen, is het uiteindelijke resultaat bijzonder fraai. Het lieflijke kapelletje is opgebouwd uit schelpen en stukjes porselein, waarvan zelfs duizenden stukjes Wedgwood porselein die geschonken zijn door de beroemde Britse fabriek.

Heeft u ook zin om deze prachtige eilanden te bezoeken in combinatie met bijvoorbeeld de invasiestranden van Normandie of de Mont St. Michel? De volgende huizen liggen in het departement de Manche en zijn bij uitstek geschikt voor een bezoek aan de kanaaleilanden.

Vakantiehuizen bij Jersey en Guernsey
Jersey

Schrijf u in voor de nieuwsbrief